10 % korkokatto lisäsi pikavippien yhdistämistä

Pikavippien yhdistäminen

Toistaiseksi voimassa oleva (30.9.2021) hallituksen linjaama korkokatto lisäsi selvästi pikavippien ja muiden lainojen yhdistämistä. Eikä ihme, korkopudotus on puolet aikaisemmasta. 

Onko sinulle kertynyt pieniä ja korkeakorkoisia pikavippejä, joista haluaisit päästä eroon?

Haluaisitko vaihtaa useat kalliit lainat yhteen edullisempaan lainaan ja näin helpottaa talouden hallintaasi?

Kerromme sinulle, miten pikavippien yhdistäminen voi tuoda suuretkin säästöt. Se ei ole vaikeaa, eikä vie aikaa kuin alle tunnin.

 

Korot ja kulut olivat aikaisemmin pilvissä

Ennen vuotta 2019 otetuissa pikavipeissä ja muissa vakuudettomissa lainoissa voi olla todella suuret korot ja kulut. Ja jos lainoja sattuu olemaan maksettava useampi, on lainojen päällekkäiset kulut kuukaudessa suuret. Kun suurin osa kuukausittain maksettavasti lyhennyseristä menee lainojen korkoihin ja kuluihin, lyhenee laina todella hitaasti.

Usean vuoden maksuajalla oleva pikalaina, missä korko on suuri, kannattaa vaihtaa matalakorkoisempaan kulutusluottoon. Näin voi tehdä myös useammalla pikavipille, tällöin puhutaan järjestelylainan ottamisesta ja lainojen yhdistämisestä.

 

Lainojen korot laskivat – yhdistä pikavipit matalakorkoisempaan kulutusluottoon

Lainojen yhdistäminen on varsinkin nyt järkevää ja voi tuoda suurempaa säästöä, kuin koskaan aiemmin.

Älä turhaan maksa päällekkäisiä korkoja ja kuluja, vaan vaihda lainasi edullisempaan kulutusluottoon.

Vuonna 2019 astui voimaan uusi laki, joka muutti lainojen korkokattoa. Aikaisemmin alle 2000 euron lainoissa korkokatto oli 50%, mutta yli 2000 euron lainoissa korkokattoa ei ollut lainkaan.

Tämä johti siihen, että monet lainapalvelut alkoivat myöntämään lainoja vain 2000 eurosta ylöspäin. Näissä lainoissa ei ollut lakiin määrättyä korkokattoa, joten niissä saatettiin puhua jopa satojen prosenttien koroista.

Vuoden 2019 syyskuussa tähän tuli kuitenkin muutos. Nyt kaikissa vakuudettomissa lainoissa summaan katsomatta, lainan maksimikorko saa olla 20% ja muut kulut voivat olla enimmillään 150 euroa vuodessa. Kun vertailemme tätä ennen lakimuutosta tarjottaviin lainoihin, on korkojen ja kulujen pudotus huomattavan suuri.

Koronapandemian seurauksena korkokatto on laskettu väliaikaisesti 10 prosenttiin. Mikä puolitti ennestään määrätyn vakuudettoman lainan nimelliskoron. Tämän seurauksena monet kuluttajat ovat havahtuneet, että nyt jos koskaan pikavipit ja lainat on syytä kilpailuttaa uudelleen ja vaihtaa yhteen edullisempaan lainaan.

Tästäkin muutoksesta huolimatta edelleen liian monet ihmiset maksavat näitä ennen lakimuutosta haettuja kalliita lainoja takaisin, vaikka ne olisi mahdollista vaihtaa huomattavasti edullisempaan.

Pikavippien yhdistäminen voi pudottaa lainasi korkoa useiden prosenttien verran.

10 prosentin korkokatto on voimassa 30.9.2021 saakka. Uuden lainatarjouksen yhteydessä tutustu lainan ehtoihin tarkasta. Selvitä, miten lainan ehdot muuttuvat vai muuttuvatko 10 prosentin poistumisen jälkeen.

Lainaan liittyviä uutisia ja tiedotuksia kannattaa seurata tarkemmin KKV:n sivuilla.

 

Pikavippien yhdistäminen kulutusluotolla

Maksatko mieluummin useita erillisiä lainoja, joissa on satojen prosenttien korot, vai maksaisitko mieluummin vain yhtä lainaa, jossa korko on enimmillään 10 – 20%?

Tietenkin kaikki ottaisi ennemmin yhden edullisemman lainan, mutta jostain syystä lainojen yhdistämistä pidetään edelleen vaikeana.

Lainojen yhdistäminen on nykyisin erittäin helppoa, varsinkin kun tähän tarkoitukseen on oma palvelunsa Varmalaina.

Lainavertailuun ja lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut Varmalaina auttavat sinua kilpailuttamaan uuden lainan useilla kymmenillä tämän hetken suosituimmilla lainantarjoajilla.

Palvelumme toimii siten, että täytät lainahakemuksen sivustollamme, jonka jälkeen lainahakemus välitetään kaikille kilpailutuksessa mukana oleville pankeille ja rahoitusyhtiöille. Kaikkiaan pankkeja ja luottolaitoksia on mukana yli 25.

Tämän jälkeen pankit ja luotonantajat lähettävät omat lainatarjouksensa suoraan sinulle. Pääset siis nopeasti vertailemaan eri lainantarjoajien hintoja ja valitsemaan niistä halvimman yhdistelylainan, jolla pikavippien yhdistäminen onnistuu.

 

Miten pikavippien yhdistäminen käytännössä tapahtuu?

Vippien yhdistäminen tulee aloittaa siten, että lasket kaikkien lainojesi määrät yhteen. Voit halutessasi liittää tähän esimerkiksi luottokortit ja muut osamaksut, joita lyhennät kuukausittain. Mikäli et ole varma, kuinka paljon lainoistasi on maksamatta, voit kysyä asiaa lainan myöntäneen palvelun asiakaspalvelusta.

Kun sinulla on selvillä lainojesi kokonaismäärä, tulee sinun kilpailuttaa uusi yhdistelylaina, jolla maksat aikaisemmat lainasi pois. On erittäin tärkeää kilpailuttaa laina, koska vain kilpailuttamalla voit varmistaa sen, että uusi lainasi on mahdollisimman edullinen.

Käytä lainan kilpailuttamisen palveluamme niin varmistat, että laina kilpailutetaan monen tunnetun ja luotettavan lainantarjoajan välillä. Täytä hakemus sivuillamme ja odota, että lainahakemus on päässyt kilpailutettavaksi pankeille ja rahoitusyhtiöille. Yleensä saat ensimmäiset lainatarjoukset erittäin nopeasti. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan kannata hätiköidä, vaan odottaa että saat kaikki lainatarjoukset.

Vertaile lainatarjouksia kaikessa rauhassa. Tarjouksista näet nopeasti lainojen todelliset vuosikorot ja muiden kulujen suuruudet. Näiden avulla löydät helposti halvimman lainan.

Allekirjoita lainasopimus lainantarjoajan antamien ohjeiden mukaan. Yleensä tämä tapahtuu käyttämällä omia verkkopankkitunnuksia. Jos tämä ei ole sinulle mahdollista, voit tulostaa lainasopimuksen, allekirjoittaa sen ja lähettää lainantarjoajalle.

Kun saat uuden lainan tilille, tee pikavippien yhdistäminen ja maksa heti kaikki aikaisemmat lainasi pois. Näin sinulle jää vain yksi edullinen laina huolehdittavaksi.

Pikavippien yhdistämistä ei kannata turhaan venyttää, koska lainat kerryttävät koko ajan korkoa ja kulua.

Lue tarkemmin lainan korosta – mitkä asiat vaikuttavat lainan korkoon?

VarmaLaina.fi
Logo