Miten päästä eroon kalliista pikavipistä?

Eroon pikavipistä

Pikavippien lainakustannukset olivat aikaisemmin korkeat. Markkinatilanne on kuitenkin muuttunut vuosien takaisesta, mutta edelleen osalla on maksettavanaan kalliita pikavippejä, jotka on otettu jo ennen vakuudettomien lainojen korkokattoa. Yhdistämällä pikavipit ja kilpailuttamalla kalliit lainat uudelleen voit päästä kalliista pikavipistä eroon.

 

Korkeakorkoiset pikavipit ennen vuoden 2019 lakimuutosta

Vuoden 2019 aikana Suomessa säädettiin kuluttajaluottoja koskeva laki, jonka johdosta pikavippien ja muiden vakuudettomien lainojen nimelliskorko sai olla enää korkeintaan 20 prosenttia ja lainan muut kulut maksimissaan 150 euroa vuodessa. Ennen kyseistä korkokattoa pikavippien korko oli jopa yli 50 prosenttia, joten lakimuutos oli merkittävä ja vaikutti nopeasti pikavippifirmojen toimintaan.

Kalliin pikavipin korko ei kuitenkaan automaattisesti laske vastaamaan nykyistä korkokattolakia, vaan saadakseen lainaan pienemmän koron tulee kuluttajan kilpailuttaa laina uudelleen. Aikaisemmin otetut lainat kannattaa kilpailuttaa tasaisin väliajoin, koska lainamarkkinoilla korkovaihtelut voivat olla suuriakin vuositasolla. Kilpailutettavat lainat voivat olla muitakin kuin pikavippejä. Yhtälailla vanhoista lainoista kilpailutetaan kulutusluottoja sekä joustoluottoja. Näissä lainan korko on voinut myös laskea siitä hetkestä, kun lainasopimus on aikaisemmin solmittu.

 

Ylivelkaantumisen estäminen järjestelylainalla

Monen lainan maksaminen voi aiheuttaa taloudellista stressiä ja maksuvaikeuksia, oli kyse sitten pikavipeistä tai useammasta muusta lainasta. Yhdistämällä lainat yhdeksi selkeämmäksi järjestelylainaksi on mahdollista saada helpotusta oman talouden hallintaan ja välttää velkakierre. Lainojen yhdistäminen poistaa monen lainan aiheuttamat kulut, joten jatkossa pystyy säästämään korkokuluissa ja yhtä lainaa on selkeämpi maksaa kuin monta erillistä lainaa, joissa maksupäivän ja lyhennyserät vaihtelevat. Yhdistelylaina on mahdollista saada myös pienemmällä kuukausierällä, koska laina-ajan pituuteen voi vaikuttaa.

Takuusäätiö auttaa järjestelylainan saamisessa siten, että kyseisen säätiö toimii pankista otetun järjestelylainan takaajana. Takaus järjestelylainalle Takuusäätiön kautta voidaan myöntää, jos henkilöllä on lainaa enintään 34 000 euroa tai yhdessä puolison kanssa lainoja yhdistetään maksimissaan 45 000 euroon saakka. Takuusäätiön takaamalla pankkilainalla maksetaan kaikki vakuudettomat pikalainat, kulutusluotot ja maksamattomat laskut pois, jonka jälkeen henkilölle jää maksettavaksi yksi järjestelylaina.

Järjestelylainaa varten henkilöllä tulee olla riittävä maksuvara sekä säännölliset tulot. Tyypillisesti takauksen saaminen vaatii vakituista työsuhdetta tai eläketuloja, mutta tietyillä aloilla voidaan määräaikaiset työsuhteet hyväksyä. Samat ehdot pätee yleisesti kaikissa lainatakauksissa. Säätiön ja järjestöjen lisäksi lainojen yhdistämisen apuna voi käyttää lainankilpailutuspalvelua, jossa nykyiset lainat voi kilpailuttaa ja yhdistää yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Lainan takaisinmaksuaika voi vaihdella välillä 1 – 15 vuotta ja vakuudetonta lainaa lainojen yhdistämistä varten voi saada jopa 60 000 euroon saakka.

 

Pikavippikierre – tunnista tekijät

Pikavippikierre syntyy usein pitkän ajan kuluessa. Alkuun pikavippi otetaan paikkaamaan hetkellistä rahantarvetta ja lainan takaisinmaksun aikaan huomataankin, että tarvittavaa rahaa ei olekaan lainan maksuun – tässä kohtaa otetaan uusi laina, jotta saadaan vanha laina maksettua. Kierre alkaa nopeasti toistamaan itseään ja huomaamatta ollaankin tilanteessa, jossa lainoja on kertynytkin maksettavaksi useampi. Päällekkäiset lainat nostavat lainanhoitokustannuksia, joista ei enää selvitäkään kuukausituloilla.

Velkakierre voi syntyä hyvin monessa eri elämäntilanteessa ja erilaisten lainatuotteiden ja rahapelien kohdalla eikä pikavippi ole läheskään aina ainoa velkakierteen aiheuttaja. Alkuun ajatus voi lainan ottamisessa sumentua ja myöhemmin henkilö saattaa olla tilanteessa, jossa ratkaisuna ongelmaan nähdään vain velan maksaminen lainalla. Pikavippikierre johtaa pitkittyessään maksuhäiriömerkintään sekä luottotietojen menettämiseen, joka vaikeuttaa arkea monella tapaa.

On tärkeä tunnistaa, missä kohtaa oma taloudenhallinta on pettämässä sekä kuinka paljon oma talous kestää lainanottamista. Lainan hakemisessa tulee aina toimia harkitusti ja vastuullisesti. Jos rahaongelmat alkavat kasaantua on syytä ottaa viipymättä yhteyttä lainanmyöntäjään, oman kunnan velkaneuvontaan sekä Takuusäätiöön.

 

Eroon kalliista pikavipistä

Kallis pikavippi on syytä maksaa nopeasti pois, jos se vain taloudellisesti on mahdollista. Jos sinulla on muuta lainaa, maksa niitä mahdollisuuksien mukaan hieman vähemmän ja keskity korkeakorkoisen lainan ennenaikaiseen maksamiseen. Pikavippien korko ja muut kulut ovat huomattavasti korkeammat kuin muiden pienemmällä korolla olevien lainojen, joten nopea lainan takaisinmaksu pienentää kuluja. Pikavipit kannattaa myös maksaa ajallaan, koska myöhästymismaksuista saa maksaa kovan hinnan.

Jos sinulla on maksettavanasi useampi kuin yksi pikavippi, voit yhdistää pikalainat yhteen edullisempaan lainaan, kuten kulutusluottoon. Pikavippien yhdistäminen poistaa lainoista maksettavat päällekkäiset lainanhoitokustannukset ja voit saada uudelle yhdistelylainalle selkeästi edullisemman lainan koron kuin, mitä ne ovat korkeakorkoisissa pikavipeissä. Kilpailuta pikavipit kauttamme, niin voit saada uuden lainan pienemmällä korolla.

 

Miksi kilpailuttaa lainat VarmaLainalla?

  • Kilpailutamme lainat yli 25 pankin ja rahalaitoksen kesken, joten voit saada uuden lainan huomattavasti alhaisemmalla lainan korolla
  • Lainojen kilpailuttaminen palvelumme kautta on sinulle maksutonta eikä lainantarjouksiin tutustuminen sido sinua mihinkään
  • Olemme suomalainen lainojen kilpailutuspalvelu, joka on auttanut satoja tuhansia suomalaisia löytämään paremman lainaratkaisun

Aloita pikavippien kilpailuttaminen jo tänään, niin voit päästä eroon kalliista pikavipistä nopeasti. 

VarmaLaina.fi
Logo