Vertailussa iPhone 12 ja iPhone 13

iPhone

iPhone 13 on ollut myynnissä viime vuoden syksystä ja se on osoittautunut erittäin menestyksekkääksi. iPhone 13 on tällä hetkellä Applen uusin ja kallein malli. Jos mietit tällä hetkellä, kannattaisiko ostaa uusin iPhone eli 13, vai vuoden vanhempi malli iPhone 12, jatka lukemista. Artikkelissa kerromme iPhone 12:n ja iPhone 13:n väliset erot, ja yhtäläisyydet.

 

iPhone 12 ja iPhone 13 muotoilu

iPhone 12 ja iPhone 13 ovat muotoilultaan hyvin samankaltaisia. Molemmissa laitteissa on litteät reunat, sekä lähes reunasta reunaan ulottuva näyttö. Uudet mallit painavat hieman enemmän – luultavasti Applen iPhone 13:n suuremman akun vuoksi. Jos haluat erikoisen värisen puhelimen, iPhone 13 saattaa olla sinulle hyvä valinta, sillä uusia värivaihtoehtoja on tarjolla. iPhone 13:n saa esimerkiksi vaaleanpunaisena tai vaaleansinisenä.

 

Akun kestot

Uuden iPhone 13 ostajat voivat myös odottaa akun pidempää käyttöikää. Kuten tavallista, Apple ei paljasta mitään yksityiskohtaisia tietoja uusista akuista, mutta Apple tarjoaa kaksi lupausta. Applen mukaan iPhone 13:n ja iPhone 13 Pro Maxin akun oletetaan kestävän 2,5 tuntia pidempään kuin ennen, kun taas iPhone 13 mini ja iPhone 13 Pro tarjoavat molemmat 1,5 tuntia pidemmän akun kuin iPhone 12.

 

Puhelimen näyttö

Molemmissa puhelimissa on hyvin samankaltainen 6,1 tuuman Super Retina XDR OLED -näyttö, jossa on sama 1 170 x 2 532 -resoluutio.
Apple lupaa myös iPhone 13:n näytön olevan lisäksi energiatehokkaampi. Uudessa mallissa ei ole kuitenkaan korkeampaa virkistystaajuutta, vaan molemmissa puhelimissa on 60 Hz virkistystaajuus. Tämä ei ole kuitenkaan kovin huomattava ero iPhone 12 verrattuna.

 

iPhone 12 ja iPhone 13 kamerat

Molemmissa kameroissa on kaksi 12 megapikselin kameraa; laajakulma ja ultralaajakulma. Suurin ero perusmalleissa (iPhone 13 ja iPhone 13 Mini) on se, että puhelimen kameralinssit ovat aseteltu kulmikkain. Vuoden vanhemmissa perusmalleissa (12 ja 11 – sarja) linssit ovat sijoitettuna allekkain.
iPhone 13 mallissa on kaikkien aikojen suurin sensori joka on julkaistu kaksoiskamerallisissa puhelimissa. Tämä päivitys takaa entistä tarkemmat kuvat.

 

IPhone 12 tai iPhone 13 hinta

Hintavertailun tuloksena iPhone 12 puhelimesta joutuu edullisimmillaan maksamaan noin 500 euro ja kalleimmillaan reilut 800 euroa.

Vastaavasti uudemmasta iPhone 13 puhelimen hinta on alkaen noin 700 euroa. Hintaan vaikuttaa jonkin verran väri sekä sisäinen muisti.

 

Yhteenvetona

iPhone 13 ei poikkea merkittävästi edeltäjästään ulkoisesti tai sisäisesti. Puhelimessa on tästä huolimatta muutamia tärkeitä parannuksia, kuten kamerajärjestelmä ja huomattavasti kookkaampi akku.

Se kumman malleista valitset riippuu siitä, millainen puhelimen käyttäjä olet. Jos olet kiinnostunut valokuvaamisesta tai tarvitset kestävämmän akun, on iPhone 13 rahasi arvoinen. Jos nämä eivät kuitenkaan ole sinulle merkittäviä arvoja, pärjäät hyvin edullisemmalla iPhone 12 -mallilla.

 

Matkapuhelimen rahoitus

Uudemman matkapuhelimet ovat kalliita. Muutamalla sadalla eurolla ei saa kovinkaan kummoista puhelinta. Jos puhelimen haluaa kestävän pidempään ja puhelimelle on käyttöä joka päivä tuntien ajan, kannattaa panostaa laatuun. Nykyään puhelimella tehdään niin paljon eri asioita, että harva edes pärjää ilman puhelinta.

Puhelimen voi ostaa omilla säästöillään, myymällä vanhan puhelimen tai ottamalla matkapuhelinta varten pienen rahoituksen.

Palvelumme kautta voit vertailla, minkä verran on esimerkiksi 600 euron pikavipin kuukausierä 2 vuoden maksuajalla.

Syötä etusivulla olevaan lainalaskuriin lainasumma ja maksuaika, niin näet arvion lainan kuukausierästä.

Ottamalla pienen lainan puhelimen ostoa varten pystyy kulut jakamaan useammalle kuukaudelle.

VarmaLaina.fi