Juhlien järjestäminen – ota nämä asiat huomioon

Juhlien järjestäminen vaatii paljon suunnittelua ja valmisteluja, mutta hyvin suunniteltuna se on hauska ja ikimuistoinen kokemus kaikille. Muista suunnitella juhlat hyvin etukäteen, huolehtia kaikista yksityiskohdista. Tärkeintä on kuitenkin nauttia juhlista ja luoda unohtumaton kokemus kaikille osallistujille. Oli kyse sitten häiden, rippijuhlien, YO-juhlien tai suurempien syntymäpäivien järjestämisestä, pätee jokaiseen juhlaan sama muistilista. 

 

Juhlien järjestämisen muistilista

Juhlien järjestäminen voi olla sekä hauskaa että stressaavaa, mutta oikeilla valmisteluilla ja suunnitelmilla se voi olla nautinnollinen ja unohtumaton kokemus.

Tässä on joitakin vinkkejä onnistuneiden juhlien järjestämiseen:

Suunnittele juhlien teema. Ennen juhlien järjestämistä on hyvä pohtia, millainen tunnelma juhliin halutaan luoda. Onko kyseessä syntymäpäiväjuhlat, häät tai vain ystävien tapaaminen? Mitä teemaa halutaan noudattaa, kuten esimerkiksi  kesä- tai talviteemaa tai vaikkapa 80-lukua? Kun juhlien teema  on selvillä, on helpompi päättää kaikki muut yksityiskohdat. Toki mitään tarkkaa teema ei juhlissa tietenkään ole pakko olla, vaan juhlien punaisena lankana voi olla vain tietyt värit.

Laadi juhlien budjetti. Tarkemman laskelman määrittäminen auttaa pitämään kulut hallinnassa. Suurimmat kuluerät ovat usein juhlapaikan vuokra, ruoka ja juoma, koristeet ja tarvittavat välineet, kuten pöydät ja tuolit. Kun budjetti on laadittu, voidaan aloittaa tarvittavien tavaroiden hankinta.

Valitse sopiva juhlapaikka ajoissa. Juhlapaikan valinta riippuu juhlan luonteesta ja osallistujamäärästä. Pienempiä juhlia voi järjestää kotona, mutta suurempia juhlia varten kannattaa harkita vuokrattavaa tilaa, kuten juhlasalia, ravintolaa tai ulkotilaa.

Suunnittele ruoka- ja juomatarjoilu. Ruoka- ja juomatarjoilun suunnitteluun vaikuttavat juhlan teema, ajankohta ja osallistujamäärä. On tärkeää miettiä, onko tarjolla buffetpöytä, cocktail-tilaisuus tai illallinen. On myös tärkeää huomioida erilaiset ruokavaliovaatimukset, kuten kasvisruokavalio tai allergiat. Itse tekemällä säästät tarjoilukuluissa, mutta mieti tarkasti, onko sinulla aikaa ruokien valmistamiseen.

Koristele juhlatila. Koristeiden avulla voidaan luoda haluttu tunnelma juhlatilaan. Koristeiden valinta riippuu juhlan teemasta ja budjetista. Koristeiksi voi valita esimerkiksi kukkia, ilmapalloja, kynttilöitä tai teemaa vastaavia esineitä. Serveteillä ja pöytäliinoilla juhlaan saa haluttua värimaailmaa.

Huolehdi viihteestä. Juhlat voivat sisältää erilaisia aktiviteetteja, kuten tanssimista, karaokea tai pelejä. Viihdyttävän ohjelman valinta auttaa pitämään vieraat tyytyväisinä ja tekemään juhlista mieleenpainuvan kokemuksen. Jos juhlat ovat esimerkiksi lasten syntymäpäivät, voi suunnitella erilaisia leikkejä ja pelejä, kun taas aikuisten juhlat voivat sisältää musiikkia, tanssia tai vaikkapa valokuvanurkan.

Muista kiittää vieraita. Juhlien jälkeen on tärkeää kiittää vieraita heidän osallistumisestaan. Kiitosviestin lähettäminen tai pienien kiitoskortin antaminen ovat hyviä tapoja osoittaa kiitollisuutta vieraiden läsnäolosta ja panoksesta juhlan onnistumiseen.

 

Juhlien järjestämiseen tarvittava rahoitus

Juhlien järjestäminen voi olla kallista. Juhlapaikan vuokraaminen, ruokatarjoilu, koristeet ja viihde voivat maksaa tuhansia euroja. Suurempien juhlien esimerkiksi häiden järjestäminen isommalle osallistujamäärälle ruokailuineen voi maksaa huomattavasti enemmän. Keskimäärin häiden järjestäminen maksaa noin 5000 – 10 000 euroa. Jos rahatilanne ei ole hyvä, voidaan juhlien järjestämiseen harkita vakuudettoman lainan ottamista.

Ennen kuin otat lainaa juhlien järjestämiseen, sinun tulee arvioida kaikki juhlan kustannukset. Laske juhlapaikan vuokra, ruoka- ja juomatilaukset, koristeet, ohjelman ja muiden tarpeiden kustannukset yhteen. Näin voit selvittää, kuinka paljon rahaa tarvitset. Kun tiedät kuinka paljon rahaa tarvitset, voit vertailla eri lainantarjoajien korkoja ja maksuehtoja. Lainavertailu auttaa sinua löytämään edullisimman vaihtoehdon. Kun olet saanut lainan, käytä rahat järkevästi ja säästeliäästi. Vältä ylimääräisiä kuluja ja osta vain tarpeelliset asiat juhlaa varten.

 

Kilpailuta juhlien järjestämiseen tarkoitettu laina huolellisesti

Lainaa ilman vakuuksia juhlien järjestämiseen voidaan myöntää heti tilille 1000 – 60 000 euroa.

Maksuton lainahakemus löytyy VarmaLaina.fi palvelusta ja täytettyäsi lainahakemuksen, laina kilpailutetaan hetkessä jopa 30 eri pankin ja luotontarjoajan kesken. Saat muutaman minuutin kuluttua lainatarjoukset vertailtavaksesi ja voit valita vapaaseen käyttöösi vakuudettoman lainan.

Lainan voit käyttää juhlia varten tarvittavien hankintojen rahoittamiseen, kuten vaatetukseen, tarjoilukuluihin, koristeluun, tilan vuokraamiseen sekä moneen muuhun tarkoitukseen.

Aloita lainan kilpailuttaminen jo tänään ja järjestä ikimuistoiset juhlat. 

 

Vertaa lainoja ja valitse edullisin laina juhlien järjestämiseen

Lainavertailu on tärkeä osa lainan ottamista, sillä se auttaa löytämään edullisimman lainavaihtoehdon. Oli kyse sitten häälainasta, autolainasta tai vaikka lomalainasta, tulee lainavaihtoehdot käydä tarkasti läpi. Lainavertailussa kannattaa kiinnittää huomiota tiettyihin asioihin, jotta voi tehdä hyvän päätöksen. Parhaaseen lopputulokseen pääset, kun vertailet useiden pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjouksia. Tässä apunasi toimii maksuton lainavertailupalvelu VarmaLaina.fi.

Lainan korko on yksi tärkeimmistä asioista, johon kannattaa kiinnittää huomio lainavertailussa. Korko määrittää, kuinka paljon lainaa joutuu maksamaan takaisin. Vertaile eri lainanantajien korkoja ja valitse se, joka tarjoaa alhaisimman koron.

Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa myös siihen, kuinka paljon lainaa joutuu maksamaan takaisin. Pidempi maksuaika tarkoittaa yleensä pienempää kuukausierää, mutta myös suurempia kokonaiskustannuksia. Vertaile eri maksuaikoja ja valitse se, joka sopii parhaiten talouteesi. Lainalaskurin avulla voit ennen lainan hakemista suunnitella, millainen laina-aika ja sitä kautta lainan kuukausierä sopii oman maksukykyysi.

VarmaLaina.fi
Logo