Kannattaako lainojen yhdistäminen tehdä nyt?

Lainojen yhdistäminen

Heinäkuussa uusien kulutusluottojen maksimikorko laskettiin 10 prosenttiin. Lakimuutos on voimassa tämän vuoden loppuun saakka ja koskee vain 1.7 jälkeen solmittuja lainasopimuksia. Jos haluat hyötyä toistaiseksi voimassa olevasta lakimuutoksesta aloita lainojen yhdistäminen mahdollisimman pian. Lainojen yhdistäminen kannattaa tehdä nyt vuoden 2020 loppuun mennessä.

Uusi alhaisempi korkotaso koskee vain uutta lainaa. Jos lainasopimus on solmittu ennen heinäkuun ensimmäistä päivää, ei lainan korko automaattisesti päivity 10 prosentin korolle. Hyötyäkseen korkomuutoksesta tulee kuluttajan kilpailuttaa lainansa uudelleen. Lainan kilpailutus sekä lainojen yhdistäminen kannattaa aloittaa mahdollisimman pian, koska joka päivältä lainanottaja maksaa kalliimpaa korkoa ja kuluja.

Nykyiset maksettavana olevat lainat voivat olla muun muassa kulutusluottoja, osamaksuja, pikavippejä tai esimerkiksi joustoluottoja. Vanhojen lainojen korvaaminen uudella edullisemmalla lainalla on kuluttajan oikeus eikä korkeakorkoisten lainojen ennen aikaisesta takaisinmaksamisesta aiheudu kuluttajalle mitään lisäkuluja.

 

Lakimuutos puolitti lainan koron

Ennen tilapäistä lakimuutosta pikavipin korkokatto oli 20 %. Nyt heinäkuun alkuun verrattuna korko on tippunut puoleen eli 10 prosenttiin. Kulutusluottoa pystyy saamaan nyt ilman takaajia tai vakuuksia jopa 4,9 % korolla. Lainakorot ovatkin nyt ennätyksellisen alhaalla mikä mahdollistaa kuluttajan saamaan esimerkiksi yhdistelylainan edullisesti. Kulutusluottojen väliaikainen hintasäätely on voimassa 31.12.2020 saakka (kkv.fi). Lain tarkoitus on ehkäistä koronan aiheuttaman epävakauden aikana mahdollisesti vastaan tulevia ongelmia.

Jos sinulla on maksettavana kaksi tai useampi laina, kannattaa lainojen yhdistäminen aloittaa laskemalla kaikki lainat yhteen. Ota laskelmiin mukaan kaikki lainoista aiheutuvat kulut ja laske avoin velkasaldo tarkkaan. Avoimena olevan velkasaldon näet laskusta. On tärkeää, että saat maksettua uudella lainalla kaikki lainat kokonaan pois, koska jos vanhaa lainaa jää vähänkin maksamatta, kasvaa sen korkokulut ajan myötä ja olet taas samassa tilanteessa kuin aikaisemmin eli sinulla on vanhaa korkeakorkoista lainaa maksettavana.

 

Lainojen yhdistämisessä on kyse siitä, että useammalle lainalle etsitään edullisempi yhdistelylaina. Velan määrä pysyy samana, mutta lainan ehdot ovat uudessa lainasopimuksessa paremmat ja lainan korko matalampi.

Lainojen yhdistäminen selkeyttää taloutta.

  • Monen lainan sijaan kuluttajalla on jatkossa maksettavanaan vain yksi laina – eräpäivä on helppo muistaa ja se kannattaakin sijoittaa lähelle palkkapäivää.
  • Lainanhoitokuluista kertyneet kulut voivat useamman lainan kohdalla olla useita kymmeniä euroja – yhdistämällä lainat monesta eri lainasta aikaisemmin kertyneet lainanhoitokulut poistuvat kokonaan.
  • Yhdistelylainan takaisinmaksaminen on nopeampaa, koska lainan korkomaksut ovat kilpailuttamisen jälkeen alhaisemmat.
  • Lainan korko on nyt 10 % aikaisemman 20 prosentin sijaan.

 

  • Miten Varmalaina voi auttaa lainojen yhdistämisessä?

Varmalaina.fi tekee yhteistyötä yli 30 pankin ja rahalaitoksen välillä. Lainojen kilpailuttamiseen tarkoitetun palvelun käyttäminen ei maksa lainanhakijalle mitään, koska VarmaLaina saa oman palkkionsa yhteistyökumppaneiden kautta. Palvelun tarkoituksena on löytää hakijalle hänen tarpeitaan vastaava laina, kuten esimerkiksi yhdistelylaina, autolaina, remonttilaina tai vaikka jatkuva joustoluotto.

Lainaa tarvitseva henkilö täyttää etusivulla helpon hakemuksen ja kun kaikki tiedot on huolellisesti täytetty VarmaLaina välittää hakemuksen heti kaikille yli kolmellekymmenelle lainantarjoajalle. Kilpailutuksessa on mukana tunnettuja pankkeja sekä luotettavia rahoitusyhtiöitä, jotka myöntävät vakuudetonta lainaa 1000 eurosta jopa 60000 euroon saakka.

Jo muutaman minuutin päästä hakemuksen lähettämisestä hakija saa vertailtavakseen useita lainatarjouksia, joihin tutustuminen onnistuu kotoa käsin. Jos joku lainatarjouksista on sopiva, hyväksyy hakija lainatarjouksen ja allekirjoittaa sopimuksen omilla pankkitunnuksillaan. Uudella lainalla asiakas saa maksaa kaikki vanhat lainat kokonaan pois.

VarmaLaina.fi
Logo