Kesällä monen suomalaisen menot kasvavat

Kesälaina

Kesälomalla on aikaa remontointiin, matkusteluun ja erilaisissa tapahtumissa käymiseen. Tehtävää ja tekemistä löytyisi paljonkin, mutta kaikenlaiset puuhastelut käyvät nopeasti myös kukkaron päälle. Miten kesäloman riennot ja remontit olisi järkevintä rahoittaa ja mistä laina kannattaa ottaa?

Kesä voi monella tapaa olla yhtä juhlaa. On syntymäpäiväjuhlia, häät, ylioppilasjuhlat, rippijuhlat sekä kenties loppukesän rapujuhlat. Tähän päälle festivaalit, kesäteatterinäytökset sekä grillijuhlat. Kaiken päälle suunnitelmissa saattaa olla kodin ulko- tai sisäremonttia, terassin laajennusta tai muuta remontoimista kotona tai mökillä. Kesäloma kannattaa käyttää rentoutumiseen, mutta loman aikana on myös mukava tehdä rästiin jääneitä töitä. Lomalla rahaa ei kuitenkaan tule yhtään sen enempää kuin muulloinkaan, joten remontti saattaa jäädä vain haaveeksi ellei ulkopuolista rahoitusta saa käyttöön. Myös perheen yhteinen lomamatka saattaa jäädä toteutumatta ellei lomakassaa ole alkanut kartuttamaan jo hyvissä ajoin ennen lomaa.

 

Mihin kesällä tyypillisesti haetaan lainaa?

Kesällä lainantarve on hieman erilainen kuin talviaikaan. Kesällä lainanhaussa korostuu pienemmät lainasummat sekä lainan joustava nostaminen.

  • Kesällä asuntokauppa on vilkasta. Kesäkuukausina asunto – ja mökkilainaa haetaan enemmän kuin talvella. Kevään kynnyksellä mökkitarjonta laajenee huomattavasti, mikä lisää myös potentiaalisten ostajien määrää. Myös asuntokauppaa tehdään vilkkaasti kevät auringon alkaessa lämmittää, mikä osaltaan varmasti johtuu siitä, että kesällä ihmisillä on enemmän aikaa etsiä uutta kotia. Kesällä myös kotien pihat ovat paremmin esillä.
  • Lomalainalla halutaan tehdä unelmista totta. Monella on haaveissa unelmien lomamatka, mutta usein suunnitelmat tyssää rahanpuutteeseen. Lomabudjetista saattaa saada kasaan osan, mutta arjen menot hidastavat lomakassan kartuttamista. Unelmaloman toteutumiseen voi hyvin ottaa pienimuotoisen pikavipin tai joustoluoton, jonka takaisinmaksu järjestyy sujuvasti loman jälkeen.
  • Mökkikausi paljastaa mökin kunnostustarpeet. Kesälomalla tulee tarkasteltua mökkiä tarkemmin niin sisältä kuin ulkoa. Räystäät saattavat vaatia uusimista, maalipinta halkeilee, mökin keittiö on aikansa palvellut ja mökille kaivataan jotain uutta. Mökillä vietetään lomalla enemmän aikaa, niin myös pieni ehostaminen kuuluu osaksi lomaa. Toisinaan mökin kunnostaminen saattaa paisua sen verran laajaksi ettei kaikkia kuluja saa katettua palkkatuloilla. Tällöin kannattaa ottaa käyttöön vakuudeton kulutusluotto tai joustoluotto, jolla kulut saa jaettua järkevästi useammalle kuukaudelle.
  • Kaunis kesä houkuttelee venekaupoille. Järvimaisemaa katseltaessa monella herää haave omasta veneestä. Vene voi olla pieni soutuvene, jolla pääsee läheiselle järvelle kalastelemaan tai haaveena voi olla suurempi paatti, jolla pääsee tutkimaan vesistön eri paikkoja. Suuremmista veneistä saa helposti maksaa jopa 10 000 – 30 000 euroa, joten harvalta löytyy käteisvaroja veneen ostoon. Veneen hankintaa otetaan tyypillisesti kulutusluotto, joka maksetaan myönteisen lainapäätöksen jälkeen heti tilille.

 

Miten rahoittaa kesän menot?

Kesän menot on selkeä rahoittaa vakuudettomalla kulutusluotolla tai joustoluotolla.

Kulutusluottoa voi saada jopa 60 000 euroon saakka ilman vakuuksia. Lainan takaisinmaksu riippuu haetusta lainasummasta. Lainaa maksetaan takaisin kerran kuukaudessa. Laina haetaan verkossa olevalla lainahakemuksella ja sähköisen allekirjoituksen jälkeen laina on heti käytössäsi.

Joustoluotto toimii hyvänä vararahastona, kun tarvitse kesän menoihin tai remontoimiseen rahaa silloin tällöin. Joustoluoton voi toki nostaa kertanostona, mutta summan voi myös jakaa pienempiin eriin. Joustoluoton myöntämisen yhteydessä lainaan määritetään luottoraja, jonka puitteissa lainaa voi nostaa omaan käyttöön. Lainan kulut ja korko määräytyy aina sen mukaan, mitä olet nostanut. Ellet nosta, et myöskään maksa mitään kuluja tai korkomaksuja.

 

Ota lainalaskuri käyttöön kesälainan suunnitteluun

Varmalainan lainalaskurin avulla sinun on helppo laskea, paljonko lainaa kannattaa ottaa.

Lainalaskurilla lasket lainasi kulut, lyhennyserien määrä, kuukausierän suuruuden sekä lainan todellisen vuosikoron.

Laskurin avulla saat selkeän kuvan, miten lainan kuukausierä sekä lainan kokonaiskustannukset muuttuvat, kun muutat lainasummaa ja maksuaikaa.

Esimerkkilaskelmat laina-ajan vaikutuksesta lainan kuukausierään ja lainan kokonaiskustannuksiin, kun lainasumma on 10 000 euroa ja lainan korko 6 prosenttia.

Laina – aika 2 vuotta, lainaa 10 000 euroa, lainan kuukausierä 442,76 € ja lainan kokonaiskustannukset koko laina-aikana 10 626,14 €.

Laina-aika 4 vuotta, lainaa 10 000 euroa, lainan kuukausierä 234,39 € ja lainan kokonaiskustannukset koko laina-aikana 11 250,82 €.

Laina- aika 6 vuotta, lainaa 10 000 euroa, lainan kuukausierä 165,26 € ja lainan kokonaiskustannukset koko laina-aikana 11 898,52 €.

 

Mistä laina kannattaa ottaa?

Kesällä on kaikenlaista puuhaa eikä aikaansa halua tuhlata konttorissa istumiseen tai tietokoneen ääressä olemiseen. Kaiken lisäksi lainan hakeminen sekä kilpailuttaminen tuntuu hirveän aikaa vievältä. Näin ei kuitenkaan ole, jos otat käyttöösi palvelumme.

Varmalainalla sinun tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus, joka välitetään kilpailutettavaksi jopa 25 pankille ja rahoituslaitokselle siltä istumalta. Me kilpailutamme lainan puolestasi tunnettujen ja luotettavien pankkien kesken jopa muutamassa minuutissa. Lainan kilpailuttamisen jälkeen saat valmiit lainatarjoukset vertailtavaksesi ja saat tehdä päätöksen rauhassa.

Kilpailuttamalla ja lainoja vertailemalla pääset parhaaseen lopputulokseen ja saat edullisen lainan käyttöösi nopeasti.

Varmalainan käyttäminen on sinulle täysin maksutonta ja riskitöntä. Täyttämällä hakemuksen et sitoudu vielä mihinkään sopimukseen.

Pyydä ilmaiset, kilpailutetut lainatarjoukset vertailtavaksesi jo tänään. Parhaassa tapauksessa sinulla on kesälaina käytössäsi jo saman päivän aikana.

Edullinen kesälaina löytyy kilpailuttamalla laina Varmalainan kautta!

VarmaLaina.fi
Logo