Kilpailuta nykyiset lainasi ja säästä

Kilpailuta laina

Hintojen nousu näkyy monessa kotitaloudessa kulutuksen vähentymisenä ja hintojen tarkempana vertailuna. Säästöä pyritään samaan monelta eri taholta – työmatkat taitetaan yhä useammin pyörällä, sähkökulutusta vähennetään lämmittämällä saunaa harvemmin ja kaupassa katsotaan tarkemmin, mitä ostoskoriin laitetaan. Nykyiset lainat kilpailutetaan nyt myös entistä aktiivisemmin. 

Jo pidempään jatkunut hintojen nousu on saanut monet etsimään erilaisia säästökohteita. Hintojen vertailu on yksi konkreettinen tapa säästää. Yhä useampi ostaa vaatteet käytettynä tai alennuksesta, ruuat tarjoushinnalla ja pihistää sähkönkulutuksessa. Valitsemalla edullisemman vaihtoehdon pystyy säästämään muutaman euron tai jopa enemmän ja ajan myötä pienetkin pihistelyt kasvattavat säästöön saatavaa summaa. Toki monessa kotitaloudessa hintojen nousu ei näy palkkatulojen nousussa, vaan kaikki säästöön saatavat eurot menevät suoraan arjen pyörittämiseen.

 

Hintojen nousu vaikuttaa ensimmäisenä pienituloisiin

Tutkimuksen mukaan hintojen nousu on nostanut köyhyysastetta yhteensä 2, 5 prosenttiyksikköä. Kaikkiaan Suomen kokoisessa maassa tämä tarkoittaa 62 000 uutta köyhyysrajalle putoavaa kotitaloutta. Suurin osa näistä on lapsiperheitä, mutta joukossa on myös paljon yksin asuvia kansalaisia. Vuoden 2021 joulukuulla lapsilisää korotettiin 10 prosentilla, mikä kompensoi vain pieneltä osin jo valmiiksi köyhyysrajalla olevien lapsiperheiden ostovoimaa.

Hintojen nousun vaikutuksen näkyvät varsinkin perheissä, joissa on monta lasta. Valtion maksamalla lapsilisällä on tarkoitus maksaa osa lapsen huollosta aiheutuvista kustannuksista, mutta hintojen nopean nousun johdosta lapsilisän tarjoama hyöty on jäänyt entistä vähäisemmäksi. Lapsilisä auttaa jonkin verran kustannusten kattamisessa, mutta esimerkiksi, kun ensimmäisestä lapsesta maksetaan lapsilisää 94,88 euroa kuukaudessa ja toisesta lapsesta 104,84 euroa, ei etuuksilla juurikaan osteta mitään suurempia hankintoja lapselle.

Moni vanhempi haluaisi myös säästää lapselle tai siirtää lapsilisän lapsen tilille myöhempää käyttöä varten, mutta yhä harvemmassa lapsiperheessä tämä on mahdollista, koska etuudet menevät asumiskustannusten ja ruokamenojen maksamiseen.

 

Kotitalouksien menot ovat kasvaneet

Inflaation kiihtyminen nostaa kuluttajahintoja monessa suhteessa. Elokuussa 2022 inflaatioluku eli kuluttajahintojen nousu oli 7,6 prosenttia (Tilastokeskus). Hintoja nosti vuoden takaiseen erityisesti bensan, dieselin, sähkön sekä omakotitalojen peruskorjausten kallistuminen, mutta hienoista nousua on nähtävissä lähes kaikissa tuotteissa ja palveluissa. Asuinkustannukset nousivat elokuussa yhdeksän prosenttia verrattuna vuoden takaiseen ja prosentin verrattuna edelliseen kuukauteen. Tuoteryhmä, jossa hinnat ovat laskeneet ovat korvattavien ja ei-korvattavien reseptilääkkeiden hintojen halventuminen. Tämä tasasi inflaation kehitystä hieman.

Merkkejä hintojen noususta on nähtävissä palveluissa kuten auton katsastaminen, lemmikin eläinlääkärikulut sekä kauneudenhoito. Tuotteista eniten ovat kallistunteet, kahvi, liha ja kala. Esimerkiksi lohen hinta on noussut hurjasti vuoden takaiseen.

 

Säästöä sähköön, kulutukseen, lainoihin ja ruokakuluihin

Monessa kotitaloudessa kamppaillaan nyt saman asian kanssa. Säästöä tulisi saada, koska palkat eivät nouse samassa tahdissa hintojen nousun kanssa. Kuluttajilla on vähemmän ostovoimaa, joka näkyy kulutustottumusten muutoksessa. Moni miettii entistä tarkemmin, mihin rahansa käyttää ja mihin on varaa. Ensimmäisenä tingitään matkustelusta, kosmetiikkatuotteista sekä vaatteiden ostamisesta, mutta kun rahat ovat tiukalla joudutaan säästämään vähän kaikesta.

Sähkön kilpailuttaminen on monella tehtävälistalla ensimmäisenä. Ellei sähkösopimuksen uusiminen edullisempaan onnistu, mietitään kodeissa takan asennusta ja polttopuiden hankkimista. Jos asunnossa on öljylämmitys on syytä miettiä sen vaihtamista muuhun lämmitysmuotoon. Öljylämmityksestä luopumiseen saa valtiolta avustusta, johon kannattaa tutustua tarkemmin.

Muita keinoja säästää, on kilpailuttaa lainat, puhelinliittymät ja vakuutukset. Näistä saatu säästö on todella hyvä, jos onnistuu vaihtamaan lainan, vakuutuksen tai liittymän edullisempaan. Ruokakuluissa pystyy myös säästämään useita satoja euroja, jos ruuan valmistamiseen jaksaa nähdä itse enemmän vaivaa. Ruokakaupassa kannattaa kiinnittää huomiota tarjoustuotteisiin ja hyödyntää kauppojen tarjoamat asiakasedut.

 

Nykyisten lainojen kilpailuttaminen tuo säästöä

Nykyisten lainojen kilpailuttamisella voi saada merkittävää säästöä niin kuukausi kuin vuositasolla.

Esimerkiksi, jos sinulla on nykyistä lainaa maksettavana 5000 euroa ja lainan korko on nyt 9 prosenttia 5 vuoden maksuajalla on lainan hoitokustannukset koko laina-ajalle yht. 1227,51 euroa.

Kilpailuttamalla lainan uudelleen voit saada lainaan esimerkiksi 6,2 prosentin koron, jolloin lainan kokonaiskustannukset laskevat 827,78 euroon jolloin säästösi on noin 400 euroa.

Mitä suuremmasta lainasta ja lainan vuosikorosta on kyse sen suurempi on myös säästösi kilpailuttamisen jälkeen. Keskimäärin lainan kilpailuttamisen kautta saatu säästö on asiakkaillamme ollut yli 1000 euroa.

 

VarmaLaina kilpailuttaa nykyisen lainasi yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken

Lainan kilpailuttaminen on VarmaLaina-palvelun kautta hyvin helppoa. Saadaksesi valmiit lainatarjoukset tulee sinun täyttää vain yksi noin 5 minuutissa täytettävä lainahakemus.

Lainahakemuksessa kysytään perustietojesi lisäksi nykyisten lainojesi summa, minkä lisäämisen jälkeen saat useita lainatarjouksia vertailtavaksesi pankeilta sekä tunnetuilta rahalaitoksilta. Kilpailutettava laina voi olla muun muassa pikavippi, kulutusluotto, joustoluotto, pankkilaina tai nykyinen luottokorttivelka.

Jos pankki tai rahalaitos pystyy tarjoamaan sinulle uuden lainan edullisemmalla korolla, voit solmia uuden lainasopimuksen vanhan lainasopimuksen tilalle. Kun laina maksetaan tilillesi, maksat nykyisen lainasi kokonaan pois. Näin olet saanut uuden lainan alhaisemmalla korolla ja saat säästöä lainan hoitokustannuksiin joka kuukausi.

Kilpailuta laina Varmalainassa niin saat uutta lainaa:

  • alkaen 4,19 % korolla
  • ilman vakuuksia tai takausta
  • kilpailutettuna maksutta yli 25 pankin ja rahalaitoksen kesken
  • 100 eurosta jopa 60 000 euroon saakka
  • kokonaisuutena, jossa kaikki olemassa olevat lainasi on yhdistettynä yhteen edullisempaan lainaan.

Pyydä maksuttomat lainatarjoukset vertailtavaksesi täyttämällä lainahakemus. Valmiit lainatarjoukset välitetään sinulle heti ja pääset tutustumaan tulleisiin tarjouksiin. Jos joukosta löytyy sopiva, hyväksy laina ja allekirjoita lainasopimus kyseisen pankin kanssa. 

VarmaLaina.fi
Logo