Klarna – hallitse laskujasi paremmin

Klarna

Monelle verkkokaupasta tilanneelle Klarna on tuttu. Useat verkkokaupat käyttävät yhtenä maksutapanaan Klarna-laskua. Klarnalla maksettaessa asiakas saa ostosten maksamiseen takaisinmaksuaikaa 14 päivää sekä mahdollisuuden maksaa laskun kertasuorituksen tai osamaksulla. Laskusta ei kerry ylimääräisiä kuluja.

Klarna Smoooth-sovelluksen avulla asiakas pystyy tarkastelemaan, mitä tuotteita hän on ostanut Klarna-laskulla ja milloin laskuissa on eräpäivät. Kirjautumalla Klarnan sivuilla pystyy asiakas myös siirtämään eräpäivää, ilmoittamaan palautuksesta sekä tarkastelemaan kaikkia laskujaan. Klarnan avulla verkkokauppaostosten seuraaminen ja maksaminen on helpompaa, kun kaikki ostokset on ylhäällä yhdessä paikassa. Sovelluksen käyttö on yksinkertaista ja sen avulla laskujen eräpäivien seuraaminen on sujuvaa. Laskuista voi tehdä itselleen kalenterimuistutuksen, jolloin asiakas ilmoituksen kun laskun eräpäivä lähestyy.

Klarna on perustettu luomaan asiakkaille turvallisemmat ostokset verkossa. Omistajana on ruotsalainen yhtiö, joka on laajentanut toimintaansa kaikkiaan 17 maahan. Klarnan yhdeksi maksutapavaihtoehdokseen on ottanut jo 250 000 kauppaa ja aktiivisia käyttäjiä Klarnalla on yli 90 miljoonaa. Klarna laskulla maksettaessa asiakas pystyy hallitsemaan paremmin omia ostotapahtumiaan ja maksamaan laskut haluamassaan tahdissa.

 

Miten Klarna laskuja pystyy seuraamaan?

Kun maksat Klarna laskulla kaikki ostokseksi kirjataan yhteen paikkaan. Näet Klarnaan kirjautumalla tilauksesi, palautuksesi, laskujen eräpäivät sekä mahdolliset erääntyneet laskut. Klarnan kautta pystyt ilmoittamaan tuotteen palautuksesta ja kun palautus on käsitelty laskun summa päivittyy automaattisesti Klarnaan. Voit myös ilmoittaa Klarnaan laskuun tai verkkokauppaan liittyvästä ongelmasta ja vasta kun olet saanut selvitettyä epäselvyyden verkkokaupan kanssa, maksat laskun. Jos jostain syystä sinulta on veloitettu liikaa maksua, Klarna hyvittää ylimenneen osuuden pyytämällä sinulta maksutiedot.

Klarna laskut pysyvät aina ajan tasalla ja maksetut laskut näkyvät sivustolla merkintänä maksusta. Pystyt seuraamaan, mitä ostoksia olet tehnyt ja mihin verkkokauppaan sinulla on avoinna olevia laskuja. Laskuja ei tarvitse tulostaa, vaan voit maksaa laskut suoraan Klarnan kautta kirjautumalla omaan pankkiisi.

Kännykkään kannattaa ladata ilmainen Smoooth-sovellus, mikä helpottaa laskujen seuraamista. Sovellus kulkee mukanasi ja voit missä ja milloin vain tarkistaa Klarna-laskusi. Smooth-sovelluksen kännykkään voi ladata Google Playstä tai Apple Storesta.

 

Mitä tuotteita voin ostaa Klarna laskulla?

Klarna laskun ovat ottaneet maksuvaihtoehdokseen sadat suomalaiset tai Suomessa toimivat verkkokaupat. Verkkokauppa ostoksia Klarna laksulla voi tehdä hyvin monenlaisessa kaupassa. Näitä ovat muun muassa apteekkiostokset, vaatteet, lemmikkieläinten tuotteet, sisustus, urheiluvälineet sekä ruoka. Kaikki Klarnan kanssa yhteistyötä tekevät kaupat löydät Klarnan sivuilta.

 

Mitä kuluja Klarna veloittaa?

Klarna veloittaa osamaksusopimuksesta hinnastonsa mukaisen koron ja kulut. Osamaksu on rinnastettavissa lainaan, mihin sisältyy aina kuluja. Klarnan osamaksuvaihtoehdon nimellinen vuosikorko on 22 prosenttia. Luoton kokonaiskustannukset ja lainan todellinen vuosikorko ilmoitetaan tarkemmin tilauksen yhteydessä, kun asiakas siirtyy verkkokaupan kassalle.

 

Mitä muita maksutapoja on kuin Klarna lasku?

Osamaksuvaihtoehto ei ole halvin tapa ostaa tuotteita verkossa, vaikka se hyvin kätevä onkin. Jos kuluissa ja korkomaksuissa haluaa säästää, on järkevintä maksaa ostokset heti tai viimeistään 14 päivän kuluessa. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista oman taloudellisen tilanteen vuoksi ja toisaalta, jos verkkokauppa tuntuu yhtäänkään epäilyttävältä, kannattaa ostokset maksaa luottokortilla. Luottokorttimaksussa luottoyhtiö voi joissain tapauksissa hyvittää ostoksen asiakkaalle, jos henkilö ei saa tuotettaan ja maksutapana on ollut luottokorttimaksu.

Klarnan osamaksun kustannukset ovat lähes tulkoon samat kuin kulutusluoton tai joustoluoton. Tällä hetkellä vakuudeton laina on edullisempi kuin osamaksuvaihtoehto, koska kulutusluottoihin ja joustoluottoihin asetettiin väliaikainen laki, joka on voimassa syyskuun 30. päivää asti. Lakimuutoksen johdosta kuluttajaluottojen korko laskettiin 10 prosenttiin, mikä on huomattavasti osamaksuvaihtoehtoa alhaisempi.

Osamaksujen ja lainojen vertaileminen on tärkeää kulujen osalta, mutta myös muiden ominaisuuksien johdosta. Esimerkiksi joustolainaan saa hyvin joustavan maksuajan, mutta samalla lainaa voi ottaa kerralla vähän suuremman summan, jos kotiin on tarkoitus hankkia useita uusia huonekaluja.

 

Kuka voi käyttää Klarna laskua maksutapana?

Klarnan maksutavakseen voi ottaa kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö, jolla on luottotiedot kunnossa. Klarna laskun ajallaan maksavan asiakkaan luottorajaa saatetaan korottaa, vaikka Klarnalla ei ole varsinaisesti määritelty mitään luottorajaa. Siinä missä muutkin maksut tulee hoitaa, seuraa Klarna asiakkaan maksukäyttäytymistä ja voi tarvittaessa tiukentaa ehtoja esimerkiksi kuinka usein asiakas voi käyttää “maksa myöhemmin”-vaihtoehtoa.

VarmaLaina.fi
Logo