Koulujen hiihtolomat 2022

koulujen hiihtolomat 2022

Koulujen hiihtolomat vuonna 2022 pidetään samaan tapaan kuin aikaisempina vuosina eli kolmessa erässä. Hiihtolomat alkavat Etelä-Suomesta viikolla 8 ja viikolla 9 hiihtolomaa vietetään koulujen osalta Väli-Suomessa. Viimeisenä vuorossa on Itä-ja Pohjois-Suomen alue viikolla 10:n. 

 

Vuoden 2022 koulujen talvilomat:

ViikkoAjankohtaAlueet
821.2. - 25.2.2022Uusimaa, Varsinais-Suomi, Satakunta ja Ahvenanmaa
928.2. - 4.3.2022Häme, Pirkanmaa, Pohjanmaa, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Etelä-Savo, Etelä-Karjala
107.3. - 11.3.2022Lappi, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Kuopio. Joensuu, Kajaani

 

Mitä tehdä talvilomalla 2022?

Viime vuoden tapaa korona rajoittaa monen talviloman suunnitelmia. Ulkomaille matkustaminen toki onnistuu, mutta ennen ulkomaille lähtöä on syytä tutustua kohdemaan koronarajoituksiin ja mitä matkustusasiakirjoja maahan pääsyyn vaaditaan. Määräykset voivat myös muuttua hyvinkin nopealla aikataululla, joten rajoitukset kannattaa tarkistaa vielä ennen lähtöä.

Monet suomalaiset ovat päättäneet tänäkin vuonna pysyä kotimaassa talviloman ajan. Suomesta löytyy monenlaista tekemistä lomalle, varsinkin kun lunta on lähes koko maassa. Lappiin lähtö houkuttelee, koska pohjoisessa tekemistä löytyy laidasta laitaan. Jos pitää laskettelusta pohjoisesta löytyy rinteitä niin aloittelijalle kuin jo kokeneemmallekin harrastajalle. Lapin matka tarjoaa myös muita aktiviteetteja kuten esimerkiksi hiihtämistä sekä moottorikelkkailua upeissa maisemissa.

Talviloman voi hyvin viettää myös kotona. Monessa lapsiperheessä arki on hyvin kiireistä eikä yhteistä aikaa ole paljon. Lomalla säännölliset harrastukset ja työ ei vie päivästä tunteja, joten aikaa yhdessäololle löytyy enemmän. Perheen kanssa voi muun muassa käydä elokuvissa, tehdä retkiä luontoon, lasketella, hiihtää tai tehdä muutaman päivän visiitti kylpylään. Ihan vain kotona olokin voi olla luksusta lautapelien tai muun yhteisen tekemisen ääressä.

 

Loma vaatii suunnittelua ja taloudellista puskuria

Pienempiä retkiä ja muutaman päivän lomareissuja voi hyvinkin tehdä sen tarkempaa suunnitelmaa, mutta jos suuntana on viikonkin ranta- tai kaupunkiloma, täytyy lomaa varten varata hotellihuone ja lennot. Jos matkalle on lähdössä useampi perheenjäsen tietää sen myös taloudellista ennakointia. Usein perheen lomaa varten joutuu säästämää useamman kuukauden verran, jotta palkkatuloista saa säästöön reissun kuluja vaadittavan summan. Aina tämä ei ole mahdollista, jos arjessa tulee vastaan yllättävä menoeriä, jotka nakertavat jo valmiiksi hyvään alkuun päässyttä lomakassaa.

Moni lomalainen turvautuukin lomalle lähtöön kulutusluotolla. Vararahastolla tarkoitetaan, että lomaa varten otetaan esimerkiksi joustoluotto, jossa nostovara on 2000 euroa. Lainaa voi nostaa tarpeen mukaan omaan käyttöön loman aikana, jos omat lomarahat loppuvat kesken matkan.

Usein lomaa varten halutaan ottaa pienimuotoinen lomalaina, koska lainan takaisinmaksuerät pystyy jakamaan useammalle kuukaudelle. Tällöin loman kulut jakaantuvat eikä säästöön tarvitse yrittää saada suurempaa summaa.

Lainalaskurin avulla voit laskea, miten tarvitsemasi lomalainan kulut voitaisiin jakaa useampaan maksuerään. Lisää lainalaskuriin lainasumma ja maksuaika, niin laskuri laskee arvion lainan kuukausierästä.

Huom. Ulkomaanmatkaa varten tarvitset henkilökortin tai passin. Molemmat ovat maksullisia asiakirjoja.

 

Millainen on sinun lomabudjettisi?

Suomessa omista raha-asioista ei ole totuttu keskustelemaan kovin avoimesti. Kulttuuriimme ei kuulu leveily tai huutelu omista rahoista, enemmänkin yritämme peitellä ja vältellä koko aihetta. Kuitenkin palkkaerojen vuoksi rahasta tulisi puhua nykyistä avoimemmin. Raha kuitenkin vaikuttaa valintoihimme ja käsityksiimme toisista ihmistä. Toisilla on mahdollisuus kalliisiin ulkomaanmatkoihin, toisilla ei. Jokainen meistä kuitenkin haluaa irtiottoja arjesta ja lomaa muuallakin kuin kotiympyröissä.

Avoin keskustelu rahasta perheen kesken auttaa perheenjäseniä käsittämään, millaiseen lomaan meidän perheellä on varaa. Jo ennen kuin lomakohdetta alkaa sen tarkemmin suunnittelemaan, kannattaa arvioida perheen lomabudjetti. Näin osaa heti alkuun rajata kohteet sen mukaan, mihin on varaa.

Kaikki ei edes halua lomalta sen enempää luksusta, vaan matkalta odotetaan enemmän elämyksiä, uusia mielenkiintoisia kohteita, kenties lämpöä ja uusiin kulttuureihin tutustumista.

 

Kilpailuta ja vertaile lomalainat

Lomalaina siinä kuin, mikä tahansa muukin laina kannattaa kilpailuttaa ja ottaa tarkempaan vertailuun.

Tyypillisesti lomaa varten otettu laina on vakuudeton kulutusluotto tai joustoluotto.

Lainan kilpailuttaminen auttaa sinua selvittämään, millainen laina sopii lomasuunnitelmiisi ja mikä lainantarjoajista pystyy tarjoamaan edullisimman lainan.

Kilpailuttaminen on helpoin tehdä palvelumme kautta, koska pystymme kilpailuttamaan lainan nopeasti jopa 25 pankin ja rahalaitoksen välillä.

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen välitämme sen heti kaikille lainantarjoajille, jotka ovat lainankilpailutuspalvelussamme mukana.

Ensimmäiset lainatarjoukset saat vertailtavaksesi jo saman päivän aikana. Jos päätät hyväksyä jonkun lainatarjouksista, laadit lainasopimuksen valitsemasi pankin kanssa ja saat lainan käyttöösi sähköisen allekirjoittamisen jälkeen. Lomalaina on heti käytössäsi.

VarmaLaina.fi
Logo