Kylpyhuoneremontin hinta koostuu monesta tekijästä

kylpyhuoneremontin hinta

Kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten kylpyhuoneen koko ja onko kyseessä pintojen uusiminen vai vaatiiko kylpyhuone kokonaisvaltaisen purun vesieristeisiin saakka?

Kylpyhuone on keskeisimpiä asunnon tiloja. Kylpyhuoneen tulee olla myös turvallinen, viihtyisä ja helposti puhdistettava. Seuraavista ominaisuuksista tunnistat, onko kylpyhuoneesi remontin tarpeessa.

  • Kylpyhuoneen toiminnallisuus on pielessä. Kylpyhuoneen kalusteita ei ole sijoitettu järkevästi. Säilytystilaa ei ole tarpeeksi ja liikkuminen kylpyhuoneessa on ahdasta.
  • Kylpyhuoneen pinnoissa näkyy kosteusvaurioita. Ajan myötä kolhut aiheuttavat kylpyhuonekalusteisiin kosteusvaurioita. Kylpyhuoneen saumoissa on tummia pilkkuja ja tilat haisee tunkkaiselle – on syytä teettää tilaan kosteusmittaus. Asiaa ei kannata pitkittää vuosi kaupalla, koska näin mahdollinen vesivahinko pääsee vain laajemmalle alueelle. Tarttumalla toimeen ajoissa, voi säästyä pienellä kylpyhuoneremontilla.
  • Lika ei lähde helposti kylpyhuoneen pinnoilta. Pinttynyt lika ja kalusteiden vaikea puhdistaminen on kylpyhuoneen hygienian kannalta huono asia. Kylpyhuone tulisi tuulettaa ja kuivata jokaisen pesulla käynnin jälkeen, ettei vesi jää seisomaan pitkäksi aikaa pinnoille. Kylpyhuone ja sauna tulisi pestä säännöllisin väliajoin, ettei lika pääse tarttumaan tiukasti pintoihin. Kylpyhuoneen silikonisaumat on syytä uusia noin 5 vuoden välein. Ellei lika enää lähde kunnolla, on syytä miettiä kaakeleiden uusimista.

 

Mitä asiat vaikuttavat kylpyhuoneremontin hintaan?

Kylpyhuoneremontti on hyvin laaja käsite. Remontti voi tarkoittaa silikonisaumojen uusimista, kylpyhuoneen kalusteiden vaihtamista tai saunan maalaamista. Kylpyhuoneremontti voi tarkoittaa myös kokonaisvaltaisesti koko kylpyhuoneen remonttia lattiasta kattoon sekä jopa vesiputkien uusimista. Siitä syystä ei voida suoralta kädeltä sanoa mikä on kylpyhuoneremontin hinta.

Tarkan arvion oman kylpyhuoneremontin hinnasta, saat pyytämällä tarjoukset useammasta kylpyhuoneremontteja tekevästä yrityksistä. Tilastollisesti materiaalien osuus kylpyhuoneremontissa on 30 – 60 %. Loppu on työnosuutta sekä esimerkiksi rakenteiden uusimista. Kylpyhuoneremontin lopulliseen hintaan vaikuttaa uusittavan tilan koko, laajuus sekä mahdolliset muutokset rakenteissa.

 

Mitä kylpyhuoneremontti maksaa?

Kilpailuttamalla useita urakoitsijoita saat selville parhaiten mitä oma kylpyhuoneremontti tulee maksamaan. Aina kuitenkaan halvin tarjous ei ole paras. Huolehdi, että urakoitsijan rekisteritiedot on kunnossa ja hänellä on näyttää kohteita mitä hän on remontoinut.

Kylpyhuoneen remontti vaatii ammattilaisen. Ilman ammattipätevyyttä ei kannata alkaa irrottelemaan kylpyhuoneen laattoja tai tekemään vesieristystä. Myöhemmin, jos jotain rakenteissa ilmenee, ei vakuutusyhtiö ole velvollinen korvaamaan, jos työtä ei ole tehnyt ammattilainen.

Kylpyhuoneremontin hintaan vaikutta myös asuinpaikka, asumismuoto ja valitut pintamateriaalit. Omakotitalon kylpyhuoneremontti pääkaupunkiseudulla maksaa arviolta 7 000 – 12 000 euroa. Kylpyhuoneen vesieristys ja laatoitus kerrostalossa noin 6000 euroa ja esimerkiksi rivitalon kylpyhuonekalusteiden vaihto 1000 euroa.

Yllä mainitut hinnat ovat esimerkkejä eri kohteista. Ennen remontin aloittamista tulee kerrostalon ja rivitalon isännöitsijän ja taloyhtiön kanssa keskustella tulevasta remontista. Omakotitalossa kylpyhuoneremontin saa tehdä ilman erillistä lupaa. Kylpyhuoneremontin hinnan selvität pyytämällä tarjoukset.

 

Mistä kylpyhuoneremonttiin rahoitus?

Kylpyhuoneremontin hinta edullisimmankin arvion mukaan maksaa satoja jopa tuhansia euroja. Jos kylpyhuoneremontti on ollut suunnitelmissa jo pidemmän aikaa, saattaa tarvittava rahoitus löytyä säästöistä. Aina pelkkien säästöjen varassa remontoiminen ei onnistu, vaan remonttiin tarvitsee ulkopuolisen rahoituksen.

VarmaLaina.fi on lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu, joka välittää lainanhakijan hakemuksen hetkessä kilpailutettavaksi yli 30 pankille ja rahalaitokselle. Palvelun kautta kylpyhuoneremonttia varten voi hakea rahoitusta jopa 60000 euroa 1 – 20 vuoden maksuajalla. Kilpailutuksessa on pankkeja ja rahalaitoksia, jotka myöntävät lainaa ilman vakuuksia tai takausta hyvinkin nopealla aikataululla.

Kilpailuta kylpyhuoneremontin rahoitus helposti VarmaLaina- palvelussa. Hakemuksesi tavoittaa hetkessä yli 25 pankkia ja rahoituslaitosta. 

 


VarmaLaina.fi on kotimainen lainojen vertailupalvelu

Me kilpailutamme yli 30 pankkia puolestasi, täysin ilmaiseksi!


 

VarmaLaina.fi
Logo