Lainalaskuri – Laske, minkä verran laina tulee kustantamaan

 

Lainalaskuri

Lainalaskurin avulla selvität, minkä verran lainasi tulee todellisuudessa sinulle maksamaan. VarmaLaina-palvelun maksuttomalla lainalaskurilla lasket lainasi koron ja kokonaiskustannukset esimerkiksi suunnitelmissa olevalle autolainalle, remonttilainalle, yhdistelylainalle tai pienemmälle netistä haettavalle pikavipille. 

 

Ota käyttöösi maksuton Varmalainan lainalaskuri

Lainalaskurin käyttö on helppoa. Laskurin avulla saat selville, millaiset ovat lainasi mahdolliset kulut, korko ja kuukausierä. Ainoat asiat, jotka sinun tarvitse tässä vaiheessa tietää ovat, paljonko olet ajatellut ottaa lainaa, millaisen laina-ajan toivot lainallesi ja arvio lainan nimelliskorosta. Lainalaskuri antaa suuntaa antavan laskelman antamiesi ehtojen mukaan muun muassa lainan kokonaiskustannuksista sekä todellisesta vuosikorosta.

Lainalaskuriin lisätään; lainasumma, laina-aika, nimelliskorko, avausmaksu (perustamismaksu) sekä tilinhoitokulut. Ehtoja voi tässä vaiheessa muuttaa suuntaa ja toiseen. Esimeriksi, jos laina-aika tuntuu liian pieneltä suhteessa lainasummaan. Huomaat laskelmia tehdessä, miten valittu lainasumma ja maksuaika näkyy lainan kokonaiskustannuksissa, joten näitä ehtoja voi oman liikkumavaran mukaan vaihdella omaan talouteen sopivaksi.

Kaikki lainalaskurin sisältämät arviolaskelmat on kilpailutettavissa ja voivat muuttua, kun haet lainaa pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Lainalaskurin tehtävänä on auttaa sinua hahmottamaan, miten lainasumma ja laina-aika vaikuttaa lainasi korkoon ja kokonaiskustannuksiin. Laskuri ei anna sinulle koskaan täysin varmaa tietoa lainasi lopullisista kustannuksista.

Lainasumma, takaisinmaksuaika, tulosi, nykyiset velkasi ja haettava lainatuote vaikuttaa siihen, millainen on lainasi korko. Esimerkiksi pikavipin korko voi olla hieman korkeampi kuin vakuudettoman kulutusluoton korko, mutta toisaalta maksat pikavipin nopeammin takaisin kuin suuremman kulutusluoton, joten lainan kulut koko laina-ajalle saattavat olla hyvin samansuuruiset. Pitkällä laina-ajalla olevasta lainasta voi myös joutua maksamaan korkeampaa korkoa, mutta lainan avausmaksu on pienempi tai sitä ole ollenkaan. Kuten huomaamme monet asiat vaikuttavat lopullisiin lainakustannuksiin, joten varmin tapa selvittää lainan korko ja kulut on pyytää maksuttomat lainatarjoukset vertailtavaksi.

Esimerkki 10 000 euron lainasta:

Anna tarvitsee auton ostoon lainaa 10 000 euroa. Hän pyytää lainatarjouksen pankilta, jonka mukaan autolainan korko olisi 6 %, avausmaksu 50 euroa ja tilinhoitomaksu 3 euroa kuukaudessa. Laina-ajakseen Anna on toivonut 6 vuoden maksuaikaa.

Lainalaskurin laskelmien mukaan Anna maksaa 10 000 euron autolainaa 6 vuodessa takaisin 169 euroa kuukaudessa. Lainan kokonaiskustannukset koko laina-aikana ovat 1932 euroa ja lainan todellinen vuosikorko on 6,99 %.

 

Lainalaskurilla lasket autolainan määrän

Lainalaskurin avulla voit laskea, minkä verran sinun kannattaa ottaa omaan taloudelliseen maksuvaraasi nähden autolainaa. Helposti autoliikkeessä oma taloudellinen tilanne sumentuu, kun esillä on toistaan upeampia (kalliimpia) autoja.

Laske jo ennen autokaupoille lähtöä, millaiseen lainaan sinulla on varaa. Lisää lainalaskuriin lainasumma, jonka olet ajatellut laittaa auton ostoon sekä mieti, missä ajassa olet valmis maksamaan lainan takaisin. Toisinkaan laskelmia tehdessä tulee realiteetit vastaan ja huomaa, että on haaveillut liian suuresta lainasta. Tässä kohtaa vahinkoa ei ole kuitenkaan vielä sattunut, vaan voit muuttaa suunnitelmia ja hakea pienempää autolainaa.

Tiedätkö, miten maksuvara lasketaan? Maksuvaran laskeminen on hyvin tärkeää lainan haussa. Maksuvaran perusteella tiedostat paremmin, millaiseen lainaan sinulla on varaa.

 

Lainalaskuri yhdistelylainan laskemiseen

Lainojen yhdistäminen voi olla järkevää, kun lainoja on maksettavana kaksi tai jopa useampi. Jokaisesta erikseen otetusta lainasta joutuu lainansopimusaikana maksamaan kulut ja korkomaksut. Jos lainat yhdistää yhdeksi säästyy jatkossa maksamasta lainoista päällekkäisiä kuluja.

Yhdistelylainan hyödyt voi laskea lainalaskurin avulla lisäämällä laskuriin olemassa olevien lainojen yhteenlasketun summan sekä valitsemalla lainalle sopivan maksuajan. Laskelmien jälkeen voit täyttää maksuttoman lainahakemuksen VarmaLainassa, joka välitetään lähettämisen jälkeen kilpailutettavaksi useille pankeille ja rahoituslaitoksille.

Kun yhdistelylaina on maksettu tilillesi kannattaa sinun maksaa kaikki olemassa olevat lainat kokonaan pois.

 

Lainalaskuri pikavipin laskemiseen

Pikalainat netissä ovat vakuudettomia lainoja, jotka voidaan maksaa hakijan tilille nopeasti. Pikalainan korko voi olla hieman korkeampi kuin esimerkiksi kulutusluoton tai pankkilainan, mutta toisaalta pikavippi maksetaan takaisin nopealla aikataululla, jolloin korkokulut eivät pääse kasvamaan. Lainalaskurin avulla voit laskea, kannattaako sinun ottaa pidemmällä maksuajalla oleva kulutusluotto vai esimerkiksi vuoden maksuajalla oleva pikavippi.

Kilpailuta pikavipit netissä ja säästät aikaa sekä rahaa. Kilpailutamme pikavipin useiden pankkien ja rahoituslaitosten kesken. Saat jo muutaman minuutin kuluttua lainahakemuksen täyttämisestä lainatarjoukset vertailtavaksesi. Vertaa lainatarjouksia lainatyypin, lainan todellinen vuosikoron sekä lainan muiden ehtojen perusteella. Valitse tämän jälkeen vertailun sopivin pikavippi omaan vapaaseen käyttöösi. Lainan voi tarpeen mukaan käyttää esimerkiksi akuuttiin rahahuoleen, jos pesukone hajoaa.

VarmaLaina.fi
Logo