Eri lainatuotteet – osaatko valita niistä oikean?

Tiesitkö, että on pääasiassa kolme erilaista lainatuotetta jota voit hakea netistä?

Niistä jokainen sopii parhaiten tietynlaiseen tarpeeseen, eikä ole vain yhtä lainatuotetta jokaiselle hakijalle.

Kerromme tässä lyhyestä lainatuotteiden erot ja sen, millaiseen tarkoitukseen ne parhaiten sopivat. Näin osaat seuraavalla kerralla valita oikean lainan omaan tarpeeseesi.

Valitse oikea laina oikeaan tarpeeseen

Mitä eroa on pikavipillä, joustoluotolla ja kulutusluotolla?

 

Minkälaista lainaa voi netistä hakea?

Tarvitsetko pienen lainan heti käyttöösi, vai suurta lainaa isompaan hankintaan?

Katso alta, mikä lainatuote sinulle sopii parhaiten.

 

Pikavippi pieneen tarpeeseen

Kertaluontoinen pikavippi on laina, joka maksetaan kerralla hakijan tilille. Sen suuruus on usein muutamia satoja euroja.

Se sopii akuuttiin lainantarpeeseen, sillä sen saa usein muutamissa minuuteissa tilille hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Lainan pienen määrän johdosta lainan saa usein helpommin kuin muut lainat.

Siihen ei vaadita koskaan vakuuksia, eikä takaajia. Lainapalvelut harvemmin myös pyytävät hakijoilta tositteita palkka-tai eläketuloista.

Pikavippi maksetaan lainapalvelusta joko kerralla takaisin tai osissa useamman kuukauden aikana. Kuitenkin lainapalvelusta riippumatta sinulla on täysi oikeus maksaa laina takaisin kokonaisuudessaan koska tahansa takaisin.

 

Joustoluotto jatkuvaan lainantarpeeseen

Joustoluottoa hakiessa saat noin 2000 – 4000 euron luottotilin käyttöösi, joka on yhden hakemuksen jälkeen aina käytössäsi.

Vaikka saat tietyn lainasumman käyttöösi, ei sinun tarvitse käyttää koko lainasummaa. Voit nostaa lainaa tilille juuri sen verran kuin tarvitset.

Nostoja voi tehdä myös niin usein kuin haluaa, tietenkin oman luottorajan puitteissa.

Joustoluotossa maksetaan vain siitä osuudesta, minkä nostaa tililleen.

Kuukausittainen minimilyhennys määräytyy käytetyn lainasumman mukaan. Minimilyhennys on usein 10-20 prosenttia käytetyn luoton määrästä.

Joustoluotto on silloin paras vaihtoehto, kun et ole varma tarvitsetko lainaa vain tämän kerran vai mahdollisesti vielä myöhemmin lisää.

 

Kulutusluotto suurempiin hankintoihin

Kertaluontoinen kulutusluotto on paras valinta silloin, kun suunnittelet suuria hankintoja. Näitä voivat olla uusi auto, suurempi remontti, lomamatka perheen kesken tai mikä tahansa muu.

Kulutusluotto on kertaluontoinen laina, jolloin haettu summa maksetaan kokonaisuudessaan hakijan tilille.

Sitä voi hakea VarmaLaina.fi palvelun kautta aina 60.000 euroon asti, joten eri käyttötarkoituksiin löytyy varmasti sopivat lainasummat.

Luoton takaisinmaksu tapahtuu lyhentämällä sitä kuukausittain tasaerissä. Usein edellinen laina pitää maksaa takaisin, ennen kuin uutta voi hakea.

Jotkin lainapalvelut voivat tarjota toki mahdollisuutta hakea korotusta edelliseen lainaan. Silloin täytyy tehdä uusi lainahakemus, jonka jälkeen uudella lainalle maksetaan vanha laina pois ja jäljelle jäävä osuus siirretään hakijan tilille.

Lainavertailu kannattaa tehdä kaikenlaisille lainoille ja varsinkin kun valmiit lainatarjoukset pystyy ottamaan omaan vertailuun kotiinsa. Yleensä lainavertailun ja lainan kilpailuttamisen avulla löytyy se lainamarkkinoiden edullisin laina.

Emma Johansson

Artikkelin on kirjoittanut

Emma Johansson

Sisällöntuottaja

Emma on työskennellyt VarmaLaina.fi palvelun sisällöntuottajana jo usean vuoden ajan.

Aikaisemmin Emma on työskennellyt pankissa rahoituksen puolella, joten hänellä on paljon tietoa erilaisista rahoitukseen liittyvistä asioista. VarmaLaina.fi palvelussa Emma hoitaa sisällöntuottamisen lisäksi myös asiakaspalvelutehtäviä.

Emmalla on akateeminen koulutus ja hän on aina ollut kiinnostunut taloudesta ja siitä, miten nykyteknologian avulla voidaan auttaa ihmisiä tekemään taloudellisesti viisaampia ratkaisuja. Mielenkiinnon kohteena on myös tuotteiden ja palveluiden hintaseuranta, sekä säästäminen. Emman tekemiä blogitekstejä on julkaistu lukuisissa sanomalehdissä ja verkkosivustoilla kuten Ylellä, Taloussanomissa, Helsingin sanomissa ja Kauppalehdessä.

Ota yhteyttä:

Sähköposti: toimitus(at)varmalaina.fi

VarmaLaina.fi
Logo