Vakuudettomien lainojen korkokatto muuttui

Vakuudettomien lainojen uusi korkokatto astui voimaan syksyllä 2019 – tiedätkö miten se vaikuttaa sinuun?

Tällä sivulla käymme lyhyesti läpi vuoden 2019 vakuudettomia lainoja koskevan lakimuutoksen tärkeimmät asiat.

Kerromme myös miten sinä voit hyötyä tästä lakimuutoksesta.

Korkokatto

Laki muutti vakuudettomien lainojen hinnoittelua merkittävästi

Vuonna 2013 tuli voimaan ensimmäinen vakuudettomia lainoja koskeva korkokatto, joka oli 50 % ja se koski kaikkia alle 2000 euron suuruisia lainoja.

Tämä lakimuutos aiheutti kuitenkin vain sen, että lainapalvelut aloittivat 2000 euron, tai sitä suurempien lainojen ja joustoluottojen myöntämisen.

Näin toimimalla lainapalvelut pystyivät toimimaan lain mukaisesti, mutta hinnoittelemaan lainansa edelleen satojen prosenttien vuosikoroilla.

Nyt vuonna 2019 voimaan astui uusi korkokatto, joka asetti vakuudettomien lainojen nimelliskorolle 20 % korkokaton.

Myös lainaan kohdistuvia muita kuluja rajoitettiin niin, että ne voivat olla max. 150 euroa vuosi.

Ellei lainapalvelu noudata voimaan astunutta lakia, voivat sanktiot olla merkittävän suuret.

 

Oletko sinä hyödyntänyt lakimuutoksen tuoman edun?

Kun lakimuutos astui voimaan, se ei automaattisesti vaikuta lainoihin, jotka on haettu ennen lakimuutosta.

Ainoastaan lakimuutoksen jälkeen myönnetyt lainat hinnoitellaan uuden korkokaton mukaisesti.

Tämän vuoksi kaikki vanhat lainat ja pikavipit kannattaakin kilpailuttaa uudelleen, sillä vuotuinen säästö voi olla todella merkittävä.

Jos sinulla on vanhaa lainaa haettuna, kannattaa se kilpailuttaa uudelleen ja tarvittaessa vaihtaa uuteen ja edullisempaan lainaan.

Vanha lainan voi kilpailuttaa uudelleen aina 60000 euroon saakka.

Jos sinulla on esimerkiksi 2000 euron joustoluotto, jonka todellinen vuosikorko on 200%, voisit uudella lainalla laskea sen kuluja jopa yhteen kymmenesosaan entisestä.

On hyvä myös muistaa, ettei vanhan lainan kilpailuttaminen uudelleen maksa hakijalle mitään eikä sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen lainatarjouksia katselemalla.

 

Lakimuutoksen jälkeen VarmaLaina.fi kilpailutti ennätysmäärän lainoja

Syksyn 2019 lakimuutos on näkynyt Varmalaina.fi lainankilpailutuspalvelun käytössä selvästi.

Syksyllä kilpailutimme kuukaudessa yli kaksinkertaisen määrän lainoja, kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.

Tämä kertoo paljon siitä, kuinka tämä lakimuutos on tullut kuluttajien tietoon.

Mielestämme on erittäin hyvä asia että tuhannet suomalaiset ovat voineet vaihtaa kalliit lainansa uusiin ja merkittävästi edullisempiin lainoihin.

Jos sinulla on jokin vanha kulutusluotto vielä kilpailuttamatta, voit kilpailuttaa sen maksutta meidän palvelussamme.


VarmaLaina.fi sivustolla esitellyt ja lainan kilpailutuksessa mukana olevat pankit ja rahoitusyhtiöt noudattavat uutta korkokattolakia lain edellyttämällä tavalla.


 

Lakimuutos siivosi netin roskalainoista

Lakimuutos vaikutti paljon netissä toimivien lainapalveluiden toimintaan ja noin kuukauden sisällä lakimuutoksesta monet lainapalvelut ilmoittivat palvelunsa sulkemisesta.

Varsinkin ne lainapalvelut, joiden lainatuote oli pikavippi tai joustoluotto, joutuivat miettimään toimintaansa uudelleen.

Suurin osa näistä palveluista kuitenkin sulki palvelunsa ja toimintaan jäi ainoastaan vahvimmat ja suurimmat toimija, jotka pystyivät mukautumaan uuteen lakiin.

Pienten ja epämääräisten toimijoiden poistuminen netin lainamarkkinoilta siivosi koko netin lainatarjontaa ja teki lainan hakemisesta verkosta entistä läpinäkyvämpää ja turvallisempaa.

Myös monet suuret pankit laajensivat toimintaansa ja toivat omat palvelunsa nettiin, joka oli erittäin tervetullut asia.

Nyt kun lakimuutoksesta on kulunut jo kuukausia, voimme todeta että se oli kuluttajan kannalta erittäin onnistunut lakimuutos.

Nyt kun perinteiset pankit tuovat omat pankkilainat nettiin, se tarkoittaa entistäkin edullisempia lainoja kuluttajille.

 

VarmaLaina.fi palvelee asiakkaitaan myös uuden korkokaton aikana

Vaikka lainojen uusi korkokatto on nyt voimassa, se ei silti poista sitä tosiasiaa, että lainat tulee aina kilpailuttaa huolellisesti.

Lainamarkkinoille on tullut lukuisia uusia pankkeja suomesta, ruotsista ja norjasta, joten kilpailu asiakkaista on edelleen varsin kovaa.

Joten kun sinä tarvitset seuraavan kerran pienen lainan tai suuremman kulutusluoton, voit kilpailuttaa sen meidän palvelumme kautta täysin ilmaiseksi.

Palvelumme kautta tavoitat yhdellä hakemuksella yli 30 pankkia ja muuta lainapalvelua, joten voit olla varma siitä että tulet saamaan useita lainatarjouksia vertailtavaksesi.

Lainatarjoukset voit pyytää hakemuksella joka löytyy palvelumme etusivulta.

 

Lue myös:

Mitkä ovat luotettavan lainapalvelun tunnusmerkit – Hae lainaa turvallisesti

Kilpailuta laina maksutta – nopea lainan kilpailuttaminen netissä


Usein kysytyt kysymykset korkokatosta

Koskeeko lakimuutos kaikkia lainoja?

Lakimuutos tuli voimaan 1.9.2019 ja koskee vain sen jälkeen otettuja vakuudettomia lainoja. Lakimuutos ei vaikuta lainasopimuksiin, jotka on tehty ennen uuden lain voimaan astumista.

Voinko vaihtaa vanhan ja kalliin lainan uuteen lainaan?

Kyllä voit. Jos sinulla on laina joka on haettu ennen lakimuutoksen voimaan astumista, voit nyt kilpailuttaa sen uudelleen. Tuhannet suomalaiset ovat kilpailuttaneet lainansa uudelleen ja saaneet huomattavasti edullisemman lainan vanhan lainan tilalle.

Onko lainapalveluiden pakko noudattaa lakia?

Kyllä on. Jos jokin lainapalvelu ei noudata tätä uutta lakia, he saavat siitä tuntuvat sanktiot.

Miksi laina kannattaa kilpailuttaa VarmaLaina.fi palvelun kautta?

Me pidämme huolen siitä, että kaikki kilpailutuksessa mukana olevat lainapalvelut noudattavat tätä uutta lakia. Kauttamme tavoitat yhdellä hakemuksella yli 30 pankkia ja muuta luotonantajaa, joten saat useita lainatarjouksia vertailtavaksesi.

VarmaLaina.fi
Logo