Lemmikin sairastuminen voi tulla kalliiksi

Lemmikin sairastuminen

Lemmikin sairastuminen on hyvin ikävää ja rakkaan lemmikin eteen haluaa tehdä kaikkensa. Ellei lemmikille ole otettuna vakuutusta saattaa eläinlääkärikulut nousta helposti useisiin satoihin euroihin. Millä lemmikin sairastumiseen liittyvät kulut voi maksaa, jos vakuutusta ei ole tai omat rahat eivät riitä?

 

Lemmikkivakuutus ei korvaa kaikkia kuluja

Lemmikkieläinvakuutus ei myöskään korvaa kaikkia kuluja, vaikka vakuutus olisikin. Tyypillisesti tällaisia ei -korvattavia kuluja ovat muun muassa hammaskivenpoisto tai kastraatio. Kannattaakin ennen lemmikkivakuutuksen ottamista kilpailuttamaan useat eri vakuutusyhtiöt hinnoittelun ja korvattavuuden selvittämiseksi.

Useimmat lemmikkivakuutukset korvaavat tapaturman ja sairauden hoidossa eläinlääkäripalkkion, eläinlääkärin suorittamat leikkaukset, lääkkeet ja sidetarpeet. Näiden lisäksi korvattavuuden piiriin kuuluu yleensä röntgen-,laboratorio- sekä magneettitutkimuskulut.

Erilaiset rajoitukset sekä poikkeustapaukset voivat kuitenkin vaikuttaa korvattavuuteen, joten kannattaa aina tarkistaa vakuutusyhtiöltä, mitä yhtiö korvaa ja mitä ei.

 

Kissojen ja koirien vakuuttaminen

Yleensä vakuutuksen myöntämisen edellytyksenä on, että lemmikin tulee olla terve. Tästä syystä on suositeltavaa ottaa kissalle tai koiralle vakuutus jo pentuja, koska hyvin todennäköisesti kun lemmikille karttuu ikää myös erilaisia sairauksia alkaa ilmetä.

Vakuutusyhtiö saattaa vakuutuksen ottamisen yhteydessä kysyä kissasta tai koirasta seuraavia asioita:

  • Onko lemmikki terve
  • Onko lemmikillä joskus ollut jokin sairas, vika tai vamma. Jos on, millainen?
  • Onko eläimelle tehty leikkauksia

Osa vakuutusyhtiöistä pyytää myös ilmoittamaan lemmikin arvon. Tämä on se hinta, minkä olet lemmikistäsi maksanut. Eläimen arvo voidaan myös määrittää Suomen Kennelliiton ry:n tai Suomen Kissaliiton ry:n tai rotuyhdistyksen kirjallisen vahvistamisen perusteella.

Ennen lopullisen päätöksen tekemistä kannattaa pyytää useampi vakuutustarjous vertailtavaksi. Vertaa lemmikkivakuutuksissa omavastuuosuuksia, mitä vakuutus korvaa ja varsinkin, mitä vakuutus ei korvaa. Kiinnitä huomiota myös vakuutuksen vuosihintaan sekä onko enimmäiskorvaus tapaturma- ja sairauskohtainen vai onko korvattavuus sidottu vakuutuskauteen.

Lemmikkivakuutuksia myöntävät muun muassa vakuutusyhtiöt; Fennia, Agria, Folksam, If, LähiTapiola, Pohjantähti, OP vakuutus sekä Turva.

 

Mitä tehdä, jos vakuutus ei korvaa lemmikin eläinlääkärikuluja?

Lemmikin ennaltaehkäisevä hoito ei useinkaan kuulu korvattavuuden piiriin, mutta hyvin hoidetut koiran tai kissan hampaat, rokotukset, erilaiset laboratoriokokeet tai röntgenkuvat saattavat käydä kalliiksi. Esimerkiksi koiran hammaskiven poisto nukutuksessa maksaa arviolta 300 – 700 euroa riippuen samalla kertaa poistettavien hampaiden lukumäärästä. Kissan ja koiran sterilisaatiot maksavat 400 – 600 euroa riippuen lemmikin painosta. Rokotukset ovat noin 50 – 60 euroa per rokotus.

Lemmikin hoito ja eläinlääkärikulut voivat huomaamatta nousta hyvinkin kalliiksi eikä varaa hoitokuluihin tahdo olla. Lemmikin hoitaminen on kuitenkin tärkeää eikä sen laiminlyöminen saisi jäädä rahasta kiinni. Tällöin kannattaa harkita ulkopuolisen rahoituksen ottamista eläinlääkärikulujen kattamiseen. Tähän tarkoituksen on hyvä vakuudeton kulutusluotto tai nopeasti tilille maksettava pikavippi. Rahoituksen turvin voi hoitaa kaikki lemmikin hoitoon tarvittavat kulut kerralla ja maksaa lainaa takaisin pienemmissä erissä.

Esimerkkilaskelma 1000 euron pikalainasta 7 prosentin korolla.

Lainan takaisinmaksuaika 1 vuotta, kuukausierä 86,44 euroa, lainan kokonaiskustannukset 1037,23 euroa

Lainan takaisinmaksuaika 2 vuotta, kuukausierä 44,31 euroa, lainan kokonaiskustannukset 1063,43 euroa

VarmaLaina.fi
Logo