Lomalaina – lainaa lomaa varten?

lomalaina

Tänä vuonna syyslomalla lomaillaan Suomessa. Koronan tuoma epävarmuus sekä matkustusrajoitteet pistävät monen perheen lomasuunnitelmat uusiksi. Moni perhe, jossa on kouluikäisiä lapsia ovat suunnanneet koulujen lomien aikaan ulkomaille lomailemaan, mutta tällä hetkellä se on riskialtista ja jopa mahdotonta.

Kotimaanmatkailu ei ole halpaa huvia ja tänä vuonna monessa perheessä eletään epävarmalla pohjalla taloudellisesti. Perheen kanssa lomailua pidetään kuitenkin tärkeänä ja kaikille tekisi hyvää päästä hetkeksi irti kotiympyröistä. Kulutusluotolla rahoitat pidemmänkin loman perheellesi, mutta onko lomalaina hyvä rahoitusratkaisu matkusteluun? 

 

Mikä on lomalaina?

Lomalainalla tarkoitetaan rahoitusta, joka otetaan lomaa varten. Lomalainalla pystyy tarvittaessa kattamaan kaikki lomaa liittyvät kustannukset, mutta lomalainan voi ottaa rahoitusratkaisuksi myös osaan lomaa, kuten esimerkiksi majoituskuluja varten. Lomalainan voi käyttää niin ulkomaan- kuin kotimaanmatkailuun.

 

Kuinka paljon lomalainaa kannattaa ottaa?

Lomalainaa kannattaa hakea vain sen verran kuin, mitä sitä tarvitsee matkakulujen kattamiseen. Ennen lomamatkalle lähtöä kannattaa tehdä tarkempi budjetti kuinka paljon loma suurin piirtein tulee maksamaan ja kuinka paljon lomaa varten tarvitaan lainaa? Rahoitetaanko koko loma lainalla ja pikavipeillä vai onko mahdollista käyttää lomaan säästöjä? Netistä voi lomalainaa hakea ilman vakuuksia tai takausta 100 eurosta aina jopa 60.000 euroon saakka. Lainaan saa soviteltua sopivan kuukausierän lainasumman mukaan.

 

Mihin lomalaina tulee käyttää?

Lainanmyöntäjät eivät sen tarkemmin erittele mihin laina tulee käyttää. Lainan käyttötarkoituksen saa jokainen lainansaaja päättää itse. Yleensä lomalaina käytetään majoituskuluihin, lentomatkoihin, ruokailuun, pääsylippuihin tai muihin ostoksiin. Osa suomalaista ottaa pienen summan lomalainaa sen varalle, ettei ennalta varatut lomarahat riitäkään kattamaan kaikki loman kuluja. Tähän tilanteeseen, kun on osannut varautua jo ennalta, on tarvittaessa käytössä hätävara.

 

Milloin lomalaina kannattaa ottaa?

Lomalaina sopii henkilölle, jonka taloudellinen tilanne on vakaa ja hänellä on riittävä maksukyky. Vaikka lomareissulle voisi löytyä tarvittava rahoitus, niin lomalaina tuo joustoa reissun aiheuttamiin kuluihin. Lainaa maksetaan loman jälkeen tietyn aikaa kerran kuukaudessa takaisin ennalta sovituissa maksuerissä. Lomalaina mahdollistaa monelle perheelle loman, mikä olisi kenties muuten jäänyt toteuttamatta.

Lomalainaa ei kannata ottaa henkilön, jonka maksuvalmius on heikko. Niin lomalainaan kuin muihinkin lainoihin liittyy aina omat riskinä, joten lainaa tulee ottaa vastuullisesti. Ota avuksesi maksuton lainalaskuri, niin näet kannattaako sinun hakea lomalainaa.

 

Kumman valitsen lomalainaksi – kulutusluotto vai luottokortti?

Koronan tuoman epävakauden vuoksi hallitus linjasi vakuudettomiin lainoihin 10 % korkokaton joulukuun 2020 loppuun saakka. Tilapäisen lakimuutoksen myötä kulutusluottojen lainakorko on ennätyksellisen matala. Hallituksen päätös ei kuitenkaan koskenut luottokortteja, joissa on edelleen korko 20 prosentin tuntumassa. Väliaikaisen päätöksen myötä kulutusluoton saa nyt puolet pienemmällä korolla kuin mitä ne on luottokorttiostoksissa. Aikaisemmin lomamatkalla käytettiin paljon tarvittaviin nostoihin luottokorttia, mutta huomattavasti edullisempi tapa rahoittaa nyt loman tuomat kustannukset on ottaa käyttöön vakuudeton kulutusluotto.

 

Mistä lomalainaa kannattaa hakea?

Lomalainaa tarjoavat useat lainantarjoajat. VarmaLaina.fi on lainojen vertailuun ja kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu, joka kilpailuttaa hakijan puolesta myös lomalainan. Täytä VarmaLaina palvelussa oleva lainahakemus, niin se välitetään heti kilpailutettavaksi yli 30 pankille ja rahoitusyhtiölle, jotka tarjoavat lainaa muun muassa matkailuun, kulutustarkoitukseen, lainojen yhdistämiseen sekä moneen muuhun tarkoitukseen.

 

Kenelle lomalainaa voidaan myöntää?

Lomalaina on laina siinä missä mikä tahansa muukin. Lainaa voidaan myöntää 18 vuotta täyttäneelle henkilölle, mutta osalla lainantarjoajista hakijalle on asetettu korkeampi ikä. Muita hakuehtoja ovat säännölliset tulot palkkatyöstä tai eläkkeestä. Suomen kansalaisuus tai pysyvä osoite Suomessa. Hakijalla on hyvä olla käytössään myös omat henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, koska nykyisin lainasopimus on helpointa allekirjoittaa pankkitunnuksilla.

 

Sinua saattaa kiinnostaa artikkelit:

Pienen budjetin loma

Miksi vakuudeton laina kannattaa valita?

Lehtijuttu: Lestijoki-lehti.fi – korkokatto poisti pikavipit lähes kokonaan, tilalle tulivat pankkien nopeat lainat

VarmaLaina.fi