Mistä rahaa nopeasti?

Mistä rahaa nopeasti?

Elämässä tulee vastaan tilanteita, että tarvitsee rahaa nopeasti. Auto hajoaa, laskut uhkaavat erääntyä pahoin ennen palkkapäivää, lemmikki sairastuu äkillisesti tai arjessa vai tulee monta ennalta arvaamatonta asiaa, joihin ei ole osannut varautua rahallisesti. Omalla omatoimisuudellaan voi lisätuloja saada nopeastikin tienattua, vaikka suurista summista ei olekaan kyse. Usein kuitenkin jo muutaman sadan euron tulo voi auttaa akuutimman rahahuolen yli. 

 

Mistä lisätuloja?

Lisätuloja voi hankkia monella tapaa, mutta alkuun pääsemiseen voi tarvita apua. Lisäansiot vaativat myös ahkeraa työskentelyä ja päättäväisyyttä, jonka vuoksi sinun kannattaa miettiä millaiseen lisätyöhön aikasi ja voimavarasi riittää.

Tässä muutamia ideoita, millä tavoin voi hankkia rahaa nopeasti.

  • Kerää sieniä ja marjoja. Heinäkuusta aina syyskuun loppuun saakka metsästä löytyy monenlaisia antimia, joita keräämällä voi tienata mukavasti lisätuloja.
  • Myy käytettyjä vaatteita. Varsinkin nuoret ovat jälleen löytäneet kirpputorit. Ekologinen ajattelu lisää käytettyjen vaatteiden myyntiä, joten vaatteiden myyminen kirpputorilla ja nettikirppareilla voi tuoda lisätuloja.
  • Muumimukin rahaksi. Lähes jokaiselta suomalaiselta löytyy kaapeistaan muumimukeja. Jos niiden käyttö on itsellä vähäistä, voi laittaa ns. muumimukit rahaksi. Harvinaisemmista muumimukeista voi saada hyvänkin rahasumman.
  • Vuokraa asuntoasi. Jos sinulla on asunnossa yksi huone tyhjillään tai olet välillä poissa kotoa, voit vuokrata asuntoasi Airbnb vuokrauksen kautta. Mitä enemmän olet valmis vuokraamaan asuntoasi, sen enemmän tienaat.
  • Jakajaksi. Jakelutyöstä maksettava palkka on tuntipalkan sijaan suoriteperusteinen kappalekorvaus. Ripeä ja työhön tottunut jakaja voi ansaita hyvinkin jakelutyöllä.

 

Mistä rahaa nopeasti opiskelijalle?

Opiskelija voi tienata noin 700 euroa ilman, että se vaikuttaa myönnettyyn opintotukeen. Opiskelija voi tehdä hyvin monenlaista työtä opiskelun lisäksi. Monet liikkeet palkkaavat opiskelijoita kassalle, varastotyöntekijäksi sekä siivoojaksi. Pikaruokaliikkeet myös mielellään palkkaavat ahkeria opiskelijoita palkkalistoilleen. Opiskelija voi saada lisätuloja myös käännöstöistä tai freelancer-kirjoittajana.

 

Mistä rahaa nopeasti eläkeläiselle?

Eläkelaiselle on kertynyt kokemusta vuosien varrella, jota on hyvä hyödyntää lisäansion saamiseksi. Eläkeläinen voi toimia kokemusasiantuntijana, luennoitsijana tai kansalaisopiston kurssinvetäjänä. Eläkeläinen voi saada nopeasti rahaa myös ulkoiluttamalla työssäkäyvien koiria päivisin, keräämällä sieniä sekä marjoja sekä tekemällä erilaisia pihatöitä. Jos lisäansioita haluaa kerryttää enemmän kannattaa itselle hankkia toiminimi tai laskuttaa työtunnit laskutuspalvelun kautta.

 

Mistä rahaa nopeasti työttömälle?

Työttömänkin kannattaa tehdä jotain pieniä hommia, vaikka samaan aikaan olisikin työnhakijana TE- palvelussa. Työtön voi tienata 300 euroa kuukaudessa ilman, että se vaikuttaa työttömyysetuuteen. Oman alan työt olisivat työttömällekin toivottuja, vaikka keikkaluontoisesti, mutta aina niitä ei tahdo olla tarjolla. Lisätuloja työtön voi saada muun muassa yrityssiivouksista, ikkunoiden pesusta, ilmaisjakelumainosten jakamisesta tai lastenhoitoavusta.

 

Mistä nopeasti rahaa alaikäiselle?

Alaikäinen voi tehdä monenlaista työt kesäloman aikana. Osa kaupungeista palkkaa jopa 14 vuotiaita nuoria kahden viikon työhön tutustumisjaksolle. Lisäksi alle 18 – vuotias voi mennä töihin mansikkamaalle tai mansikanmyyntipisteelle. Nuori voi myös jakaa lehtiä, leikata nurmikoita, talvisin tehdä lumitöitä tai vaikka ulkoiluttaa koiria.

 

Rahan lainaaminen

Ellet lisätöillä saa tienattua tarpeeksi tai rahan tarve on niin akuutti, että et voi odottaa palkanmaksupäivään, voit lainata rahaa ja maksaa sen takaisin palkkapäivänä.

VarmaLaina.fi on lainavertailupalvelu, jonka kautta voi hakea vakuudetonta lainaa tarvittavan määrän. Haettavat lainasummat vaihtelevat hakijoiden kesken 100 eurosta aina jopa 60 000 euroon saakka. Saat itse määrittää, minkä verran haluat ottaa lainaa ja millaista laina-aikaa toivot lainalle. Usein nopeassa rahatarpeessa lainatuotteeksi valikoituu pikavippi, jossa lainasumma on melko pieni ja tilille siirto nopea. Näin pystyy varmistamaan, että saa pikalainaa heti käyttöönsä.

Hae lainaa maksuttomalla lainahakemuksella jo tänään, jos tarvitse rahaa nopeasti. Lainapäätöksen saat heti ja sähköisen lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen laina siirretään tilillesi heti.

VarmaLaina.fi
Logo