Miten säästää rahaa pienistä tuloista?

Miten säästää rahaa pienistä tuloista?

Pienituloisenkaan ei tarvitse tinkiä kaikista asioista, mutta rahan käyttöä täytyy kuitenkin harkita tarkemmin. Kun elää pienillä tuloilla on pienistä säästövinkeistä apua. Kun pystyy säästämään vähemmän tärkeästä asiasta jää rahaa sellaisiin hankintoihin mitkä todella haluaa. Tässä artikkelissa pohdimme miten säästää rahaa pienistä tuloista kuitenkin niin, ettei elämälaatu heikkene. 

 

Hyödynnä alennusmyynnit

Kohta on taas käsillä paljon puhuttu ja mainostettu Black Friday. Viime vuoden tapaan useista vaatteista, elektroniikka tuotteista, urheiluvarusteista, lomamatkoista, leluista ja monesta muusta on tarjolla hyviä tuotteita reiluilla aleprosenteilla. Mikäli hankintalistalla on puhelimen, pyykinpesukoneen tai jonkin muun kalliimman tuotteen hankinta, kannattaa kalastella Black Fridayn aikaan eri verkkosivustoilta ja liikkeistä hyviä tarjouksia. Alennusmyyntienkin kohdalla saa kuitenkin olla tarkkana, ettei osta turhaan tuotetta pelkän alennuksen vuoksi. Halpakin tuote tulee kalliiksi ellei tuotteelle ole itselle mitään käyttöä.

Marraskuun alennusmyynti kannattaa hyödyntää joululahjojen ostamiseen, koska joulukuun puolella harvoin enää on tarjouksia tarjolla. Jos ostoksen teon jättää hyvin lähelle joulua, jolloin alennustuotteita taas saattaa olla, on vaarana ettei haluttua tuotetta saa enää millään hinnalla.

 

Asusta juhlavaatteesi uudelleen

Marras- ja joulukuun aikana monessa firmassa vietetään pikkujouluja. Kutsuja satelee myös muihin kekkereihin ja illanistujaisiin. Juhlien lähestyessä moni suuntaa vaatekaupoille, mutta entä jos ennen kauppakierrosta katsoisitkin omaan vaatekaappiin tarkemmin. Pienillä muutoksilla ja tuunaamisella saa viime vuonna juhlissa olleesta asusteesta kuin uuden. Lisää juhlavaatetukseen korua, nahkavyötä tai huivia kaulalle, niin asu näyttää erilaisesta, mutta juhlaan sopivalta. Liian usein tulee miettineeksi, voinko laittaa saman vaatteen päälle kuin aikaisemmissa juhlissa? Kyllä voi, harva muistaa mitä toisen päällä on ollut. Tärkeintä on, että olet pukeutunut asianmukaisesti ja siististi.

 

Aloita jouluun valmistautuminen hyvissä ajoin

Nyt kun lähestytään joulunaikaa, on hyvä aloittaa jouluvalmistelut ja joululahjojen ostaminen jo pari kuukautta ennen joulua. Pidentämällä joululahjaostosaikaa pystyy jakamaan rahanmenon pienempiin eriin eikä kerralla mene niin suurta summaa lahjoihin. Kun joululahjaostokset aloittaa jo lokakuulla ehtii ennen joulua olemaan vielä pari palkkapäivää, jolloin kuukautta kohden lahjoihin laitettava rahamäärä ei ole kovinkaan iso. Usealle tulee myös veronpalautukset hyvissä ajoin ennen joulua, niin niistäkin voi laittaa jonkin osan joululahjojen ostamiseen.

 

Osta urheiluvälineet sesonkiajan ulkopuolella

Sukset, luistimet, lasketteluvälineet, puutarhakalusteet, grillit yms. on edullisimpia sesonkiaikojen loppupuolella ja varsinkin sen päätyttyä. Jos pystyt ennakoimaan mitkä urheiluvälineet tai muut kodin kalliimmat tavarat ovat tulleet tiensä päähän, osta tuotteet sesongin ulkopuolella. Tällöin tuotteet voivat olla jopa 50 % alennuksella.

 

Säästä ruokakuluissa

Perheiden suurimpia menoeriä kuukaudessa ovat ruokakulut. Yritä karsia kaupassa käyntejä, koska usein jokaisella kauppakäynnillä tulee ostettua jotain turhaa. Tee kauppalista valmiiksi ennen kauppaan menoa ja osta vain tuotteet mitkä ovat listassa. Hyödynnä kauden kasvikset ja kaupan tarjoukset. Keskitä ostokset yhteen kauppaketjuun, niin saat bonuksia, pisteitä yms. mitkä kerryttävät rahaa käyttöösi. Tee ruokaa kerralla suurempi määrä, suosi laatikkoruokia sekä keittoja mistä syö useampana päivänä.

Lue lisää aiheesta: Lapsiperheen ruokamenot – miten säästää kaikissa kuluissa?

 

Kilpailuta sähkö, laina ja vakuutukset

Pienelläkin vaivalla pystyy säästämään satoja euroja, kun muistaa kilpailuttaa lainan, sähköliittymän, perheen puhelinliittymät ja vakuutukset. Kun tuotteiden ja palveluiden kilpailuttamiseen perehtyy hieman tarkemmin, huomaa että kilpailutus ja vertailu on suhteellisen yksinkertaista. Nykyään asiat hoidetaan sähköisesti, joten liittymien, vakuutusten tai lainan kilpailuttamiseen ei vaadita konttorista toiseen käymistä – riittää kun täyttää hakemuksen verkossa ja kilpailuttaa haluamansa palvelun sitä kautta.

 

Lainaa suurempiin hankintoihin

Pienituloinen ei pysty laittamaan säästöön rahaa joka kuukausi niin paljon kuin toivoisi. Välillä elämässä sattuu yllättäviä tilanteita eivätkä omat rahat tai säästöt riitä suurempiin hankintoihin. Tällaisia ovat yleensä auton tai pesukoneen hajoaminen tai renkaiden osto. Akuutit tilanteet vaativat lainaa heti, kun palkkapäivään asti ei voi odottaa.

Palvelumme kautta lainahakemus kilpailutetaan, jotta tarvittava laina olisi mahdollisimman kilpailukykyinen. Kilpailutuksessa on mukana tunnettuja pankkeja ja rahoitusyhtiöitä, jotka tarjoavat lainaa ilman vakuuksia tai henkilötakausta. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen lainan saa käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla suurempaan hankintaan. Lainaa maksetaan takaisin lainasopimuksen mukaisesti, yleensä kerran kuukaudessa sovitulla lyhennyserällä.

VarmaLaina.fi
Logo