MobilePay – maksaminen ilman käteistä

Mobilepay

MobilePay on Danske Bankin kehittämä mobiilimaksusovellus. Maksu tapahtuu älypuhelimella tai mobiililaitteella. Rahasumma veloitetaan käyttäjän sovellukseen liittämältä maksukortilta. Käyttöönoton yhteydessä käyttäjä voi halutessaan hyväksyä ehdon, että sovellus saa käyttää puhelimen yhteystietoja, mikä helpottaa huomattavasti rahansiirtoa henkilöltä toiselle, kun maksun  yksityishenkilölle voi maksaa puhelinnumeron avulla.

MobilePayn käyttö on suosittua varsinkin pienemmissä ostoksissa, kun erilaisia tuotteita voi ostaa muun muassa yksityishenkilöiltä tavaroiden myynnin yhteydessä. Raha siirtyy kätevästi ostajalta myyjälle sovelluksen avulla ilman pikkurahojen pyörittelemistä. Sovelluksen avulla pystyy hyvin maksamaan myös ostoksia kivijalkakaupoissa sekä verkkokaupoissa.

MobilePay sovelluksen lataamisen jälkeen saat unohtaa tilinumeroiden pyytämisen ja pitkien numerosarjojen näppäilemisen. Riittää, kun pyydät henkilöltä puhelinnumeron tai haet henkilön omista yhteystiedoistasi.

 

Lataa ilmainen MobilePay puhelimeesi

Sovellus ladataan puhelimeen Google Play tai AppStore sovelluskaupasta.

Sovelluksen käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

 • Avaa “Luo uusi käyttäjä”
 • Sovellus pyytää matkapuhelinnumero, nimesi ja sähköpostiosoitteesi
 • Sovellukseen tulee lisätä vielä maksukorttisi tiedot sekä tilinumero, jotta maksu voidaan veloittaa tililtäsi tai tilillesi voidaan siirtää rahaa
 • Valitse sovelluksen käyttöön salasana.

Hyväksyttyjä maksukortteja ovat:

 • VISA Electron
 • VISA Credit/Debit
 • Mastercard Credit/Debit
 • Maestro

Rahansiirrot tapahtuvat tililtä toiselle lähes reaaliaikaisesti. Jos vastaanottajalla on Danske Bankin tili, tapahtuu rahansiirto heti, muiden pankkien kohdalla saattaa olla pientä viivettä. Kun henkilö on tehnyt rahansiirtopyynnön, näet puhelimeltasi, että henkilö X on siirtänyt summan X tilillesi. Maksusuorituksen tapahtuessa arkena klo 16.30 mennessä, siirtyy rahat tilille saman päivän aikana. Muussa tapauksessa rahansiirto siirtyy seuraavana pankkipäivänä.

MobilePay soveltuu monenlaiseen käyttöön

MobilePay on monipuolinen mobiilimaksusovellus.

 • Sovelluksen avulla voit lähettää ja vastaanottaa rahaa. Tämä toimii kätevästi maksutapana, kun olet itse esimerkiksi myynyt jonkin tavaran ystävälle ja hän haluaa maksaa tuotteen muutoin kuin hakemalla automaatista rahaa. Molemmilla tulee olla käytössään MobilePay sovellus ja raha siirtyy tilillesi puhelinnumeron kautta.
 • Ystävän voi syntymäpäivän aikaan yllättää MobilePayn kautta hankitulla lahjakortilla henkilökohtaisen tervehdyksen kera. Lahjan voi antaa heti tai ajastaa käytettäväksi myöhemmin.
 • Verkko-ostokset voi maksaa kätevästi sovelluksen kautta ilman pankkitunnuksia. MobilePayn maksuvaihtoehdokseen on hyväksynyt jo yli 10 000 verkkokauppaa. Uutena juttuna on myös, että junaliput voi ostaa sovelluksen kautta.
 • Sovelluksen avulla maksat myös kauppojen maksupäätteillä. Se on helppoa- vilautat vain puhelinta maksupäätteen kohdalla.
 • Toistuvat maksut – tilaa laskuttajalta MobilePay-lasku. Tämän jälkeen tarkistat vain toistuvan laskun sovelluksen “Tapahtumat” listalla ja hyväksyt maksun pyyhkäisemällä.
 • WeShare sovellus on liitetty MobilePay sovellukseen ja sen avulla ryhmät ja ystäväporukat voivat jakaa yhteisiä kulujaan. Velan maksu onnistuu kätevästi sovelluksen avulla. Enää ei tarvitse ystävältä pyytää reissua varten rahaa lainaan tai ynnätä paperille kuluja. Sovelluksen avulla maksetaan kulut reilusti, kun lopulliset laskelmat on valmiina.

Tutustu tarkemmin MobilePayn eri ominaisuuksiin.

VarmaLaina.fi