Moni suomalainen yrittäjä hakee yrityslainan

yrityslaina

Suomessa on yrittäjiä noin 260 000 ja heistä yksinyrittäjiä reilu 170 000. Määrä on suhteessa väestöön suuri ja Suomessa yrittäjäksi lähtemistä pidetään arvossaan. Yrittäjäksi ryhtyminen ja sitä kautta elantonsa hankkiminen ei ole aina helppoa, vaan yrittäjän arki on usein pitkiä työpäiviä ja monen asian yhteensovittamista. Alkuun rahat voivat olla hyvinkin tiukalla eikä mikään yritys kasva tai kehity ellei pääomaa investointeihin ole. Yritykset tarvitsevat kasvun ja kehityksen tueksi usein rahoituksen, jotta yritys saadaan parempaan nosteeseen. 

 

Yrityslaina sähköisellä hakemuksella verkosta

Yrityslaina haettiin aikaisemmin pankin kautta. Lainaneuvotteluun täytyi varata aika ja konttorikäynti kesti usein vähintään muutaman tunnin. Sähköistenjärjestelmien kehittymisen myötä yrityslainan voi hakea suoraan verkosta. Tämä nopeuttaa huomattavasti lainaprosessia ja vapauttaa yrittäjän kallisarvoista aikaa muihin töihin.

Yrityslainan hakeminen sähköisellä lainahakemuksella ei vie yrittäjältä aikaa kuin muutaman minuutin eikä liitteitä tarvitse tässä vaiheessa lähettää. Kun asia on välitetty yrityslainaa tarjoavalle palvelulle käsiteltäväksi he käyvät yritystoiminnan pääpiirteet läpi. Rahoitustarjouksen yrittäjä saa sähköpostiin, ja hän saa tutustua tarjoukseen rauhassa noin viikon verran. Missään vaiheessa yrittäjän ei tarvitse käydä konttorilla, vaan jopa sopimuksen allekirjoittaminen onnistuu verkkopankkitunnuksilla.

Yrittäjät arvostat yksinkertaisia hakemuksia, koska heillä on paljon kokemusta erilaisten monimutkaisten paperiasioiden hoitamisesta. Onneksi tarvittavan yrityslainan hakeminen ei tarvitse olla vaikeaa enää nykypäivänä.

 

Kuka voi saada lainaa yritykselle?

Yrityslaina neuvotellaan aina tapauskohtaisesti yrityslainaa tarjoavan pankin tai rahoitusyhtiön kanssa. Yrityksen toiminnan tulee olla vakaalla pohjalla. Osa lainantarjoajista ei myönnä yrityslainaa juuri yritystoiminnan aloittaneelle yrittäjälle, vaan toiminnan tulee olla jatkunut vähintään kuuden kuukauden ajan. Muita ehtoja yrityslainan hakemiseen on, että yritys toimii Suomessa ja on näin ollen Suomen kaupparekisterissä. Muita yrityslainan myöntämisessä otettavia seikkoja ovat yrityksen vakavaraisuus, maksuvalmius, kannattavuus, liikeidea sekä mihin tarkoitukseen lainaa haetaan.

 

Paljonko yritykselle voi hakea lainaa?

Yrityslainaa netistä voi yleisesti ottaen hakea noin 250.000 euroon saakka. Ennen yrityslainan hakemista on syytä tarkemmin laskea millaiseen yrityslainaan yrityksellä on maksuvalmiutta ja millaisen rahoituksen yritys tarvitsee mahdollisiin laitehankintoihin sekä muihin investointeihin. Lainalaskurin avulla yrittäjä voi laskea suuntaa antavan arvion lainansa kustannuksista.

Tarkemman arvion lainan kokonaiskustannuksista ja lainan todellisesta vuosikorosta saa pyytämällä maksuttoman lainatarjouksen. Esimerkiksi Qred yrityslainapalvelu lupaa välittää lainanhakijalle lainatarjouksen noin tunnin kuluttua yrityslainan hakemisesta. Qred yrityslaina on toiminut monen yrittäjän mielestä todella mutkattomasti. Palveluun ei tarvitse lähettää liitteeksi laisinkaan tilinpäätöksiä tai yrityksen toimintasuunnitelmaa. Lainatarjouksen heiltä on saanut jo saman päivän aikana ja, jos kaikki on ollut kunnossa, yrityslaina on maksettu tilille jo seuraavan päivän aikana.

 

Mihin tarkoitukseen yrityslainaa haetaan?

Yrityslainaa voi hakea monenlaiseen tarkoitukseen ja on paljon toimialasta kiinni mihin lainaa tarvitaan. Tyypillisesti rahoitustarve kausiluonteisilla aloilla tulee juuri sesongin aikana, kun toimintaa vasta aloitellaan kausityöntekijöiden kanssa ja palkat tulisi kuitenkin maksaa ajallaan. Yrityslainaa voidaan siis hakea paikkaamaan kausivaihtelua.

Yrityslainaa voidaan myös hakea muun muassa, kun edessä on suurempi yrityskauppa tai kallis laitehankinta. Lainaa haetaan myös yrityksen liiketilojen uudistamiseen ja laajentamiseen.

Jokainen yrittäjä tietää itse parhaiten mihin lainaa tarvitaan. Yrityslainaa tarjoavien pankkien ja yhtiöiden tehtävä on arvioida, onko rahoituksen myöntäminen kuinka riskialtista.

Lainahakemuksen täyttäminen ja yrityslainatarjousten vastaanottaminen ei maksa hakijalle mitään eikä sido minkäänlaiseen sopimukseen sellaisenaan. Tarjous kannattaa pyytää, jos rahoitukselle on tarvetta nyt tai lähitulevaisuudessa.

 

Lue myös:

VarmaLaina.fi
Logo