Moottoripyörälaina

mootttoripyörälaina

Moottoripyöräkuume iskee monelle jossain vaiheessa elämää. Moottoripyöräily onkin suosittu vapaa-ajan harrastus, jossa yhdistyvät maisemien vaihtuminen ja vauhdin hurma. Osa harrastajista pitää ajamisesta suorituskykyisillä ajoneuvoilla, osa taas nauttii vapaudesta ja rauhallisesta ajamisesta mutkaisilla teillä. Moottoripyörä on sopiva menopeli monelle vauhdista nauttivalle henkilölle, koska hinnaltaan moottoripyörä ei ole kovin kallis hankinta suhteessa sen suorituskykyyn.

Moottoripyörän lisäksi hankitalistalla ovat usein moottoripyöräkortti (A1 ja A-ajokortti) sekä moottoripyörävarusteet kuten kypärä, ajopuku ja ajohanskat. Moottoripyörän rahoitus hoituu kokonaan lainalla tai niin, että osan moottoripyörän hankinnasta voi maksaa säästöillään ja loppuosaan tarvitsee lainan. 

 

Millainen moottoripyörälaina kannattaa ottaa?

Moottoripyörän hankintaan on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja. Käymme tässä läpi netistä haettavat vakuudettomat lainat, mikä tarkoittaa ettei moottoripyörälainaa hakevan henkilön tarvitse hankkia lainalle vakuuksia tai takausta.

Kulutusluotto on selkeä ja mutkaton tapa rahoittaa moottoripyörän osto. Lainaa voi nettihakemuksella hakea alkaen 100 euroa aina 60.000 euroon saakka. Lainaan saa 1 – 20 vuotta riippuen kuinka paljon lainaa ollaan hakemassa. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen kulutusluotto maksetaan hakijan tilille heti kertaluontoisesti. Lainansaaja saa käyttää lainan parhaaksi katsomallaan tavalla mihin haluaa, esimerkiksi moottoripyörän ostoon kokonaisuudessaan tai niin, että lainaa hakee hieman enemmän, jotta osalla lainarahasta voi hankkia kypärän ja ajopuvun.

Joustoluotto on jatkuva laina, jolta voi nostaa luottoa taloudellisen tilanteen mukaan oman luottorajan puitteissa tarvittavan määrän. Joustoluottoa voi saada jopa 50.000 euroon saakka. Joustoluottoa maksetaan lainasopimuksen mukaisesti vähintään avoimena olevasta saldosta minimilyhennyksen verran, mikä vaihtelee lainantarjoajien välillä. Kun joustoluoton saanut henkilö lyhentää lainaa, hän samalla vapauttaa lainaa uudelleen käyttöönsä ilman, että hänen tarvitsee täyttää uutta lainahakemusta. Joustoluoton voi käyttää kokonaan tai osittain moottoripyörän ostoon tai muihin varusteisiin.

Pankkilaina on myös mahdollista hakea suoraan verkosta. Sähköinen lainaprosessi on nopea ja turvallinen. Lisäksi lainahakemuksen voi täyttää mihin kellonaikaan tahansa päivään katsomatta eikä lainan hakeminen vaadi laisinkaan pankkikonttorissa käyntiä. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen pankkilainasopimuksen allekirjoittaminen on helpointa verkkopankkitunnuksilla.

Kaikki yllä mainittuja lainatuotteita voi hakea netistä maksuttomalla lainahakemuksella VarmaLaina.fi palvelun avulla. Parasta on ettei sinun tarvitse päättää ennen lainan hakemista minkä lainatuotteen valitset, koska hakemuksen täyttämisen jälkeen VarmaLaina kilpailuttaa lainan yli 30 pankilla ja rahalaitoksella, jotka tarjoavat kulutusluottoa, joustoluottoa sekä pankkilainaa ilman vakuuksia.

 

Kuinka paljon lainaa kannattaa ottaa moottoripyörän ostoon?

Moottoripyöräkuumeen iskiessä voi unohtaa selvittää kuinka paljon lainaa kannattaa ottaa omaan taloudelliseen tilanteeseen nähden. Monella voi olla ennen moottoripyörän hankintaa maksettavanaan myös muita lainoja. Laske lainalaskurimme avulla miten lainasumma ja maksuaika vaikuttaa mm. lainan kuukausierään. Laskurin avulla saat hyvän käsityksen moottoripyörälainan kustannuksista, kuten lainakorosta, kuukausierästä sekä lainan kokonaiskustannuksista.

Selvitä myös olisiko sinun kannattavaa yhdistää olemassa olevat lainat ja uusi moottoripyörälaina yhteen. Lainojen yhdistäminen selkeyttää taloutta ja yhdelle suuremmalle kulutusluotolle voi saada alhaisemman lainakoron, kuin mitä ne ovat tällä hetkellä monessa pienessä lainassa.

 

Miksi hakisin moottoripyörälainan netistä?

Kun lainan hakee yhdestä paikasta, täytyy vain luottaa siihen, että lainan on saanut mahdollisimman edullisella korolla ja hyvillä lainaehdoilla. Kun taas lainan kilpailuttaa monen eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä, pystyy varmistamaan, että laina on kilpailukykyinen hinnoittelultaan ja ehdoiltaan.

Pyytämällä maksuttomat ja sitoutumattomat lainatarjoukset palvelumme kautta ei lainanhakijan tarvitse lainan kilpailuttamista varten täytellä montaa lainahakemusta, vaan kaikki hoituu yhdellä hakemuksella.

Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva lainantarjoaja pyrkii jättämään hakijalle lainatarjouksen, johon hakija saa tutustua rauhassa kotisohvallaan. Jos lainatarjousten joukosta löytyy sopiva laina, hakijan hyväksyy tarjouksen, minkä jälkeen lainansopimuksen solmimisesta sovitaan lainanmyöntäjän kanssa. Ellei lainatarjoukset ole moottoripyörän hankintaan sopivia, hakijan ei tarvitse tehdä asialle sen paremmin mitään eikä lainan kilpailuttamisesta ole koitunut henkilölle minkäänlaisia kuluja.

 

Tarvitsenko moottoripyörään vakuutuksen?

Kyllä tarvitset. Lakisääteisen liikennevakuutuksen lisäksi kannattaa moottoripyörään ottaa kaskovakuutus.

Liikennevakuutus korvaa henkilövahingot sekä syyttömän vastapuolen omaisuusvahingot.

Kaskovakuutuksella taas turvaat omaan moottoripyörääsi tulleet vahingot.

Tutustu eri vakuutusyhtiöiden tarjoamiin ajoneuvovakuutuksiin, niin tiedät millainen vakuutus sopii sinulle parhaiten.

Vakuutuksen hintaan vaikuttaa pyörän ikä, teho-paino-suhde sekä sylinteritilavuus. Keskittämällä vakuutukset samaan paikkaan saat myös alennusta.

 

Lue myös:

Miksi vakuudeton laina kannattaa valita?

VarmaLaina.fi
Logo