Pankkitilin avaaminen verkossa

Pankkitilin avaaminen

Lähes jokaisella suomalaisella on käytössään yksi tai useampi pankkitili. Ensimmäisen pankkitilin avaaminen voi tulla ajankohtaiseksi nuorella aikuisella tai jos huoltajat haluavat avata lapselleen pankkitilin. Ota seuraavat asiat huomioon, kun olet avaamassa pankkitiliä.

Ennen kuin avaat pankkitilin sinulla tulee olla tarvittavat dokumentit, jotta pankki voi varmistaa henkilöllisyytesi ja osoitteesi. Tämä on tärkeä vaihe pankkitilin avaamisprosessissa, ja se auttaa sinua välttämään mahdollisia viivästyksiä tai ongelmia tilin käytön aikana.

Henkilöllisyytesi todistamiseen tarvitset passin tai henkilökortin. Nykyään henkilöllisyyttä ei voi todistaa ajokortilla. Molempien huoltajien tulee todistaa henkilöllisyytensä, jos pankkitili avataan lapselle. Muut tarvittavat tiedot ja asiakirjat vaihtelevat pankkikohtaisesti, joten varmista ne ennen pankkiin menoa. Pankin henkilökunta auttaa sinua tarvittaessa tarvittavien tietojen ja asiakirjojen keräämisessä.

Huomioithan, että tarvittavat tiedot ja asiakirjat voivat vaihdella eri maissa ja pankkikohtaisesti, joten varmista ne aina ennen tilin avaamista. Avatessasi tilin verkossa, sinulla voi olla tarve lähettää skannattuja asiakirjoja pankille sähköpostitse tai verkkolomakkeen kautta. Muistathan, että tarvittavat tiedot ja asiakirjat ovat tärkeitä tilin avaamisprosessissa ja auttavat varmistamaan henkilöllisyytesi ja osoitteesi. Niiden avulla pankki voi tarjota sinulle turvallisen ja sujuvan käytön pankkitilille.

 

Hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen pankkiin

Hakemuksen täyttäminen voi tapahtua joko pankin fyysisessä toimipisteessä tai verkossa. Verkossa hakemuksen täyttäminen on usein nopeampi ja helpompi vaihtoehto. Voit täyttää hakemuksen verkkolomakkeen kautta ja lähettää sen pankille sähköisessä muodossa. Tämä vaihtoehto on erityisen kätevä, jos asut kaukana pankin toimipisteestä tai haluat välttää jonotuksen pankin toimipisteessä. Huolehdi, että täytät hakemuksen huolellisesti ja annat tarvittavat tiedot ja asiakirjat pankille. Tämä varmistaa nopean ja sujuvan tilin avaamisprosessin. Kun hakemuksesi on lähetetty pankille, odota hyväksyntää ja tilin aktivointia. Kun tilisi on hyväksytty, saat tilinumero ja pankkitunnukset, joilla pääset kirjautumaan verkkopankkiin ja aloittamaan tilin käytön.

 

Pankkitilin käyttöönotto

Kun olet täyttänyt hakemuksen ja lähettänyt sen pankille, on aika odottaa tilin hyväksyntää ja aktivointia. Tämä on viimeinen vaihe pankkitilin avaamisprosessissa, ja se varmistaa, että pankki on tarkistanut henkilöllisyytesi ja osoitteesi ennen tilin avaamista.

Hyväksyntäprosessi voi vaihdella pankkikohtaisesti, mutta yleensä se kestää muutamia päiviä. Pankki tarkistaa hakemuksesi ja varmistaa, että antamasi tiedot ja asiakirjat ovat oikein. Kun tilisi on hyväksytty, pankki lähettää sinulle sähköpostilla tai kirjeellä tilin aktivointitiedot, mukaan lukien tilinumero ja pankkitunnukset.

Tilin aktivointi on yksinkertainen prosessi, ja se tehdään kirjautumalla verkkopankkiin. Tämä antaa sinulle pääsyn pankkitilillesi ja mahdollisuuden aloittaa tilin käyttö. Voit tehdä tilisi kanssa kaikenlaisia toimia, kuten tallettaa ja nostaa rahaa, seurata saldoasi ja tehdä maksuja.

 

Pankkitilin avaamisen kustannukset ja maksut

Pankkitilin avaaminen voi maksaa jonkin verran , ja se onkin tärkeää ymmärtää ennen tilin avaamista. Pankit voivat periä erilaisia maksuja, kuten avausmaksuja, tilinhoitomaksuja ja kuukausimaksuja. Nämä maksut vaihtelevat pankkikohtaisesti, joten on tärkeää vertailla eri pankkien tarjouksia ja valita sinulle sopivin.

Avausmaksut ovat yleensä kerran maksettavia maksuja, jotka peritään tilin avaamisesta. Tilinhoitomaksut ovat puolestaan maksut, jotka peritään joka kuukausi tilin käytöstä. Kuukausimaksut voivat vaihdella pankkikohtaisesti ja riippua tilisi käytöstä, ja ne voivat sisältää esimerkiksi verkkopankin käyttömaksun tai debit-kortin käyttömaksun.

On tärkeää varmistaa, että ymmärrät kaikki tilin avaamiseen liittyvät maksut ennen tilin avaamista. Pankin henkilökunta voi auttaa sinua ymmärtämään maksut ja tarjota lisätietoja, jos tarvitset apua. Yleensä pankkikortti lapselle on maksuton.

Muutamia asioita huomioitavaa:

 • Vertaile eri pankkien tarjouksia ja valitse sinulle sopivin
 • Tarkista tilin avaamiseen liittyvät maksut ja kuukausimaksut
 • Varmista, että pankki tarjoaa tarvitsemasi palvelut ilman lisämaksuja

Muista, että pankkitilin avaamisen kustannukset ja maksut voivat vaihdella pankkikohtaisesti, joten on tärkeää tutustua eri pankkien tarjouksiin ennen tilin avaamista. Valitsemalla oikean pankin voit välttää ylimääräisiä maksuja.

 

Verkkopankin ja debit-kortin saatavuus pankissa

Verkkopankki ja debit-kortti ovat tärkeitä työkaluja pankkitilin hallinnassa ja käytössä. Niiden avulla voit helposti seurata tilisi saldoa, tehdä maksuja ja nostaa rahaa. Verkkopankki ja debit-kortti ovat myös erittäin käteviä, kun haluat tehdä pankkiasioita matkoilla tai kotona.

Verkkopankin ja debit-kortin saatavuus vaihtelee pankkikohtaisesti. Jotkut pankit tarjoavat verkkopankin ja debit-kortin ilmaiseksi, kun taas toiset perivät niistä lisämaksuja. On tärkeää tarkistaa, mitkä palvelut pankki tarjoaa ja mitkä niistä ovat ilmaisia tai maksullisia. Osa pankeista tarjoaa palveluja tiettyyn ikärajaan maksutta, jonka jälkeen palvelut siirtyvät maksullisiksi.

Verkkopankin ja debit-kortin saatavuuden lisäksi on tärkeää varmistaa, että pankki tarjoaa turvallisen ja luotettavan verkkopankin. Tämä varmistaa, että rahasi ja tietosi ovat turvassa ja että voit tehdä pankkiasioita helposti ja turvallisesti verkossa.

 

Pankkipalveluiden vertailu ennen tilin avaamista

Pankkipalveluiden vertailu on tärkeää ennen tilin avaamista, sillä se auttaa löytämään sinulle sopivan pankin ja varmistamaan, että saat tarvitsemasi palvelut ja työkalut. Pankit tarjoavat erilaisia palveluja ja maksuja, ja ne voivat vaihdella huomattavasti toisistaan. Suurin osa suomalaisista käyttää kolmea Suomen suurinta pankkia pankkinaan, mutta muitakin hyviä vaihtoehtoa löytyy. Vertaa eri pankit Suomessa ja valitse itsellesi parhaiten sopiva pankki.

Ennen tilin avaamista on tärkeää vertailla eri pankkien etuja asiakkailleen. Voit vertailla esimerkiksi seuraavia asioita:

 • Tilin avaamiseen liittyvät maksut ja kuukausimaksut
 • Verkkopankin ja debit-kortin saatavuus ja käyttömaksut
 • Pankin tarjoamat palvelut, kuten säästötilin, lainan saamismahdollisuudet jne.
 • Pankin sijainti ja sen tarjoamat fyysiset palvelut

 

Miten suojata pankkitili ja varmistaa turvallinen käyttö

Pankkitilin suojaaminen ja turvallinen käyttö ovat tärkeitä asioita, jotta voit suojata rahojasi ja henkilökohtaisia tietojasi. On tärkeää ottaa tarvittavat varotoimet, jotta pankkitilisi pysyy turvassa ja suojattuna.

Tässä on joitain vinkkejä pankkitilin suojaamiseen ja turvalliseen käyttöön:

 1. Vaihda salasanasi säännöllisesti ja valitse vahva salasana, joka sisältää numeroita, kirjaimia ja erikoismerkkejä.
 2. Älä jaa salasanaasi tai pankkitunnuksiasi kenenkään kanssa.
 3. Varmista, että käytät aina turvallista verkkoyhteyttä, kun kirjaudut verkkopankkiin tai teet pankkiasioita verkossa.
 4. Pidä pankkitunnuksesi ja salasanasi turvassa ja varo pankkihuijauksia ja petollisia sähköposteja.
 5. Tarkista säännöllisesti tilisi saldo ja varmista, että kaikki tekemäsi maksut ovat oikein.
 6. Huolehdi, että käytät aina turvallista ja virustentorjuttua tietokonetta tai mobiililaitteita, kun teet pankkiasioita verkossa.

Muutamia asioita huomioitavaa:

 • Vaihda salasanasi säännöllisesti
 • Älä jaa salasanaasi tai pankkitunnuksiasi
 • Käytä aina turvallista verkkoyhteyttä
 • Varo pankkihuijauksia ja petollisia sähköposteja
 • Tarkista säännöllisesti tilisi saldo
 • Huolehdi, että käytät aina turvallista ja virustentorjuttua tietokonetta tai mobiililaitteita

Muista, että pankkitilin suojaaminen ja turvallinen käyttö ovat tärkeitä asioita, jotta voit suojata rahojasi ja henkilökohtaisia tietojasi. Noudata näitä vinkkejä ja varmista, että pankkitilisi pysyy turvassa ja suojattuna.

VarmaLaina.fi
Logo