Pienen budjetin loma

loma pienellä budjetilla ja lomalaina

Syysloma lähestyy ja moni perhe suunnittelee lomaa. Tänä vuonna lomamatka monella suuntautuu kotimaahan vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Monessa perheessä on jouduttu myös kevään ja kesän aikana taloudellisesti tiukalle, kun korona on aiheuttanut taloudellista epävakautta. Perheissä on jouduttu katsomaan tarkemmin mihin rahat riittävät ja mitä hankintoja on nyt järkevää tehdä. Loma lisää kuitenkin jokaisen hyvinvointia ja lomaa olisi mukava viettää edes pienellä budjetilla poissa kotiympyröistä. 

 

Mieti lomabudjetti etukäteen

Lomabudjetti kannattaa miettiä etukäteen olisi sitten matkustamassa yksin tai perheen kanssa. Toki mitään tarkempia laskelmia ei kannata asettaa esimerkiksi majoitukselle, syömiselle tai vaikka tuliaisille, mutta jonkinlainen arvio käytössä olevista rahoista kannattaa olla, niin budjetissa pysyy paremmin.

Rahoitus kannattaa myös miettiä siinä tapauksessa kuntoon, jos säästössä olevat rahat eivät riitä lomailuun kokonaisuudessaan tai kaikkia rahoja ei edes haluta käyttää lomailuun. Jos lomareissulle tarvitse lainaa kannattaa se neuvotella hyvissä ajoin ennen lomaa. Lomalaina on hyvin tyypillinen tapa rahoittaa reissaaminen, kun oma palkka tai säästöt eivät muuten riittäisi lomamatkan toteuttamiseen. Loman rahoitusmuodoksi sopii hyvin esimerkiksi joustoluotto tai kulutusluotto.

 

Vertaa hotellihuoneiden ja ravintoloiden hintoja

Lomamatkan aikana yöpymiset, ruokailu sekä pääsyliput eri nähtävyyksiin haukkaavat budjetista suuren osan. Näissä kuluissa pystyt säästämään hyvin vertailemalla jo etukäteen ravintoloiden ruokalistahintoja sekä mitä eri kohteisiin maksaa liput. Kun jo ennen lomaa on selvillä matkareitin varrella olevat ruokapaikat hintoineen sekä lähellä majoitusta olevat ravintolat paremmuus sekä edullisuus järjestyksessä pystyy säästämään huomattavan summan. Nälkäisenä ja väsyneenä ei jaksa enää katsella mihin kannattaa mennä syömään, vaan sitä helposti valitsee ensimmäisen vastaan tulevan paikan missä hintataso voi olla kova.

Lomalla pystyy säästämään myös hyvin, kun valitsee majoituspaikan tarkasti. Netissä on tarjolla erilaisia hotellivertailusivustoja, joiden avulla pystyy vertailemaan eri hotellihuoneiden hintoja keskenään. Kalleimman ja halvimman hotellihuoneen välillä on jopa satojen eurojen erot. Hinnan lisäksi ratkaisevaa voi olla, kuuluuko hintaan aamiainen sekä majoituspaikan sijainti. Viime vuosina AirBnB asunnot ovat olleet suosittuja lomailijoiden kesken niiden keskeisen sijainnin sekä halpojen hintojen vuoksi.

 

Suunnittele lomamatkasi

Lomamatkaa kannattaa suunnitella jo kotona katsomalla kohteen karttaa, siellä lähinnä olevia nähtävyyksiä, sekä Googlettaa mitä mieltä muut matkalaiset ovat olleet kohteesta sekä sen hintatasosta. Eri matkablogeista saa hyviä vinkkejä ruokapaikkoihin sekä näkemisen arvoisiin kohteisiin.

Osa matkalla olevista nähtävyyksistä voi olla jopa ilmaisia, kuten kansallispuistot. Osaan kohteista on tietyt aukioloajat sekä pääsyliput. Ota jo ennakkoon selvää voisitko saada pääsyliput edullisemmin tilaamalla ne suoraan verkosta. Suosi pienen budjetin lomalla edullisia ja jopa ilmaisia kohteita. Yleensä lomamatkan tarkemmalla suunnittelulla tällaiset kohteet pystyy aika hyvin selvittämään jo etukäteen.

 

Matkusta sesongin ulkopuolella

Suosi matkustelua sesonkiajan ulkopuolella, jos se vain on mahdollista. Sesonkiaikaa ovat koululaisten syys- ja talviloma-ajat, jolloin pakettimatkoista ja hotellihuoneista saattaa joutua maksamaan jo tuplahinnan muihin ajankohtiin verraten.

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Mikä on joustoluotto?

VarmaLaina.fi