Mistä pikavippi luottotiedottomalle?

pikavippi luottotiedottomalle

Saamme aina silloin tällöin kysymyksiä mistä pikavippi luottotiedottomalle voidaan myöntää? Ihmisiä hämmentää asia, koska jotkin sivustot mainostavat, että heidän kauttaan lainaa saa ilman luottotietoja. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Lainaa ei voida myöntää luottotiedottomalle, vaan jos laina myönnetään, on kyseessä silloin jonkun toisen henkilö ottama laina, jolla on maksutiedot kunnossa ja kyseinen laina vain siirtyy luottotiedottoman käyttöön. Tämä on aina kahden henkilön kahden keskinen asia, eikä lainanmyöntäjä voi vaikuttaa mihin lainansaaja lainansa käyttää. Lainanottaja on kuitenkin aina vastuussa lainan takaisinmaksusta.


  • Kerromme tässä artikkelissa tarkemmin mitä maksuhäiriömerkinnällä luottotiedoissa tarkoitetaan ja kuinka kauan merkintä pysyy henkilön tiedoissa.
  • Kerromme myös miten oman talouden saa pysymään paremmin tasapainossa, ettei merkintää luottotietoihin koskaan pääsisi tulemaan.

Maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa

Maksuhäiriömerkintä luottotietoihin ei tule asianosaiselle yllätyksenä. Henkilöllä on täytynyt olla jo pidempään ongelmia pikavippien, vuokran tai laskujen maksun kanssa. Laskut ovat velkojien toimesta päätyneet käräjäoikeuteen ja sitä kautta ulosottoon. Velalliselle lähetetään asiasta kirje, jossa kerrotaan tulevasta maksuhäiriömerkinnästä ellei velkoja maksetaan määräpäivään mennessä. Ellei henkilö kehoituksista huolimatta pysty hoitamaan asiaa kuntoon, tulee merkintä luottotietojen menettämisestä luottotietorekisteriin.

Merkintä pysyy rekisterissä 2 – 4 vuotta, riippuen velkojen määrästä. Tuona aikana henkilön on vaikea saada vuokra-asuntoa, puhelinliittymää tai vakuutuksia. Luottotietojen menetys on yrityksille sekä vuokranantajalle merkki siitä, ettei henkilöllä ole maksukykyä eikä hän näin ollen kykene hoitamaan maksujaan ajallaan. Pankit ja rahalaitokset eivät myöskään lainaa ilman luottotietoja.

Vaikka henkilön talous parantuisi luottohäiriömerkinnän aikana huomattavasti ja hänellä olisi maksuvalmiutta, merkintää luottotiedoista ei saa pois aikaisemmin kuin mitä päätökseen on kirjattu. Jos henkilö pystyy todistamaan vakituisen työsuhteen ja tulonsa, voi esimerkiksi vuokra-asunto löytyä rehellisyyden ja luottamuksen kautta.

Merkintä luottotiedoissa vaikeuttaa elämää, vaikka ei se maailmanloppu olekaan. On tärkeää pitää huoli, ettei velkaongelmia pääsisi syntymään.

Jos henkilöllä on pienikin epäilys, ettei oma talous ole enää laskujen ja velkojen osalta raiteillaan, on syytä ottaa yhteyttä kunnan velkaneuvontaan tai Takuusäätiöön.

 

Taloussuunnitelman avulla hahmotat paremmin mihin rahat menevät

Oman talouden hallinta on kaiken A ja O, ettei maksuvaikeuksia pääse syntymään. On tärkeä tiedostaa, kuinka paljon tuloja tulee kuukaudessa ja yhtä tärkeää on huomata mihin kaikkeen rahaa menee. Näiden kahden asian kanssa tasapainottelu ei ole aina helppoa. Helposti tahtoo kääntyä niin päin, että menot on suuremmat kuin tulot. Siinä kohtaa on syytä painaa jarrua ja ottaa tarkempaan seurantaan omat kuukausimenot.

Taloussuunnitelma kannattaa aloittaa listaamalla ylös vähintään yhden kuukauden menot. Menoihin lasketaan ruokaostokset, vuokra, kaikki laskut, harrastukset yms. Tuloiksi puolestaan lasketaan palkka tai eläke sekä muut etuudet. Laskelmien jälkeen tulot ja menot ynnätään yhteen ja katsotaan mitä jää viivan alle. Jos menojen jälkeen rahaa jää vielä säästöön, on talous tasapainossa, mutta jos menojen vähentämisen jälkeen tulos on miinukselle, on syytä alkaa karsimaan menoja suunnitelmallisesti.

Muutoksien ei tulisi olla liian suuria, että mielenkiinto talouden tasapainottamiseen säilyisi. Usein pienillä muutoksilla saa tuloksia aikaan eikä suuria leikkauksia kotitalouden menoihin ole syytä tehdä.

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

VarmaLaina.fi