Sähköpyörien suosio on kasvanut viimeisen parin vuoden aikana. Sähköpyörällä on kätevä taittaa pidemmätkin työmatkan tai kulkea vapaa-ajalla paikasta toiseen ketterästi. Polttoaineen hinnan noustessa yhä useampi miettii sähköpyörän ostamista, mutta monella pyörän ostoa hidastaa niiden kalliit hinnat. Laadukkaan sähköpyörän saa noin 2000 – 3000 eurolla, mutta monen palkkapussille tämä on liikaa. Vaihtoehtoisesti moni miettii kannattaako hankkia sähköpyörä osamaksulla tai lainalla?
Sähköpolkupyörä maastoon ja maantielle
Sähköpolkupyörässä polkemiseen voimaa tuo rungossa kiinni oleva pienimuotoinen moottori, joka saa virran akusta. Sähkömoottorilla varustetulla polkupyörällä pääsee polkemalla avustettuna jopa 25km/h tuntivauhtiin. Kovempaakin pyörällä varmasti tarvittaessa pääsisi, mutta Suomen lainsäädäntö on rajoittanut sähköpolkupyörien enimmäistehon 250 W.
Sähköpolkupyörällä pääsee kevyesti nousemaan raskaat ylämäet eikä vastatuulikaan haittaa sähköavusteisella polkupyörällä liikkujaa. Aivan täysin matkustajana ei sähköpolkupyörällä voi liikkua, vaan kun polkemisen aloittaminen käynnistää moottorin ja kun polkeminen loppuu myös moottori sammuu. Tämä takaa, että pyöräilijä saa liikuntaa, mutta raskailla osuuksilla käyttöön voi ottaa sähköavusteisen moottorin. Sähköpolkupyörällä ajoon ei tarvita ajokorttia tai liikennevakuutusta.
Sähköpolkupyöriä löytyy niin maastoon kuin maanteille, mutta esimerkiksi enimmäkseen metsäteille tarkoitettu pyörä ei poissulje etteikö sillä voisi liikkua myös asfaltilla. Vinkit oikeanlaisen sähköpolkupyörän valintaan saat, kun tutustut eri vaihtoehtoihin ja mietit millaiseen käyttöön sähköpolkupyörä sinulla enimmäkseen tulee.
Polttoaineen hinnan nousu on saanut monet vaihtamaan autoilun pyöräilyyn
Monessa kunnassa halutaan kannustaa ihmisiä pyöräilyyn. Tämä on terveyden sekä ympäristön kannalta tärkeää. Viime vuosien aikana kunnat ja kaupungit ovat panostaneet laadukkaampien, sujuvampien sekä houkuttelevampien kävely- ja pyöräilykatujen rakentamiseen. Traficom on mukana tässä työssä jakamalla tähän tarkoitukseen investointiavustuksia. Esimerkiksi vuonna 2020 investointiohjelman kautta myönnettiin kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden parantamiseen avustusta ennätykselliset 31,5 miljoonaa euroa kaikkiaan 51 hankkeelle. Vuonna 2021 valtion budjetissa oli varattuna noin 30 miljoonaa euroa kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen.
Parantuneet katuverkostot ja polttoaineen nopea hinnan nousu on saanut monet suomalaiset vaihtamaan autoilun pyöräilyyn. Monet taittavat matkansa perinteisellä polkupyörällä, mutta niillä joilla välimatkat ovat pitkiä ovat päätyneet hankkimaan itselleen sähköavusteisen sähköpolkupyörän.
Sähköpyörä osamaksulla
Sähköpolkupyörien hinnat ovat alkaen noin 1000 euroa ja kalliimpien sähköpolkupyörien hinnat liikkuvat noin 10 000 eurossa. Hintaan vaikuttaa valmistusmaa, moottori, akku, runko sekä sähköpolkupyörään käytetyt komponentit. Usein edullisemman hintatason sähköpyörissä käytetään samankaltaisia elektronisia komponentteja kuin kalliimmissa pyörissä sekä samoja moottoreita eri merkkien kesken. Edullisimmat hinnat on saavutettu säästämällä osien kohdalla muualta. Sama pätee ylemmän hintaluokan sähköpyörissä. Elektroniset komponentit eivät juuri parane yli 5000 euron maksavassa sähköpyörässä verrattuna 3000 € maksavaan sähköpyörään. Hinnan nousu perustuu tässä kohtaa muihin osiin, joissa on käytetty laadukkaampia ja kestävämpiä pyöränosia.
Moni haaveilee sähköpyörästä, mutta laadukkaamman sähköpyörän ostamiseen tarvitaan arviolta 2000 – 3000 euroa. Polkupyöräliikkeillä saattaa olla tarjottavanaan osamaksuvaihtoehto, mutta osamaksun korko voi olla jopa yli 20 prosenttia. Ostamalla sähköpyörän osamaksulla voi sen maksaminen tulla pyöräilijälle melko kalliiksi. Kannattaakin ennen sähköpolkupyöräostoksille lähtö miettiä eri rahoitusvaihtoehtoa, jotta pyörän hankinta ei jää sopivan rahoituksen löytämisestä kiinni.
Sähköpyörä vakuudettomalla kulutusluotolla
Varmalaina auttaa löytämään edullisemman vaihtoehdon osamaksulle. Palvelumme kilpailuttaa tarvitsemasi lainan yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Saat jo saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä vertailtavaksesi lainatarjoukset, joilla voit ostaa itsellesi haluamasi sähköpyörän. Korkokatto takaa, että vakuudettoman lainan korko ei nouse yli 20 prosentin eikä lainan kulut voi olla vuodessa kuin korkeintaan 15 euroa.
Vertaa lainatarjouksia toisiinsa ja valitse tarjousten joukosta edullisin laina, jonka saat ilman takaajia tai vakuuksia. Vakuudetonta kulutusluottoa voi hakea palvelumme välityksellä 100 eurosta jopa 60 000 euroon saakka 1 – 15 vuoden maksuajalla. Kulutusluottoa maksetaan takaisin kerran kuukaudessa, jolloin sähköpyörään tarvittavan lainan maksaminen hoituu muiden laskujen yhteydessä. Lainalaskurin arvion mukaan 2000 euron lainasta 2 vuoden maksuajalla tulee maksaa kuukausierää noin 88 euroa. Arvio on suuntaa antava, joten henkilökohtaiset lainatarjoukset kannattaa pyytää jo tänään vertailtavakseen.
Lainahakemuksen täyttäminen VarmaLaina-palvelussa sekä lainatarjousten vertailu ei maksa sinulle mitään eikä sido mihinkään, joten lainatarjoukset kannattaa pyytää arvioitavaksi ennen lopullisen rahoituksen ottamista.
Pyydä maksuttomat lainatarjoukset niin näet, millä korolla sinulle voidaan myöntää vakuudetonta lainaa sähköpyörän ostamiseen.
Kilpailuta laina VarmaLainan kautta
Kilpailuta laina VarmaLaina-palvelussa niin voit olla varma, että lainasi kilpailutetaan jopa 25 pankin ja rahalaitoksen kesken.
Kilpailuttaminen onnistuu palvelussamme helposti ja tehokkaasti.
Toimi näin:
- Täytä ilmainen lainahakemus
- Vertaa lainatarjoukset
- Valitse edullisin laina
- Laina maksetaan tilillesi heti
Kun laina on maksettu tilillesi voit käyttää myönnetyn lainan parhaaksi katsomallasi tavalla, mihin haluat, vaikka sähköpyörän ostamiseen.