Laske lainalaskurilla sopiva yhdistelylaina

lainalaskuri

Lainojen yhdistämisestä puhutaan mainoksissa ja monien palveluiden sivuilla. Kokosimme tähän artikkeliin kysytyimmät kysymykset lainojen yhdistämiseen liittyen sekä miten lainojen yhdistäminen käytännössä tapahtuu. Opastamme myös lainalaskurin käytössä.

 

Mitä lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan?

Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan, että useampi voimassa oleva lainasopimus vaihdetaan yhteen maksusopimukseen. Lainojen yhdistäminen ei vähennä velan määrää, mutta vakauttaa ja selkeyttää velallisen taloudenhallintaa.

 

Millainen on yhdistelylainan korko sekä jatkossa maksettava kuukausierä?

Pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoama lainakorko yhdistelylainalle on alkaen 4,19 prosenttia. Lainan korkoon ja muihin ehtoihin vaikuttaa aina lainanhakijan maksukyky, haettava lainasumma sekä maksuaika. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että mitä suuremman yhdistelylainan hakija hakee, sen alhaisemmalla lainakorolla lainaa voidaan hakijalle tarjota. Jos hakija saa yhdistelylainan rinnalle toisen yhteysvastuullisen lainanhakijan, pystyvät pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoamaan lainaa paremmin suuremman summan, pienemmällä lainakorolla.

Yhdistelylainan kuukausierän, kulut, koron ja kokonaiskustannukset voi arvioida lainalaskurin avulla.

Näin käytät lainalaskuria:

  • Lisää lainalaskuriin maksettavien velkojen yhteenlaskettu summa
  • Arvioi lainalle maksuaika
  • Arvioi lainan todellinen vuosikorko

Lainalaskuri laskee arvion lainan kuukausierästä, kuluista, korosta ja lainan kokonaiskustannuksista. Pystyt näin arvioimaan millainen laina-aika uuteen lainaan kannattaa valita. Voit myös muuttaa lainalaskuriin ehtoja, kuten takaisinmaksuaikaa, niin mm. kuukausierä muuttuu.

Lainalaskurin antama laskelma on kuitenkin aina suuntaa antava ja todelliset lainakustannukset lainanhakija näkee pankin tai rahoitusyhtiön tarjoamasta henkilökohtaisesta lainatarjouksesta.

Lainatarjoukset kannattaa pyytää Varmalaina.fi etusivun hakemuksella. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin miten haet yhdistelylainaa?

 

Miksi lainojen yhdistäminen kannattaa?

Lainojen yhdistäminen kannattaa monesta syystä. Yleisin syy on, että nykyisten lainojen tilalle halutaan yksi suurempi laina. Yhdistelylainaan saa lähes aina pidemmän maksuajan ja alhaisemman koron, koska lainantarjoajat tarjoavat usein suurempaan lainaan pienemmän korkotason.

Lainat yhdistämällä vanhojen lainojen korko ja kulumaksut poistuvat kokonaan, joten jatkossa yhdistelylainan ottanut henkilö säästää kuluissa ja koroissa. Taloudenhallinta on myös selkeämpää, kun monen lainan sijaan henkilöllä on maksettavanaan lainaa vain yhteen pankkiin tai rahoitusyhtiöön. Lainalaskurin avulla henkilö voi katsoa arvion siitä miten lainojen yhdistäminen vaikuttaisi hänen kuukausierän muutokseen ja muihin kuluihin.

Lue myös: Kannattaako lainojen yhdistäminen?

 

Mitkä lainat voi yhdistää?

Mitkä tahansa otetut lainat, osamaksusopimukset tai luottokorttivelat on mahdollista yhdistää. Henkilöllä voi olla esimerkiksi yksi kulutusluotto, pari aikaisemmin otettua pientä pikavippiä sekä lisäksi luottokorttivelkaa tuhannen euron verran. Lainojen yhdistämiseen voi ottaa mukaan myös olemassa olevat osamaksusopimukset.

Kaikki lainat mitkä henkilö haluaa yhdistää, on yhdistettävissä. Parhaimpaan lopputulokseen lainojen yhdistämisessä pääsee, kun laskee kaikki olemassa olevat lainat yhteen, hakee niille yhdistelylainan ja maksaa hyväksytyllä lainalla kaikki vanhat velat kokonaisuudessaan pois.

Lainalaskurin käyttäminen on helppoa. Lue lainalaskurin hyödyistä tarkemmin täältä: Lainalaskuri – laske lainan määrä

 

Kenelle lainojen yhdistäminen sopii?

Lainojen yhdistäminen sopii kenelle vain, jolla on kaksi tai jopa useampi laina maksettavanaan. Yhdistelylaina sopii henkilölle, joka haluaa päästä eroon monen lainan aiheuttamista korko- ja tilinhoitomaksuista. Lainojen yhdistäminen sopii myös henkilölle, joka haluaa selkeyttää omaa taloudenhallintaa ja haluaa ottaa yhden lainat hoitaakseen monen pienemmän lainan sijaan.

Lainatarjoukset yhdistelylainalle kannattaa pyytää, jos henkilö haluaa selvittää kuinka paljon hän voisi säästää yhdistämällä lainat. Lainatarjousten pyytäminen on aina maksutonta eikä sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen vertailuvaiheessa. Vasta lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen lainansaaja on velvollinen maksamaan lainan takaisin sovitusti lainanmyöntäjälle.

 

Miten yhdistän lainat?

VarmaLaina.fi lainojen vertailu- ja kilpailutuspalvelun kautta hakija voi yhdistää lainoja aina 60.000 euroon saakka.

Lainanhakija saa ottaa rinnalleen toisen yhteisvastuullisen lainanhakijan, mutta se ei ole välttämätöntä.

Kaikki kilpailutuksessa mukana olevat pankit ja rahoitusyhtiöt myöntävät lainaa ilman takaajia tai vakuuksia.

Näin lainojen yhdistäminen onnistuu:

  • Laske lainat yhteen, jotka haluat yhdistää
  • Lisää yhteenlaskettu summa lainahakemukseen
  • Lisää hakemukseen laina-aika sekä muut kohdat
  • Lähetä hakemus ja odota hetki.

Lainahakemus välitetään sähköisesti heti kaikille kilpailutuksessa mukana oleville pankeille ja rahoitusyhtiöille. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva lainantarjoaja tekee hakijalle analyysin, jonka perusteella he arvioivat jättävätkö hakijalle lainatarjouksen vai eivät. Koska kilpailutuksessa on mukana yli 30 erilaista ja eri lainaehdoilla toimivaa luotontarjoajaa on hakijalla hyvät mahdollisuudet saada useita lainatarjouksia vertailtavakseen. Jos lainatarjousten joukosta löytyy sopiva yhdistelylaina, hyväksyy hakija lainatarjouksen ja allekirjoittaa lainasopimuksen omilla verkkopankkitunnuksillaan. Kun laina siirtyy kokonaisuudessaan lainasaajan tilille hän voi maksaa kaikki vanhat velkansa kerralla pois. Lue myös Ylen juttu yhdistelylainojen yleistymisestä.

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Mistä yhdistelylaina kannattaa hakea?

Mikä on netin paras laina?

VarmaLaina.fi
Logo