Veronpalautus maksupäivät 2022

veronpalautusten maksupäivät

Veronpalautuksesi määrän ja maksupäivä ilmoitetaan omassa veroilmoituksessasi tai voit tarkistaa asian Omaverosta. Selkeyden vuoksi olemme laatineet tälle sivulle taulukon, mistä näet vuoden 2022 veronpalautusten maksupäivät.

Veronpalautuksen maksupäivä määräytyy sen mukaan, milloin verotuksesi päättyy. Yleensä verotus päätyy vuosittain samoihin aikoihin ellet tee muutoksia veroilmoitukseesi. Muutokset muuttavat usein veronpalautuksen maksupäivää sekä palautettavan summan määrää. Tänä vuonna tehtyyn veroilmoitukseen tehdyt muutokset ilmoitetaan lokakuuhun mennessä. Veronpalautus maksetaan ilmoittamallesi tilille. Jos haluat muuttaa maksutiliä, ilmoita se hyvissä ajoin Verohallinnolle.

Vuonna 2022 veronpalautusten maksupäivät alkavat 4.7.2022 ja päättyvät 5.12.2022

Taulukosta voit tarkistaa, milloin sinulle maksetaan veronpalautus.  

Verotuksesi päättymiskuukausiVeronpalautus tilillesi
toukokuu4.7.2022
kesäkuu3.8.2022
heinäkuu5.9.2022
elokuu3.10.2022
syyskuu3.11.2022
lokakuu5.12.2022

 

Miksi kaikki ei saa veronpalautuksia?

Osa kansalaisista joutuu maksamaan Verohallinnolle jäännösveroa eli mätkyjä. Tämä johtuu siitä, että veroja on tullut maksettua liian vähän. Näin on saattanut käydä, jos verokortin tuloraja on liian alhainen. Olet siis maksanut palkastasi liian vähän veroja.

Jos jäännösveron osuudeksi tulee enemmän kuin 170 euroa, jaetaan maksu kahteen osaan. Voi käydä myös niinkin, että olet laskenut verokorttisi tulorajan hyvinkin tarkkaan, etkä joudu maksamaan jäännösveroa, mutta et toisaalta saa takaisinkaan mitään.

 

Voiko veronpalautuksen saada ennakkoon?

Verotuksen päättymistä tai veronpalautusten maksupäivää ei voi mitenkään aikaistaa. Verohallinto ei voi muuttaa ennalta määrättyjä maksupäiviä.

On hyvä ottaa myös huomioon, että jos puolisosi on joutunut tekemään muutoksia omaan veroilmoitukseensa saattaa se muuttaa myös sinun veronpalautuksen maksupäivää. Tällöin saattaa käydä niin, että verotus päättyy aiemmalla verotuspäätöksellä ilmoitettua päivämäärää myöhemmin, jolloin myös veronpalautuksen maksupäivä siirtyy.

Ainoa tapa, jolla veronpalautuksessa saatavan summan voi saada käyttöönsä aikaisemmin, on ottaa ennen veronpalautusten maksupäivää laina. Tällainen tilanne tulee usein vastaan, kun veronpalautuksen maksupäivän on muistanut väärin ja siihen tarkoitetulle rahalle on heti käyttöä. Asiaa ei voi enää lykätä millään keinoa, vaan veronpalautus on saatava ns. ennakkoon.

Ottamalla käyttöönsä vakuudettoman lainan voi lainasumman maksaa takaisin kokonaisuudessaan veronpalautuksen maksupäivänä. Näin veronpalautusten tilalle hetkellisesti otettu laina ei kasvata korkoa edes paljon ja lainan pystyy maksamaan kokonaan pois veronpalautuksilla.

 

Mistä voi saada lainaa ennen veronpalautusten maksupäivää?

Me Varmalaina – palvelussa olemme erikoistuneet kilpailuttamaan lainat, mikä tarkoittaa että voimme kilpailuttaa lainahakemuksesi nopeasti yli 25 eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Jätä huolella täytetty lainahakemus meille, niin kilpailutamme sen kilpailutukseen mukaan lähteneiden luotontarjoajien kesken.

Jokainen luotontarjoaja pyrkii jättämään sinulle oman lainatarjouksena ja saat itse rauhassa valita, minkä pankin lainatarjouksen haluat hyväksyä. Ellei kukaan lainantarjoajista pysty tekemään sinulle sopivaa tarjousta, voit huoletta hylätä kaikki lainatarjoukset. Lainan kilpailuttaminen eikä edes lainatarjousten vastaanottaminen maksa sinulle mitään tai sido sinua mihinkään lainasopimukseen.

Jos päätät hyväksyä lainatarjouksen solmit lainasopimuksen kyseisen pankin tai rahoitusyhtiön kanssa. Laina maksetaan tilillesi heti, kun kaikki tarvittavat tiedot on tarkistettu ja hyväksytty. Lainan takaisinmaksun neuvottelet lainantarjoajan kanssa.

 

Lue myös: Veronpalautus ennakkoon

VarmaLaina.fi
Logo