Mistä yrityksen rahoitus?

Yrityksen rahoitus

Yritystoiminnan kehittämiseen sekä liiketoiminnan rahoittamiseen yritys tarvitsee usein ulkopuolisen rahoituksen. Yrityksen rahoitus voi olla tarkoitettu suurempaan laitehankintaan, liiketilojen uusimista varten tai vaikka uuden yrityskaupan solmimiseen. Oli yrityslainan hakemisen syy millainen, pystyy suurimman osan asioinnista hoitamaan nykyisin verkossa. 

 

Lainaa yritykselle eri rahoitusmuodoilla

Lähes 80 % yrityslainoista haetaan omasta asiointipankista, mutta yhä enenevässä määrin lainaa haetaan myös muilta rahoittajilta. Viime vuosien aikana rahoitusmarkkinalainsäädäntöä on muutettu siihen suuntaan, että harvoin enää pankki yksistään on yrittäjän lainan rahoittaja. Esimerkiksi Valtion omistama eritysrahoittaja Finnvera täydentää pankin tarjoamaa rahoitusta. Muita yrityslainaa tarjoavia rahoitusmuotoja ovat muun muassa Business Finland, ELY-Keskus, Tekel.fi sekä erilaiset joukkorahoitukset sekä pääomasijoittajat.

Rahoituksen hankkiminen vie toki aikaa, mutta nykyisin yrittäjän on huomattavasti helpompi hakea yrityslaina. Tämä johtuu ensinnäkin siitä, että suurin osa tarvittavista liitteistä pystytään lähettämään lainantarjoajalle sähköisessä muodossa. Lainaa varten ei tarvitse konkreettisesti kävellä pankkiin, vaan usein yrityslainan hakeminen alusta loppuun hoituu sähköisesti. Näin yrittäjä säästää huomattavasti enemmän omaan aikaa ja voi täyttää tarvittavan hakemuksen silloin, kun hänellä on siihen sopivasti aikaa.

Rahoituksen ottamisen yhteydessä yrittäjän kannattaa aina mahdollisimman tarkasti täyttää yrityslainahakemus. Pankeille on tärkeää hyvin tehty liiketoimintasuunnitelma sekä mahdollisesti erillisen vakuutuksen osoittaminen lainalle. Vakuus voi olla mm. asunto, liiketila tai arvopaperit. Pääomasijoittajille on usein liiketoimintasuunnitelmaa tärkeämpää liikeidea, kasvuodotukset sekä yrittäjän motivaatio liiketoiminnan kehittämiseen. Yrityslainasektorilta löytyy myös useita yrityslainan rahoituspalveluita, jotka eivät vaadi yrityslainalle vakuuksia. Näissä kyseisissä yrityslainoissa lainan takaajana toimii yrittäjä itse. Yrityslainahakemuksen voi täyttää verkossa, jolloin hakemuksen yhteydessä yrittäjälle ei tule tehtäväksi minkäänlaista paperityötä. Netistä löytyviä yrityslainapalveluita ovat mm. Qred, CapitalBox sekä Suomen Yrityslaina. Yrityksen rahoitus voi tulla siis hyvin monelta taholta.

 

Yrityslainaa hakevan yrityksen ja yrittäjän tiedot tulee olla kunnossa

Yrityslainaa voidaan hakea hyvin monenlaiseen tarkoitukseen – lainan käyttökohteet vaihtelevat hyvin paljon toimialasta. Tärkeimmät kriteerit yrityslainan saamiselle ovat, että yrityksen toiminnan tulee olla aktiivista sekä yrityksen tietojen tulee löytyä Suomen kaupparekisteristä. Yrityksellä tai nimenkirjoitusoikeutetulla lainanhakijalla ei saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä. Yrityslainaa hakevan henkilön tulee olla Suomessa vakituisesti asuva henkilö ja yrityksellä tulee olla suomalainen pankkitili.

 

Yrityslainaa voi hakea hyvin monenlaiseen tarkoitukseen

Yrityslainahakemuksessa on hyvä kertoa, millaiseen tarkoitukseen laina tulee. Hakijan on hyvä myös perustella, miten rahoituksen on tarkoitus vauhdittaa yrityksen liikevaihtoa. Mikään yrityslainaa tarjoavista rahoittajista ei sen tarkemmin määritä lainan käyttökohdetta, koska toimialat ovat hyvin erilaisia ja rahoittajat luottavat ja uskovat yrittäjän näkemykseen mihin yrityslainaa tarvitaan, jotta yritys menestyisi paremmin. Yrityslainaa on muun muassa haettu Tekel.fi yrityslaina palvelun mukaan liiketoiminnan laajentamiseen, uusien työntekijöiden palkkaamiseen, tarvittavien laitteiden hankkimiseen, varaston kasvattamiseen sekä hetkellisen kassavajeen korjaamiseen.

 

Ohjeet sähköisen yrityslainahakemuksen täyttämiseen

Tässä yrittäjälle ohjeet miten sähköinen yrityslainahakemus täytetään:

Siirry valikkoon klikkaamalla kohtaa –yrityslaina.

Näet kattavan listauksen kaikista VarmaLaina.fi palvelun kautta haettavista yrityslainapalveluista.

Listaukseen on selkeyden vuoksi lisätty paljonko kyseisetä yrityslainapalvelusta voi hakea lainaa? Mitä on yrityslainan maksuajat? sekä muita tärkeitä huomioita kyseisestä yrityslainasta.

Kun olet vertaillut yrityslainapalvelut, klikkaa sopivaa yrityslainaa kohdasta “lue lisää”.

Pääset tutustumaan yrityslainapalveluun tarkemmin ja täyttämään yrityslainahakemuksen.

Lisää lainahakemukseen tarvittavat kohdat, kuten haettava lainasumma, yrityksen sähköposti, yrityksen puhelinnumero sekä Y-tunnus.

Täytä hakemus huolellisesti loppuun saakka ja lähetä. Huom. tässä vaiheessa sinun ei tarvitse lisätä hakemuksen liitteeksi mitään ellei sitä erikseen pyydetä.

Sähköiset yrityslainahakemuksen käsitellään usein hyvin nopeasti ja yrityslainaa hakeva yrittäjä saa alustavan yrityslainatarjouksen luettavakseen heti.

Jos yrityslainatarjous vaikuttaa hyvältä, hyväksymisen jälkeen yrittäjä pääsee viimeistelemään lainasopimuksen yhdessä lainanmyöntäjän kanssa.

 

Yrityslainahakemuksen täyttäminen ei ole sitova päätös

Ellei yrityslainatarjous ole mieleinen, ei yrittäjän ole mikään velvollisuus hyväksyä lainatarjousta.

Yrityslainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjouksen vastaanottaminen ei sido yrittäjää mihinkään sopimukseen. Vasta lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen yrittäjä on velvollinen maksamaan lainan takaisin sovitusti.

Jos saat kielteisen yrityslainapäätöksen, kysy mikä hakemuksessa meni pieleen. Usein yrittäjä oppii tätä kautta virheistään ja voi parantaa lainahakemustaan.

VarmaLaina.fi