VarmaLaina.fi | asiakaspalvelu@varmalaina.fi

Kilpailuta nykyinen laina

Kilpailuta nykyinen laina tasaisin väliajoin. Sopiva uudelleen kilpailuttamisen ajankohta on nyt, koska viime syksynä Suomessa astui voimaan uusi laki, jonka johdosta vakuudettoman lainan nimellinen vuosikorko saa olla korkeintaan 20 % ja lainan muut kulut maksimissaan 150 euroa. Lainan kilpailuttaminen uudelleen voi tuoda talouteesi säästöä usean tuhannen euron verran.

Kilpailuta nykyinen laina

Kilpailuta nykyinen laina uudelleen 1 – 2 vuoden välein. 

 

Kilpailuta nykyinen laina monen lainantarjoajan välillä

Parhaan lopputuloksen saat, kun kilpailutat nykyisen lainasi mahdollisimman monen lainantarjoajan välillä. Lainan kilpailuttaminen ei ole laisinkaan niin vaikeaa kuin nopeasti ajattelisi. Sinun tarvitsee vain tarkistaa, paljonko sinulla on nykyistä lainaa maksamatta ja lisätä kyseinen velkasumma selkeään lainahakemukseen. Tämä jälkeen valitset lainalle sopivan maksuajan ja täytät hakemuksen loppuun. Hakemuksen täyttämisen jälkeen VarmaLaina.fi välittää hakemuksen kaikille yhteistyökumppaneille, joita on kaikkiaan yli 25. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahoitusyhtiö pyrkii tekemään hakijalle mahdollisimman houkuttelevan lainatarjouksen, joka käytännössä siis tarkoittaa edullista lainatarjousta, hyvillä lainaehdoilla. Lainan kilpailuttaminen antaa hakijan analysoitavaksi hyvin todennäköisesti useita varteenotettavia lainatarjouksia, joista hän saa valita edullisimman lainan.

Vertaa lainoja nykyiseen lainaasi ja valitse lainatarjous missä lainan todellinen vuosikorko on nykyistä maltillisempi. Vertaa myös lainan muita ehtoja nykyiseen lainaasi. Jos lainatarjousten erot eivät ole suuri, kannattaa seuraavaksi vertailla missä lainatarjouksessa on arjen kannalta joustavin maksuaika ja muut lainaehdot. Onko lainaan mahdollista esimerkiksi saada maksu- tai lyhennysvapaata ja jos on, kuinka usein vuoden aikana?

Kilpailuta laina ja voit löytää itsellesi mahdollisimman edullisen lainan antamillasi hakuehdoilla. Lainan uudelleen kilpailuttaminen ei koskaan maksa hakijalle mitään eikä lainatarjousten vastaanottaminen velvoita mihinkään sopimukseen. Vasta lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen lainansaaja on velvollinen maksamaan lainan takaisin sovitusti. Uudella lainalla hakija saa maksaa vanhan lainan kokonaisuudessaan pois. Näin hakija pääsee eroon korkeakorkoisemmasta lainasta ja jatkossa säästää kuluissa sekä korkomaksuissa joka kuukausi.

Alla esimerkki miten nykyisen lainan kilpailuttaminen on vaikuttanut lainan kokonaiskustannuksiin.

Esimerkki. Kulutusluottoa 10.000 euroa, laina-aika 5 vuotta

Lainan kilpailuttamisen jälkeen hakija sai useita lainatarjouksia, joissa ero kalleimman ja halvimman välillä oli selkeä. Halvin kulutusluotto tulisi olemaan kokonaiskustannuksiltaan 11 623 € ja kallein kulutusluotto 16 046,33 €. Ero kalleimman ja halvimman lainan välillä oli siis 4 423,33 €. Tarkista millaiset ovat sinun nykyisen lainasi korkokulut ja pyydä maksuttomat lainatarjoukset kilpailuttamalla laina. Jokainen saamasi tarjous on sinulle räätälöity henkilökohtainen lainatarjous.

 

Lainaa kaksi tai useampi?

VarmaLaina.fi kautta voi kilpailuttaa myös useamman lainan kerrallaan. Jos sinulla on lainaa kaksi tai useampi, lasket vain kaikki lainat yhteen. Tämän jälkeen täytät lainahakemuksen mihin lisäät lainojen yhteen lasketun summan, valitset sopivan laina-ajan ja täytät muut hakemuksen kohdat. Palvelun kautta lainahakemus kilpailutetaan samalla tavoin kuin yhden lainan kilpailuttaminen. Lainojen yhdistäminen auttaa selkeyttämään omaa taloutta ja yhdistelylainan avulla henkilö pääsee monen lainan aiheuttamista moninkertaisista lainanhoitokuluista kokonaan eroon. Lainojen yhdistäminen on monelle suomalaiselle tuonut helpotusta lainan takaisinmaksuun, kun jatkossa lyhennettävänä on vain yksi laina.

Esimerkki lainojen yhdistämisestä. Lainaa yhteensä 15 000 euroa, laina-aika 7 vuotta

Lainojen yhdistämisen ja kilpailuttamisen jälkeen hakija saa lainatarjoukset, joissa kalleimman ja halvimman lainatarjouksen välillä on huomattava ero. Halvin laina on kokonaiskustannuksiltaan 18 467,24 € ja kallein yhdistelylaina 28 129,81 €. Kalleimman ja halvimman yhdistelylainan välillä eroa on huomattavasti. Esimerkki ei toki kerro paljonko hakija maksaa tällä hetkellä korkoa ja kuluja kaikista lainoistaan, mutta esimerkki kertoo sen, että lainapalveluiden välillä voi olla huomattavia eroja, joten laina kannattaa kilpailuttaa. Vain tällä tavoin hakija saa selville, kuinka edullisen lainan hän voi saada. Pelkät esimerkkilaskelmat kun eivät kerro koko totuutta, vaan hakijan tulee kilpailuttaa ja pyytää omat henkilökohtaiset lainatarjoukset vertailtavakseen.

Lähde: Esimerkkilaskelmat VertaaLainaa.fi | Kilpailuta nykyinen laina artikkelista.

VarmaLaina.fi