Kilpailuta nykyinen lainasi uudelleen

Kilpailuttamalla lainat voit saada suuriakin säästöjä

Kuvake1

Vertaa lainoja ilmaiseksi

Kuvake1

100 % kotimainen palvelu

Kuvake1

100 % maksuton palvelu

Kuvake1

Tavoita 30+ luotonmyöntäjää

Täytä lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Kilpailuta lainoja 60 000 € asti - maksutta!

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme muutamassa minuutissa.


🏦 30+ pankkia    ⚡ Nopea    ✔️ Ilmainen


Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä*
79 €
Korot & kulut*
4 220 €

VarmaLaina.fi  /  Lainaa  /  Kilpailuta nykyinen laina

Päivitetty: 1,heinäkuu, 2022

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150€. Lainan todellinen vuosikorko on max. 38%. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100-60.000€.


Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella:

Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella


Kilpailuta nykyinen laina ilmaiseksi

Täytä yllä oleva maksuton lainatarjouspyyntö, niin me toimitamme sinulle useiden pankkien ja rahalaitosten lainatarjoukset.

Saatuasi lainatarjoukset voit vertailla niitä nykyiseen lainaasi.

Jos jokin toimittamistamme lainatarjouksista on edullisempi kuin nykyinen lainasi, voit vaihtaa vanhan lainan uuteen ja edullisempaan.

 

Kilpailuta nykyinen laina tai kulutusluotto uudelleen palvelumme avulla

Vaihda pienikorkoiseen lainaan ja säästä lainan kustannuksissa

 • Palvelumme kautta tavoitat yhdellä hakemuksella monta pankkia.
 • Saat useita lainatarjouksia.
 • Lainatarjousten pyytäminen on maksutonta.
 • Saat markkinoiden kilpailukykyisimmät korot.
 • Voit hakea lainaa jopa 60.000 € asti.
 • Et tarvitse vakuuksia tai takaajia.
 • Voit myös yhdistää useat pienet lainat yhdeksi uudeksi lainaksi.

Kilpailuta laina Varmalainalla

Miksi nykyinen laina kannattaa kilpailuttaa

Nykyinen laina kannattaa kilpailuttaa noin kuuden kuukauden välein, sillä pankkien välinen kilpailu on useamman vuoden ajan laskenut vakuudettomien lainojen korkotasoa.

Nykyisen lainan kilpailuttaminen palvelussamme vie vain muutaman minuutin, eikä uutta lainatarjousta ole pakko hyväksyä ellei saatu lainatarjous ole nykyistä edullisempi.

Muutokset omassa taloudessasi voivat antaa mahdollisuuden saada nykyistä lainaa edullisempi lainatarjous. Jos esimerkiksi tulosi ovat nousseet tai työsuhteesi on muuttunut vakituiseksi, ne vaikuttavat pankkien tekemään riskianalyysiin ja näin ollen he voivat antaa edullisemman lainatarjouksen.

Kaikki lainat kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti noin puolen vuoden välein. Näin toimimalla voit varmistaa sen, että et missään vaiheessa maksa liikaa kuluja omasta lainastasi.

 

Kilpailuta nykyinen laina – tätä se käytännössä tarkoittaa

Nykyisen lainan kilpailuttaminen tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että pyydät uudet lainatarjoukset sille lainasummalle, joka sinulla on vielä maksamatta.

Jos olet esimerkiksi vuosi sitten allekirjoittanut lainasopimuksen jonka todellinen vuosikorko on ollut 10 %, voisit pyytää nyt uudet lainatarjoukset ja vertailla niiden korkoa nykyisen lainasi korkoon. Jos jokin lainatarjouksista on edullisempi kuin nykyinen lainasi, voisit vaihtaa vanhan lainasi uuteen ja edullisempaan.

Lainan uudelleen kilpailuttaminen on järkevää varsinkin silloin, jos se jokin korkeakorkoinen pikavippi tai jatkuva joustoluotto.

Uudet lainat Varmalaina palvelusta

Miksi voisin nyt saada edullisemman lainatarjouksen?

Suomessa pankit ja muut rahoitusyhtiöt käyvät kovaa kilpailua asiakkaistaan ja tämä väistämättä vaikuttaa myös lainojen korkoihin.

Nykyisen lainan kilpailuttaminen voi johtaa edullisemman lainatarjouksen saamiseen vain pankkien kiristyneen kilpailutilanteen vuoksi.

Pankkien kilpailutilanteen kiristyminen ei kuitenkaan ole ainut syy sille, miksi nykyinen laina kannattaa kilpailuttaa.

Tässä muutama muu lainan korkoon alentavasti vaikuttava tekijä:

 • Kun kilpailutat nykyisen lainasi, se on pääomaltaan pienempi kuin alkuperäinen lainasi. Jos esimerkiksi olet hakenut vuosi sitten 10.000 € lainan, sitä on vuoden takaisinmaksun jälkeen jäljellä noin 8000 €. Pienemmälle lainalle voidaan myöntää helpommin pienempi korko, kuin suurelle lainalle.
 • Onko työsuhteesi muuttunut? Jos määräaikainen työsuhteesi on muuttunut vakituiseksi työsuhteeksi, saat todennäköisesti uuden lainan matalammalla korolla.
 • Onko palkkasi noussut? Jos tulotasosi on parantunut, se vaikuttaa myös lainojen korkoon.
 • Voisitko nyt hakea lainan yhteishakijan kanssa? Jos voit hakea lainaa yhdessä esimerkiksi kumppanisi kanssa, saatte todennäköisesti uuden lainan pienemmällä korolla, kuin mikä vanha lainasi on ollut.

 

Miten kilpailutan nykyisen lainani uudelleen?

Me teemme nykyisen lainan kilpailuttamisesta helppoa:

 • Täytä sivun yläosassa oleva maksuton lainatarjouspyyntö.
 • Lähetettyäsi hakemuksen saat useiden pankkien lainatarjoukset vain muutamassa minuutissa.
 • Vertaile saamiasi lainatarjouksia nykyiseen lainasopimukseesi.
 • Jos jokin uusista lainatarjouksista on nykyistä lainaasi edullisempi, voit valita ja hyväksyä sen.
 • Allekirjoita uuden lainan lainasopimus saamiesi ohjeiden mukaisesti.
 • Uusi laina siirretään pian tilillesi.
 • Maksa uudella lainalla nykyinen lainasi ja nauti kuukausittain pienemmistä lainan kuluista ja käytä säästämäsi raha juuri niin kuin itse haluat.

 

Kilpailuta nykyinen laina ilman kuluja

Voit milloin tahansa maksaa nykyisen lainasi ennenaikaisesti takaisin, eikä siitä koidu sinulle mitään kuluja.

Minkä tahansa lainan maksaminen ennenaikaisesti on lakisääteinen oikeus, eikä siitä tarvitse olla erillistä mainintaa luottoehdoissa.

Koska vanhan lainan takaisinmaksusta ei tule kuluja ja uuden lainan kilpailuttaminen on maksutonta, voimme vain suositella kaikki kuluttajia kilpailuttamaan nykyisen lainan säännöllisin väliajoin.

Lue myös Säästöpankin artikkeli asuntolainojen uudelleen kilpailuttamisesta ja sen tuomista säästöistä.

 

Kilpailuta nykyinen laina pari kertaa vuodessa

Periaatteessa voit kilpailuttaa nykyisen lainasi juuri niin usein kuin haluat.

Suosittelemme kuitenkin että kilpailuttaminen tehtäisiin noin puolen vuoden välein.

Poikkeuksena voidaan mainita lainojen korkoja rajoittavat lakimuutokset, jotka ovat alentaneet lainojen korkokattoa.

Tämän tyyppisen lakimuutoksen sattuessa voit hakea uuden lainan heti, sillä se on silloin erittäin suurella todennäköisyydellä edullisempi kuin nykyinen lainasi.

Lue myös:

Artikkelin on kirjoittanut Emma Johansson


VarmaLaina.fi (”me”) ei ole lainanantaja, pankki tai rahoitusyhtiö emmekä tarjoa taloudellista neuvontaa tai suosituksia. Me tarjoamme maksuttoman lainojen kilpailutuspalvelun, jossa kaikki luottokelpoiset Suomen kansalaiset voivat kilpailuttaa minkä tahansa lainan summille 100 – 60.000 euroa. Lainojen maksuajat ovat 1 – 20 vuotta ja niiden nimellinen vuosikorko vaihtelee välillä 4,19 % – 20 %. Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista. Emme ole vastuussa toimitetuissa lainatarjouksissa mahdollisesti olevista virheistä. Hintatietojen, lainaehtojen ja muun tiedon oikeellisuuden tarkistaminen lainanantajan, pankin tai muun tahon hinnastosta ja käyttöehdoista jää aina asiakkaan vastuulle.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt käyttöehtomme ja yksityisyyspolitiikkamme sekä evästeiden käytön.

VarmaLaina.fi