Kilpailuta nykyinen laina

Kilpailuttamalla lainasi uudelleen voit saada suuriakin säästöjä

Kuvake1

Täytä maksuton lainahakemus

Kuvake1

Vastaanota lainatarjoukset

Kuvake1

Vertaa ja valitse paras laina

Kuvake1

Laina maksetaan tilillesi

Täytä lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Kilpailuta lainoja 60 000 € asti - maksutta!

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme muutamassa minuutissa.

Kilpailuta nykyinen laina ilmaiseksi

Täytä yllä oleva maksuton lainatarjouspyyntö, niin me toimitamme sinulle useiden pankkien ja rahalaitosten lainatarjoukset.

Saatuasi lainatarjoukset voit vertailla niitä nykyiseen lainaasi.

Jos jokin toimittamistamme lainatarjouksista on edullisempi kuin nykyinen lainasi, voit vaihtaa vanhan lainan uuteen ja edullisempaan.

Laina kannattaa kilpailuttaa uudelleen, koska:

 • voit saada uuden lainan alhaisemmalla lainakorolla
 • nykyisen lainan kilpailuttaminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään, joten kilpailuttamisessa ei ole riskiä
 • voit saada uuteen lainaa pidemmän maksuajan, jolloin kuukausieräsi on jatkossa pienempi
 • samalla kun kilpailuta nykyisen lainan, voit yhdistää lainaan muut olemassa olevat lainasi.

Saat useita lainatarjouksia

1. Saat useita lainatarjouksia

Kilpailutamme lainasi noin 30 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaile lainatarjouksia

2. Vertaile lainatarjouksia

Vertaile saamiesi lainatarjousten kuluja, korkoja ja ehtoja.

Valitse paras lainatarjous

3. Valitse paras lainatarjous

Valitse sinun tarpeeseesi soveltuvin ja edullisin lainatarjous.

Miksi nykyinen laina kannattaa kilpailuttaa?

Nykyinen laina kannattaa kilpailuttaa noin vajaan vuoden välein, sillä pankkien välinen kilpailu on useamman vuoden ajan laskenut vakuudettomien lainojen korkotasoa. Lainasi korko on saattanut olla huomattavasti korkeammalla tasolla lainasopimuksen laatimishetkellä kuin, mitä se on nyt. Olet myös voinut solmia lainasopimuksen ennen voimaanastunutta vakuudettomien kuluttajaluottojen korkokattoa, jolloin lainan korko sai olla reippaasti yli 20 prosentin. Uuden korkokattolain (1.9.2019) jälkeen vakuudettomien lainojen korko on saanut olla enää maksimissaan 20 % ja lainan muut kulut vuodessa korkeintaan 150 euroa.

Muutokset omassa taloudessasi voivat myös antaa mahdollisuuden saada nykyistä lainaa edullisempi lainatarjous. Jos esimerkiksi tulosi ovat nousseet tai työsuhteesi on muuttunut vakituiseksi, ne vaikuttavat pankkien tekemään riskianalyysiin ja näin ollen he voivat antaa edullisemman lainatarjouksen.

Kaikki lainat kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti noin puolen vuoden välein. Näin toimimalla voit varmistaa sen, että et missään vaiheessa maksa liikaa kuluja omasta lainastasi. Nykyisen lainan kilpailuttaminen palvelussamme vie vain muutaman minuutin, eikä uutta lainatarjousta ole pakko hyväksyä ellei saatu lainatarjous ole nykyistä edullisempi.

Kannattaa siis jo pelkästä mielenkiinnosta katsoa, voisitko saada nykyiselle lainallesi alhaisemman koron kuin nyt.

 

Kilpailuta nykyinen laina – tätä se käytännössä tarkoittaa

Nykyisen lainan kilpailuttaminen tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että pyydät uudet lainatarjoukset sille lainasummalle, joka sinulla on vielä maksamatta.

Jos olet esimerkiksi vuosi sitten allekirjoittanut lainasopimuksen jonka todellinen vuosikorko on ollut 10 %, voisit pyytää nyt uudet lainatarjoukset ja vertailla niiden korkoa nykyisen lainasi korkoon. Jos jokin lainatarjouksista on edullisempi kuin nykyinen lainasi, voisit vaihtaa vanhan lainasi uuteen ja edullisempaan. Lainan uudelleen kilpailuttaminen on järkevää varsinkin silloin, jos sinulla on maksettavana pikavippi tai korkealla lainakorolla otettu joustoluotto.

Kaikki lainat on kuitenkin mahdollista uudelleen kilpailuttaa. Samalla kannattaa myös harkita kaikkien olemassa olevien lainojen yhdistämistä.

Kilpailuta laina ja säästä.

Nykyisen lainasi kilpailuttamien onnistuu helposti. Täytä maksuton lainahakemus 5 minuutissa ja saat uudet lainatarjoukset vertailtavaksesi heti. 

Kilpailuta nykyinen laina uudelleen VarmaLainassa

Vaihda nykyinen lainasi pienikorkoiseen lainaan ja säästä lainan kustannuksissa:

 • Palvelumme kautta tavoitat yhdellä hakemuksella monta pankkia
 • Saat useita lainatarjouksia
 • Lainatarjousten pyytäminen on maksutonta
 • Saat markkinoiden kilpailukykyisimmät lainatarjoukset
 • Et tarvitse vakuuksia tai takaajia
 • Voit myös yhdistää useat pienet lainat yhdeksi uudeksi lainaksi
 • Voit hakea lainaa jopa 60.000 € asti mihin kellon aikaan tahansa päivään katsomatta

Kilpailuta laina ja säästä!

Kilpailuta laina Varmalainalla

 

Miksi voisin nyt saada edullisemman lainatarjouksen?

Suomessa pankit ja muut rahoitusyhtiöt käyvät kovaa kilpailua asiakkaistaan ja tämä väistämättä vaikuttaa myös lainojen korkoihin. Nykyisen lainan kilpailuttaminen voi johtaa edullisemman lainatarjouksen saamiseen jo pelkästään pankkien kiristyneen kilpailutilanteen vuoksi. Pankkien kilpailutilanteen kiristyminen ei kuitenkaan ole ainut syy sille, miksi nykyinen laina kannattaa kilpailuttaa.

Tässä muutama muu lainan korkoon alentavasti vaikuttava tekijä:

 • Kun kilpailutat nykyisen lainasi, se on pääomaltaan pienempi laina kuin alkuperäinen lainasi. Jos esimerkiksi olet hakenut vuosi sitten 10.000 € lainan, sitä on vuoden takaisinmaksun jälkeen jäljellä noin 8000 €. Pienemmälle lainalle voidaan myöntää helpommin pienempi korko, kuin suurelle lainalle.
 • Onko työsuhteesi muuttunut? Jos määräaikainen työsuhteesi on muuttunut vakituiseksi työsuhteeksi, saat todennäköisesti uuden lainan matalammalla korolla.
 • Onko palkkasi noussut? Jos tulotasosi on parantunut, se vaikuttaa myös lainojen korkoon.
 • Voisitko nyt hakea lainan yhteishakijan kanssa? Jos voit hakea lainaa yhdessä puolison kanssa, saatte todennäköisesti uuden lainan pienemmällä korolla, kuin mikä vanha lainasi on ollut.

 

Kilpailuta nykyinen laina ilman kuluja ja säästä

Voit milloin tahansa maksaa nykyisen lainasi ennenaikaisesti takaisin, eikä siitä koidu sinulle mitään kuluja. Minkä tahansa lainan maksaminen ennenaikaisesti on lakisääteinen oikeus, eikä siitä tarvitse olla erillistä mainintaa luottoehdoissa. Koska vanhan lainan takaisinmaksusta ei tule kuluja ja uuden lainan kilpailuttaminen on maksutonta, voimme vain suositella kaikki kuluttajia kilpailuttamaan nykyisen lainan säännöllisin väliajoin.

 

Kilpailuta nykyiset lainat yhdeksi yhdistelylainaksi

Onko sinulla maksettavana enemmän kuin yksi laina?

Tiesitkö, että sinun on mahdollista kilpailuttaa kaikki olemassa olevat lainasi ja yhdistää nämä yhdeksi lainakokonaisuudeksi.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa usean yksittäisen lainan yhdistämistä yhdeksi lainaksi. Lainojen yhdistämistä kutsutaan myös toisinaan järjestelylainaksi tai jälleenrahoittamiseksi.

Lainat mitkä voi yhdistää voivat olla muun muassa kulutusluottoja, pikavippejä, osamaksuja, luottokorttivelkaa tai joustoluottoja.

Lainojen yhdistäminen koetaan yleensä ajankohtaiseksi silloin, kun lainaa on maksettavana useammalle eri lainantarjoajalle ja lainan hoitokuluihin sekä lainan korkoon halutaan säästöä.

 

Miten nykyinen laina kilpailutetaan?

Me teemme nykyisen lainan kilpailuttamisesta helppoa:

 • Täytä sivun yläosassa oleva maksuton lainahakemus
 • Lähetettyäsi hakemuksen saat useiden pankkien lainatarjoukset vain muutamassa minuutissa
 • Vertaile saamiasi lainatarjouksia nykyiseen lainasopimukseesi
 • Jos jokin uusista lainatarjouksista on nykyistä lainaasi edullisempi, voit valita ja hyväksyä sen
 • Allekirjoita uuden lainan lainasopimus saamiesi ohjeiden mukaisesti
 • Uusi laina siirretään pian tilillesi
 • Maksa uudella lainalla nykyinen lainasi ja nauti kuukausittain pienemmistä lainan kuluista ja käytä säästämäsi raha juuri niin kuin itse haluat

 

Kilpailuta nykyinen laina pari kertaa vuodessa

Periaatteessa voit kilpailuttaa nykyisen lainasi juuri niin usein kuin haluat. Suosittelemme kuitenkin että kilpailuttaminen tehtäisiin noin puolen vuoden välein. Poikkeuksena voidaan mainita lainojen korkoja rajoittavat lakimuutokset, jotka ovat alentaneet lainojen korkokattoa. Tämän tyyppisen lakimuutoksen sattuessa voit hakea uuden lainan heti, sillä se on silloin erittäin suurella todennäköisyydellä edullisempi kuin nykyinen lainasi.

Lue myös:

Usein kysyttyjä kysymyksiä nykyisen lainan kilpailuttamisesta:

Miksi nykyinen laina kannattaa kilpailuttaa?

Nykyisen lainan kilpailuttaminen kannattaa monesta syystä. Kilpailu lainamarkkinoilla on kovaa ja jokainen lainantarjoaja pyrkii antamaan hakijalla parhaan mahdollisen lainatarjouksen. Kilpailuttamalla nykyisen lainasi uudelleen voit saada lainan korko alas ja säästää näin jatkossa lainan kuluissa ja koroissa.

Miten nykyisen lainan kilpailuttaminen tapahtuu?

Lainan kilpailuttaminen onnistuu VarmaLaina.fi palvelun kautta. Täytä lainahakemus, mihin lisäät nykyisen velkasumman ja lainalle sopivan maksuajan. Täytät hakemuksen huolellisesti loppuun ja lähetät hakemus kilpailutettavaksi. VarmaLaina.fi kilpailuttaa hakemuksesi puolestasi hetkessä yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä.

Kenen kannattaa kilpailuttaa nykyinen laina?

Jokaisen joka haluaa varmistaa, voisiko lainan kilpailuttamisen kautta saada lainaa edullisemmin ja paremmilla lainaehdoilla toiselta pankilta tai rahoituslaitokselta.

Kuka voi kilpailuttaa nykyisen lainan VarmaLaina-palvelussa?

Hakijan tulee olla vähintään 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva henkilö. Hakijalla ei saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä. Kilpailutettava laina voi olla korkeintaan 60.000 euroa.


Tavoitat yhdellä hakemuksella jopa yli 30 eri pankkia ja rahoituslaitosta.

Me kilpailutamme pankit puolestasi – täysin ilmaiseksi!


 

VarmaLaina.fi (“me”) ei ole lainanantaja, pankki tai rahoitusyhtiö emmekä tarjoa taloudellista neuvontaa tai suosituksia. Me tarjoamme maksuttoman lainojen kilpailutuspalvelun, jossa kaikki luottokelpoiset Suomen kansalaiset voivat kilpailuttaa minkä tahansa lainan summille 1000 – 60.000 euroa. Lainojen maksuajat ovat 1 – 15 vuotta ja niiden nimellinen vuosikorko vaihtelee välillä 4,1 % – 20 %. Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista. Emme ole vastuussa toimitetuissa lainatarjouksissa mahdollisesti olevista virheistä. Hintatietojen, lainaehtojen ja muun tiedon oikeellisuuden tarkistaminen lainanantajan, pankin tai muun tahon hinnastosta ja käyttöehdoista jää aina asiakkaan vastuulle.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt käyttöehtomme ja yksityisyyspolitiikkamme sekä evästeiden käytön.

VarmaLaina.fi
Logo