Pikavippi tilille alle 10 minuutissa

Varmalainan pikavippi on nopea apu yllättävään rahan tarpeeseen

Kuvake1

Täytä maksuton lainahakemus

Kuvake1

Vastaanota lainatarjoukset

Kuvake1

Vertaa ja valitse paras laina

Kuvake1

Laina maksetaan tilillesi

Täytä lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Lainaa heti ilman vakuuksia

Kilpailuta lainoja 60 000 € asti - maksutta!

10000 
10  vuotta
---
Kuukausierän arvio ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika on väliltä 1 - 15 vuotta, lainasummat 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,19 – 20 %. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, nimelliskorko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa [TotalPaymentAmount] € sekä todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Sisällysluettelo

Pieni laina edullisella korolla – VarmaLaina.fi kilpailuttaa lainasi

Pikavippi sanana herättää usein negatiivisia ajatuksia. Pikavippien säätely on kuitenkin muuttunut huimasti menneistä vuosista, joten lainaa saa netistä nykyään huomattavasti paremmilla lainaehdoilla.

Usein pieni vakuudeton laina on kulutusluotto, mutta koska lainanhakija saa lainaa heti tilille, kutsuvat monet lainaa edelleen pikavipiksi tai pikalainaksi. Onhan kyseessä nopea pieni laina.

Jos tarvitse lainaa nopeasti tilille alkaen 1000 euroa suosittelemme kilpailuttamaan lainan VarmaLaina.fi palvelun kautta. Yksi täytetty lainahakemus tavoittaa hetkessä useita kymmeniä lainantarjoajia, josta ovat valmiita tarjoaman sinulle lainaa edullisella lainan korolla ja joustavilla lainaehdoilla. Jos päädyt hyväksymään jonkun lainatarjouksista, allekirjoitat sähköisen lainasopimuksen ja laina maksetaan heti tilillesi.

 

Pikavippi luotettavasti netistä

Sivuillamme kerrotaan kaikki tarvittava tieto, joita tarvitset pikavipin hakemiseen ja pikavippien vertailuun. Täytät vain maksuttoman lainahakemuksemme ja kilpailutamme pikavipit puolestasi ja toimitamme valmiit lainatarjoukset nähtäväksesi. Lainatarjouksista näet tarvittavat perustiedot lainasta, kuten lainasumman, maksuajan, kuukausierän, todellisen vuosikoron ja takaisinmaksusumman. Saatuasi lainatarjoukset voit vertailla niitä toisiinsa kaikessa rauhassa. Allekirjoita lainasopimus vasta, kun olet huolellisesti lukenut ja ymmärtänyt lainaehdot.

Monet lainavertailusivustot kirjoittavat pikavippipaikoista arvostelut, jotka perustuvat vain heidän omiin kokemuksiin. Me haluamme kuulla mitä asiakkaillamme on sanottavana käyttämistään lainapalveluista. Kaikissa pikavippipaikoissa on hyviä ja huonoja puolia ja saamamme palautteen mukaan osaamme esitellä ne asiakkaiden jättämien palautteiden ja arvosteluiden mukaisessa järjestyksessä.

Toivommekin, että kun olet hyväksynyt lainan, toivomme että palaisit takaisin sivustollemme ja kertoisit omat kokemuksesi pikavipin tarjoajasta ja sen hakemisesta. Näin auttaisit muita palvelumme käyttäjiä, jotka etsivät myös pikavippiä mahdollisimman pienillä kuluilla. Antamalla oman arviosi lainanmyöntäjästä autat myös meitä kehittämään palveluamme paremmaksi. Pikavippi kokemukset ovat niin meille kuin lainanhakijoille tärkeitä. 

VarmaLaina.fi palvelu haluaa kehittää palveluaan yhä paremmaksi, joten jättämällä oman palautteesi autat meitä ja muita lainanhakijoita tekemään parempia päätöksiä.

Saat useita lainatarjouksia

1. Saat useita lainatarjouksia

Kilpailutamme lainasi noin 30 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaile lainatarjouksia

2. Vertaile lainatarjouksia

Vertaile saamiesi lainatarjousten kuluja, korkoja ja ehtoja.

Valitse paras lainatarjous

3. Valitse paras lainatarjous

Valitse sinun tarpeeseesi soveltuvin ja edullisin lainatarjous.


Tavoitat yhdellä hakemuksella jopa yli 30 eri pankkia ja rahoituslaitosta.

Me kilpailutamme pankit puolestasi – täysin ilmaiseksi!


 

VarmaLaina.fi (“me”) ei ole lainanantaja, pankki tai rahoitusyhtiö emmekä tarjoa taloudellista neuvontaa tai suosituksia. Me tarjoamme maksuttoman lainojen kilpailutuspalvelun, jossa kaikki luottokelpoiset Suomen kansalaiset voivat kilpailuttaa minkä tahansa lainan summille 1000 – 60.000 euroa. Lainojen maksuajat ovat 1 – 15 vuotta ja niiden nimellinen vuosikorko vaihtelee välillä 4,1 % – 20 %. Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista. Emme ole vastuussa toimitetuissa lainatarjouksissa mahdollisesti olevista virheistä. Hintatietojen, lainaehtojen ja muun tiedon oikeellisuuden tarkistaminen lainanantajan, pankin tai muun tahon hinnastosta ja käyttöehdoista jää aina asiakkaan vastuulle.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt käyttöehtomme ja yksityisyyspolitiikkamme sekä evästeiden käytön.

Pikavippi – lyhyt esittely

VarmaLaina.fi palvelu tarjoaa nopean ja kätevän tavan löytää sopiva pikavippi. Pikavippi on lyhytaikainen laina, jonka avulla voit rahoittaa tilapäisiä rahoitustarpeita nopeasti ja helposti. VarmaLainan avulla voit kilpailuttaa pikavipit jopa 30 eri pankin ja rahoituslaitoksen välillä, mikä auttaa löytämään parhaan mahdollisen lainan juuri sinun tarpeisiisi.

Pikavippiä voit hakea helposti VarmaLainan verkkosivuilla täyttämällä vain yhden hakemuksen. Voit hakea pikavippiä jopa 60 000 euroon asti ja takaisinmaksuaika voi vaihdella muutamasta päivästä aina 15 vuoteen asti. Pikavipin hakeminen on helppoa ja nopeaa, ja rahat siirtyvät tilillesi yleensä muutamassa tunnissa.

VarmaLaina.fi palvelun avulla voit vertailla eri pikavippien korkoja ja kuluja helposti ja löytää juuri sinulle sopivan lainan. Palvelun avulla voit myös tarkastella pikavippien ehtoja ja vertailla niitä eri lainanantajien välillä, jotta voit tehdä faktatietoon perustuvan päätöksen.

Pikavippien käyttö on yleistynyt niiden nopean ja helpon hakemisen takia, mutta on tärkeää muistaa, että pikavippi ei ole aina paras vaihtoehto varsinkaan pitkäaikaiseen rahoitustarpeeseen. Pikavippien kustannukset voivat olla korkeammat kuin perinteisissä kulutusluotoissa, joten on tärkeää varmistaa, että lainan takaisinmaksu onnistuu ilman ongelmia.

Ennen kuin otat pikavipin, kannattaa tarkistaa sen ehdot ja kustannukset sekä varmistaa, että voit maksaa lainan takaisin sovitussa ajassa. VarmaLaina.fi palvelu auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan pikavipin ja tekee lainan hakemisesta helppoa ja nopeaa.

 

Mikä on pikavippi ja kuinka se eroaa muista lainatyypeistä?

Pikavippi on lyhytaikainen laina, jonka avulla voi rahoittaa nopeasti ja helposti tilapäisiä rahoitustarpeita. Pikavippi eroaa muista lainatyypeistä muun muassa lainasumman, takaisinmaksuajan ja korkojen osalta.

Pikavipit ovat yleensä pieniä lainoja, joiden takaisinmaksuaika vaihtelee muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen. Lainasummat voivat olla muutamia kymmeniä euroja aina muutamaan tuhanteen euroon asti. Pikavipit ovat usein tarkoitettu lyhytaikaiseen rahoitukseen, kun tarvitsee rahoittaa esimerkiksi yllättäviä kuluja tai arjen menoja.

Pikavippien korot ja kulut ovat usein korkeammat kuin perinteisissä kulutusluotoissa, sillä ne ovat lyhytaikaisia lainoja, joissa lainanantajille syntyy suurempi riski. Korkeamman koron vuoksi pikavippien takaisinmaksu voi olla haasteellista, jos lainaa ei pysty maksamaan takaisin sovitussa ajassa.

Muut lainatyypit, kuten kulutusluotot tai asuntolainat, ovat yleensä suurempia lainoja, joissa on pidempi takaisinmaksuaika ja alhaisemmat korot ja kulut. Näitä lainoja voidaan käyttää esimerkiksi auton tai asunnon ostoon.

 

Kenelle pikavippi sopii?

Pikavippi sopii parhaiten tilapäisiin rahoitustarpeisiin, kuten odottamattomiin laskuihin tai muihin äkillisiin kuluihin. Pikavippi on hyvä vaihtoehto, kun tarvitset rahaa nopeasti ja et halua tai voi odottaa pitkän aikaa rahoituksen saamiseksi. Pikavippi sopii yleensä henkilöille, joilla on säännölliset tulot ja jotka pystyvät maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa.

Muista myös, että pikavippi ei ole aina paras vaihtoehto pitkäaikaiseen rahoitustarpeeseen. Jos sinulla on pitkäaikaisia rahoitustarpeita, kannattaa harkita perinteistä kulutusluottoa, joka tarjoaa pidemmän maksuajan ja alhaisemmat kustannukset.

VarmaLaina.fi palvelun avulla voit löytää sopivan pikavipin tarpeidesi mukaan. Palvelun avulla voit kilpailuttaa pikavipit jopa 30 eri pankin ja rahoituslaitoksen välillä, ja löytää juuri sinulle sopivan lainan nopeasti ja helposti.

 

Lue nämä, jos sinulla on tarve saada nopea pikavippi

 • Palvelumme kautta voit kilpailuttaa pikavipin siinä, missä minkä tahansa muunkin lainan. Pikavipin kilpailuttaminen takaa hyvät mahdollisuudet saada se mahdollisimman kilpailukykyisellä korolla.
 • Pienin haettava pikavippi on 1000 euroa. Pikalainaa varten ei tarvita takaajia tai vakuuksia. Tämä nopeuttaa lainaprosessia ja mahdollistaa sen että hakija saa lainaa heti tililleen.
 • Pikavippi on pienlaina, joka maksetaan hakijan tilille mahdollisimman nopeasti.
 • Pikavippiä haetaan usein akuuttiin rahan tarpeeseen. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi kodinkoneen hajoaminen, auton korjaaminen tai muut yllättävät menot, joihin ei ole osannut ennalta varautua.
 • Nopea lainan hakeminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kyseessä olisi automaattisesti kallis laina. Kun kilpailutat pikalainan palvelussamme, saat paremman mahdollisuuden löytää edullisen lainan. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa niin isot kuin pienet lainat nopeasti.
 • Lainahakemus kilpailutetaan noin 30 pankin ja muun rahalaitoksen välillä. Saatuasi lainatarjoukset saat tutustua niihin rauhassa ja valita joukosta sinulle parhaan pikavipin.
 • Lainapäätöksen allekirjoittamisen jälkeen maksetaan pikavippi heti tilille

 

Miten pikavippiä haetaan?

VarmaLaina.fi palvelun avulla voit helposti hakea pikavippiä verkossa täyttämällä yhden hakemuksen. Hakemuksen täyttäminen on helppoa ja nopeaa, ja voit hakea lainaa milloin tahansa ja missä tahansa.

Hakemusprosessi on yleensä hyvin yksinkertainen. Sinun tulee täyttää hakemuslomake, johon sinun tulee antaa perustiedot itsestäsi, taloustilanteestasi ja lainan tarpeesta. Hakemuksen täyttäminen vie yleensä vain muutaman minuutin.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, VarmaLaina.fi palvelu kilpailuttaa lainan useiden eri lainanantajien välillä ja esittää sinulle parhaan mahdollisen lainatarjouksen. Saat lainatarjoukset yleensä muutaman minuutin kuluessa hakemuksen lähettämisestä.

Jos hyväksyt lainatarjouksen, rahat siirtyvät yleensä tilillesi muutamassa tunnissa. Takaisinmaksu tapahtuu yleensä eräpäivänä, jonka olet valinnut lainaa hakiessasi.

Vaadittavat tiedot vaihtelevat lainantarjoajien ja lainasumman mukaan, mutta yleensä hakemuksessa tulee antaa henkilötiedot, yhteystiedot, tietoja työpaikasta ja tuloista, pankkitilin tiedot sekä mahdollisesti muita taloustietoja. On tärkeää antaa tarkat tiedot, jotta hakemus voidaan käsitellä nopeasti ja lainapäätös voidaan tehdä oikein.

VarmaLaina.fi palvelu auttaa sinua löytämään sopivan pikavipin helposti ja nopeasti.

 

Pikavipin ehdot ja kulut

Pikavippien ehdot ja kulut vaihtelevat lainantarjoajien ja lainasumman mukaan. Ennen pikavipin hakemista on tärkeää tarkistaa tarkasti sen ehdot ja kulut.

Tässä on joitakin tärkeitä seikkoja, jotka on syytä huomioida pikavipin ehtoja ja kustannuksia arvioidessa:

Korko ja muut kulut: Pikavipeissä voi olla korkeampia korkoja ja muita kuluja kuin perinteisissä kulutusluotoissa. Tämä johtuu yleensä lainan korkeammasta riskistä ja lyhyemmästä maksuajasta. Lainantarjoajat voivat periä myös muita kuluja, kuten avausmaksuja, tilinhoitomaksuja ja viivästyskorkoja.

Maksuaika: Pikavippien maksuaika on yleensä lyhyt, useimmiten muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen. Maksuajan pituus vaihtelee lainasumman mukaan ja se vaikuttaa suoraan lainan korkoon ja kuluihin.

Takaisinmaksu: Pikavipin takaisinmaksu tapahtuu yleensä eräpäivänä, jonka olet valinnut lainaa hakiessasi. On tärkeää varmistaa, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa, sillä viivästyneistä maksuista voi aiheutua lisäkuluja.

Maksuhäiriöt: Jos et pysty maksamaan pikavippiä takaisin sovitussa ajassa, se voi johtaa maksuhäiriömerkintään. Maksuhäiriömerkintä voi hankaloittaa taloudellista tilannettasi ja vaikeuttaa tulevien lainojen saamista.

VarmaLaina.fi palvelun avulla voit tarkastella eri pikavippien ehtoja ja kuluja helposti ja löytää juuri sinulle sopivan lainan.

 

Pikavippien vertailu VarmaLainan avulla

Pikavippien vertailu voi olla haastavaa, sillä lainanantajia on paljon ja lainaehtoja ja kuluja on monia. VarmaLaina.fi palvelu auttaa sinua vertailemaan eri pikavippejä helposti ja nopeasti.

VarmaLaina.fi palvelun avulla voit kilpailuttaa pikavipit jopa 30 eri pankin ja rahoituslaitoksen välillä, joten voit löytää parhaan mahdollisen lainan juuri sinun tarpeisiisi. Palvelun käyttö on helppoa ja nopeaa, sillä sinun tarvitsee täyttää vain yksi hakemus, jonka jälkeen saat lainatarjouksia useilta eri lainanantajilta.

Palvelun avulla voit vertailla pikavippien korkoja ja muita kuluja helposti ja löytää juuri sinulle sopivan lainan. Voit myös tarkastella pikavippien ehtoja ja vertailla niitä eri lainanantajien välillä, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen.

Pikavippien vertailu VarmaLainan avulla on helppoa ja nopeaa. Voit löytää juuri sinulle sopivan lainan ja säästää aikaa ja vaivaa hakemalla lainaa yhdellä hakemuksella.

Pikavippiä voi hakea moneen eri tarpeeseen

Varoitus pikavippien käytöstä – vastuullinen lainaaminen

Vaikka pikavipit ovat nopea ja helppo tapa rahoittaa tilapäisiä rahoitustarpeita, on tärkeää muistaa, että ne eivät sovi kaikille ja että niiden käytöstä voi aiheutua ongelmia. Siksi on erittäin tärkeää olla hakea lainaa vastuullisesti ja harkita tarkasti, onko pikavippi paras vaihtoehto juuri sinun tilanteessasi.

Pikavipit ovat yleensä korkeakorkoisia lainoja, joten niiden takaisinmaksu voi olla haasteellista, jos lainaa ei pysty maksamaan takaisin sovitussa ajassa. Lisäksi pikavipit voivat johtaa velkaongelmiin, jos niitä käytetään väärin tai niitä otetaan liian usein.

VarmaLaina.fi palvelu auttaa sinua löytämään sopivan pikavipin tarpeidesi mukaan, mutta on tärkeää muistaa, että vastuullinen lainaaminen edellyttää huolellista harkintaa ja realistista arviointia siitä, voitko maksaa lainan takaisin sovitussa ajassa.

Ennen kuin otat pikavipin, harkitse muita vaihtoehtoja, kuten perinteisiä kulutusluottoja tai muita rahoitusratkaisuja. Muista myös tarkistaa pikavipin ehdot ja kulut huolellisesti ennen sen hyväksymistä ja varmistaa, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa.

 

Miten pikavipit ovat kehittyneet viime vuosina?

Monet pikavippien muutokset ovat johtuneet sääntelyistä ja lainsäädännöllisistä muutoksista, jotka ovat vaikuttaneet lainanantajien toimintaan.

Yksi merkittävä muutos on ollut se, että pikavipit ovat nyt entistäkin läpinäkyvämpiä. Lainanantajien on nyt pakko ilmoittaa kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten korot ja muut kulut. Tämä auttaa asiakkaita tekemään parempia päätöksiä ja arvioimaan, onko pikavippi sopiva vaihtoehto heidän tarpeisiinsa.

Toinen merkittävä muutos on ollut se, että pikavippien kulut ja korot ovat laskeneet huomattavasti viime vuosien aikana. Tämä johtuu osittain siitä, että kilpailu lainamarkkinoilla on kasvanut ja asiakkailla on nyt enemmän vaihtoehtoja, jolloin lainanantajien on pakko tarjota parempia ehtoja.

Pikavippien hakuprosessit ovat myös kehittyneet huomattavasti. Useat lainanantajat tarjoavat nyt mahdollisuutta hakea lainaa suoraan verkossa ja saada päätöksen lainasta välittömästi. Tämä on nopeuttanut ja helpottanut pikavippien hakemista merkittävästi.

Vaikka pikavippien sääntely on tiukentunut, niiden kysyntä ja tarve ovat edelleen olemassa. VarmaLaina.fi palvelu auttaa löytämään sopivan pikavipin tarpeisiisi, mutta on tärkeää muistaa olla vastuullinen lainanottaja ja arvioida tarkasti, pystytkö maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa.

 

Pikavippien historia

Pienlainat eli pikavipit ilmestyivät Suomen lainamarkkinoille vuonna 2005, jolloin niiden esikuvina voitiin pitää yhdysvaltalaisia palkkapäivälainoja (payday loans). Nämä palkkapäivälainat olivat pieniä lainoja joita nostettiin ennen seuraavaa palkkapäivää ja ne maksettiin takaisin seuraavana palkkapäivänä.

Pikavippiä ennemmin Suomessa toimi lainatuote nimeltä vekseli, joka oli myös lyhytaikainen laina. Vekselit ja pikavipit muistuttivat lainamäärältään, maksuajaltaan ja kuluiltaan paljon toisiaan. Vekseli jäi kuitenkin pois lainamarkkinoilta 2000 luvun alussa, kun pikavipit tulivat markkinoille.

Pikavippien nopea ja helppo saatavuus on tehnyt niistä houkuttelevan vaihtoehdon kuluttajille, joilla on äkillinen ja lyhytaikainen rahoitustarve. Pikavippejä ovat tarjonneet alun perin pienet rahoitusyhtiöt, mutta nykyisin ne ovat yleisesti tarjolla myös suurten pankkien ja rahoitusyhtiöiden kautta.

 

Pienlainatoiminnan suurimmat muutokset Suomessa:

 • Vuosi 2005 – Pienlainatoiminta alkaa suomessa.
 • Vuosi 2009 – Pikavippien myöntäminen yöllä kiellettiin lailla.
 • Vuosi 2010 – Lainanhakijan oli tunnistauduttava verkkopankkitunnuksilla.
 • Vuosi 2010 – Pikavippejä tarjoavien yritysten tuli olla rekisteröitynyt aluehallintoviraston ylläpitämään luotonantajarekisteriin.
 • Vuosi 2013 – Ensimmäinen korkokatto. Lainantodellinen vuosikorko sai olla max. viitekorko + 50%, lisäksi lainanmyöntäjän tuli selvittää lainanhakijan taloudellinen tilanne, kuten tulot
 • Vuosi 2019 – Toinen korkokatto. Pikavipin nimellinen vuosikorko sai olla max. 20% ja muut lainaan kohdistuvat kulut korkeintaan 150 euroa vuodessa.
 • Vuosi 2020 – COVID-19 epidemian myötä vakuudettomia lainoja säädeltiin puolittamalla korkokatto vain 10% suuruiseksi. Myös suoramarkkinointi kiellettiin toistaiseksi.
 • Vuosi 2022 – Hallitus kaavailee uusia kiristyksiä ja 15% korkokattoa.

 

Pikavippien käytön yleisimmät syyt

Pikavippien käyttö on yleistynyt huomattavasti viime vuosina, ja niitä otetaan erilaisiin tarkoituksiin.

Tässä on muutamia yleisimpiä syitä, miksi kuluttajat ottavat pikavippejä:

 1. Yllättävät ja kiireelliset menot – Pikavipit ovat suosittuja, koska niitä voi hakea nopeasti ja niiden saamiseen ei tarvita vakuuksia tai takaajia. Tämä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon, kun tarvitaan rahoitusta yllättäviin ja kiireellisiin menoihin, kuten auton korjaukseen tai lääkärikuluihin.
 2. Arjen menoja – Pikavipit voivat auttaa kattamaan arjen menoja, kun palkkapäivä on vielä kaukana. Ne ovat suosittuja erityisesti opiskelijoiden ja muiden pienituloisten keskuudessa, jotka tarvitsevat rahoitusta esimerkiksi ruokaostoksiin tai vuokran maksuun.
 3. Velkojen maksaminen – Pikavippejä otetaan usein myös velkojen maksamiseen. Tämä voi auttaa välttämään luottotappioita tai muita kuluja jos velkoja ei makseta ajoissa. Pikavippiä ei kuitenkaan koskaan saisi ottaa vanhojen pikavippien maksamiseen, sillä se johtaa helposti vippikierteeseen, jossa vanha laina maksetaan uudella lainalla. Jos kuitenkin tarvitset lainaa vanhojen jo olemassa olevien lainojen maksamiseen, kannattaa siihen käyttää esimerkiksi palvelun Lainojenyhdistäminen.com tarjoamia yhdistelylainoja.
 4. Vapaa-ajan aktiviteetteihin – Pikavippiä voi käyttää myös vapaa-ajan aktiviteetteihin, kuten matkustamiseen tai viihdemenoihin. Tämä voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia, jos pikavippiä haetaan vain hauskanpidon maksamiseen.

Vaikka pikavipit voivat auttaa monissa tilanteissa, on tärkeää olla vastuullinen lainanottaja ja arvioida tarkasti, pystyykö lainan maksamaan takaisin sovitussa ajassa. VarmaLaina.fi palvelu auttaa löytämään sopivan pikavipin tarpeisiisi, mutta muista aina tarkistaa lainan ehdot ja kulut ennen sen hyväksymistä.

 

Pikavippien edut ja haitat

Pikavippien ottaminen voi olla houkuttelevaa, mutta on tärkeää punnita tarkkaan niiden edut ja haitat ennen lainan hakemista.

Tässä on joitain yleisiä etuja ja haittoja pikavippien ottamisessa:

Edut:

 1. Nopea saatavuus – Pikavippien suurin etu on niiden nopea saatavuus. Useimmat lainanantajat tarjoavat mahdollisuuden hakea lainaa verkossa, ja lainan hyväksyminen ja maksaminen voi tapahtua hyvinkin nopeasti.
 2. Vakuudettomuus – Pikavippien ottaminen ei yleensä edellytä vakuuksien tai takaajien asettamista. Tämä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon kuluttajille, joilla ei ole paljon omaisuutta tai vakuuksia.
 3. Joustavuus – Pikavipit voivat olla joustava vaihtoehto, koska ne voi yleensä maksaa takaisin nopeasti. Tämä voi auttaa välttämään ylimääräisiä kuluja tai maksuja.

Haitat:

 1. Korkeat korot ja kulut – Pikavipit voivat olla huomattavan kalliita, sillä niiden korot ja muut kulut voivat olla hyvin korkeita. Tämä johtuu osittain siitä, että pikavipit ovat lyhytaikaisia ja korkean riskin lainoja.
 2. Velkaantumisen riski – Pikavippien avulla on helppo ajautua velkaongelmiin, jos niitä käytetään väärin tai niitä otetaan liian usein. Velkaantuminen voi vaikuttaa merkittävästi taloudelliseen hyvinvointiin ja luottohistoriaan.
 3. Liika markkinointi – Pikavippien markkinointiin ja myöntämiseen on tullut rajoituksia, jotta niitä ei tarjottaisi liian herkästi tai vastuuttomasti esimerkiksi nuorille tai heikossa taloudellisessa tilanteessa oleville henkilöille.

 

Miten varmistaa, että pikavippi on turvallinen ja luotettava vaihtoehto?

Pikavippien ottaminen voi olla riskialtista, sillä markkinoilla on monia epäluotettavia lainanantajia. On tärkeää varmistaa, että valitset turvallisen ja luotettavan lainanantajan ennen kuin hyväksyt lainatarjouksen.

Tässä on joitain vinkkejä, joita voit käyttää turvallisen ja luotettavan pikavipin löytämiseen:

 1. Lainantarjoajien arviointi – Tee taustatutkimus ennen kuin hyväksyt lainatarjouksen. Tarkista lainantarjoajan maine, asiakaspalvelun laatu ja muut asiakasarviot verkossa. Tämä auttaa sinua tekemään paremman päätöksen pikavipin ottamisesta.
 2. Asiakaspalvelun laatu – Tarkista, että lainantarjoaja tarjoaa hyvää asiakaspalvelua. On tärkeää, että sinulla on helppo pääsy lainantarjoajan asiakaspalveluun, jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia lainan kanssa.
 3. Tietoturva ja yksityisyys – Tarkista, että lainantarjoaja käyttää asianmukaisia tietoturva- ja yksityisyyskäytäntöjä. Lainantarjoajan tulee käyttää SSL-salausta, joka suojaa tietosi lainahakemuksen aikana. Lisäksi varmista, että lainantarjoaja ei jaa tietojasi kolmansille osapuolille.

 

Miten välttää pikavippien väärinkäyttöä?

Pikavipit voivat olla hyödyllinen vaihtoehto, kun tarvitset nopeaa rahoitusta, mutta ne voivat myös aiheuttaa ongelmia, jos niitä käytetään väärin. On tärkeää varmistaa, että käytät pikavippejä vastuullisesti ja vältät niiden väärinkäyttöä.

Tässä on muutamia vinkkejä, joita voit käyttää:

 1. Oma talouden hallinta – On tärkeää olla tietoinen omasta taloustilanteesta ennen kuin otat pikavippiä. Tee budjetti, joka sisältää kaikki tulot ja menot, ja arvioi kuinka paljon sinulla on rahaa pikavipin takaisinmaksuun. Varmista, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa, jotta vältät ylimääräiset kulut ja maksut.
 2. Muut vaihtoehdot lainan saamiseksi – Pikavippien ottaminen ei ole aina ainoa vaihtoehto, kun tarvitset rahoitusta. Voit harkita muita vaihtoehtoja, kuten pankkilainaa, joustoluottoa tai lainanottoa ystäviltä tai perheenjäseniltä. Muista tarkistaa kaikki vaihtoehdot ennen kuin päätät ottaa pikavipin.

Muista, että pikavipit ovat lyhytaikaisia ja korkean riskin lainoja. Ne voivat auttaa sinua selviytymään taloudellisista haasteista, mutta niitä on käytettävä oikein ja vastuullisesti.

 

Pikavippien erilaiset maksutavat

Pikavippien hakeminen on helppoa ja nopeaa, ja nykyään on monia erilaisia maksutapoja, joita voit käyttää takaisinmaksuun. Useimmat lainantarjoajat tarjoavat useita erilaisia maksutapoja, joten voit valita sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Tässä on joitain yleisimpiä pikavippien takaisinmaksutapoja:

 1. Lasku – Lasku on yksi yleisimmistä takaisinmaksutavoista. Lainantarjoaja lähettää sinulle laskun, johon sisältyvät kaikki takaisinmaksettavat maksut ja kulut. Voit maksaa laskun pankkisiirrolla tai verkkopankissa.
 2. Luottokortti – Voit myös maksaa pikavipin takaisin luottokortilla. Tämä on nopea ja helppo tapa maksaa, mutta muista tarkistaa, että luottokortissasi on riittävästi luottorajaa.
 3. Tilisiirto – Voit maksaa pikavipin takaisin tilisiirrolla, joka on yleinen tapa maksaa laskuja. Muista tarkistaa, että kaikki maksutiedot ovat oikein ennen maksun tekemistä.
 4. MobilePay ja muut mobiilimaksutavat – Joissakin lainantarjoajissa voit maksaa pikavipin takaisin myös mobiilimaksutavoilla, kuten MobilePay, Siirto tai Pivo. Näiden maksutapojen käyttö on nopeaa ja helppoa.

Muista tarkistaa, mitkä maksutavat ovat käytettävissä kunkin lainantarjoajan kohdalla. Valitse maksutapa, joka sopii sinulle parhaiten ja varmista, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa.

 

Pikavippien vertailu eri lainantarjoajien välillä

Kun etsit pikavippiä, on tärkeää vertailla eri lainantarjoajien tarjoamia vaihtoehtoja. Eri lainantarjoajilla voi olla erilaisia korkoja, kulutasoja, maksuaikoja ja muita ehtoja, jotka voivat vaikuttaa lainan kustannuksiin ja takaisinmaksuun. Onkin hyvä tarkastella lainan kuluja ja muita ehtoja huolellisesti, jotta voit löytää itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Kun vertaat pikavippejä, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota korko- ja kulutasoihin. Nämä voivat vaihdella merkittävästi eri lainantarjoajien välillä. Lisäksi on tärkeää tarkistaa maksuaikojen pituudet ja lainan muut ehdot, kuten mahdolliset ylimääräiset maksut ja takaisinmaksuaikataulut.

 

Millaisia asiakaskokemuksia pikavipeistä?

Pikavippien käyttö on lisääntynyt viime vuosina, ja yhä useammat ihmiset hakevat lainaa tällä tavalla. Mutta millaisia kokemuksia muilla on ollut pikavippien kanssa? On tärkeää ottaa huomioon, että jokaisen kokemus on yksilöllinen, mutta asiakaspalautteiden lukeminen voi antaa sinulle hyvän käsityksen siitä, millaista palvelua voit odottaa eri lainantarjoajilta.

Asiakaspalautteet voivat kertoa paljon siitä, millainen asiakaspalvelu, korkotaso ja muut lainan ehdot ovat. Lainantarjoajien verkkosivustoilla on yleensä asiakasarvioita, joita voit lukea ennen kuin teet päätöksen lainan ottamisesta. Lisäksi voit lukea asiakaskokemuksia eri arvostelusivustoilta, sosiaalisen median alustoilta ja keskustelupalstoilta.

Vaikka jokaisen kokemus on yksilöllinen, on tärkeää lukea mahdollisimman monta asiakaskokemusta, jotta saat kattavan kuvan siitä, millaisia kokemuksia muilla on ollut pikavippien kanssa.

 

Millaisia muita lainavaihtoehtoja kannattaa harkita pikavipin sijaan?

Vaikka pikavippi voi olla hyvä vaihtoehto lyhytaikaisen lainan tarpeisiin, on olemassa myös muita lainavaihtoehtoja, jotka voivat olla parempi vaihtoehto pidempiaikaisiin lainatarpeisiin.

Tässä on muutamia muita lainatuotteita, joita kannattaa harkita pikavipin sijaan:

 1. Kulutusluotto – Kulutusluotto on yleensä pidempiaikainen laina, joka tarjoaa enemmän joustavuutta kuin pikavippi. Kulutusluottoa voi hakea suuremmille summille ja pidemmille maksuajoille, ja korko on yleensä edullisempi kuin pikavipeissä.
 2. Luottokortti – Luottokortti voi olla hyvä vaihtoehto lyhytaikaiseen rahoitukseen. Luottokortilla voit tehdä ostoksia ja nostaa käteistä tarpeen mukaan. Korko on yleensä korkeampi kuin kulutusluotoissa, mutta edullisempi kuin pikavipeissä.
 3. Joustoluotto – Joustoluotto on joustava laina, joka antaa sinulle mahdollisuuden nostaa rahaa tarpeen mukaan ja maksaa takaisin joustavalla aikataululla. Joustoluotossa on yleensä alhaisempi korko kuin pikavipeissä.

 

Miten toimin jos pikavipin takaisinmaksussa tulee ongelmia?

Vaikka yleensä pikavippiä haetaan vain silloin, kun tiedetään varmasti, että sen pystyy maksamaan takaisin sovitussa ajassa, joskus elämässä tulee yllättäviä tilanteita, joissa takaisinmaksun kanssa voi tulla ongelmia. Jos huomaat, että et pysty maksamaan pikavippiä takaisin sovitussa ajassa, on tärkeää ryhtyä toimiin mahdollisimman pian ja ottaa yhteyttä lainanantajaan.

Useimmat lainanantajat ovat valmiita tekemään kanssasi sopimuksen takaisinmaksun aikataulun muuttamisesta, jotta voit maksaa lainan takaisin mahdollisimman pian ja välttää ylimääräiset kulut ja maksuhäiriömerkinnät. On kuitenkin tärkeää ottaa yhteyttä lainanantajaan heti, kun huomaat, että takaisinmaksussa voi tulla ongelmia.

Jos olet jo joutunut maksuvaikeuksiin, kannattaa ottaa yhteyttä velka- ja talousneuvontaan. He voivat auttaa sinua suunnittelemaan talouttasi ja löytämään ratkaisuja velkaongelmiin. Muista myös, että on tärkeää pitää yhteyttä lainanantajaan ja pysyä rehellisenä takaisinmaksutilanteesta, jotta voit yhdessä löytää parhaan ratkaisun.

Lainanottajana sinulla on vastuu varmistaa, että voit maksaa takaisin lainan sovitussa aikataulussa. Mutta jos tulee takaisinmaksuongelmia, on tärkeää olla avoin ja rehellinen tilanteesta ja pyytää apua mahdollisimman pian.

 

Kuinka voin vaikuttaa pikavippien korkoon ja kulutasoihin?

Pikavippien korko ja muut kulut voivat vaihdella suuresti eri lainantarjoajien välillä. Vaikka korkotaso onkin yleensä korkeampi kuin perinteisissä lainoissa, on silti mahdollista vaikuttaa kustannuksiin tekemällä oikeita valintoja.

Yksi tapa vaikuttaa korkoon ja kulutasoihin on vertailla eri lainantarjoajien tarjoamia lainoja. VarmaLaina.fi -palvelun avulla voit vertailla eri lainantarjoajien pikavippejä ja löytää sinulle sopivimman vaihtoehdon, jossa korko ja muut kulut ovat mahdollisimman alhaiset.

Toinen tapa vaikuttaa korkoon on valita mahdollisimman lyhyt maksuaika. Vaikka lyhyemmän maksuajan valitseminen tarkoittaakin yleensä suurempia kuukausierää, se voi kuitenkin säästää kustannuksissa kokonaisuudessaan, sillä korkoja ja muita kuluja kertyy vähemmän.

Kolmas tapa vaikuttaa korkoon on parantaa omaa maksukykyään ja luottoluokitusta. Mitä parempi luottoluokitus sinulla on, sitä todennäköisemmin saat hyvän tarjouksen korkotasosta. Luottoluokituksen parantamiseksi kannattaa huolehtia omista talousasioistaan, maksaa laskut ajallaan ja välttää maksuhäiriöitä.

On hyvä muistaa, että pikavippien käytössä kannattaa olla tietoinen kustannuksista ja lainaehtojen ehdoista. Korko ja kulut ovat tärkeä osa lainan kokonaiskustannuksia, ja siksi on tärkeää valita laina, jonka kustannukset ovat mahdollisimman alhaiset.

 

Pikavippien vaikutus lainanhakijan taloudelliseen tilanteeseen

Vaikka pikavipit voivat tarjota nopean ja helpon ratkaisun rahantarpeeseen, niiden väärinkäyttö voi johtaa taloudellisiin ongelmiin ja velkaantumiseen. Pikavippi on aina velkaa, joka tulee maksaa takaisin korkoineen ja kuluineen sovitun ajan kuluessa. Mikäli pikavippiä ei pysty maksamaan takaisin sovitun ajan kuluessa, kertyy lisää korkoja ja muita kuluja, jotka voivat pahentaa taloudellista tilannetta entisestään.

Siksi on tärkeää käyttää pikavippiä harkitusti ja vain todelliseen tarpeeseen. Ennen lainan hakemista on hyvä arvioida oma taloudellinen tilanne ja varmistua siitä, että lainan takaisinmaksu on mahdollista sovitussa aikataulussa. Jos pikavippi ei tunnu sopivalta ratkaisulta, kannattaa harkita muita vaihtoehtoja, kuten luoton tai lainan hakemista perinteisestä pankista.

Pikavippien väärinkäytön välttämiseksi on tärkeää myös muistaa vertailla eri lainantarjoajien ehtoja ja korkoja ennen lainan hakemista.

 

Pikavippien vaikutus luottotietoihin

Pikavipin hakeminen ja maksamatta jättäminen vaikuttaa hakijan luottotietoihin negatiivisesti, mikä voi hankaloittaa lainan saamista ja muita taloudellisia asioita tulevaisuudessa.

Pikavippien vaikutus luottotietoihin on yksi syy, miksi lainan takaisinmaksu on erityisen tärkeää. Mikäli lainaa ei pysty maksamaan takaisin sovitun ajan kuluessa, se voi johtaa maksuhäiriömerkintään. Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa esimerkiksi asunnon vuokraamista tai työpaikan saamista, sillä monet työnantajat tekevät luottotietojen tarkastuksen ennen uuden työntekijän palkkaamista.

On siis tärkeää harkita tarkasti ennen kuin ottaa pikavipin ja varmistua siitä, että lainan takaisinmaksu on mahdollista sovitussa aikataulussa. Mikäli ongelmia ilmenee, kannattaa ottaa yhteyttä lainantarjoajaan ja selvittää mahdollisuudet lyhennysvapaaseen tai muuhun maksusuunnitelmaan.

 

Pikavippien vaikutus ihmisten taloudelliseen tilanteeseen ja velkaantumiseen

Pikavippien käyttö voi olla houkuttelevaa, mutta se voi myös johtaa vakavaan velkaantumiseen ja taloudellisiin ongelmiin.

Pikavippien korot ja kulut voivat olla erittäin korkeat, ja lainan takaisinmaksu voi olla vaikeaa, jos lainaa ei ole harkittu huolellisesti tai jos lainan takaisinmaksuaikataulua ei noudateta. Monet pikavippiaiheiset tutkimukset ovat osoittaneet, että pikavippien käyttö on yhteydessä kasvavaan velkaantumiseen ja taloudellisiin ongelmiin.

On tärkeää käyttää pikavippiä harkiten ja vastuullisesti, ja harkita muita vaihtoehtoja, kuten pankkilainaa tai muita kulutusluottoja. Jos olet jo ottanut pikavipin ja olet huolestunut velkaantumisesta tai taloudellisista vaikeuksista, sinun tulisi ottaa yhteyttä velkaneuvontaan tai muuhun talousneuvontapalveluun, joka voi auttaa sinua hallitsemaan velkaasi ja parantamaan taloudellista tilannettasi.

 

Pikavippien vaikutus yhteiskuntaan ja kuluttajakäyttäytymiseen

Pikavippien käyttö voi aiheuttaa monia yhteiskunnallisia ongelmia, kuten ylivelkaantumista, köyhyyttä ja sosiaalista syrjäytymistä.

Monet pikavippiyritykset mainostavat palvelujaan kuluttajille aggressiivisesti, mikä voi johtaa siihen, että kuluttajat ottavat pikavippejä tarpeettomasti tai yli varojensa. Lisäksi pikavippien helppo saatavuus voi houkutella ihmisiä ottamaan pikavippejä tilanteissa, joissa heidän taloudellinen tilanteensa ei välttämättä ole kestävä.

Pikavippien vaikutus yhteiskuntaan on monimutkainen kysymys, ja siihen vaikuttaa useita tekijöitä, kuten pikavippien sääntely, mainonta ja kuluttajien asenteet. On tärkeää käydä avointa keskustelua pikavippien vaikutuksista ja etsiä keinoja rajoittaa niiden haitallisia vaikutuksia yhteiskunnassa ja kuluttajien taloudellisessa tilanteessa.

 

Pikavippien sääntely

Vaikka pikavipit ovat suosittuja lainatuotteita, niiden korkeat kulut ja lyhyet takaisinmaksuajat ovat aiheuttaneet huolta kuluttajien turvallisuudesta ja ylivelkaantumisesta.

Monissa maissa on ryhdytty toimenpiteisiin pikavippien sääntelemiseksi ja rajoittamiseksi, kuten korkokattojen asettamiseksi ja lainanottajien luottokelpoisuuden tarkistamiseksi. Sääntelytoimet ovat auttaneet rajoittamaan pikavippien haitallisia vaikutuksia ja suojelemaan kuluttajia.

On tärkeää, että pikavippien tarjoajat noudattavat sääntelyä ja että sääntelyä valvotaan asianmukaisesti, jotta kuluttajat voivat olla varmoja siitä, että heitä suojellaan liiallisilta riskeiltä. Lisäksi kuluttajien tulisi aina olla tietoisia pikavippien säännöksistä ja kuluttajansuojasta, jotta he voivat tehdä paremman päätöksen pikavipin ottamisesta.

 

Kuka voi hakea pikavipin?

Pikavippien ehdot vaihtelevat lainantarjoajien välillä, mutta yleisesti pikavipin saamiselle asetetaan joitakin yleisiä ehtoja. Näihin kuuluvat esimerkiksi 18 vuoden ikäraja, säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Lisäksi joissakin tapauksissa pikavipin saaminen voi edellyttää takaajan tai vakuuden esittämistä.

 

Mihin pikavippiä haetaan?

Pikavippiä voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin. Yleisimpiä käyttötarkoituksia ovat yllättävien tai odottamattomien menojen kattaminen, kuten auton korjaus tai lääkärikulut. Lisäksi pikavippiä voidaan käyttää esimerkiksi matkakulujen tai muuttopalvelujen rahoittamiseen, opiskelijoiden kirjojen ostamiseen tai muiden lyhytaikaisten tarpeiden kattamiseen. On kuitenkin tärkeää huomioida, että pikavippi ei ole pitkäaikainen tai kestävä rahoitusratkaisu ja sen käyttöä tulisi harkita huolellisesti.

 

Miten saada pieni pikavippi heti tilille?

Pieni pikavippi voidaan saada tilille usein nopeasti, jopa muutamissa minuuteissa. Tämä edellyttää kuitenkin, että hakemus on tehty oikein ja tarvittavat tiedot on annettu tarkasti ja oikein. Usein pikavippien hakeminen onnistuu helposti verkkohakemuksella, joka täytetään lainantarjoajan sivuilla. Verkkohakemuksessa on yleensä kerrottava henkilötietojen lisäksi tiedot omista tuloista ja menoista. Kun hakemus on hyväksytty, laina voidaan siirtää tilille välittömästi.

 

Pikavippien kulut

Lainojen kulurakenne on monimutkainen, sillä jokaisella palveluntarjoajalla on erilaisia kuluja ja maksuja, jotka vaikuttavat lainan hintaan. Pikavipin kulut voivat sisältää nimelliskoron lisäksi esimerkiksi tilinhoito- ja luotonhoitomaksuja, avausmaksuja sekä muita lisämaksuja. Tärkeää on tarkistaa lainan todellinen vuosikorko, joka sisältää kaikki kustannukset, jotta eri lainavaihtoehtojen vertailu on helpompaa. Lainojen kulut ovat myös muuttuneet vuosien saatossa, sillä pikavippiongelmaan puututtiin rajoittamalla lainojen nimelliskorkoja.

 

Pikavippien vertailu kannattaa

On varsin normaalia että eteen tulee joskus yllättävä rahanmeno, johon sen kuukauden palkka ei riitä. Pikavippi on hyvä ratkaisu juuri näihin tilanteisiin. Pikavippi siirtyy tilille yleensä alle tunnissa ja nopeimmillaan jopa muutamassa minuutissa. Nykyään pikavippien kulut ja korot ovat erittäin maltilliset, sillä vuonna 2019 tuli voimaan laki, joka määräsi niille 20 % korkokaton pikavipin nimelliskorolle. Myös lainapalveluiden toiminta on muuttunut vastuullisemmaksi ja nykyään kaikkien lainanhakijoiden palkka- ja luottotiedot tarkistetaan.

Pientä ja nopeaa lainaa hakiessa kannattaa suosiolla unohtaa pankkilainat ja kulutusluotot, sillä niiden käsittelyajat ovat yleensä muutamia päiviä. Suomalaiset ovat tunnetusti ahkeria kilpailuttamaan sähkö- ja puhelinliittymiä, joten toivottavasti myös lainojen kilpailuttaminen yleistyisi.

Pikavippivertailu kannattaa aina suorittaa huolellisesti ennen lainasopimuksen allekirjoittamista, sillä halvimman ja kalleimman pikavipin hintaero on varsin suuri. Nämä hintaerot johtuvat puhtaasti eri lainapalveluiden erilaisista hinnoitteluista. Osa palveluista veloittaa lainasta täydet lain sallimat kulut (nimelliskorko 20 % ja muut kulut 150 €/vuodessa), kun osa palveluista suosii maltillisempaa hinnoittelua.

Pikavippivertailu on siis todella tärkeää ja sitä ei kannata jättää tekemättä.

Toimi näin:

 • Täytä maksuton lainahakemuksemme.
 • Odota muutama minuutti niin saat lainatarjoukset.
 • Vertaa lainoja toisiinsa ja valitse niistä halvin pikavippi.
 • Hyväksy lainatarjous ja allekirjoita sähköinen lainasopimus pankin kanssa.

 

Pikavippi yksin tai yhdessä toisen yhteishakijan kanssa

Tällä hetkellä kaikki pankit ja rahalaitokset myöntävät pikavippiä ilman vakuuksia. Tämä tarkoittaa sitä, ettei pikavippiä saadakseen tarvitse hankkia lainalle mitään erillisiä vakuuksia, eikä myöskään henkilötakausta. Huomioitavaa kuitenkin on, että vaikka saat pikavipin ilman vakuuksia, tulee sinulle olla säännölliset tulot.

Yhä useammat pankit ja rahoituslaitokset vaativat hakijoilta tositteita hakijan palkkatuloista, jotta he voivat varmistaa sen, että hakijalla on mahdollisuus maksaa laina takaisin ajallaan. On kuitenkin edelleen lainantarjoajia, joihin tositteita ei tarvitse lähettää. Usein mitä suurempaa pikavippiä haet, sitä varmemmin myös hakijan tulot tullaan tarkistamaan. Suuremmat pikavipit joita myöntää perinteiset pankit, voivat vaatia sille vakuuksia tai henkilötakaajan, mutta se on aina täysin tapauskohtaista.

Palvelumme kilpailuttaa pikavipit sellaisten lainantarjoajien kanssa, jotka eivät pääsääntöisesti vaadi lainaan vakuuksia tai henkilötakausta. Halutessaan saat kuitenkin ottaa rinnallesi toisen yhteisvastuullisen hakijan. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avo- tai aviopuoliso, ystävä tai sukulainen. Kun lainaa haetaan yhdessä toisen henkilön kanssa katsovat pankit ja rahoituslaitoksen tämän pieniriskisemmäksi. Näin ollen lainaa on mahdollista saada enemmän joustavilla lainaehdoilla.

 

Pikavippi maksetaan tilille nopeasti

Pikavippi on yksi nopeimmin haettavista lainatuotteista. Koska kyseessä on suhteessa pieni lainasumma, on sen hakeminen helppoa ja nopeaa.

Monet lainapalvelut antavat lainapäätöksen välittömästi lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Mikäli lainahakemus on hyväksytty, siirtyy vippi hakijan tilille muutamassa minuutissa. Jos sinulla on tarve saada pikavippi heti tilille, on syytä tarkistaa että teet hakemuksen lainapalvelun aukioloaikana. Tällöin he voivat käsitellä hakemuksesi välittömästi loppuun saakka ja siirtää vipin tilillesi. Muista myös tarkistaa se, että valitsemasi lainapalvelu käyttää samaa pankkia kuin sinä, jolloin rahan siirto pankista toiseen on mahdollisimman nopeaa, eikä lainan siirto viivästy.

Lainahakemuksen voit tehdä ja lähettää mihin aikaan tahansa. Jos teet lainahakemuksen yöllä, siirtyy sen käsittely ja lainan siirtäminen seuraavaan aamuun, kun lainapalvelu taas aukeaa. Yleisimmät aukioloajat lainapalveluille on klo 7.00 – 23.00. Mahdollisten tositteiden lähettämisessä kannattaa ottaa huomioon, että liittää ne jo hakemusta tehdessä hakemukseen mukaan. Näin lainapalvelu voi käsitellä hakemuksen heti loppuun, eikä heidän tarvitse pyytää toimittamaan liitteitä erikseen.

 

Nostettu pikavippi täytyy maksaa takaisin sovitusti

Joskus voi eteen tulla tilanne, jossa on yksinkertaisesti pakko hakea pieni pikavippi. Näissäkin tapauksissa tulee kuitenkin muistaa se, että nostettu pikavippi täytyy maksaa takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Jos lainan lyhennyserät jäävät rästiin, koituu niistä lisäkuluja maksumuistutusten muodossa. Jos lainan takaisinmaksu laiminlyödään kokonaan, voi se johtaa maksuhäiriömerkintään ja ulosottoon.

 

Lainahakemukseni hylättiin, mistä tämä johtuu?

Syitä voi olla useita, mutta tässä tyypillisemmät syyt, miksi pikavippiä ei voida myöntää:

 • Täytit lainahakemuksen huolimattomasti tai puutteellisesti – lisää hakemukseen tarvittavat kohdat.
 • Maksukykysi ei ole riittävä – Yrititkö hakea liian suuren lainan maksukykyysi nähden, hae pienempää lainaa.
 • Tiedoissasi on maksuhäiriömerkintä – asialle ei voi tehdä mitään, lainantarjoaja ei voi myöntää lainaa maksuhäiriömerkinnän saaneelle.
 • Sinulla on useita nykyisiä lainoja – jos lainaa on kertynyt liikaa, ei uutta lainaa voida ehkä enää myöntää.

 

Pikavippi vai kulutusluotto?

Monet varmasti miettivät, tulisiko heidän hakea pikavippiä vai kulutusluottoa?

Pikavippi soveltuu monesti pieneen ja nopeaan lainantarpeeseen. Vaikka pikavippeihin on saatavilla pitkiä maksuaikoja, on yleinen oletus kuitenkin se, että ne tulisi maksaa noin kuukauden kuluessa takaisin. Näin ei kuitenkaan ole, vaan pienenkin lainan voi maksaa useammassa erässä. Keskimäärin kauttamme haettuun pikalainaa otetaan vuoden maksuaika, jolloin lainan kuukausierät saadaan pysymään varsin maltillisella tasolla.

Kulutusluotto taas soveltuu monesti suurempiin hankintoihin. Kun kyseessä on tuhansien eurojen laina, on kulutusluotto usein järkevä vaihtoehto. Kulutusluottoon on mahdollista saada todella pitkiä maksuaikoja, jolloin kuukausierätkään eivät kasva liian suuriksi isommissakaan lainasummissa. Kesimäärin kauttamme haettuun kulutusluottoon on otettu 5 – 8 vuoden takaisinmaksuaika. Tällöin kulutusluoton kuukausierät saadaan pysymään alhaisella tasolla eikä lainan takaisinmaksu vaikeuta muita arjen menoja.

Joten lyhyesti sanottuna, jos tarvitset pientä lainaa, jonka voit maksaa pian takaisin, on pikavippi hyvä valinta. Mikäli kuitenkin mietit useampien tuhansien eurojen hankintaa, jonka haluat maksaa takaisin pidemmällä aikavälillä, on kulutusluotto tällöin paras ratkaisu.

 

Yhdistä pikavipit edullisemmaksi yhdistelylainaksi

Jos sinulla on jo ennestään maksamattomia pikavippejä, mutta tarvitset vielä yhden pienen lainan, voit yhdistää kaikki olemassa olevat lainasi yhdeksi yhdistelylainaksi. Voisit siis hakea yhden suuremman lainan, jolla maksaisit kaikki vanhat pikavipit kokonaan pois. Yhtä lainaa on helpompi maksaa kuin monta erillistä. Yhdistelylainalle saa paremmat lainaehdot ja alhaisemman koron kuin pikavipille. Kilpailuta nykyiset lainat kauttamme, niin annamme sinulle hetkessä uudet lainatarjoukset.

Pikavippien yhdistäminen tapahtuu käytännössä siten, että lasket minkä verran sinulla on lainoja maksamatta ja haet kyseiselle summalle uutta yhdistelylainaa.

 

Miten löydän edullisen pikavipin?

Halvin pikavippi löytyy parhaiten vertailemalla eri lainojen kokonaiskustannuksia. Pelkät esimerkkilaskelmat eivät kerro koko totuutta, vaan paras tapa lainojen vertailuun on pyytää maksuttomat lainatarjoukset eri lainantarjoajilta.

Edullisinta pikavippiä etsivän kannattaa ehdottomasti käyttää muutama minuutti lainan kilpailuttamiseen, koska vain tällä tavoin voi selvittää mikä pikavippi on hänelle paras vaihtoehto.

Suoralta kädeltä ei voida sanoa mikä lainapalveluista myöntää pikavipin edullisella lainan korolla. Jokainen lainapalvelu tekee oman riskianalyysin ja henkilökohtaiseen lainatarjoukseen vaikuttaa hakijan hakema lainasumma, laina-aika, hakijan tiedot sekä maksukyky. Selkein tapa selvittää asia, on pyytää lainatarjoukset monesta eri pankista sekä rahoituspalvelusta.

Usein kuitenkin kuulee hakijoiden miettivän, kuinka suuri työ on täytellä monta lainahakemusta lainatarjousten saamiseksi. Onneksi tähän löytyy markkinoilta juuri tähän tarkoitukseen erikoistuneita lainan kilpailutuspalveluita, kuten esimerkiksi palvelumme VarmaLaina. Ideana palvelussamme on, että hakijan lainahakemus kilpailutetaan yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen välillä hakijan puolesta. Sinun tehtäväksi jää vain yhden hakemuksen täyttäminen ja saapuneisiin lainatarjouksiin tutustuminen. Voit tutustua tarjouksiin rauhassa, vaikka kotisohvalla ja tarkastella löytyy lainantarjouksista sinulle sopivin laina vai onko paras jatkaa etsintää muualta.

 

Pikavipit vertailussa

Olet nyt saanut useamman lainatarjouksen vertailtavaksesi. Mihin asioihin sinun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota?

Kaikki saamasi lainatarjoukset ovat sinulle räätälöityjä henkilökohtaisia tarjouksia. Lainatarjoukset perustuvat hakemaasi lainasummaan, maksuaikaan sekä antamiisi tietoihin. Lainatarjoukseen vaikuttaa aina maksukykysi, säännölliset tulosi ja se haetko lainaa toisen henkilön kanssa sekä mistä lainatyypistä on kyse.

Halvimmassa pikavipissä on tietenkin alhaisimmat kulut ja lainan korko kuin muissa. Lainan kuluja ovat mm. avausmaksu, nimelliskorko, laskutuslisä, pikamaksu tilille lisäveloituksella tai esimerkiksi nostopalkkio. Näitä kuluja on vaikea vertailla erikseen. Sen vuoksi on tärkeää kiinnittää huomio lainan todelliseen vuosikorkoon. Lainan todellinen vuosikorko kertoo lainan koron siten, että siinä on otettu huomioon kaikki kyseisen lainan lisäkulut.

Lainan todellisen vuosikoron lisäksi kannattaa miettiä kuinka nopeasti tarvitset lainaa? Voi olla, että lainapalvelu veloittaa lainan nopeasta tilisiirrosta lisämaksua. Yleisesti kuitenkin voidaan sanoa, että myönnetty laina maksetaan tilille ilman mitään lisäkuluja noin 1 – 3 pankkipäivässä. Pikavipin tilille siirtymiseen vaikuttaa oleellisesti myönnetyn lainasumman määrä. Mitä suurempi laina on kyseessä, sen kauemmin tilille siirto keskimäärin kestää. Lainan tilille siirtämiseen vaikuttaa myös mihin kellonaikaan haet lainaa ja missä pankissa sinulla on pankkitili.

Lainavertailussa kannatta kiinnittää huomiota myös lainassa oleviin muihin ominaisuuksiin, kuten onko lainassa mahdollista pitää myöhemmin maksu- tai lyhennysvapaata kuukautta. Tämä voi olla tärkeä seikka, jos lainan takaisinmaksamisen aikana sairastut tai elämässä tulee vastaan jokin muu lyhytaikainen arvaamaton tilanne. Maksu – sekä lyhennysvapaasta kuukaudesta kuitenkin aina sovitaan erikseen lainanmyöntäjän kanssa.

Pikavippien kulujen vertailussa kannattaa käyttää apuna lainalaskuria, johon voi syöttää kaikki lainan kulut ja nimelliskoron. Lainalaskuri laskee annettujen tietojen perusteella pikavipin todellisen vuosikoron ja ilmoittaa sen prosentteina ja selkeästi euroiksi muutettuna.

 

Kannattaako pikavippi hakea yksin vai yhdessä toisen henkilön kanssa?

Pikavipin voi hakea yksin ilman vakuuksia tai takausta, mutta yksi tapa saada pikavippi edullisemmin, on ottaa rinnalle yhteisvastuullinen hakija.

Pankit sekä rahoituslaitoksen myöntävät pikavipin paremmilla lainaehdoilla, jos hakijoita on kaksi. Syynä tähän on, että lainanmyöntäjän luottotappioriski on huomattavasti matalampi, kun lainalla on kaksi maksajaa. Jos haluat saada tästä kaiken hyödyn irti, pyydä lähipiiristä henkilö hakemaan lainaa kanssasi.

 

Onko sinulla useampi pikavippi maksettavana?

Jos olet jo aikaisemmin ottanut pikavippiä ja sinulla on tällä hetkellä maksettava useampi pikavippi, on sinun hyvä miettiä pikavippien yhdistämistä yhteen lainakokonaisuuteen.

Pikavippien yhdistäminen auttaa usein selkeyttämään taloudenpito, kun pääsee eroon monesta pienestä lainasta, joissa jokaisessa sattuu olemaan eri lainanlyhennyspäivä. Toinen hyvä syy yhdistää pikavipit on päästä eroon monen lainan aiheuttamista lainanhoitokuluista. Kun lainaa on ottanut moneen eri otteeseen, joutuu jokaisesta lainasta maksamaan erikseen kulut, korot, laskutuslisät yms.

Yhdistämällä lainat yhteen, poistuu moninkertaiset kulut ja säästö voi olla näin kuukautta kohden huomattava. Usein pikavipit yhdistetään suurempaan kulutusluottoon, koska kulutusluottoa saa jopa 60 000 euroon saakka ja kulutusluoton korko- ja kulumaksut ovat pikavippiä pienemmät.

Jos sinulla on vaikeuksia saada sopivaa järjestelylainaa pankista, voit kokeilla hakea myös Takuusäätiön järjestelylainaa.

 

Pikavipin hyvät ja huonot puolet

Hyvää

✔️ Pikavipin saa aina nopeasti tilille, yleensä jopa 5- 10 minuutissa.

✔️ Pikavippi on hyvä ratkaisu, kun tarvitset lainaa heti käyttöösi ilman pidempää odottelua.

✔️ Pikavipin hakeminen netissä on maksutonta ja nopeaa.

✔️ Myönnetyn pikavipin voi käyttää kuten haluaa.

✔️ Pikavippiä varten ei tarvitse hankkia takaajia tai vakuuksia.

✔️ Pikavipit ovat suuruudeltaan yleensä 1000 – 3000 euroa. Näin pientä lainaa on mahdotonta saada pankista tai se on ainakin yhtä työläs prosessi kuin suuremman lainan hakeminen.

✔️ Pienen lainan hakukriteerit on joustavammat kuin isomman – lainaa on suhteellisen helppo saada.

Huonoa

❌ Vanhaa lainaa ei koskaan kannata maksaa takaisin uudella pikavipillä. Tämä saattaa myöhemmin tuoda taloudenhallintaan vaikeuksia.

❌ Älä ota pikavippiä ellet todella tarvitset sitä, sillä sen kulut ovat yleensä hieman suuremmat kuin muiden lainojen kulut.

Pikavipin korko on muihin lainoihin verraten korkeampi. Pikavippi on tarkoitettu nopeaan rahan tarpeeseen ja maksettavaksi takaisin suhteellisen nopeasti. Näin lainan korkokulut eivät pääse kasaantumaan.

❌ Ota pikavippiä vain sen verran kuin tarvitset ja varmista että sinulla on maksukykyä maksaa laina pois ajallaan.

Usein kysytyt kysymykset aiheesta: Pikavippi

Mitä tarkoitetaan pikavipillä?

Pikavippi on pieni laina, joka otetaan yleensä akuuttiin lainatarpeeseen, koska laina maksetaan nopeasti tilille. Pikavippiä haetaan yleensä muutama tuhat euroa ja lainan takaisinmaksuaika on lyhyt.

Kuinka nopeasti voin saada pikavipin tililleni?

Pikavipin saamisen nopeus riippuu useista tekijöistä, kuten lainantarjoajasta ja hakemuksen käsittelyajasta. Keskimäärin laina maksetaan tilille saman päivän aikana lainan hakemisesta.

Mikä on pikavipin laina-aika?

Pikavipin laina-aika riippuu haetusta lainasummasta. Pikalaina maksetaan usein takaisin nopeasti, mutta lainaan voi saada takaisinmaksuaikaa jopa muutaman vuoden.

Kuinka voin vertailla eri pikavippien korkoja ja kuluja?

Vertailemalla pikavippien todellisia vuosikorkoja, jotka sisältävät kaikki lainan kustannukset, kuten nimelliskoron, avausmaksun ja muut kulut. VarmaLaina.fi auttaa lainavertailussa. Pyydä maksuttomat lainatarjoukset katsottavaksi, niin pääset vertailemaan henkilökohtaisia lainatarjouksia.

Minkälaisia ehtoja minun tulee täyttää, jotta voin hakea pikavippiä VarmaLaina.fi-palvelun kautta?

Pikavipin hakemiseen VarmaLaina.fi-palvelun kautta tarvitset yleensä täysi-ikäisyyden, vakituisen osoitteen Suomessa, puhtaat luottotiedot ja riittävät tulot. Ehdot voivat kuitenkin vaihdella lainantarjoajan ja lainatuotteen mukaan.

Mitä muita vaihtoehtoja minulla on, jos en halua ottaa pikavippiä?

Pikavippien sijaan voit harkita muita lainavaihtoehtoja, kuten kulutusluottoja, luottokortteja tai perinteisiä pankkilainoja. Voit myös harkita vaihtoehtoisia tapoja rahoittaa tarpeesi, kuten säästämistä, laskujen neuvottelua tai oman talouden budjetoinnin tarkistamista.

Miten voin varmistaa, että lainanantaja on turvallinen ja luotettava?

Voit varmistaa lainanantajan luotettavuuden tarkistamalla, että se on rekisteröity ja valvottu toimija. Voit myös lukea muiden asiakkaiden kokemuksia ja arvioita kyseisestä lainanantajasta. Tarkista myös, että lainanantaja ilmoittaa kaikki lainan kulut selkeästi ja avoimesti.

Mihin pikavipin voi käyttää?

Pikavippi voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin, kuten yllättäviin laskuihin, arjen kulujen kattamiseen, hankintojen rahoittamiseen tai jopa lomamatkan rahoittamiseen. Jokainen lainanhakija määrittää, mihin lainan käyttää.

Mikä on pikavipin todellinen vuosikorko?

Pikavipin todellinen vuosikorko on luku, joka sisältää kaikki lainan kulut ja kustannukset. Se auttaa vertailemaan eri pikavippien ja muiden lainojen todellisia kustannuksia keskenään. Mitä suurempi lainan todellinen vuosikorko on, sitä kalliimmasta pikavipistä on silloin kyse. Pikavippien korot saat selville pyytämällä maksuttomat lainatarjoukset vertailtavaksesi esimerkiksi VarmaLaina.fi palvelun kautta.

Mitä teen, jos kohtaan ongelmia pikavipin takaisinmaksun kanssa?

Ota yhteyttä lainantarjoajaan ja neuvottele maksusuunnitelman muutoksista, jos et pysty maksamaan takaisin sovitussa aikataulussa.

Miten löytää edullinen pikavippi?

Edullisen pikavipin löytäminen vaatii vertailua eri lainanantajien tarjousten välillä. Tärkeintä on tarkistaa lainan todellinen vuosikorko, joka sisältää kaikki lainan kustannukset. Lisäksi on tärkeää huomioida takaisinmaksuaika, korko ja muut kulut ennen lainan ottamista.

Mitä riskejä pikavipeihin liittyy?

Pikavipit voivat aiheuttaa velkaantumisriskin, sillä korko ja muut kustannukset voivat olla korkeat. Lisäksi pikavippien nopeus voi houkutella ottamaan lainaa ilman huolellista harkintaa, mikä voi johtaa maksuvaikeuksiin.

Lue lisää blogista:

VarmaLaina.fi
Logo