VarmaLaina.fi | asiakaspalvelu@varmalaina.fi

Lainan todellinen vuosikorko

Lainan todellinen vuosikorko

Mitä tarkoittaa lainan todellinen vuosikorko?

Lainatermistössä puhutaan muun muassa lainan todellisesta vuosikorosta ja lainan nimelliskorosta – tarkoittavatko nämä samaa asiaa?

Vastaus on, että eivät. Lainan todellinen vuosikorko kuvaa lainan todellista vuotuista korkoprosenttia, joka sisältää lainan kaikki kulut ja korot yhteensä.

Lainan nimelliskorko taas tarkoittaa lainan korkoa ja tämä ei sisällä mitään muita lainaan liittyviä maksuja.

Jos siis haluat tehdä lainallesi tarkemman vertailun ja selvittää mikä laina on oikeasti edullisin, lainan nimelliskorko ei kerro koko totuutta.

Koska jokaisella lainantarjoajalla palvelumaksut ja muut maksut on ilmoitettu hieman eri suuruisilla summilla, kannattaa kiinnittää huomiota lainojen vertailussa lainan todelliseen vuosikorkoon.

Lainan todellinen vuosikorko sisältää lainan nimelliskoron ja lisäksi kaikki muut lainaan liittyvät lainanhoitomaksut, avausmaksut ja muut kulut.

Lainojen vertailussa kannattaakin kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon – mitä pienempi on lainan todellinen vuosikorko, sen edullisemmasta lainasta on kyse.

*Lainan todellinen vuosikorko muodostuu muun muassa seuraavista seikoista:

  • Avaus ja palvelumaksuista
  • laskutuslisästä
  • lainan nimellisestä vuosikorosta
  • lainan käsittelymaksuista.

*Lähde: VertaaLainaa.fi | lainan todellinen vuosikorko

Jos lainavertailussa lainatarjousten välillä ei ole suuria eroja lainan todellisen vuosikoron lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota muihin lainaehtoihin.

Lainasumman ja maksuajan ollessa pidempi on lainan muilla ehdoilla suuri merkitys.

Selvitä mm: onko lainaan mahdollista saada maksu- tai lyhennysvapaata? Sekä onnistuuko nykyisten velkojen (autolainan, joustoluoton, pikavipin, osamaksun) yhdistäminen uuteen lainaan?

 

Lainan todellista vuosikorkoa kannattaa vertailla

Pyydä useampi lainatarjous, niin näet parhaiten missä lainassa on alhaisin lainan todellinen vuosikorko.

Lainatarjoukset kannattaa aina pyytää useammalta lainantarjoajalta, niin halvimman lainan löytää onnistuu varmemmin.

Lainatarjouksien jälkeen vertaa lainoja toisiinsa. Tarkastele missä lainassa on alhaisin todellinen vuosikorko? Mikä lainatarjous vastaa lainatarvettasi parhaiten? Mihin lainaan saa tarvittaessa lyhennysvapaata? Mitkä muut asiat vaikuttavat lainapäätökseesi?

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei ole koskaan sitova lainapäätös, vaan saat tutustua rauhassa lainatarjouksiin.

Esimerkki lainatarjouksesta: Lainaa 10 000 euroa, laina-aika 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %, lainan todellinen vuosikorko 6,26 %. Takaisinmaksettava summa 11 623 euroa. Lainan kuukausierä 5 vuoden maksuajalla 193,71 euroa kuukaudessa.

Maksuttomat lainatarjoukset voit pyytää suoraan VarmaLaina.fi palvelun kautta. Yhden hakemuksen täyttämisen jälkeen lainahakemus kilpailutetaan yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä ja jokainen kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahoituslaitos pyrkii omien lainanhakuehtojensa perusteella jättämään oman lainatarjouksensa.

Kilpailuta laina usean eri lainantarjoajan välillä niin sinulla on hyvät edellytykset edullisen lainan löytämiseen.

VarmaLaina.fi