VarmaLaina.fi | asiakaspalvelu@varmalaina.fi

Pikavippien yhdistäminen

Pikavippi tai mikä tahansa muu laina on hyvä ratkaisu rahoitustarpeeseen, kun omat rahat eivät yksin riitä. Jossain vaiheessa on kuitenkin hyvä pysähtyä tarkastelemaan omaa talouttaan. Pikavippien ja muiden lainojen yhdistäminen on tullut ajankohtaiseksi, kun henkilöllä on kaksi tai useampi laina hoidettavanaan. Pikavippien yhdistäminen tuo pidemmällä ajalla selvää säästöä, koska jokaisesta otetusta lainasta joutuu maksamaan kulut ja korkomaksut erikseen. Monen pienen lainan yhdistäminen yhteen suurempaan lainaan on lähes poikkeuksetta taloudellisesti järkevää.

                        Pikavippien yhdistäminen poistaa päällekkäiset lainanhoitokulut.

 

Uusi korkokattolaki

Pikavippien yhdistäminen on viime syksyn jälkeen ollut vilkasta. Syynä tähän on ollut uusi korkokattolaki, jonka johdosta vakuudettomien lainojen nimellinen vuosikorko muuttui kuluttajalle edullisempaan suuntaan ja samalla asetettiin laki tiukentamaan myös lainan muita kuluja. Uuden korkokattolain nojalla lainan nimellinen vuosikorko saa olla korkeintaan 20 % ja lainan muut kulut vuodessa yhteensä 150 euroa. Laki koskee syyskuun ensimmäisen päivän jälkeen otettuja lainoja, mutta ennen lakimuutosta otetun lainan saa kilpailuttaa uudelleen vastaamaan uutta lakia.

Ennen lakimuutosta pikavippien lainakorko oli 50 % tuntumassa ja lainan muut kulut lainapalvelun itsensä määriteltävissä. Lakimuutoksen jälkeen markkinoilta poistui ns. kalliit lainat, joten lainan uudelleen kilpailuttaminen ja pikavippien yhdistäminen on ollut nyt ajankohtaista.

Lue lisää aiheesta: Vakuudettomien lainojen korkokattolaki muuttui

 

Pikavippien yhdistäminen kannattaa aloittaa ajoissa

Älä turhaan maksa monen lainan päällekkäisiä kuluja ja lainakorkoa, jos voit tehdä asialle jotain. Lainojen yhdistäminen on syytä aloittaa heti, kun siihen on sopivasta aikaa. Hakijan apuna toimii maksuton VarmaLaina.fi palvelu, joka kilpailuttaa lainahakemuksen jopa 30 pankin ja rahoitusyhtiön kesken. Jokainen lainanmyöntäjä, joka pystyy tarjoamaan hakijalle hänen tarvitsemaansa yhdistelylainaa, jättää oman lainatarjouksensa hakijan tarkistettavaksi.

Toimi näin:

  • Laske paljonko sinulla on velkaa yhteensä
  • Lisää summa lainahakemukseen
  • Täytä hakemus huolellisesti ja lähetä
  • Saat lainatarjouksen vertailtavaksi
  • Valitse edullisin yhdistelylaina
  • Maksa pienet korkeakorkoiset lainat pois

Pikavippien yhdistämisen jälkeen sinulla on maksettavana yksi suurempi laina. Lainojen yhdistäminen selkeyttää näin taloudenhallintaa, kun muistettavana on vain yksi lainan eräpäivä. Yhdistämällä lainat pääset eroon päällekkäisistä lainanhoitokuluista ja säästät pidemmällä ajalla merkittävästi. Rahallista säästöä on vaikea arvioida, koska jokainen yhdistelylaina on hieman erilainen.

Hakija voi halutessaan laskea arvioin säästöstä maksuttomalla lainalaskurilla. Lainalaskuriin syötetään haettu lainasumma, maksuaika, nimelliskorko sekä lainan hoitokulut. Lainalaskuri laskee suuntaa antavan arvioin yhdistelylainalle. Lainalaskurilla voi olla kuitenkin vaikea arvioida lainan kuluja ja korkoa, joten henkilökohtaisen lainalaskelman saat täyttämällä ja lähettämällä lainahakemuksen kilpailutettavaksi.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei ole koskaan sitova päätös lainan ottamisesta. Hakija saa pyytää maksuttoman lainatarjouksen ilman sitoutumista tai riskiä vertailtavakseen.

 

Yhdistelylainaa jopa 60.000 euroon saakka

Lainat jotka hakija voi yhdistää voivat olla esimerkiksi joustoluotto, kulutusluotto, osamaksu, pikavippi tai luottokorttivelka. Lainojen ei siis tarvitse olla pelkästään pikavippejä. Yhdistelylainaa voi hakea 100 eurosta aina jopa 60.000 euroon saakka. Takaisinmaksuaikaa uudelle yhdistelylainalle voi saada 1 – 20 vuotta. Jos siis otat yhden suuremman lainan pidemmällä maksuajalla, voit mahdollisesti saada lainallesi pienemmän kuukausierän. Näin rahaa jää jatkossa enemmän muuhun elämiseen. Yhdistelylainaa varten hakija ei tarvitse takaajia tai vakuuksia.

 

VarmaLaina.fi