Keittiöremontti – suunnittelusta toteutukseen

keittiöremontti

Keittiö on kodin sydän, jossa vietetään aikaa ruuanlaiton parissa ja seurustellen. Ei ole siis samantekevää millainen keittiö on. Keittiöltä vaaditaan monenlaisia ominaisuuksia – sen tulee olla käytännöllinen, viihtyisä sekä kestävä. Ellei keittiö ole toimiva, asialle on syytä tehdä jotain, mutta keittiöremontti maksaa helposti useita tuhansia euroja eikä kaikkea voi tehdä itse. 

Parhaaseen lopputulokseen keittiöremontissa pääset tarkalla suunnittelulla ja ammattilaisia apuna käyttäen. Budjetin laatiminen auttaa hahmottamaan mitä ominaisuuksia keittiöön on mahdollista haaveilla.

 

Keittiön malli ja koko vaikuttaa suunnitteluun 

Keittiöremontti on aina suuri investointi eikä siihen kannatta lähteä ilman tarkempaa suunnittelua. Nopealla Googlettamalla netistä löytyy useita keittiöfirmoja, joista saa suunnitteluapua. Heillä on myös käytössään erilaisia ohjelmia, joilla keittiön suunnittelu käy näppärästi.

Keittiön suunnittelussa täytyy ottaa huomioon keittiön malli ja koko. Keittiöstä sanotaankin, että ne ovat joko L:n tai I: muotoisia. Lieden ympärille tulee jättää laskutilaa tavaroille ja keittiön kaapit tulee olla lähietäisyydellä. Toimivuus on varmasti kaikkein tärkein asia, mutta keittiön tulee olla lisäksi myös viihtyisä ja sopia muuhun kodin tyyliin.

Netistä löytyy monenlaisia keittiömalleja, joihin kannattaa tutustua tarkemmin saadakseen selville omat mieltymykset. Toki keittiöfirman työntekijät ovat ammattilaisia tässä asiassa, joten heidän puoleensa kannattaa aina kääntyä, jos itsellä menee sormi suuhun keittiövalikoiman runsauden edessä.

 

Keittiöremontin budjetti auttaa hahmottamaan suunnittelussa

Keittiöremontin tärkein kulmakivi on budjetin laatiminen. Ellei tarkempaan budjettia ole olemassa, on vaikea arvioida paljonko keittiöremonttiin voi rahaa laittaa. Tämä asia tullaan myös kysymään, kun menet suunnittelemaan keittiötä.

Keittiöremontin hinta voi vaihdella muutamasta tuhannesta jopa 30 000 euroon saakka. Remontin hintaan vaikuttaa kuinka laajasta remontista on kyse. Remontoidaanko koko keittiö lattiasta kattoon vai onko tarkoitus vain maalata keittiönkaapit uudelleen ja hieman ehostaa keittiötä? Niin monet asiat vaikuttaa lopulliseen hintaan, joten keittiöremontin budjetin laatiminen on tärkeää.

Voit aloittaa oman keittiöremontin budjetin laatimisen esimerkiksi K-Raudan vinkeillä.

 

Kuinka paljon keittiöremontissa voi itse tehdä?

Itse tekemällä säästää, mutta on tärkeä tiedostaa mitä osaa tehdä itse ja mitkä asiat kannattaa jättää suosiolla ammattilaisille. Moni päättää säästää siinä kohtaa, kun kysytään halutaanko keittiö asentaa itse vai tuleeko ammattilaiset asentamaan keittiön? Keittiön asennus maksaa noin 500 – 1000 euroa, missä kohtaa monella herää ajatus, että haluaa asentaa keittiön itse – eihän tuo ole temppu eikä mikään.

Keittiön asentaminen vie kuitenkin yllättävän kauan aikaa. Osat ovat paloissa ja niitä on paljon. Ylähyllyjen asentaminen ei onnistu yksin ja asentamiseen vierähtää keittiön koosta riippuen 2 – 7 täyttä päivää. Toki, jos keittiön valmiiksi saamisella ei ole kiire – on keittiön asentaminen itse täysin mahdollista. Mutta jos muutto jo häämöttää – kannattaa miettiä onko asentaminen järkevää tehdä itse siinä vaiheessa vai keskittää oma osaaminen muihin töihin.

 

Kulutusluotolla onnistuneeseen keittiöremonttiin

Keittiöremontti tulee kustantamaan muutamasta tuhannesta eurosta jopa 20.000 – 30.000 euroon saakka. Hinta nousee sitä korkeammaksi, mitä laajemmasta remontista on kyse. Jos keittiössä menee kaikki uusiksi ja lisäksi tulee sähkö- sekä putkitöitä, on remontti sitä kalliimpi. Itse voi aina tehdä mahdollisimman paljon, mutta osan töistä joutuu teettämään ammattihenkilöllä. Harvalta löytyy suurempaan keittiöremonttiin koko summaa säästöistä. Osa ei edes halua käyttää kaikkia säästöjään remonttiin, vaan sitä varten otetaan remonttilaina.

Varmalainan kautta voi hakea remonttilainaa jopa 60000 euroon saakka ilman takaajia tai vakuuksia. Laina-aika remonttilainassa on lainasummasta riippuen 1 – 20 vuotta. Keittiöremonttia varten otetuin lainatuote on vakuudeton kulutusluotto, joka maksetaan myönteisen lainapäätöksen jälkeen asiakkaan tilille heti.

Kun hakija täyttää Varmalaina.fi palvelussa yhden lainahakemuksen, se kilpailutetaan hetkessä yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Kilpailutuksessa on mukana monia tunnettuja pankkeja ja vakavaraisia rahoitusyhtiöitä. Varsinaisessa keittiön suunnittelussa sekä keittiöfirmojen kilpailuttamisessa menee aikaa ja voimia, joten remonttilainan kilpailuttamisessa kannattaa päästää itsensä helpommalla. Jätä lainahakemus Varmalainan välitettäväksi eteenpäin, niin saat muutamassa minuutissa lainatarjoukset vertailtavaksesi. Saat nopeasti selville mistä kannattaa ottaa edullisin remonttilaina.

VarmaLaina.fi
Logo