Lainaa heti aina 60.000 € asti ilman vakuuksia

Tavoitat yhdellä hakemuksella 30+ pankkia ja muuta luotonantajaa

Kuvake1

Vertaa lainoja ilmaiseksi

Kuvake1

100 % kotimainen palvelu

Kuvake1

100 % maksuton palvelu

Kuvake1

Tavoita 30+ luotonmyöntäjää

Täytä lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Kilpailuta lainoja 60 000 € asti - maksutta!

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme muutamassa minuutissa.


🏦 30+ pankkia    ⚡ Nopea    ✔️ Ilmainen


Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä*
79 €
Korot & kulut*
4 220 €

VarmaLaina.fi  /  Lainaa

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150€. Lainan todellinen vuosikorko on max. 38%. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100-60.000€.

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.


Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella:

Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella


Hae lainaa ilman vakuuksia 60.000 € sopivalla kuukausierällä

Aloita lainan hakeminen kilpailuttamalla useita pankkeja ja muita lainapalveluita.

Kun haet lainaa 100 – 60 000 euroa meidän maksuttoman palvelumme kautta, lainasi kilpailutetaan yli 30 pankin ja muun rahoitusyhtiön kesken.

Saat siis aina yhdellä hakemuksella useiden pankkien lainatarjoukset vertailtavaksesi.

Lainatarjousten pyytäminen on aina maksutonta, eikä lainatarjousten pyytäminen sido sinua mihinkään.

Pyydä omat lainatarjoukset jo tänään ja katso millä korolla pankit ovat valmiita myöntämään lainaa juuri sinun tarpeeseesi.

 

Mikä on Varmalaina.fi palvelu?

VarmaLaina.fi on puolueeton ja täysin maksuton lainojen vertailu- ja kilpailutuspalvelu.

Kun sinä tarvitset lainaa ilman vakuuksia, mutta et ehdi kilpailuttamaan useita eri pankkeja ja rahoitusyhtiöitä, me teemme sen sinun puolestasi. 

Olipa sinun lainatarpeesi nopea pikavippi tai suurempi kulutusluotto, löydät palvelumme avulla sinulle sopivan lainan.

Me toimitamme sinulle valmiit lainatarjoukset usealta pankilta ja rahoitusyhtiöltä (kaikki yhteistyöpankit ja lainantarjoajat ovat esillä sivustolla). Lainatarjouksista näet heti kaikki lainan kulut, sekä lainan todellisen vuosikoron.

Saatuasi lainatarjoukset näet heti sen, mistä pankista saat sinulle sopivinta ja edullisinta lainaa heti käyttöösi.

Myös lainansaantimahdollisuutesi parantuvat, kun lainaa kilpailuttaa rahoitusalan ammattilaiset.

Useiden palautteiden perusteella asiakkaat ovat todenneet, että kilpailuttamisen kautta on löytynyt juuri se edullisin laina ja tuo helppo uskoa, koska jokainen lainan kilpailutuksessa mukana oleva lainantarjoaja pyrkii antamaan parhaan mahdollisen lainatarjouksen. Kilpailuta laina maksutta jopa yli 30 pankin ja muun luotonantajan kesken.

Lainaa

Me kilpailutamme pankit puolestasi, täysin ilmaiseksi

Netissä toimii kymmeniä erilaisia lainapalveluita ja jokaisella on omat lainaehtonsa ja hintansa. Tavallisen kuluttajan onkin varsin vaikea vertailla eri lainapalveluiden ehtoja ja hintoja toisiinsa.

Asiaa ei juurikaan helpota sivustot, jotka esittelevät vain pelkkiä lainapalveluiden esimerkkikorkoja, sillä ne eivät kerro mitään lainan todellisista ja lopullisista kustannuksista. Lainojen korot ovat aina henkilökohtaiset, eikä niitä voi saada selville kuin pyytämällä itselleen henkilökohtaisen lainatarjouksen.

Palvelustamme saat yhdellä hakemuksella useiden pankkien lainatarjoukset nopeasti ja täysin ilman mitään maksua. Enää sinun ei siis tarvitse itse kahlata läpi kymmeniä erilaisia palveluita ja opiskella eri lainapalveluiden ehtoja ja hinnastoja, sillä me teemme sen sinun puolestasi.

Kun olemme toimittaneet sinulle lainatarjouksemme, voit vertailla niitä toisiinsa. Palvelustamme löytyy myös monipuolinen lainalaskuri, joka helpottaa lainan kulujen ja korkojen hahmottamista.

Tiimiimme kuuluu Suomen rautaisimmat rahoitusalan ammattilaiset, joiden avulla löytyy juuri sinulle markkinoiden halvin laina. Jätä maksuton lainatarjouspyyntö palveluumme ja valjasta tiimimme käyttöösi.

 

Kuka voi saada lainaa?

Voit saada vakuudetonta lainaa VarmaLaina.fi palvelun kautta, jos sinulla on:

 • Säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Riittävä maksukyky.
 • Puhtaat luottotiedot.
 • Vähintään 18 vuoden ikä.

 

Paljonko voin saada lainaa?

Palvelumme kautta voi hakea vakuudetonta lainaa 100 – 60 000 euroa. Se kuinka paljon voit saada lainaa, riippuu monesta eri asiasta. Pankit joilta lainatarjoukset tulevat, haluavat aina varmistaa, että laina on kooltaan lainanhakijan elämäntilanteeseen sopiva, eikä sen takaisinmaksu aiheuta ongelmia.

Myönnettävän lainan määrään vaikuttavat muun muassa seuraavat asiat:

 • Kuinka hyvin olet hoitanut raha-asiasi tähän asti?
 • Mikä on elämäntilanteesi?
 • Minkälainen työsuhde sinulla on?
 • Kuinka paljon olet hakemassa lainaa?
 • Kuinka suuret ovat kuukausittaiset tulosi ja menosi?
 • Haetko lainaa yksin vai yhdessä esimerkiksi puolisosi kanssa?

 

Kuinka pitkä maksuaika lainassa on?

Lainaa voi hakea 1 – 20 vuoden maksuajalla. Maksuajan voit valita yhden vuoden tarkkuudella.

Koska välitämme lainatarjouspyyntösi yli 30 pankille ja muulle lainapalvelulle, on mahdollista että voit saada myös lainatarjouksia joissa ehdotetaan hieman pidempää tai lyhyempää maksuaikaa.

 

Mistä kannattaa hakea lainaa?

Pankkilainat ovat olleet yleisesti aina sieltä edullisemmasta päästä, kun on vertailtu eri lainapalveluita. Kun haet lainaa palvelumme kautta, tulet saamaan useiden pankkien lainatarjoukset.

Suurin osa lainatarjouksista tulee tunnetuilta pankeilta. Vertaa saamiasi lainatarjouksia ja valitse sen pankin lainatarjous, joka on kuluiltaan ja ehdoiltaan sinulle sopivin.

Lainahakemuksen täyttäminen tai lainatarjousten vastaanottaminen ei aiheuta sinulle minkäänlaisia kuluja, joten laina kannattaa kilpailuttaa jo säästösyistä.

Jokainen pankki ja rahoitusyhtiö joka on mukana kilpailutuksessa tietää, että huomiostasi kilpailee myös moni muu lainatarjouksellaan. Tämä kilpailuasetelma antaa sinulle edun löytää kilpailukykyinen ja edullinen laina.

 

Minkä tyyppistä lainaa voin hakea?

Eri lainan tarpeisiin löytyy erilaisia lainatuotteita. Oikeanlaisen lainatuotteen valitseminen on aina ensiarvoisen tärkeää:

Kulutusluotto: Kulutusluotto on Suomen yleisin ja käytetyin lainatuote. Kulutusluotto voi olla vakuudeton tai vakuudellinen laina ja sen maksuaika on 1 – 20 vuotta.

Vakuudeton kulutusluotto on yleinen rahoitusmuoto remonteille, häille ja auton hankinnoille. Vakuudettoman kulutusluoton saa yleensä tilille jopa saman päivän aikana.

 

Joustoluotto: Joustoluotto on luottokortin tapainen jatkuva luotto, jossa on tietyn suuruinen luottoraja. Luottarajan suuruuden määrää aina se rahoitusyhtiö, josta luotto on haettu. Joustoluotossa korot ja kulut kertyvät vain nostetun luoton osalta.

 

Pikavippi: Pikavippi on pieni, nopeasti myönnettävä lainatuote, joka sopii hyvin äkillisiin rahantarpeisiin. Nykyisin pikavippi on mahdollista saada hyvinkin pitkällä maksuajalla. Pikavippien tarjonta on kuitenkin ollut laskussa jo usean vuoden ajan, eikä monikaan lainapalvelu myönnä enää pikavippejä.

 

Hakemalla vääränlaista lainaa, voi helposti joutua ongelmiin lainan kanssa. Käyttämällä VarmaLaina.fi palvelua, saat lainatarjouksia monipuolisesti useilta eri lainapalveluilta.

Olipa lainantarpeesi mikä tahansa, me kilpailutamme tarpeeseesi soveltuvan pikavipin, kulutusluoton, joustoluoton tai pankkilainan. Voit siis hakea minkä tyyppistä lainaa tahansa väliltä 100 – 60.000 euroa, lainan käyttötarkoituksella ei ole väliä. Ainut asia joka meille on tärkeää, on se että löydämme juuri sinun tarpeeseesi soveltuvinta ja edullisinta lainaa. Älä siis haaskaa omaa aikaasi arvuuttelemalla mistä sinulle löytyisi varmaa lainaa, me voimme etsiä sen sinulle tuossa tuokiossa.

 

Miksi nykyinen laina kannattaa kilpailuttaa?

Lähes jokainen suomalainen kilpailuttaa oman matkapuhelin- ja sähköliittymänsä tasaisin väliajoin. Lomalle lähdettäessä kilpailutetaan matkat, lennot ja hotellihuoneet. Myös jokapäiväisten hankintojen hintavertailu on nykyään helppoa ja suosittua.

Nykyään myös vanhojen lainojen kilpailuttaminen on helppoa ja mutkatonta, vaikka valitettavan harva suomalainen kilpailuttaa olemassa olevaa lainaansa uudelleen. Tämä johtuu varmaan siitä että laina mielletään sellaiseksi tuotteeksi, jonka takaisinmaksusta sovitaan lainaa hakiessa, eikä sen vaihtaminen toiseen palveluun välttämättä käy edes mielessä. Tämän seurauksena tuhansilla suomalaisilla on lainaa, jonka voisi varmasti vaihtaa halvempaan ja joustavampaan vaihtoehtoon. Myös vanhan jo olemassa olevan lainan voi siis kilpailuttaa uudelleen täysin maksutta. Tämän vuoksi suosittelemmekin kaikkia kilpailuttamaan myös lainat yhtä tasaisin väliajoin, kuin esimerkiksi sähkö- ja puhelinliittymätkin.

Ota lainatarjouksissa seuraavat asiat vertailuun:

 • Lainan todellinen vuosikorko – lainantarjoajien tulee esittää tarjouksessaan hakemasi lainan kustannukset. Vertaa lainatarjouksissa lainojen todellisia vuosikorkoja. Se on hyvä mittari arvioimaan lainan edullisuutta, koska vuosikorko pitää sisällään kaikki lainaan liittyvät kulut (avausmaksu, tilinhoitokulut, nimelliskorko, laskutuslisä yms.)
 • Laina muut edut – onko lainaa mahdollista saada maksu- tai lyhennysvapaata? Tämä voi olla tärkeä seikka myöhemmin, jos sinä tai puolisosi joudutte äkillisesti työttömäksi tai sairastutte.
 • Lainasumma ja maksuaika – tarkista, että laina ja sen takaisinmaksuaika ovat sellaiset, että kykenet hoitamaan kuukausierät ilman ongelmia.

 

Miten nykyinen laina kilpailutetaan?

Voit kilpailuttaa nykyisen lainasi palvelumme avulla vain muutamassa minuutissa. Riittää kun pyydät lainatarjousta sille summalle, minkä verran sinulla on vanhaa lainaa maksamatta. Tämän jälkeen me kilpailutamme lainatarjouspyyntösi kaikilla yhteistyökumppaneillamme ja toimitamme saamamme lainatarjoukset sinulle.

 

Mihin tarpeeseen lainaa voi hakea?

Voit hakea lainaa auton rahoitukseen, remontointiin, lomamatkaan, juhlien järjestämiseen, veneen hankintaan tai mihin tahansa muuhun pieneen tai suureen hankintaan. Saat kauttamme useiden pankkien lainatarjoukset ja voit hyväksyä niistä juuri sen, jonka haluat. Sinun ei tarvitse olla kyseisen pankin asiakas ennestään hyväksyäksesi heidän lainatarjouksen. Lainan nostamisen jälkeen voit edelleen käyttää nykyistä pankkiasi jokapäiväisten pankkiasioiden hoitamiseen ja maksaa vain tuon uuden lainan lyhennykset siihen pankkiin, josta olet sen nostanut.

 

Voinko hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia?

Kyllä voit.

Me ymmärrämme sen, että kun on kiire saada lainaa tilille, ei silloin ole aikaa lähteä kyselemään ja etsimään lainalle sopivia takaajia. Tämän vuoksi palvelumme onkin erikoistunut kilpailuttamaan täysin vakuudettomia lainoja, joihin ei vaadita henkilötakaajia tai muitakaan vakuuksia.

 

Kuinka nopeasti saan lainaa tilille?

Palvelumme välittämät lainatuotteet ovat 100 % vakuudettomia lainoja, eikä niihin siis vaadita mitään vakuuksia tai henkilötakaajia. Kun lainaa voi hakea ilman vakuuksia ja takaajia, tarkoittaa se samalla sitä, että lainaa saa nopeasti käyttöönsä. Nopeimmillaan pienemmät lainat saa tilille noin 15 minuutissa, mutta suurempien lainojen kohdalla voi mennä pidempi aika.

Lainan saamisen nopeuteen vaikuttaa seuraavat asiat:

 • Mihin kellon aikaan olet jättänyt lainahakemuksesi
 • Haetko lainaa arkipäivänä vai viikonloppuna
 • Kuinka suurta lainaa olet hakemassa
 • Haetko lainaa yksin vai yhdessä toisen henkilön kanssa

Nopeimmillaan saat lainaa tilille, kun jätät lainahakemuksen arkipäivän kello 8.00 – 16.00 välisenä aikana. Monet suuremmat pankit käsittelevät lainahakemuksia vain arkipäivisin, joten viikonloppuna haettu laina siirtyy tilille monesti vasta seuraavana arkipäivänä.

 

Voinko hakea lainaa yhdessä puolisoni kanssa?

Kyllä voit.  Palvelustamme voit hakea lainaa heti myös yhdessä toisen yhteisvastuullisen hakijan kanssa. Kun haette lainaa yhdessä, saatte myös paremman mahdollisuuden saada hyväksytty lainapäätös. Myös lainan korko on aina pienempi, kun lainalla on kaksi hakijaa. Myös lainan takaisinmaksu on turvallisempaa, kun se ei ole kokonaan vain yhden henkilön harteilla.

VarmaLaina.fi palvelu suosittelee aina hakemaan lainaa yhdessä toisen yhteisvastuullisen hakijan kanssa, jos se vain on mahdollista.

 

Miksi laina kannattaa kilpailuttaa VarmaLaina.fi palvelussa?

Lainojen kilpailuttaminen usealla eri pankilla vie paljon aikaa. Yhden lainahakemuksen huolellinen täyttäminen vie keskimäärin noin 10 minuuttia, joten jos haluat kilpailuttaa lainan 30 eri pankin tai rahoitusyhtiön välillä, se vie sinulta yli 5 tuntia.

Tuo kuulostaa varsin suurelta urakalta, eikä monikaan jaksa sitä loppuun saakka suorittaa. Nyt sinun ei tarvitse edes yrittää lähteä täyttämään 30. erillistä lainahakemusta, saadaksesi 30 lainatarjousta. Nyt riittää että jätät oman lainahakemuksesi meille, niin me kilpailutamme sen sinun puolestasi noin 30 eri pankilla ja muulla rahoitusyhtiöllä.

Käyttämällä palveluamme säästät omaa aikaasi reilusti yli 5 tuntia. 

 

Miten aloitan lainavertailun?

Lainojen vertailu on aina tärkeää, sillä lainojen kuluissa ja koroissa on todella suuria eroja. Lainojen vertaileminen edellyttää kuitenkin ensin lainatarjousten hankkimista.

Palvelumme avulla saat aina yhdellä hakemuksella jopa 30 lainatarjousta, joten lainojen vertailemisen aloittaminen on todella helppoa ja nopeaa. Pyytämällä lainatarjoukset meiltä, saat heti haltuusi lainatarjoukset joissa on kaikki lainojen kulut ja todelliset vuosikorot selvästi esillä. Pääset siis heti vertailemaan lainatarjouksia, eikä sinun tarvitse uhrata aikaasi lainatarjousten pyytämiseen.

 

Miten lainojen yhdistäminen tehdään?

Lainojen yhdistäminen on nykyään suositumpaa kuin koskaan aikaisemmin. Ennen täytyi varata aika pankista ja mennä sinne keskustelemaan mahdollisuudesta saada edullista yhdistelylainaa.

Nykyään lainojen yhdistäminen on kuitenkin paljon helpompaa ja sen voi hoitaa vaikka kotisohvalta käsin. Me täällä VarmaLaina.fi palvelussa olemme valmiit auttamaan sinua useiden pienien lainojen ja osamaksujen yhdistämisessä. Sinun täytyy vain laskea yhteen kaikkien yhdistettävien lainojen yhteissumma ja pyytää meiltä lainatarjousta sille summalle. Tämän jälkeen me etsimme sinulla parhaat lainatarjoukset ja toimitamme ne sinulle.

Saatuasi lainatarjoukset voit vertailla niitä nykyisiin lainoihisi ja katsoa, löytyykö niistä jokin edullisempi ja järkevämpi vaihtoehto. Kun olet yhdistänyt lainasi ja saanut oman taloutesi raiteilleen, kannattaa sinun laatia tarkka budjetti omalla rahan käytölle. Budjetin laatimiseen löytyy hyviä neuvoja esimerkiksi Ylen sivuilta. Budjettia laatiessa kannattaa muistaa se kultainen sääntö, että rahaa pitäisi pystyä laittamaan myös säästöön edes pieni summa joka kuukausi. Voit kokeilla Yle.fi:n sijoituslaskuria nähdäksesi miten sinä voisit säästää.

Lainaa

Kuinka paljon lainatarjousten pyytäminen maksaa?

VarmaLaina.fi on täysin maksuton lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu. Me emme peri sinulta mitään palvelumaksuja- tai muitakaan kuluja.

Voit siis huoletta käyttää palveluamme, tietäen että sitä ei tule sinulle mitään kustannuksia.

 

VarmaLaina palvelu lyhyesti:

 • Palvelumme ikäraja on 18 vuotta.
 • Kauttamme voit hakea lainaa 100 – 60.000 euroa.
 • Maksuajan voit valita 1 – 20 vuoden väliltä.
 • Voit hakea lainaa mihin tarpeeseen tahansa. Kuten auton hankintaan, remontointiin, lomamatkaan tai mihin tahansa muuhun pieneen tai suureen hankintaa.
 • Suosituimmat lainatuotteet ovat pikavippi, joustoluotto, kulutusluotto ja pankkilaina.
 • Me hoidamme lainojen kilpailuttamisen puolestasi. Palvelumme käyttö on sinulle täysin maksutonta. Saatuasi lainatarjoukset, vertaa lainoja ja niiden kuluja ja korkoja toisiinsa.
 • Toimimme yhdessä yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen kanssa, joten löydämme varmasti oikean lainatyypin ja palvelun sinun tarpeisiisi.
 • Voit hakea lainaa yksin, tai yhdessä vaikka puolisosi kanssa.

 

Miksi laina kannattaa hakea netistä?

Nykyään valtaosa kuluttajien lainoista haetaan netin välityksellä. Harvat kuluttajat enää viitsivät lähteä kivijalkapankkiin neuvottelemaan omaa lainaansa, eikä tuo ole kyllä mikään ihme.

Pankkien lainahakemusten käsittely voi viedä jopa useita vuorokausia ja lähes kaikkiin lainoihin vaaditaan vakuudet tai henkilötakaajia. Netin kautta haettujen lainojen käsittelyajat ovat yleensä vain muutamia minuutteja, eikä lainoihin vaadita mitään vakuuksia tai takaajia.

Myös lainapalveluiden vertailu netissä on todella helppoa ja vaivatonta. Netin lainatarjonta on varsin laaja sillä netissä toimii kymmeniä pankkeja ja muita rahoitusyhtiöitä.

Nykyään ihmisillä on kiire ja kaiken tulee tapahtua nopeasti. Tämä on ehkä suurin syy siihen, että lainaa haetaan netistä yhä useammin kuin tavallisesta kivijalkapankista.

Toinen merkittävä syy lainan hakemiseen verkosta on uusi vakuudettomia lainoja koskeva korkokattolaki, joka astui voimaan 1.9.2019. Lakimuutoksen myötä lainan nimellinen vuosikorko ei saa olla kuin korkeintaan 20% ja lainan muut kulut yhteensä vuodessa 150 euroa. Tämä muutos johti siihen, ettei kivijalkapankkien ja netissä toimivien lainantarjoajien lainahinnoittelussa ole enää suurtakaan eroa. On ollut myös hyvä huomata, että lakimuutoksen myötä monet suomalaiset pankit ovat siirtäneet palvelujaan verkkoon.

 

Vertaanko lainoissa korkoa vai kuluja?

Monet lainapalvelut ilmoittavat omilla sivuillaan näkyvästi lainan nimelliskoron. Valitettavan monet myös luulevat että tuo nimelliskorko kertoo sen, onko kyseessä halpa vai kallis laina. Nimelliskoron sijaan katse tulisikin kiinnittää lainan todelliseen vuosikorkoon, sillä se kertoo lainan todelliset kustannukset.

Lainan todellista vuosikorkoa laskettaessa siihen otetaan huomioon kaikki lainan kulut, kuten:

 • Nimelliskorko
 • Lainan järjestelypalkkiot
 • Laskutuslisä
 • Tilinhoitomaksu + muut mahdolliset kulut

Tässä vielä esimerkki lainan hinnoittelusta:

Lainaa 5000 euroa, Laina-aika on 24 kuukautta, Todellinen vuosikorko on 5 %, Lainan järjestelypalkkio: 0 euroa, Tilinhoitomaksu 0 € / kk, Kuukausierä 219 euroa. Maksat takaisin 5265 euroa.

 


Tärkeää tietoa lainan hakemisesta:

Lainan nimelliskorko:*

 • Lainan nimelliskorko ei kerro sitä, kuinka kallis tai halpa laina on kyseessä. Lainassa voi olla esimerkiksi 10 % nimelliskorko, mutta sen lisäksi lainassa voi olla myös järjestelypalkkio ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut.
 • Nämä kaikki kulut yhdessä muodostavat lainan todellisen vuosikoron. Lainoja vertailtaessa huomio tuleekin kiinnittää nimelliskoron sijaan lainan todelliseen vuosikorkoon.
 • Lainan korko muodostuu monesta tekijästä ja kilpailuttamalla lainan pystyy vaikuttamaan jonkin verran korkoon.

Lainan todellinen vuosikorko:*

 • Lainan todellinen vuosikorko kertoo sen, kuinka kallis laina on kyseessä. Lainan todellista vuosikorkoa laskettaessa otetaan huomioon kaikki lainaan kohdistuvat kulut ja korot.
 • Yleensä lainoissa on seuraavia kuluja: Aloitusmaksu, tilinhoitomaksu, nimelliskorko.
 • Nämä muodostavat yhdessä lainan todellisen vuosikoron. Vertailemalla lainatarjouksissa olevia lainojen todellisia vuosikorkoja, näkee nopeasti sen mikä on halvin lainatarjous.

Vertaa myös lainaehtoja:*

 • Lainoja ja lainatarjouksia vertailtaessa kannattaa verrata muutakin kuin vain lainan todellista vuosikorkoa.
 • Yksi todella tärkeistä asioista on esimerkiksi se, kuinka joustava lainan takaisinmaksu on.
 • Kannattaakin aina selvittää se, onko lainassa mahdollisuutta pitää lyhennysvapaita- tai kokonaan maksuvapaita kuukausia.
 • Kun lainassa on joustava maksuaika, antaa se silloin myös varmuutta lainan onnistuneeseen takaisinmaksuun.

Valitse riittävän pitkä maksuaika:*

 • Suurin osa maksuvaikeuksista tulee siitä, että lainaan on otettu liian lyhyt maksuaika, jonka vuoksi kuukausilyhennys on liian suuri.
 • Tämän vuoksi onkin erittäin tärkeää valita lainaan riittävän pitkä maksuaika.
 • Kun lainassa on hieman pidempi maksuaika, takaa se aina myös pienemmän kuukausierän.

Vertaa lainatarjouksia oikein:*

 • Lainatarjousten pyytäminen palvelumme kautta on helppoa ja vaivatonta.
 • Lopullinen lainatarjousten vertailu jää kuitenkin aina lainanhakijan tehtäväksi.
 • Tähänkin me voimme kuitenkin antaa neuvoja ja vinkkejä siihen, miten voi löytää sen sopivimman lainatarjouksen usean lainatarjouksen joukosta.
 • Saatuasi lainatarjoukset, aloita vertailu karsimalla pois lainat, joiden maksuaika ei sovi sinulle.
 • Tämän jälkeen kannattaa karsia pois ne lainatarjoukset, joiden lainaehdot eivät sovi sinulle.
 • Näiden jälkeen voit karsia lainatarjouksia pois siten, että tiputat kalleimmat pois.
 • Näiden toimien jälkeen sinulla tuskin enää on kovin montaa lainatarjousta jäljellä, joten tutustu niihin huolella.
 • Tee lopullinen päätös siitä, haluatko hylätä loputkin lainatarjoukset, vai kenties hyväksyä jonkin niistä.

Lainojen kilpailutus kannattaa tehdä säännöllisesti:*

 • Aivan kuten vakuutusten ja sähköliittymienkin kilpailuttaminen, myös lainojen kilpailuttaminen kannattaa suorittaa säännöllisesti.
 • Suosittelemmekin kaikkia asiakkaitamme kilpailuttamaan oman lainansa vähintään kaksi kertaa vuodessa.
 • Näin toimimalla voisit aina olla varma siitä, että nykyinen lainasi on varmasti kilpailukykyinen ja että et maksa siitä liika korkoja.
 • Ja miksi et kilpailuttaisi lainojasi säännöllisesti?
 • Varsinkin kun me täällä VarmaLaina.fi palvelussa teemme sen puolestasi täysin ilmaiseksi.

* LÄHDE: Vertaalainaa.fi lainavertailupalvelu


 

Kuinka suuren lainan saa nopeasti?

Mikäli sinulla on tarve saada lainaa 10000 euroa tai vähemmän, voit saada sen tilillesi alle 15 minuutissa. Tuota suurempien lainojen saaminen voi helposti viedä jopa yhden vuorokauden. Mitä suurempaa lainaa olet hakemassa, sitä pidempi sen käsittelyaikakin on. 

 

Mikä lainatuote sopii suurempiin hankintoihin?

Jos sinulla on suunnitteilla suurempi hankinta johon tarvitset rahoitusta, on silloin kulutusluotto sinulle sopivin lainatuote.

Kulutusluottoa voi hakea 60 000 euroon saakka ja siihen on mahdollista saada maksuaikaa 1 – 20 vuotta.

Kulutusluotto on kertaluontoinen laina, joten se maksetaan kertamaksuna hakijan tilille. Kulutusluottoa maksetaan takaisin tasaerissä kuukausittain.

 

Mikä lainatuote sopii satunnaiseen lainan tarpeeseen?

Jos haluat varmistaa sen että voit tarvittaessa nostaa lainaa heti käyttöösi kun sitä tarvitset, voi joustoluotto olla sinulla paras vaihtoehto.

Joustoluotto on usein hieman suurempi kuin pienlaina ja sen käyttäminen ja takaisinmaksu on joustavaa. Joustoluottoa myönnetään 2000 – 50.000 euroa, josta hakija voi itse päättää kuinka paljon haluaa nostaa tililleen. Joustoluottoa voi nostaa vaikka 10 euroa kerrallaan ja nostoja voi tehdä niin usein kuin haluaa, tietenkin oman luottorajan puitteissa. Nostettua joustoluottoa maksetaan takaisin kuukausittain, jolloin vaadittu minimilyhennys määräytyy käytetyn lainasumman perusteella. Joustoluottoa voi myös maksaa minimilyhennystä suuremmankin summan kerralla, jolloin luotto lyhenee nopeammin, eikä kuluja ehdi kertymään niin paljoa. Kun joustoluottoa maksetaan takaisin, on se pian taas nostettavissa omalla tilille. Jos lainaa ei nosta tilille tai lainan on maksanut kokonaisuudessaan takaisin, ei kerry mitään kulujakaan.

 

Miten eri lainatuotteet eroaa toisistaan?

Alla kerromme vielä lyhyesti eri lainatuotteista ja niiden eroista:

 

Pikavippi:

Pikavippi on apu pieneen ja nopeaan lainantarpeeseen. Sen saa haettua nopeasti ja yleensä sen saa tilille jopa 15 minuutissa. Takaisinmaksuaikaa siihen saa vaihtelevasti kuukaudesta jopa vuoteen asti. Yleisesti ottaen pikavippiä olisi kuitenkin hyvä saada maksettua mahdollisimman pian takaisin.

1.9.2019 alkaen lainojen korkokatto uudistuu. Lainan nimellinen vuosikorko ei saa jatkossa ylittää 20 prosentin rajaa, joten perinteiset korkeakorkoiset pikavipit poistuvat lainamarkkinoilta. Kuluttajille/lainan ottajille tämä antaa uuden paremman ja luotettavan mahdollisuudet hakea lainaa netistä, koska lainan korko pysyy palvelusta tai lainatuotteesta riippumatta maksimissaan 20%:ssa.

 

Joustoluotto:

Joustoluotto on noin 2000 – 50.000 euron suuruinen luottotili. Joustoluotolta voi nostaa juuri sen verran lainaa omalle pankkitilille kuin haluaa. Nostoja voi tehdä myös useampiakin kuin yhden.

Joustoluottoa maksetaan takaisin kuukausittain, jolloin kuukausierän suuruus määräytyy nostetun lainan perusteella. Joustoluotto on hyvä ratkaisu, kun ei tarkalleen tiedä paljonko lainaa tulee tarvitsemaan. Joustoluoton myöntämisen jälkeen asiakas voi nostaa lainaa tililleen juuri sen verran, kuin sillä hetkellä tarvitsee.

Asiakas maksaa nostamastaan luotosta kuukausierän kerran kuukaudessa ja maksettuaan luottoa takaisin vapautuu luottoa uudelleen käyttöä varten. Uutta lainahakemusta ei tarvitse enää tässä vaiheessa täyttää. Kyseessä on jatkuva luotto, joka tarkoittaa, että joustoluotto on aina asiakkaan vapaassa käytössä, sen hetkisen luottorajan puitteissa.

Joustoluotto lyhyesti:

 • Joustoluoton kulut ja korko määräytyy nostojen mukaan.
 • Joustoluotto on kuin luottokortti kännykässä.
 • Joustoluotto kulkee aina mukanasi.
 • Käytä joustoluottoa vapaasti oman lainatarpeesi mukaan.

 

Kulutusluotto:

Kulutusluotto on usein suurempi kertaluontoinen laina, jota voi hakea jopa 60.000 euroa. Kulutusluotolla saa maksuaikaa maksimissaan 20 vuotta. Maksuaikaa muuttamalla hakija pystyy itse vaikuttamaan myös kuukausierän suuruuteen. Kulutusluottoa haetaan usein suurempiin hankintoihin, kuten auton ostamiseen, keittiön tai muu kodin remontointiin, lomamatkaan jne.

Kulutusluotto on monelle kuluttajalle selkein ratkaisu, kun lainaa tarvitaan ilman vakuuksia suurempi summa. Laina-aika vaihtelee haetun lainasumman mukaan ja lainan takaisinmaksu tapahtuu kerran kuukaudessa sovituissa takaisinmaksuerissä.

Kulutusluottoa voi hakea ilman takaajia tai vakuuksia. Tällöin lainansaaja vastaa yksin lainaan kohdistuvista kuluista ja koroista. Lainaa voi myös hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin lainantarjoajan luottotappioriski puolittuu ja usein lainaa pystytään näin ollen myöntämään suurempi lainasumma, paremmilla lainaehdoilla.

Kulutusluotto lyhyesti:

 • Suuremmat lainasummat
 • Edullinen vaihtoehto suurempien hankintojen rahoittamiseen
 • Kulutusluottoa varten ei tarvita henkilötakausta tai muita vakuuksia.
 • Kulutusluoton hakeminen verkosta on helppoa ja nopeaa.

 

Miten lainojen kilpailutuspalvelut toimivat?

Kun teet lainahakemuksen lainojen kilpailutuspalvelussa, se välitetään kyseisen palvelu omille yhteistyökumppaneillemme.

Palvelumme toimii useiden eri lainapalveluiden ja pankkien kanssa yhteistyössä, joten jos käytät meidän palvelua apunasi, saat varmasti useita lainatarjouksia hakemuksellesi.

Lainan kilpailuttaminen antaa hakijalle parhaat mahdolliset vaihtoehdot, mistä saada lainamarkkinoiden edullisin laina.

Hakijan lainahakemus kilpailutetaan aina yli 30 lainantarjoajan kesken. Kilpailuttamisessa on mukana useita pankkeja ja tunnettuja luotontarjoajia.

Lainan kilpailuttaminen on hakijalle aina maksutonta, eikä se sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen. Vasta kun hakija on allekirjoittanut lopullisen lainasopimuksen, hän on velvollinen maksamaan lainan takaisin lainaehtojen mukaisesti.

Lainan kilpailuttaminen lyhyesti:

 • Lainan kilpailuttaminen on aina maksutonta
 • Hakijan lainahakemus kilpailutetaan yli 30 lainantarjoajan välillä
 • Ensimmäiset lainatarjoukset hakija saa vertailtavakseen jopa muutaman minuutin kuluttua
 • Edullisin laina löytyy usein kilpailuttamisen kautta

 

Miten voin saada suuren lainan?

Suurempia lainasummia voi olla vaikea saada haettua yksin, ellei oma taloudellinen tilanne ja palkkatulot ole erittäin hyvät. Siksi suurempia lainasummia kannattaisikin hakea yhteishakijan kanssa, mikäli vain mahdollista.

Mikä on yhteishakija?

Yhteishakijalla tarkoitetaan esimerkiksi avio-tai avopuolisoa tai muuta perheenjäsentä tai läheistä henkilöä. Lainahakemuksessa usein kysytään, lisätäänkö hakijalle yhteishakija (joissain tapauksissa puhutaan rinnakkaishakijasta). Kun tämä kohta valitaan, tulee hakemukseen lisäkenttiä, joihin yhteishakijan tiedot lisätään. Yhteishakijan tulisi täyttää samat lainapalvelun asettamat kriteerit sille, kuka voi saada heiltä lainaa. Yhteishakija ei siis voi olla esimerkiksi henkilö, joka on alaikäinen tai jolla on maksuhäiriömerkintä.

Kun haette lainaa yhdessä, olette molemmat tasavertaisesti vastuussa lainan hoitamisesta ja takaisinmaksusta. Tästä syystä suosittelemmekin valitsemaan yhteishakijaksi luotettavan ja läheisen henkilön. Lainapalvelut voivat myöntää suurempiakin lainoja helpommin silloin, kun hakijoita on kaksi. Tämä johtuu hakijoiden parantuneesta takaisinmaksukyvystä, joka pienentää lainapalvelun riskiä lainan myöntämisessä. Tämän laskeneen riskin myötä lainapalvelut pystyvät myös myöntämään lainaa mahdollisesti pienellä korolla, kuin silloin kun hakijoita on vain yksi.

Jos tarvitset asuntolainaa suuremman summan, kannattaa se neuvotella oman pankin kanssa. Asuntolainaan liittyy useita kysymyksiä, jotka on syytä selvittää ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Asuntolainan kohdalla kannattaa pyytää lainatarjoukset myös muista pankeista kuin vain omasta asiointipankista. Asuntolainan kilpailuttaminen usean eri pankin kohdalla antaa sinulle vertailukohteita selvittää, mistä voisit saada asuntolainan mahdollisimman edullisesti ja parhailla eduilla. Osa asuntolainan hakijoista paikkaa tarvittavan omarahoitusosuuden kulutusluotolla, mutta tämä toki ei ole suositeltavaa.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainasta:

Kuka voi hakea lainaa?

Lainaa voi hakea vähintään 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka on Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva. Hakijalla ei saa olla tiedoissaan liikaa perintävelkaa tai laisinkaan maksuhäiriömerkintöjä. Hakijalla on hyvä olla myös säännölliset tulot sekä henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.

Kuinka paljon lainaa voi hakea?

VarmaLaina.fi kautta lainaa voi hakea 100 - 60.000 euroa.

Tarvitaanko lainaa varten takaajia tai vakuuksia?

Ei tarvita. Palvelun kautta tavoitat pankit ja rahoitusyhtiöt, jotka myöntävät lainaa mihin ei vaadita takaajia tai vakuuksia.

Miksi hakisin lainaa VarmaLaina.fi kautta?

VarmaLaina.fi välittää hakijan jättämän lainahakemuksen yli 30 pankille ja rahoitusyhtiölle. Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei maksa hakijalle mitään eikä sido minkäänlaiseen lainasopimukseen. Vertaa lainatarjouksia ja valitse joukosta itsellesi sopiva laina.

Artikkelin on kirjoittanut Emma Johansson


VarmaLaina.fi (“me”) ei ole lainanantaja, pankki tai rahoitusyhtiö emmekä tarjoa taloudellista neuvontaa tai suosituksia. Me tarjoamme maksuttoman lainojen kilpailutuspalvelun, jossa kaikki luottokelpoiset Suomen kansalaiset voivat kilpailuttaa minkä tahansa lainan summille 100 – 60.000 euroa. Lainojen maksuajat ovat 1 – 20 vuotta ja niiden nimellinen vuosikorko vaihtelee välillä 4,19 % – 20 %. Emme ole vastuussa toimitetuissa lainatarjouksissa mahdollisesti olevista virheistä. Hintatietojen, lainaehtojen ja muun tiedon oikeellisuuden tarkistaminen lainanantajan, pankin tai muun tahon hinnastosta ja käyttöehdoista jää aina asiakkaan vastuulle.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt käyttöehtomme ja yksityisyyspolitiikkamme sekä evästeiden käytön.

VarmaLaina.fi