Rahoita kulutusluotolla lemmikin sairastumisesta aiheutuneet kulut

lemmikin sairastuminen

Lemmikin sairastuminen voi näkyä äkkiä kukkarossa, mutta rakkaan lemmikin eteen on valmis tekemään paljon asioita. Lemmikki on perheenjäsen, jonka sairastuminen otetaan vakavasti. Toisinaan yksi kerta eläinlääkärillä riittää, mutta joskus tilanne on vakavampi ja lemmikin kuntoon saaminen vaatii lääkkeitä ja kenties jopa leikkauksen. Jokainen toimenpide maksaa ja jos lemmikille ei ole tullut ennen sairastumista otettua vakuutusta, saattaa kulut kasvaa suuriksi. Otettu vakuutuskaan ei läheskään aina korvaa kuin osan kuluista. 

 

Mistä tietää, ettei lemmikki ole kunnossa?

Omistaja tietää lemmikkinsä normaalin käytöksen ja tunnistaa nopeasti, jos kaikki ei ole kunnossa. Lemmikin sairastuminen näkyy usein äkillisenä laihtumisena, ruokahaluttomuutena, oksenteluna, lisääntyneenä veden juomisena, ripulina, ummetuksena tai poikkeuksellisen suurena karvanlähtönä. Kissat osaavat hyvin peitellä kipujaan ja mahdollisesti sairaana vetäytyvät omiin oloihinsa. Koirien kohdalla sairastumisen merkit näkyvät aikaisemmin. Jos lemmikillä esiintyy mitään normaalista poikkeavaa käytöksessä tai edellä mainittuja asioita, tulee lemmikin kanssa käydä eläinlääkärin juttusilla. Usein vaiva on pieni ja nopeasti hoidettava, mutta toisinaan tilanne voi olla vakavampi. Yleisimmät vaivat kissoilla sekä koirilla ovat erilaiset tulehdukset tai kasvaimet. Kissoja ja koiria tuodaan muita lemmikkejä enemmän vastaanotolle, mikä selittyy sillä, että kissoja ja koiria on enemmän ihmisillä lemmikkeinä.

Eläinlääkäri tutkii aina lemmikin tarkoin ja tulevista toimenpiteistä, verikokeista tai leikkauksista kysytään omistajan mielipide. Eläinlääkäri voi esittää myös oman kannan siitä mitä kannattaa tehdä, jotta eläimen hoitaminen olisi inhimillistä ja järkevää.

 

Lemmikin hankintahinta on vain murto- osa kaikista kuluista

Lemmikistä maksettava hinta on vain pieni osa maksuista mitä tulee lemmikin elinaikana. Jos ajatellaan, että lemmikki elää noin 10 – 20 vuotta mahtuu matkan varrelle monenlaista ostettavaa. Rahasummat vaihtelee paljon eläimen koon, allergioiden ja sairasteluiden mukaan, mutta maksettavaa tulee ainakin ruuasta, rokotuksista, leluista, eläinlääkärikuluista sekä talutushihnoista, kuljetushäkeistä yms.

 

Mitä, jos lemmikki sairastuu vakavasti ja kulut kasvavat?

Kulutusluoton turvin varmistat, että sinulla on rahoitus kunnossa, jos lemmikin sairastumisen aiheuttamat kulut kasvavat liian suuriksi. Jokainen omistaja haluaa antaa lemmikilleen parasta mahdollista hoitoa eikä silloin ajatella kuluja. On hyvä tietää, että eläinlääkärikulujen kanssa ei kannata kamppailla yksin, vaan tarvittaessa on syytä kääntyä pankin tai muun lainantarjoajan puoleen, jotta eläinlääkärikäynninkulut saadaan maksettua ajallaan.

Kulutusluottoa varten hakija ei tarvitse vakuuksia tai takausta. Laina pystytään maksamaan tilille jopa saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä. Myönnetyllä kulutusluotolla lemmikin omistaja voi maksaa muun muassa lääkärinpalkkiot, tutkimusmaksut, reseptilääkkeet sekä leikkauskulut.

 

Lue myös:

VarmaLaina.fi