Luottojen yhdistely on askel kohti oman talouden hallintaa

Kulutusluottojen yhdistäminen

Kulutusluottojen yhdistäminen on tullut ajankohtaiseksi, kun lainaa on kertynyt maksettavaksi kaksi tai useampi. Lainat jotka ovat maksettavana voivat olla muun muassa, pikavippejä, joustoluottoa, osamaksuja tai luottokorttivelkaa. Kaikkien olemassa olevien lainojen yhdistäminen yhteen selkeämpään kokonaisuuteen on monesta syystä järkevää ja taloudellisesti kannattavaa.

 

Miksi luottojen yhdistely kannattaa?

Lainojen yhdistäminen poistaa ensisijaisesti monesta lainasta kertyneet kulut. Esimerkiksi, jokaisesta lainasta lainansaaja maksaa erikseen lainanhoitokuluja. Kun lainat yhdistää yhdeksi kokonaisuudeksi, jää maksettavaksi vain yhden lainan kulut ja korkomaksut. Lainat yhdistämällä henkilö maksaa jatkossa lainaa vain yhdelle lainanmyöntäjälle, joten kuluja kertyy vain yhteen lainaan. Yhdistelylainan lainanlyhennys on yksi sovittu päivä, mikä on helpompi muistaa kuin monen eri lainan. Näin oman talouden hallinta selkeytyy.

Usein suuremmalle lainalle saa myös pidemmän maksuajan, joten todennäköisesti kuukausierä pienenee. Kulutusluottojen yhdistäminen vaikuttaa lainan hoitokuluihin ja moneen muuhun asiaan monella eri tavalla ja kaikki nämä kuluttaja saa selville pyytämällä maksuttomat lainatarjoukset lainojen yhdistämistä varten.

Luottojen yhdistelyn hyödyt lyhyesti:

  • Lainojen yhdistäminen selkeyttää omaa taloudenhallintaasi
  • Saat uudelle lainallesi mahdollisesti alhaisemman lainakoron
  • Saat lainaan mahdollisesti pidemmän maksuajan
  • Lainaa varten ei tarvitse hankkia takaajia tai vakuuksia
  • Kulutusluottojen yhdistämisen tai muiden lainojen yhdistämisen jälkeen yhden eräpäivän muistaminen on helpompaa.

Lainahakemukseen lisätään nykyisten lainojen yhteen laskettu summa sekä haluttu laina-aika. Kun kaikki hakemuksen kohdat on täytetty, hakemus välitetään hakijan puolesta yli 25 pankille ja rahoitusyhtiölle kilpailutettavaksi. Jokainen lainan kilpailutuksessa mukana oleva lainantarjoaja tekee hakijalle oman riskianalyysin, jonka perusteella he jättävät oman lainatarjouksensa, jos he katsovat sen mahdolliseksi.

 

Yhdistelylainaa hyvin monenlaisille lainatuotteille

Yhdistettävät lainat eivät tarvitse olla pelkästään kulutusluottoja, vaan muita maksamatta lainoja voivat olla esimerkiksi pikavippi, joustoluotto, osamaksu tai mikä tahansa laina. Lainatyyppiä oleellisempaa on miettiä, olisiko lainojen yhdistämisestä omalla kohdalla hyötyä?

Osa lainanmaksajista ovat täysin tyytyväisiä lainoihinsa, eivätkä näe mitään syytä lainojen muuttamiseksi yhdeksi lainakokonaisuudeksi. Mutta, jos sinulla on yhtään tunne siitä, että lainojen yhdistämisestä voisi kohdallasi olla hyötyä, mikään ei estä sinua pyytämästä maksuttomia lainatarjouksia. Lainahakemuksen täyttäminen on maksutonta ja riskitöntä, koska lainatarjousten pyytäminen ei sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen sellaisenaan. Lainojen yhdistäminen verkossa on mahdollista 60 000 euroon saakka ja maksuaika vaihtelee 1 – 20 vuoden välillä. Useinkaan lainaa varten ei tarvitse hankkia vakuuksia tai henkilötakausta. Toki jossain tapauksissa, jos yhdistelylainaa haetaan suurempi summa, katsotaan eduksi yhteisvastuullinen henkilö.

 

Vakuudettomiin lainoihin tuli korkokatto

Suomessa astui voimaan 1.9.2019 uusi vakuudettomia lainoja koskeva korkokattolaki. Lain edellyttämällä tavalla lainan nimellinen vuosikorko tulee olla korkeintaan 20 % ja lainan muut lisäkulut max. 150 euroa vuodessa. Tämä korkokattolaki koskee ennen syyskuun ensimmäisen päivän jälkeen otettuja lainoja. Jos laina tai lainat on otettu ennen kyseistä päivämäärää, voi nimellinen vuosikorko ja muut kulut olla jopa huomattavasti korkeammat.

Oikeusministeriön asettamalla työryhmällä on nyt selvityksen alla, voitaisiinko ennen 1.9.2019 tehdyille jatkuville luotoille asettaa samantapainen kohtuullinen korkokatto.

Lakiuudistuksen myötä useat suomalaiset ovat aktivoituneet kilpailuttamaan nykyiset lainat uudelleen, myös lainojen yhdistäminen on kasvanut. Nyt halutaan varmistaa, että lainan kuluja ja korkoa ei makseta liikaa.

Tässä hakijan apuna toimii maksuton ja helppo Varmalaina.fi palvelu, joka kilpailuttaa hakijan jättämän hakemuksen monella eri pankilla ja rahoituslaitoksella, jotka noudattavat uutta korkokattoasetusta.

 

Tiedätkö, sinä tämän hetken vakuudettomien lainojen korkotason?

Vakuudettomien lainojen korko vaihtelee 4 – 20 prosentin välillä.

Lainan korko ei kuitenkaan kerro sinulle yksiselitteisesti, mikä on korkotaso jolla sinä voit saada lainaa.

Jos pyydät lainatarjouksen esimerkiksi omasta pankistasi tarvitsemallesi kulutusluotolle sinun vaikea arvioida, onko lainan korko alhainen vai muihin pankkeihin nähden korkea?

Tästä syystä laina tulisi aina kilpailuttaa mahdollisimman monen eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Tämä voi kuitenkin tuntua kovin työläältä prosessilta. Tähän tarkoitukseen lainanhakija voi kuitenkin käyttää maksutonta palveluamme, missä lainanhakijan lainahakemus kilpailutetaan noin 25 lainantarjoajan välillä. Kyseisessä lainankilpailutusprosessissa lainanhakijan ei tarvitse täyttää kuin yksi lainahakemus, joka kilpailutetaan välittömästi useassa pankissa ja rahalaitoksessa.

Kaikki kilpailutuksessa mukana olevat lainantarjoajat ovat nähtävillä Varmalainan etusivulla.

VarmaLaina.fi
Logo