Pikavippi maksuhäiriöiselle?

pikavippi maksuhäiriöiselle

Tässä artikkelissa kerromme:

  • Miten maksuhäiriömerkintä vaikuttaa lainan saamiseen?
  • Voidaanko kulutusluotto tai pikavippi maksuhäiriöiselle myöntää?
  • Mistä voi saada lainaa ilman luottotietoja?

 

Maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa vaikuttaa henkilön arkeen monella tapaa

Maksuhäiriömerkintä luottotietoihin on syntynyt pidemmällä ajanjaksolla. Laskuja on jäänyt rästiin, vuokranmaksu on vaikeutunut, laina on jäänyt kenties maksamatta ja nämä ovat johtaneet merkintää luottotiedoissa. On myös muistettava ettei maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa johdu aina pelkästään holtittomasta rahankäytöstä. Luottotietojen menettäminen voi johtua myös henkilön itsestä riippumattomista syistä, kuten toisen henkilön takaamisesta, omasta tai toisen vakavasta sairastumisesta tai pidempiaikaisesta työttömyydestä.

Kun maksuvaikeudet kasaantuu liian suuriksi, on talouden tasapainottaminen vaikeaa. Jälkiviisaana on aina helppo sanoa, että miksi en tehnyt asialle ajoissa mitään enkä pyytänyt apua ulkopuolelta? Jälkeen päin on helppo jossitella, ja monet häpeävät kertoa taloudellisista vaikeuksistaan lähiomaisille saati ulkopuolisille. Asioihin kuitenkin kannattaisi tarttua ajoissa, koska ongelmat ei ratkea peittelemällä, vaan usein se vain syventää velkakierrettä.

Jos maksuhäiriömerkintä on ulosoton jälkeen lisätty luottotietorekisteriin, ei sen poistamista voi mitenkään nopeuttaa. Maksuhäiriömerkintä pysyy luottotiedoissa 2 – 4 vuotta, vaikka tuona aikana henkilön maksukyky paranisi.

Maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa vaikuttaa henkilön arkeen monelle eri tavalla. Esimerkiksi lainan saaminen pankista tai rahoitusyhtiöstä on mahdotonta. Lainaa luottotiedottomalle ei voida myöntää, koska lainantarjoajalla on liian suuri riski sille, ettei henkilö pysty maksamaan lainaan takaisin sovitusti.

Luottotietojen menetys ei ole mikään maailmanloppu, mutta ei se ainakaan helpota asioiden hoitamista. Vuokranantaja tarkastaa aina vuokralaisen luottotiedot ja, jos niissä on merkintä, ei kyseisen vuokralainen ole ainakaan etusijalla saamassa vuokra-asuntoa. Muut asiat mihin luottotietojen menetys vaikuttaa on muun muassa puhelinliittymän ja vakuutuksen saaminen.

 

Pikavippi maksuhäiriöiselle – kai edes pieni laina voidaan myöntää?

Valitettavasti ei voida.

Lainanhakujärjestelmät ovat nykyään sellaisia, että jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä, hylkää järjestelmä heti hakemuksen.

Pikavippiä kannattaa pyytää ystävältä lainaan, jos rahantarve on suuri. Tarvittaessa kannattaa kääntyä sosiaalitoimen palveluiden puoleen.

 

Pankit tai rahalaitokset eivät myönnä lainaa ilman luottotietoja

Tämä asia saattaa hämmentää toisinaan asiakkaita, koska osa lainapalveluista mainostaa, kuinka heidän kauttaan saa lainaa ilman luottotietoja. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, koska jokainen pankki ja rahalaitos toimii vastuullisesti eikä myönnä lainaa luottotiedottomalle.

Mainonta on harhaanjohtavaa, koska maksuhäiriöiselle voidaan myöntää lainaa sillä tavoin, että toinen henkilö hakee lainan itselleen. Hakemus on siis täytetty sellainen henkilön suostumuksella, jolla on luottotiedot kunnossa, mutta laina tulee kuitenkin toisen henkilön käyttöön, joka ei muuten saisi lainaa.

Lainantarjoaja ei voi tätä asiaa tarkistaa mistään, joten vastuu lainan hakemisesta on aina asianosaisilla. Lainaa ei koskaan suositella ottavan tällä tavoin.

 

Lainaa myönnetään seuraavin ehdoin

Toisinaan hakijoilla on käsitys, että lainaa saa heppoisemmin perustein verkosta kuin perinteisestä kivijalkapankista. Asia ei tokikaan ole näin, vaan lainanhakijaa koskee samat kriteerit niin netissä kuin konttorissa.

Lainanhakijan tulee aina olla vähintään 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen, jolla on moitteettomasti hoidetut luottotiedot sekä säännölliset tulot palkkatyöstä tai eläkkeestä. Hakijalla tulee lisäksi olla suomalainen pankkitili sekä pankkitunnukset.

 

Lue myös:

Pikavippikierre tuo mukanaan monia ongelmia

VarmaLaina.fi
Logo