Yhdistelylaina on helpompi maksaa kuin monta erillistä lainaa

Yhtä lainaa on helpompi maksaa kuin monta erillistä

Sairastuminen, työttömyys, avioero tai jokin muu käänne elämässä voi horjuttaa taloutta. Lainaa on tullut otettua ehkä liikaa omaan maksukykyyn nähden tietämättään liian korkealla korkotasolla. Tai elämän eri tilanteet ovat vaikuttaneet siihen, että lainoja on tullut otettua useampaan otteeseen.

Ratkaisevaa tässä vaiheessa on miettiä omaa talouttaan tarkemmin eikä ummistaa silmiään totuudelta. Jos laina-asioita ei hoida ajoissa kuntoon, aiheuttaa se pidemmällä aikavälillä syvemmän velkakierteen ja jopa luottotietojen menettämisen pidemmäksi aikaa.  Päivän selvää on, että otetusta lainasta ei pääse eroon, mutta voisiko lainan takaisinmaksuun löytyä kestävämpi, edullisempi ratkaisu? Yhtä lainaa on huomattavasti helpompi hallita kuin monta erillistä lainaa, vaikka velkasumma pysyisikin samana.

Avoimuudella ja pienellä suunnittelulla pääset lainojen yhdistämisen kanssa hyvään alkuun ja toivon mukaan saat oman talouden parempaan kuntoon. Oikotietä velkojen maksuun ei ole, mutta päättäväisyydellä ja omalla panostuksella parempi taloudenhallinta on mahdollista.

 

Velkojen yhdistäminen

Yleensä selkein tapa on omien lainojen uudelleenjärjestely. Käytännössä tämä tapahtuu siten, että henkilö vertaa lainoja ja etsii itselleen edullisimman lainaratkaisun. Velkojen yhdistäminen yhteen selkeämpään yhdistelylainaan on tuonut pidemmällä ajalla henkilön taloudenhallintaan selkeyttä ja selvää säästöä.

Velkojen yhdistäminen on maksuttoman Varmalainan kautta helppoa. Lainojen yhdistämistä varten sinun tulee täyttää vain yksi lainahakemus ja lähettää hakemus palvelumme kautta kilpailutettavaksi jopa 30 pankille ja rahoitusyhtiölle. Lainahakemuksen kilpailuttaminen Varmalainan avulla mahdollistaa monen lainantarjoajan kilpailuttamisen nopeasti ja vaivattomasti, koska täyttämäsi lainahakemus tavoittaa hetkessä useat vakuudetonta lainaa tarjoavat pankit ja rahoitusyhtiöt. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva luotonmyöntäjä tietää, kuinka kova kilpailu lainasektorilla on ja jopa muutaman prosentin heitto lainakorossa voi olla ratkaiseva. Tästä syystä lainantarjoajat pyrkivät tekemään parhaan mahdollisen lainatarjouksen sinulle.

 

Kuluttajaluottojen korkoa ja kuluja säädellään

Lainojen yhdistäminen näkyy hakijan taloudessa nopeasti. Uuden lain myötä lainan nimellinen vuosikorko ei saa olla kuin max. 20 % ja lainan muut kulut korkeintaan 150 euroa vuodessa. Jos henkilö on ottanut lainaa ennen lakimuutosta ja päättää nyt vaihtaa korkeammalla lainakorolla olevat lainan vastaamaan uutta lainsäädäntöä, hän voi kilpailuttaa lainansa uudelleen. Velkojen yhdistäminen voi suuremmissa lainasummissa tuoda säästöä jopa satojen eurojen edestä.

Lainalaskurin avulla pystyy tarkistamaan, miten lainan korkoon tehtävät muutokset vaikuttaa muun muassa lainan kokonaiskustannuksiin sekä lainan lyhennyserään. Lainalaskurin antama lukema on kuitenkin aina arvo, joten varmin tapa selvittää oman lainansa korkotaso, on kilpailuttaa laina Varmalainassa.

 

Velkojen yhdistäminen kannattaa monesta eri syystä

Varmalaina suosittelee, että lainan kilpailuttaminen tehtäisiin noin vuoden välein.

Samalla kun kilpailutat lainan, yhdistä useat pienet lainasi yhteen. Tämä onnistuu siten, että lasket paljonko sinulla on velkaa yhteensä ja haet kyseiselle lainasummalle yhdistelylainaa. Lainojen kilpailuttaminen ja niiden yhdistäminen antaa hakijalle hyvät mahdollisuudet löytää uusi edullisempi laina.

Velat kannattaa yhdistää, koska:

  • Yhden lainan maksaminen on helpompaa kuin useamman
  • Velkojen yhdistämisen myötä luottokustannukset saa kohtuullisemmalle tasolle
  • Laina lyhenee nopeammin, kun korko on alhaisempi
  • Selviät jatkossa paremmin laskuista ja lainan lyhennyksestä

 

Oman taloudenhallinta on helpompaa yhdistämällä lainat

Velkojen yhdistäminen tuo nopeasti omaan talouteen selkeyttä. Kun sinulla on jatkossa vain yksi laina hoidettavana, sen selkeämmäksi laskujen maksaminen muuttuu. Kun muistettavana on vain yhden lainan eräpäivä lähellä palkkapäivää, ei lainan maksaminen tunnu enää niin ahdistavalta.

Yhdistettävissä olevat lainat voivat olla hyvin erilaisia lainatuotteita. Sinulla voi olla esimerkiksi pikavippi ja kulutusluotto, jotka haluat yhdistää. Tai esimerkiksi luottokorttivelka, osamaksu sekä kulutusluotto. Sinulla voi myös olla vain yhdenlaisia lainoja, esimerkiksi useampi pikavippi, kulutusluotto tai joustoluotto.

 

Lainojen moninkertaiset kulut karsiutuvat pois

Jokaisesta erikseen otetusta lainasta maksat aina kuluta ja korkomaksut erikseen. Velkojen yhdistämisen jälkeen näin ei enää ole. Maksat jatkossa vain yhden lainan kulut ja koron. Säästö lainojen yhdistämisen jälkeen voi olla huomattava.

Esimerkki:

Sinulla on lainoja maksettava kaikkiaan 23 000 euroa, laina-aika 10 vuotta, nimelliskorko 17,1%, lainan avausmaksut yht. 40 euroa ja hoitokulut yht. 5,60 euroa/kk.. Maksat lainanhoitokuluja yhteensä 25 143 euroa laina-aikana.

Päätät yhdistää lainat ja saat uudelle yhdistelylainalle 10 % nimelliskoron, lainan hoitokulut 3,5 euroa/kk ja avausmaksun 0 euroa. Lainasumma ja laina-aika pysyy samana. Korkojen osuus tippuu näin 13 473,60 euroon.

 

Velan vanhentuminen ei ole ratkaisu lainan hoitamiseen

Velka vanhenee hitaasti ja ennen velan vanhentumista velkoja käyttää usein kaikki muut keinot, jotta laina maksettaisiin pois. Tämä tarkoittaa sitä, että ennen kuin velka on vanhentunut olet ehtinyt menettämään luottotietosi, joka vaikuttaa moneen muuhun elämisen osa-alueeseen.

Velan vanhentuminen ei ole ratkaisu velkaongelmien selvittämiseen, vaan ongelmaan täytyy löytää muita ratkaisuja. Velkatilanteen selvittämisessä on mahdollisuus turvautua muun muassa talous- ja velkaneuvontapalveluihin ellei lainojen yhdistäminen onnistu.

VarmaLaina.fi
Logo