Kulutusluotto ilman vakuuksia

Me kilpailutamme kulutusluotot puolestasi, täysin ilmaiseksi.

20000 
4  vuotta
---
Kuukausierän arvio ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika on väliltä 1 - 15 vuotta, lainasummat 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,1% – 20%. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, nimelliskorko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa [TotalPaymentAmount] € sekä todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Täytä maksuton lainahakemus

Täytä maksuton hakemus

Vastaanota lainatarjoukset

Vastaanota lainatarjoukset

Vertaa ja valitse paras laina

Vertaa ja valitse paras laina

 Laina maksetaan tilillesi

Laina maksetaan tilillesi

Sisällysluettelo

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Aloita kulutusluoton hakeminen vertailemalla useiden pankkien lainatarjouksia. Meiltä saat parhaassa tapauksessa usean eri pankin ja rahoituslaitoksen lainatarjoukset vertailtavaksesi vain muutamassa minuutissa. Kauttamme kilpailuta pankit ja muut lainantarjoajat, jotka eivät vaadi lainaa vakuuksia tai takausta. Vertailupalvelumme VarmaLaina.fi kilpailuttaa lainat puolestasi, täysin ilmaiseksi. Pyydä lainatarjoukset lainasummille 1000 – 60 000 euroa, 1 – 15 vuoden maksuajalla. Allekirjoitettuasi lainasopimuksen saat lainaa heti tilille.

Kilpailuta laina VarmaLaina-palvelussa:

 • Lainaa varten et tarvitse takaajia tai vakuuksia
 • Lainahakemus kilpailutetaan yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken
 • Aloita lainavertailu jo muutaman minuutin kuluttua lainahakemuksen lähettämisestä
 • Hae lainaa 1000 – 60 000 euroa alkaen noin 4 prosentin korolla
 • Lainahakemus on maksuton eikä lainatarjouksien vastaanottaminen sido sinua mihinkään.


Saat useita lainatarjouksia

1. Saat useita lainatarjouksia

Kilpailutamme lainasi noin 30 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaile lainatarjouksia

2. Vertaile lainatarjouksia

Vertaile saamiesi lainatarjousten kuluja, korkoja ja ehtoja.

Valitse paras lainatarjous

3. Valitse paras lainatarjous

Valitse sinun tarpeeseesi soveltuvin ja edullisin lainatarjous.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on kertaluontoinen laina, jota voit hakea netistä usealta lainapalvelulta sekä pankilta.

Kulutusluottoa tarkoitetaan yleensä silloin, kun puhumme suuremmista yli 3000 euron lainoista. Kulutusluottoja haetaan koko ajan enemmän netistä ja niiden suuruudet voivat vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta jopa 60 000 euroon asti.  Koska lainasummat ovat suuria, on maksuaikakin huomattavasti pidempi kuin pikavipeissä. Tyypillisesti kulutusluottoon saa maksuaikaa 1 – 15 vuotta. Kulutusluottoon ei vaadita takaajia tai vakuuksia. Kulutusluottoa maksetaan takaisin kerran kuukaudessa sovituissa takaisinmaksuerissä.

Kulutusluotto on netin suosituimpia lainatuotteita sen vuoksi, että se on monikäyttöinen. Kulutusluottoa voi hakea palvelumme kautta 1000 eurosta aina jopa 60 000 euroon saakka ilman vakuuksia tai takausta. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen lainan voi käyttää mihin tahansa tarkoitukseen. Yleensä kulutusluotto otetaan johonkin suurempaan kertaostokseen tai remonttiin kuten kesämökin kunnostamiseen, auton hankintaan, lomamatkan suunnitteluun tai kodin elektroniikkalaitteisiin. Lainan käyttökohteita on yhtä monta kuin lainanhakijaa.

 

Kulutusluotto – Vakuudeton laina moneen eri käyttötarkoitukseen

Kulutusluotto on suosituin lainatuote – ehkä juuri siksi, että sitä voi hakea niin pieneen, kuin suureenkin lainantarpeeseen.

VarmaLaina – palvelun kautta voit hakea lainaa 60000 euroon asti, joten olipa kulutusluoton käyttötarkoitus mikä tahansa, meiltä löytyy siihen sopivan kokoinen kulutusluotto.

Yleisimpiä käyttötarkoituksia kulutusluotolle ovat:

 • Asunnon hankinta
 • Remontti
 • Auton, moottoripyörän tai muun kulkuneuvon hankinta
 • Lomamatka
 • Yllättävät menot, kuten kodinkoneen hajoaminen
 • Aiempien lainojen yhdistäminen
 • Kodin sisustustuotteiden hankinta (sohva, sänky, ruokailuryhmä)

Kulutusluotto ilman vakuuksia

 

Lue nämä kun haet kulutusluottoa netistä

 • Jos tarvitset kulutusluottoa, voit kilpailuttaa sen palvelussamme täysin maksuttomasti. Kauttamme voit hakea kulutusluottoa aina 60 000 euroon saakka. Maksuaikaa voit valita joustavasti 1 – 15 vuotta.
 • Kaikki kauttamme haetut kulutusluotot ovat aina vakuudetonta lainaa, eikä sinulta vaadita niihin henkilötakausta.
 • Kulutusluotto on yksi tämän hetken suosituimmista lainatuotteista, sen takia sitä myöntäviä lainapalveluitakin löytyy todella paljon. Siksi edullisimman kulutusluoton löytäminen voikin olla vaikeaa, ilman asiantuntevaa apua.
 • Kulutusluottoa haetaan monesti myös useiden lainojen yhdistämiseen. Mikäli sinulle on sattunut kertymään pieniä lainoja, voit maksaa ne pois yhdellä suuremmalla kulutusluotolla. Tämä voi tuoda sinulle suuriakin säästöjä, kun sinulla on vain yhden lainan korot ja kulut maksettavana. 
 • Voit myös kilpailuttaa kauttamme uuden kulutusluoton, mikäli sinulla on jo aiemmin haettu kulutusluotto. Kilpailuttamalla lainat uudestaan niin voit saada paljonkin nykyistä paremman lainatarjouksen. Koska palvelumme käyttö on täysin ilmaista, eikä lainatarjouksen pyytäminen sido sinua ottamaan lainaa, voit testata palveluamme täysin riskittömästi.
 • Sinulla on myös mahdollisuus hakea kulutusluotto kauttamme yhdessä esim. puolisosi kanssa. Kun haette lainaa kahdestaan, teidän takaisinmaksukykynne paranee ja lainapalvelut myöntävät varmemmin teille suurempaakin kulutusluottoa. Kun lainalla on kaksi yhteisvastuullista hakijaa, lainantarjoajan luottotappioriski on huomattavasti pienempi. Näin ollen he voivat myöntää lainaa suuremman määrän pidemmällä maksuajalla ja paremmilla lainaehdoilla.

 

Kulutusluotto ilman vakuuksia tai takaajia

Suurin osa tällä hetkellä netistä haettavista luotoista on vakuudettomia lainoja, eikä niihin vaadita henkilötakausta. Kaikki Varmalaina.fi palvelun kautta kilpailutetut kulutusluotot voi hakea ilman vakuuksia tai henkilötakausta. Koska lainoihin ei tarvita takaajia, mahdollistaa se lainahakemuksen nopeamman käsittelyn, kuin vakuudellisissa lainoissa. Verkossa toimiva nettihakemus takaa, että lainaprosessi on nopea ja laina maksetaan tilille heti.  Voit saada kulutusluoton parhaassa tapauksessa tilillesi jo saman päivän aikana.

Kivijalkakonttorista haetuissa pankkilainoissa voi mennä useita päiviä ennen kuin saat kulutusluoton omalle tilillesi. Sinulla pitää myös olla niihin hankittuna yleensä joko takaaja tai vakuuksia, joiden löytäminen saattaa joskus olla hyvinkin vaikeaa. Jokaisella lainaa tarvitsevalla henkilöllä ei välttämättä löydy lähipiiristä sopivaa takaajaa, mikä estää usein vakuudellisen laina saamisen ellei itseltä löydy tarvittavia vakuuksia. 

 

Vertaile kulutusluottoja ja säästä sen kuluissa

Jos olet vähääkään tutustunut netin lainatarjontaan, tiedät että netistä löytyy kymmeniä kulutusluottoa myöntäviä lainapalveluita. Niiden kilpailuttaminen ja lainojen vertailu voi olla lainanhakijalle erittäin työlästä ja hankalaa.

VarmaLaina voi auttaa sinua kulutusluoton etsimisessä, jolloin sinulta säästyy aikaa ja vaivaa. Voit aloittaa kulutusluottojen vertailun täyttämällä maksuttoman lainahakemuksen, joka välitetään heti kilpailutuksessa mukana oleville pankeille ja rahoituslaitoksille. Tämän jälkeen he lähettävät omat lainatarjouksensa suoraan sinulle. Saatuasi lainatarjoukset vertaa ensin lainan kuluja ja korkoja, valitse sen jälkeen sopivin lainatarjous.

Lainatarjousten välillä voi olla suuriakin eroja, minkä vuoksi lainavertailu kannattaa tehdä rauhassa. Vertaa lainoja muun muassa lainan todellisen vuosikoron mukaan sekä lainaehtojen perusteella. Seuraavassa kappaleessa kerromme tarkemmin, mitä tekijöitä lainatarjouksissa kannattaa vertailla.

 

Mitä tietoja tulee vertailla lainatarjouksista?

Kuulostaa helpolta, kun sanotaan että voit vertailla lainatarjouksia keskenään ja valita niistä parhaimman. Mutta onko se sitten niin helppoa, jos ei ole sitä koskaan tehnyt, eikä oikein tiedä mitkä tiedot tarjouksessa merkitsevät eniten? Tästä syystä listasimme tärkeimmät asiat, joita sinun tulisi vertailla, kun saat lainatarjouksia.

Näitä asioita ovat esimerkiksi seuraavat:

 • Todellinen vuosikorko. Se kertoo aina kulutusluoton todelliset kustannukset. Vuosikorko on aina eri asia kuin nimelliskorko. Kulutusluoton todellista vuosikorkoa tulisi aina verrata nimelliskoron sijasta. Vuosikorkoon on sisällytetty myös kaikki kiinteät kulut, kuten järjestelypalkkiot ja laskutuslisät, sekä muut mahdolliset kulut.
 • Maksuaika ja kuukausierä. Näistä tärkeämpi lainanhakijalle on usein kuukausierä. Se tulisi aina tarkistaa ja tehdä laskelmat, jossa varmistat, onko sinulla varaa tähän tarjottuun kuukausierään. Liian suuri kuukausierä voi johtaa tulevaisuudessa maksuongelmiin. Maksuaika määräytyy aina kuukausierän perusteella.
 • Muut lainaehdot. Voit tarkistaa näistä tiedoista, onko sinulla mahdollisuus pitää maksuvapaita kuukausia. Maksuvapaat kuukaudet ovat oiva apu silloin, kun sinulle tulee joitain yllättäviä menoja. Voit myös tarkistaa, onko sinun mahdollista muuttaa laina-aikaa tai vaikka hakea korotusta nykyiseen lainaasi.

 

Todellinen vuosikorko

Kuten yllä kirjoitimme, vertaile aina todellista vuosikorkoa, älä nimelliskorkoa.  Eroa näillä on se, ettei nimelliskorkoon ole otettu kaikki lainakustannuksia huomioon, kuten todellisessa vuosikorossa. 

Lainan todelliseen vuosikorkoon kuuluu kaikki seuraavat:

 • Nimelliskorko
 • Laskutuslisät
 • Järjestelypalkkiot
 • Tilinhoitomaksut
 • Muut mahdolliset kulut

Esimerkki lainalaskurilla lasketun todellisen vuosikoron laskelmasta: Lainaa 5000 euroa, Laina-aika on 24 kuukautta, Nimelliskorko on 14,9 %, Lainan järjestelypalkkio: 90 euroa, Tilinhoitomaksu 5 € / kk, Lainan todellinen vuosikorko on tässä esimerkissä 20,21 %.

Kuten yllä olevasta laskelmasta huomaat, on todellinen vuosikorko on merkittävästi suurempi, kuin lainan nimelliskorko.

 

Hae kulutusluotto vastuullisesti

Kulutusluottoa ei tulisi hakea hätiköiden, sillä se voi aiheuttaa ongelmia. Sinun kannattaa aina hakea laina harkiten ja mahdollisimman hyvin kilpailutettuna. Me voimme auttaa sinua tässä ilmaiseksi.

Voit toki hakea lainaa heti ensimmäisestä paikasta, joka tarjoaa sinulle hyväksytyn lainapäätöksen. Olemme kuitenkin melko varmoja siitä, että tulet maksamaan lainastasi enemmän kuin olisi tarpeen. Liian kalliin lainan valitseminen voi kuitenkin pahimmassa tapauksessa johtaa maksuvaikeuksiin ja jopa ulosottoon ja perintään. Lainaa ilman luottotietoja on lähes mahdoton saada mistään. Merkintä luottotiedoissa vaikuttaa myös moneen muuhun elämänalueeseen kuin vain lainan saamiseen.

Tai sitten voit tehdä, kuten niin monet muut ja annat meidän kilpailuttaa kulutusluoton puolestasi. Sinun täytyy tehdä ainoastaan yksi hakemus meidän sivuilla, jonka jälkeen me hoidamme loput. Kilpailutamme lainasi jopa 25 pankilla ja rahalaitoksella varmistaaksemme, että saat useamman lainatarjouksen ja pääset tekemään laajempaa lainavertailua.  Voit valita haluamasi lainasumman 1000 – 60 000 euron väliltä ja maksuaikaa voit valita 1 – 15 vuotta. Maksuajan valinta vaikuttaa suoraan lainasi kuukausierään. Mitä pienemmän kuukausierän siis haluat, sitä pidempi maksuaika sinun tulee valita.

Kuukausierä on silloin oikean kokoinen, kun sinulle jää rahaa myös säästöön, vaikka lyhentäisitkin lainaasi.  Ota myös huomioon, että lainan lyhennykset tulisi saada maksettua, vaikka tulisikin joitain yllättäviä menoja tai taloudellinen tilanteesi heikkenisi väliaikaisesti. Siksi onkin vastuullista valita sopivan suuruinen kuukausierä. Silloin sinulle ei tule ongelmia takaisinmaksun kanssa. Voit kuitenkin koska tahansa tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä lainaasi, jos haluat.

 

Kulutusluotto raha-asiansa hyvin hoitaneelle

Vastuullisuuden mittari näkyy myös siinä, kuinka hyvin lainanhakija on jo ennen lainahakemista hoitanut taloutensa. Jos henkilöllä on raha-asiat kunnossa ja säännölliset, riittävät tulot, voidaan lainaa melko varmasti myöntää. Jokainen lainantarjoaja toki tekee hakijalle oman riskikartoituksen, jossa määritetään voidaanko hakijalle myöntää lainaa, ja jos voidaan minkä verran ja millä lainaehdoilla. Pääsääntöisesti lainaa voidaan myöntää henkilölle, jolla on;

 • Puhtaat luottotiedot
 • Riittävä maksukyky
 • Tarpeeksi korkea ikä (vähintään 18 vuotta)
 • Suomen kansalaisuus tai pysyvä osoite Suomessa.

 

Kulutusluotto auttaa sinua suuremmissa hankinnoissa

Kulutusluotto on kertaluontoinen laina, jota voi hakea netistä aina 60.000 euroon asti. Maksuaikaa saa lainapalveluista riippuen 1 – 15 vuotta. Maksuaikaan usein vaikuttaa myös se, kuinka suurta lainaa on hakemassa. Mitä suurempi laina, sitä enemmän sille on mahdollista saada maksuaikaa. Kulutusluottoa tarjoavia lainapalveluita on nykyisen netissä useita kymmeniä, mistä syystä lainan kilpailuttaminen on todella tärkeää.

Kilpailuttamalla ja vertailemalla lainoja, et päädy ottamaan kallista lainaa ja maksamaan turhia kuluja ja korkoja. Kulutusluoton kilpailuttaminen on hakijalle aina täysin maksutonta ja riskitöntä, mutta ehdottomaan kannattavaa. Jokainen lainan kilpailuttamisessa mukana oleva pankki ja rahalaitos pyrkii tekemään kulutusluoton hakijalle parhaan mahdollisen lainatarjouksen erottuakseen joukosta. Tämä antaa lainanetsijälle hyvät mahdollisuudet löytää halvin kulutusluotto kilpailukykyisillä eduilla.

Joissain tapauksissa on hyvä harkita kulutusluoton sijaan pienempää pikavippiä. Tällainen tilanne saattaa tulla vastaan, kun lainaa tarvitsee nopeasti pienemmän summan ja lainan voi maksaa melkeinpä seuraavan kuun aikana takaisin. Turhaan ottaa suurta kulutusluottoa jos lainatarpeen voi paikata pienemmälläkin lainasummalla.

 

Pieni vakuudeton kulutusluotto

Pieni vakuudeton laina voi olla hyvä vaihtoehto, kun tarvitset rahaa esimerkiksi odottamattomiin menoihin tai yllättäviin hankintoihin. Monet lainanantajat tarjoavat kulutusluottoja alkaen 1000 eurosta ilman takaajia tai vakuuksia.

Pieni vakuudeton kulutusluotto voi olla hyvä vaihtoehto, kun tarvitset lainaa nopeasti ja joustavasti. Muista kuitenkin, että laina on aina vastuullinen päätös, ja sinun tulee arvioida tarkkaan, kuinka paljon voit maksaa takaisin kuukausittain ja kuinka nopeasti voit maksaa lainan takaisin.

 

Kulutusluoton hakeminen netistä

Mitä sitten kulutusluoton hakemisessa tulisi ottaa huomioon?

Ensimmäisenä suosittelemme lukemaan lyhyet esittelyt jokaisesta lainapalvelusta. Lainapalveluihin on hyvä tutustua ennen, kuin aloittaa lainan hakemisen netistä.

Lainapalveluiden esittelyn lukeminen antaa sinulle hyvän kuvan mitkä kaikki pankit ja rahalaitokset ovat kilpailutuksessa mukana. Lainahakemuksen löydät useammalta sivulta ja sen täyttämisessä tulee olla huolellinen. Lisää hakemukseen tarvittavat tiedot ja tarvitsemasi lainasumma ja sille maksuaika. Tarkista hakemuksen tiedot aina rauhassa ennen hakemuksen lähettämistä. Väärät tai puutteelliset tiedot voivat johtaa helposti hakemuksen hylkäämiseen.

Hakemusta tehdessä kannattaa myös tarkistaa, voitko lisätä siihen liitteeksi tositteet omista tuloistasi. Kun liität ne hakemukseen, nopeutuu lainahakemuksen käsittely, koska lainapalvelu pystyy heti käsittelemään sen loppuun asti, eikä heidän tarvitse erikseen pyydellä mitään tositteita.

Kun olet saanut lainatarjouksia, vertaile ne kaikessa rauhassa ja etsi niistä itsellesi sopivin vaihtoehto. Muut hakemukset voit hylätä, eikä niistä aiheudu mitään kuluja. Muistutuksena, että tarjousten pyytäminen ei koskaan maksa mitään, eikä sinulle kerry kuluja, ellet hyväksy lainatarjousta.

 

Kulutusluoton takaisinmaksu

Lähes poikkeuksetta kulutusluotto maksetaan tasaerissä kuukausittain. Näet lainatarjouksesta aina oman lainasi takaisinmaksuajan sekä kuukausierän. Kuukausierä lasketaan usein niin, että se pysyy samana koko takaisinmaksuajan.

Vaikka näetkin usein lainalaskureita lainapalveluiden sivuilla, on syytä huomioida, että ne ovat vain suuntaa antavia esimerkkejä. Koska jokainen hakija on erilainen, ei heille kaikille välttämättä voi luvata samanlaisia kuukausieriä ja maksuaikoja.

Siksi onkin tärkeää käydä läpi saamansa lainatarjous ja varmistaa, että kuukausierä on sellainen, minkä pystyy ongelmitta maksamaan. Yleisesti ottaen kulutusluotto on kuitenkin lähes aina edullisempi kuin pienlaina. Kulutusluottoa voi lainapalvelusta riippumatta lyhentää nopeamminkin. Mikäli maksat suurempaa kuukausierää, lyhentää ylimääräinen osa lainaa aina loppupäästä. Seuraavat kuukausierät tulee aina maksaa normaalisti.

Lyhentämällä lainaa nopeammin, säästät myös sen koroissa ja kuluissa. Kun laina-aika lyhenee, ei sille ehdi kertymään korkoa ja kulua niin paljoa. Tästä syystä lainoja kannattaa yrittää maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti, jos vain taloudellinen tilanne sen sallii. Jos lainan takaisinmaksun kanssa ilmenee ongelmia siitä on syytä ilmoittaa välittömästi velkojalle.

 

Kulutusluotto ilman vakuuksia tai takausta

Toisin kuin pankeissa, netistä haettaessa et tarvitse lainalle vakuuksia tai henkilötakaajia. Vakuudettomissa lainoissa etuna on se, että lainan käsittelyaika nopeutuu huomattavasti.

On kuitenkin huomioitavaa, että hakijalla tulee olla silti säännölliset tulot ja tarvittava takaisinmaksukyky lainan saamiseksi. Hakijan takaisinmaksukyky varmistetaan usein myös pyytämällä kopioita palkka-tai eläketuloista. Palvelumme kautta tavoitat lukuisia lainapalveluita jotka myöntävät lainaa kuluttajille ilman vakuuksia.

 

Lainojen yhdistäminen kulutusluotolla

Monet käyttävät kulutusluottoa myös lainojen yhdistämiseen. Silloin haetaan yksi isompi ja edullisempi yhdistelylaina, jolla maksetaan useampia pienempiä lainoja pois.

Kun useita pieniä lainoja pääsee kertymään, kasvaa ne kaikki päällekkäin korkoa ja kulua. Usein niiden korot ja kulut ovat suurempia, kuin hyvin kilpailutetulla kulutusluotolla.

Monen pienen lainan kuukausierät saattavat yhdessä kasvaa myös todella suuriksi, joka voi johtaa maksuvaikeuksiin.

Yhdistämällä lainat yhdeksi kokonaisuudeksi, pienenee niin kuukausierä, korot kuin muutkin kulut. Myös kuukausierän saa silloin helposti muutettua sopivamman kokoiseksi. Lainojen yhdistäminen on suosittua ja kannattavaa.

 

Kilpailuta yhdistelylaina

Jotta saisit parhaan edun ja säästön lainojen yhdistämisessä, tulee sinun kilpailuttaa uusi kulutusluotto huolellisesti. Nykyisin netissä toimii niin monia tähän erikoistuneita palveluita, ettemme edes suosittele kilpailutuksen tekemistä yksin. Yksin se vie todella paljon aikaa ja on todella vaikeaa löytyy tarvittavia lainapalveluita ja lähettää niihin erikseen hakemuksia.

Käyttämällä meidän maksutonta lainanvälityspalvelua, sinun tarvitsee täyttää ainoastaan yksi hakemus. Silloin palvelumme toimittaa sen omille yhteistyökumppaneilleen, joita on jo yli 30 kappaletta.

Eli sen sijaan, että etsisit itse 30 lainapalvelua ja täyttäisit jokaiseen hakemuksen erikseen, voit tehdä sen helposti yhdellä ainoalla hakemuksella. Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat lainatarjoukset suoraan niiltä lainapalveluilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa. Silloin sinun on helppo valita niistä juuri itsellesi sopivin vaihtoehto.

Palvelumme käyttäminen on aina täysin ilmaista ja riskitöntä. Hakemuksen tekeminen ei sido sinua ottamaan lainaa, vaan voit ilman mitään kustannuksia hylätä kaikkikin lainatarjoukset, jos et jostain syystä löytänyt itsellesi sopivaa.

 

Kulutusluotto vai pikavippi?

Kulutusluotto sopii yleisesti ottaen sellaisiin hankintoihin, joihin tarvitsee rahoitusta usean tuhannen euron edestä. Siihen saa enemmän maksuaikaa, jolloin sitä voi lyhentää itselle sopivissa kuukausierissä pidemmällä aikavälillä. Kulutusluotto haetaan monesti esimerkiksi auton hankintaa varten, kodin remontointiin, lomamatkojen järjestämiseen, sekä moneen muuhun tarkoitukseen. Pikavippi sen sijaan sopii lyhytkestoiseen lainantarpeeseen, kun etsitään muutamien satojen eurojen rahoitusta. Yleisesti pikavippi maksetaan takaisin nopealla aikataululla. Sen saa haettua nopeammin kuin kulutusluoton ja siksi sopii yllättäviin menoihin. Yllättäviä menoja, joihin pikavippi sopii voivat olla auton äkillinen hajoaminen, yllättävien laskujen maksaminen, kodinkoneen uusiminen sekä monet muut menot, joihin ei osata varautua.

 

Kulutusluoton riskit ja niiden hallinta

Kulutusluotto on yksi yleisimmistä lainatyypeistä, mutta siihen liittyy myös riskejä. Kulutusluottojen riskejä ovat muun muassa ylivelkaantuminen, maksuvaikeudet ja korkojen nousu. Riskit ovat hyvin samanlaiset kuin kaikissa muissakin lainatuotteissa. Näitä riskejä on kuitenkin mahdollista hallita.

Tärkeimmät keinot kulutusluottojen riskien hallintaan:

 • Lainan tarpeen harkinta – Ennen lainan hakemista on tärkeää harkita tarkkaan, tarvitseeko lainaa todella ja mihin tarkoitukseen. Lainaa kannattaa hakea vain silloin, kun se on välttämätöntä.
 • Lainavertailu – Ennen lainan hakemista kannattaa vertailla eri lainojen kustannuksia ja ehtoja huolellisesti. Lainoja vertaillessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota lainan kokonaiskustannuksiin, kuten korkoon ja muihin kuluihin. VarmaLainasta löydät kattavan lainavertailun.
 • Lainan takaisinmaksusuunnitelma – Lainaa hakiessa kannattaa tehdä huolellinen takaisinmaksusuunnitelma. Suunnitelmassa kannattaa huomioida oma taloudellinen tilanne ja arvioida, mihin takaisinmaksueriin pystyy sitoutumaan.
 • Lainan takaisinmaksun seuranta – Lainan takaisinmaksun aikana on tärkeää seurata omaa taloutta ja varmistaa, että takaisinmaksuerät maksetaan ajallaan. Jos takaisinmaksussa tulee ongelmia, kannattaa olla heti yhteydessä lainantarjoajaan ja neuvotella maksusuunnitelmasta.
 • Korkojen ja kulujen hallinta –  Kulutusluoton korkojen ja kulujen hallintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Lainan korko voi nousta yllättäen esimerkiksi taloudellisen tilanteen muutosten tai markkinoiden muutosten takia. Tällaisissa tilanteissa kannattaa neuvotella lainantarjoajan kanssa mahdollisesta korkojen alentamisesta tai maksusuunnitelman muutoksesta.
 • Säästöjen kerryttäminen – Kulutusluottoja kannattaa välttää, jos oma taloudellinen tilanne on epävarma. Sen sijaan kannattaa pyrkiä kerryttämään säästöjä ja varautumaan yllättäviin menoihin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä kulutusluotosta:

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on lainatuote, jota käytetään yleensä hankintojen, kuten kodinkoneiden, auton tai remontin rahoittamiseen. Kulutusluottoa maksetaan yleensä takaisin kuukausittain sovitun ajanjakson ajan. Kulutusluottoa voi hakea netistä ilman takaajia tai vakuuksia.

Kuka voi hakea kulutusluottoa?

Kulutusluottoa voi hakea henkilö, jolla on Suomen kansalaisuus tai hänellä on pysyvä osoite Suomessa. Lainanhakijalla tulee olla puhtaat luottotiedot sekä riittävä maksukyky. Hakijalla ei saa olla merkintää luottotiedoissa.

Kuinka paljon kulutusluottoa voi hakea?

Kulutusluottoa voi hakea netistä 1000 eurosta aina 60.000 euroon saakka lainahakemuksella joka on sähköisessä muodossa ja aina avoinna.

Tarvitaanko kulutusluottoa varten takaajia tai vakuuksia?

Ei tarvita. Kulutusluoton voi saada, vaikka lainaa varten ei olisi vakuuksia tai henkilötakaajaa. Kulutusluottoon voi halutessaan ottaa yhteisvastuullisen hakijan.

Mikä on kulutusluoton korko?

Kulutusluoton korko on alkaen 4 %. Lainakorkoon vaikuttaa hakijan maksukyky sekä haettava lainasumma ja minkä lainantarjoajan lainan hän hyväksyy. Kilpailuta kulutusluotto VarmaLaina.fi kautta, niin saat vertailtavaksesi lainatarjouksia mistä pääset valitsemaan itsellesi lainan pienellä korolla.

Mikä on kulutusluoton laina-aika?

Kulutusluottoon saa takaisinmaksuaikaa 1 – 15 vuotta. Laina-aika riippuu haetusta lainasummasta.

Mitä eroa on vakuudellisella ja vakuudettomalla kulutusluotolla

Vakuudellisessa kulutusluotossa sinun tulee asettaa jokin omaisuus vakuudeksi lainalle. Vakuudettomassa kulutusluotossa et tarvitse omaisuutta vakuudeksi, mutta lainan korot ja kulut voivat olla hieman korkeammat.

Miten nopeasti voin saada kulutusluoton?

Kulutusluoton voi saada tilille jo saman päivän aikana lainasopimuksen allekirjoittamisesta. Se kuinka nopeasti saat lainaa tilille riippuu haetusta lainasummasta sekä pyytääkö pankki tai rahalaitos liitteitä lainapäätöstä varten.

Voinko hakea kulutusluottoa yhdessä toisen henkilön kanssa?

Kyllä, useimmat lainanantajat mahdollistavat yhteisvastuullisen lainan hakemisen, jolloin lainaa haetaan yhdessä toisen henkilön kanssa. Yhteisvastuullinen laina tarkoittaa sitä, että molemmat henkilöt ovat vastuussa lainan takaisinmaksusta, ja lainanantaja voi periä maksuja kummaltakin henkilöltä, jos lainaa ei makseta takaisin sovitussa aikataulussa.

Lue lisää blogista:

VarmaLaina.fi
Logo