Pikavippi tilille alle 10 minuutissa

Varmalainan pikavippi on nopea apu yllättävään rahan tarpeeseen

Kuvake1

Vertaa lainoja ilmaiseksi

Kuvake1

100 % kotimainen palvelu

Kuvake1

100 % maksuton palvelu

Kuvake1

Tavoita 30+ luotonmyöntäjää

Täytä lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Kilpailuta lainoja 60 000 € asti - maksutta!

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme muutamassa minuutissa.


🏦 30+ pankkia    ⚡ Nopea    ✔️ Ilmainen


Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä*
79 €
Korot & kulut*
4 220 €

VarmaLaina.fi  /  Lainaa  /  Pikavippi

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150€. Lainan todellinen vuosikorko on max. 38%. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100-60.000€.

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.


Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella:

Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella


Pikavippi

Pikavippi oli pieni laina, joka oli tarkoitettu nopeiden ja yllättävien kulujen maksamiseen.

Nykyään perinteiset pikavipit ovat kuitenkin aika lailla poistuneet markkinoilta ja niiden tilalle on tullut edullisempia kulutusluottoja ja pankkilainoja.

Monet vakuudetonta kulutusluottoa myöntävistä palveluista myöntävät kuitenkin myös pientä lainaa, joten vaikka lainantarpeesi olisikin pieni, voit silti kilpailuttaa sen meidän palvelussamme.

Meiltä voit pyytää lainatarjousta summille 100 – 60 000 euroa. Saat aina yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia vertailtavaksesi.

 

Lue nämä, jos sinulla on etsinnässä pikavippi

 • Tarvitsetko nopeasti pikavipin? Palvelumme kautta voit kilpailuttaa pikavipin siinä, missä minkä tahansa muunkin lainan. Lainan kilpailuttaminen takaa hyvät mahdollisuudet saada pikavippi mahdollisimman kilpailukykyisellä korolla.
 • Pikavippi alkaen 100 euroa. Lainaa varten hakija ei tarvitse takaajia tai vakuuksia. Tämä nopeuttaa lainaprosessia ja saat lainaa heti.
 • Pikavippi on laina, joka maksetaan hakijalle mahdollisimman nopeasti hänen omaan vapaaseen käyttöönsä.
 • Pikalaina otetaan usein akuuttiin lainatarpeeseen. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi pesukoneen hajoaminen, auton kuntoon laittaminen nopealla aikataululla tai esimerkiksi yllättävät menot, joihin ei ole osannut ennalta varautua.
 • Lainan nopea tarvitseminen ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita, että laina olisi silloin kallis. Kun otat avuksesi palvelumme lainan kilpailuttamiseen, tiedät saavasi pienenkin lainan edullisesti. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa niin isot kuin pienet lainat nopeasti.
 • Lainahakemus kilpailutetaan aina yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen välillä. Saatuasi lainatarjoukset saat tutustua niihin rauhassa ja valita joukosta sinulle sopivimman pikalainan.
 • Lainapäätöksen allekirjoittamisen jälkeen laina maksetaan tilille välittömästi.

Veronpalautus ennakkoon

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on pieni laina, joka maksetaan tilille nopeasti ja on tarkoitettu usein akuuttiin lainatarpeeseen.

Pikavippiä haetaan keskimäärin 100 eurosta noin 3000 euroon saakka.

Lainasumma ja myös sen takaisinmaksuaika ovat tyypillisesti lyhyt.

Vielä vuosia sitten pikavippi miellettiin kalliiksi lainaksi ja jos lainan halusi saada nopeasti tilille veloitettiin siitä lisäkuluja.

Näin ei kuitenkaan enää ole, koska uusi lainsäädäntö on kiristänyt lainan nimelliskorkoa ja muita kuluja.

Lue tästä Helsingin sanomien juttu pikavippien sääntelystä.

Pikavipin saa maltillisella lainakorolla ja muilla kuluilla nopeasti tilille.

Pikavippi on akuuttiin lainatarpeeseen otettu pieni laina. Lainaa maksetaan takaisin erissä. Lainan voi halutessaan maksaa myös kerralla pois. Pikalainaa haetaan maksuttomalla lainahakemuksella ja myönteisen lainapäätöksen jälkeen laina maksetaan lainansaajan tilille heti. 

Pienikin laina kannattaa kilpailuttaa

Olit sitten hakemassa suurta kulutusluottoa tai pienempää lainaa, kannattaa laina aina kilpailuttaa ensin.

Usein ajatellaan, että vain kulutusluotto on syytä kilpailuttaa usean lainantarjoajan välillä, ja pienempi laina vain otetaan ensimmäisestä vastaan tulevasta paikasta.

Näin ei kuitenkaan kannata toimi, varsinkin kun lainan kilpailuttaminen ei maksa hakijalle mitään.

VarmaLaina.fi kilpailuttaa lainasummat 100 eurosta aina jopa 60.000 euroon saakka yli 30 pankin ja rajoituslaitoksen kesken.

Lainan kilpailuttaminen tai lainatarjousten vastaanottaminen ei sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen.

Vertaa lainoja saatuasi maksuttomat lainatarjouksemme ja valitse niistä sinulle sopivin lainatarjous.

 

Näin käytät Varmalaina- palvelua pikavippien kilpailuttamiseen ja vertailuun

 • Täytä maksuton lainahakemus palvelussa
 • Täyttämäsi hakemus välitetään heti palvelumme kautta noin 30 pankille ja rahoitusyhtiölle käsiteltäväksi
 • Saat ensimmäiset lainatarjoukset vertailtavaksi jo muutamassa minuutissa
 • Valitse lainavertailun jälkeen edullisimman tarjouksen ja allekirjoitat lainasopimuksen haluamasi lainantarjoajan kanssa

 

Vertaile pikavippejä ja valitse itsellesi sopivin laina

Lainavertailu alkaa lainatarjouksien vastaanottamisesta.

Lainatarjouksiin tutustuminen onnistuu, vaikka kotisohvalta käsin ja kun olet päätöksesi tehnyt, voit joko hylätä kaikki lainatarjoukset tai valita tarpeisiin sopivan lainan.

Lainan kilpailuttaminen monen eri lainantarjoajan välillä on lähes aina auttanut hakijaa löytämään sen hetkiseen rahoitustarpeeseen sopivan pikavippivaihtoehdon.

Tämä toki on täysin ymmärrettävää, koska hakijan lainahakemus kilpailutetaan yli 30 lainantarjoajan välillä ja jokainen kilpailutuksessa mukava oleva pankki ja rahoituslaitos tietää, että hakijasta on kilpailemassa myös monta muuta lainantarjoajaa.

Näin jokainen pankki ja rahoitusyhtiö haluaa omien lainahakuehtojensa puitteissa jättää hakijalle parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Varmalainan vertailu – ja kilpailutuspalvelun yhteistyökumppaneina eivät ole kaikki Suomen tai Suomessa toimivia pankkeja tai rahoitusyhtiöitä, mutta joukossamme on todella kattava joukko tunnettuja ja vakavaraisia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä niin Suomesta kuin ulkomailta.

Kaikki palvelumme kilpailutuksessa mukana olevat lainantarjoajat ovat esiteltynä sivullamme. Listaa päivitetään aina sen mukaan mitä pankkeja tai rahoitusyhtiöitä saadaan kilpailutukseen mukaan. On ollut ilahduttavaa huomata, että viimeisen korkokattosääntelyn jälkeen lainan kilpailutukseen sekä sähköiseen lainan myöntämiseen ovat lähteneet mukaan myös niin sanotusti aikaisemmin vain kivijalkapankeiksi mielletyt lainantarjoajat.

Uusi korkokattolaki astui voimaan 2019. Jatkossa lainan nimellinen vuosikorko saa olla vakuudettomissa kuluttajaluotoissa korkeintaan 20 prosenttia ja lainan muut kulut maksimissaan 150 euroa vuodessa. Tämä koskee kaikkia vakuudettomia lainoja, mukaan lukien pikavipit. 

Kuka voi hakea pikavipin?

Jokaisella lainantarjoajalla on hieman toisistaan poikkeavat lainanhakuehdot.

Siitä syystä, hakija ei välttämättä tule saamaan lainatarjouksia kaikilta 30:ltä pankilta ja rahoituslaitokselta.

Yleisesti ottaen hakijan tulee olla lainaa saadakseen 18 vuotias suomalainen henkilö tai vakituisesti kolmen vuotta Suomessa asunut hakija.

Hakijalla tulee olla puhtaat luottotiedot, joka tarkoittaa ettei lainaa voida myöntää, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä (kkv.fi).

Lainaa voi joissain tapauksissa saada myös työtön henkilö, mutta yleensä hakijalta vaaditaan säännölliset tulot palkkatyöstä tai eläkkeestä.

Kaikkien pankkien asiakkaat voivat hakea lainaa netistä ilman aikaisempaa asiakkuutta.

Pikavippiä varten hakija ei tarvitse lähipiiristä ketään takaajaksi, eikä lainalle tarvitse hankkia vakuuksia.

 

Mihin pikavippi usein otetaan?

Jokainen hakija määrittää itse lainatarpeensa ja sen mihin lainansa käyttää.

Pankit ja rahoituslaitokset eivät sitä erikseen kysele.

Aina lainaa hakiessa asiakkaalta toivotaan kuitenkin vastuullista lainan ottamista, juuri sen verran mitä hän tarvitsee.

Laina tulee aina maksaa takaisin lainasopimuksen mukaisesti.

Pikavippi on lainasummaltaan usein muutaman sadan euron laina, jossa maksuaika on keskimäärin yksi vuosi.

Äkillinen rahantarve on yleisin syy pikavipin ottamiselle, kun omaan palkkapäivään on vielä reilusti aikaa.

Yllättäviä menoja voivat olla mm. kodinkoneen rikkoutuminen, auton hajoaminen juuri huonoimpaan mahdolliseen aikaan tai muu hankinta mihin ei ole osannut varautua.

Toki aina akuutti tilanne ei tarkoita jotain elämän ikävää käännettä, vaan lainaa voidaan ottaa perheen yhteiseen lomamatkaan tai vaikka ostoksiin.

Pikavippi - lainaa nopeasti

 

Hae pikavippi vastuullisesti

Pikavippi ajatellaan yleisesti sellaiseksi lainaksi, joka aiheuttaa maksuvaikeuksia. Näin asia on aikaisemmin ollutkin, sillä kun pikavipit tulivat Suomen lainamarkkinoille vuonna 2010, niiden kulut ja korot olivat varsin korkeat.

Nykyään pikavippien suosio on laskenut merkittävästi, eikä perinteisiä pikavippejä enää edes myönnetä. Tämä johtuu siitä, että vakuudettomille lainoille on lailla määrätty korkokatto lainan nimelliskorolle ja se saa nykyään olla korkeintaan 20 %.

Mutta olitpa hakemassa netistä pientä tai suurta lainaa, se kannattaa hakea vakaasti harkiten. Jos epäilet omaa maksukykyäsi, ei lainaa kannata silloin hakea.

Suosittelemme ennen lainan hakemista laskemaan lainalaskurin avulla, miten tarvittava lainasumma vaikuttaa muun muassa lainan kuukausierään. Laskurin avulla on helppo hahmottaa lainan tulevan kulurakenteen. Lainalaskurin antama laskelma on aina suuntaa antava arvio, oman henkilökohtaisen lainatarjouksen saat täyttämällä lainahakemuksen.

Esimerkkilaskelma:

Lainaa 10.000€, takaisinmaksuaika 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/ kuukaudessa.

 

Pikavippien vertailu kannattaa

On varsin normaalia, että eteen tulee joskus yllättävä rahanmeno, johon sen kuukauden palkka ei riitä. Pikavippi on hyvä ratkaisu juuri näihin tilanteisiin. Pikavippi siirtyy tilille yleensä alle tunnissa ja nopeimmillaan jopa muutamassa minuutissa.

Nykyään pikavippien kulut ja korot ovat erittäin maltilliset, sillä vuonna 2019 tuli voimaan laki, joka määräsi niille 20 % korkokaton pikavipin nimelliskorolle. Myös lainapalveluiden toiminta on muuttunut vastuullisemmaksi ja nykyään kaikkien lainanhakijoiden palkka- ja luottotiedot tarkistetaan.

Pientä ja nopeaa lainaa hakiessa kannattaa suosiolla unohtaa pankkilainat ja kulutusluotot, sillä niiden käsittelyajat ovat yleensä muutamia päiviä.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia kilpailuttamaan sähkö- ja puhelinliittymät, joten toivottavasti myös lainojen kilpailuttaminen yleistyisi.

Puhelinliittymien liittymävertailu ja liittymätarjoukset käytetään aina hyväksi, joten toivomme että myös lainavertailua käytettäisiin enemmän.

Pikavippivertailu kannattaa aina suorittaa huolellisesti ennen lainasopimuksen allekirjoittamista, sillä halvimman ja kalleimman pikavipin hintaero on varsin suuri.

Nämä hintaerot johtuvat puhtaasti eri lainapalveluiden erilaisista hinnoitteluista. Osa palveluista veloittaa lainasta täydet laina sallimat kulut (nimelliskorko 20 % ja muut kulut 150 €/vuodessa), kun osa palveluista suosii maltillisempaa hinnoittelua.

Pikavippivertailu on siis todella tärkeää ja sitä ei kannata jättää tekemättä.

Toimi näin:

 • Täytä Varmalaina- palvelussa helppokäyttöinen lainahakemus
 • Odota muutaman minuutti niin saat lainatarjoukset
 • Vertaa lainoja toisiinsa ja valitse halvin pikavippi
 • Hyväksy lainatarjous ja allekirjoita sähköinen lainasopimus lainantarjoajan kanssa.

 

Pikavippi on nopea kertaluontoinen laina

Pikavippi on vakuudeton laina, jota haetaan usein kun lainaa tarvitaan nopeasti yllättäviin menoihin.

Aiemmin pikavippi oli mahdollista saada vain lyhyellä maksuajalla, mutta nykyään niihin on mahdollista saada paljon pidempi takaisinmaksuaika.

Takaisinmaksuaika riippuukin paljon haettavasta summasta – mitä suurempi pikavippi, sitä pidempi maksuaika.

 

2 pikavippiä, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Voit saada näistä kahdesta pankista, joko pientä lainaa tai suurempaa lainaa mihin tahansa tarpeeseen.

Alla on esiteltynä kaksi tunnettua pankkia, jotka myöntävät pienen lainan akuuttiin lainatarpeeseen tai suuren lainan esimerkiksi talon remontoimiseen, auton ostoon, hääjuhlan järjestämistä varten tai vaikka lomamatkaan.

 

POP Pankin kautta voit hakea lainaa 20.000 euroon saakka. Maksuaikaa saat  1 – 10 vuotta.

POP Pankin kulutusluotto on kätevä ja joustava apu monenlaiseen lainantarpeeseen.

Nyt voit kilpailuttaa POP Pankin maksutta myös meidän palvelussa.

Lue POP Pankista tehty artikkeli ja anna meidän kilpailuttaa POP Pankki ja 30+ muuta pankkia ja luotonantajaa puolestasi.

 

Bank Norwegian on lainapalvelu, josta on mahdollisuus hakea lainaa jopa 60.000 euroon saakka.

He nousivat nopeasti suomalaisten suosioon kilpailukykyisen hinnoittelunsa johdosta. Heidän kautta on voit hakea niin suurta kuin pientäkin vippiä kiinteällä maksuajalla. Vippi on kuitenkin mahdollista maksaa takaisin etuajassa ilman lisäkustannuksia.

Bank Norwegianin lainassa nimellinen vuosikorko on n. 6,99 – 19,49 %. Lainanhakijan taloudellinen tilanne ja takaisinmaksukyky vaikuttaa suuresti vuosikoron suuruuteen.

Heiltä haetaan lainaa myös monesti lainojen yhdistämiseen, jolloin useat pienemmät lainat maksetaan pois yhdellä suuremmalla lainalla. Tällöin vuosikorko ja kokonaiskulut pienenevät huomattavasti.

Voit hakea lainaa Bank Norwegianilta, mikäli olet vähintään 23-vuotias Suomen kansalainen. Luottotiedot tarkistetaan aina, joten maksuhäiriömerkintä on este lainan saannille.

 

Pikavippi ilman vakuuksia

Tällä hetkellä kaikki palvelussamme esitellyt pikavippiä myöntävät pankit ja rahoitusyhtiöt myöntävät pikavippiä ilman vakuuksia.

Tämä tarkoittaa sitä, ettei pikavippiä saadakseen tarvitse hankkia lainalle mitään vakuuksia, eikä myöskään henkilötakausta.

Huomioitavaa kuitenkin on, että vaikka saat pikavipin ilman vakuuksia, tulee sinulle olla säännölliset tulot.

Yhä useammat lainapalvelut vaativat hakijoilta tositteita hakijan palkkatuloista, jotta he voivat varmistaa sen, että hakijalla on mahdollisuus maksaa laina takaisin ajallaan.

On kuitenkin edelleen yrityksiä, joihin tositteita ei tarvitse lähettää. Usein mitä suurempaa pikavippiä haet, sitä varmemmin myös hakijan tulot tullaan tarkistamaan.

Suuremmat pikavipit joita myöntää perinteiset pankit, voivat vaatia sille vakuuksia tai henkilötakaajan, mutta se on aina täysin tapauskohtaista.

 

Pikavippi heti tilille

Pikavippi on yksi nopeimmin haettavista lainatuotteista. Koska kyseessä on suhteessa pieni lainasumma, on sen hakeminen helpompaa ja nopeampaa.

Useat lainapalvelut antavat lainapäätöksen välittömästi lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Mikäli lainahakemus on hyväksytty, siirtyy pikavippi hakijan tilille muutamassa minuutissa.

Jos sinulla on tarve saada pikavippi heti, on syytä tarkistaa että teet hakemuksen lainapalvelun aukioloaikana. Tällöin he voivat käsitellä hakemuksesi välittömästi loppuun saakka ja siirtää vipin tilillesi.

Muista kuitenkin tarkistaa että valitsemasi lainapalvelu käyttää samaa pankkia, jolloin rahan siirto pankista toiseen on mahdollisimman nopeaa.

Katso: Suomenpankki.fi – Maksujärjestelmät

Hakemuksen voi kuitenkin tehdä ja lähettää lainapalveluille mihin aikaan tahansa. Kuitenkin jos hakemuksen tekee esimerkiksi yöllä, siirtyy sen käsittely ja lainan siirtäminen seuraavaan aamuun, kun lainapalvelu taas aukeaa.

Yleisimmät aukioloajat lainapalveluille on klo 7.00 – 23.00.

Mahdollisten tositteiden lähettämisessä kannattaa ottaa huomioon, että liittää ne jo hakemusta tehdessä hakemukseen mukaan. Näin lainapalvelu voi käsitellä hakemuksen heti loppuun, eikä heidän tarvitse pyytää toimittamaan liitteitä erikseen.

Jos lainapalvelu tarjoaa palkkatulojen tarkistamisessa Instantor-palvelua, kannattaa tätä ehdottomasti käyttää. Tällöin sinun ei tarvitse lähettää liitteitä erikseen, vaan Instantor-palvelulla palkkatulot voi todentaa muutamassa minuutissa.

 

Lainahakemukseni hylättiin, mistä johtuu?

Syitä voi olla useita, mutta tässä tyypillisemmät syyt, miksi lainaa ei voida myöntää:

 • Täytit lainahakemuksen huolimattomasti tai puutteellisesti – lisää hakemukseen tarvittavat kohdat
 • Maksukykysi ei ole riittävä – Yrititkö hakea liian suuren lainan maksukykyysi nähden, hae pienempää lainaa
 • Tiedoissasi on maksuhäiriömerkintä – asialle ei voi tehdä mitään, lainantarjoaja ei voi myöntää lainaa maksuhäiriömerkinnän saaneelle
 • Sinulla on useita nykyisiä lainoja – jos lainaa on kertynyt liikaa, ei uutta lainaa voida ehkä enää myöntää

 

Pikavippi vai kulutusluotto?

Monet varmasti miettivät, tulisiko heidän hakea pikavippiä vai kulutusluottoa?

Pikavippi soveltuu monesti pieneen ja nopeaan lainantarpeeseen. Vaikka pikavippeihin on saatavilla pitkiä maksuaikoja, on yleinen oletus kuitenkin se, että ne tulisi maksaa noin kuukauden kuluessa takaisin. Näin ei kuitenkaan ole, vaan pienenkin lainan voi maksaa useammassa erässä.

Kulutusluotto taas soveltuu monesti suurempiin hankintoihin. Kun kyseessä on tuhansien eurojen laina, on kulutusluotto usein järkevä vaihtoehto.

Kulutusluottoon on mahdollista saada todella pitkiä maksuaikoja, jolloin kuukausierätkään eivät kasva liian suuriksi isommissakaan lainasummissa.

Joten lyhyesti sanottuna, jos tarvitset pientä lainaa, jonka voit maksaa pian takaisin, on pikavippi hyvä valinta.

Mikäli kuitenkin mietit useampien tuhansien eurojen hankintaa, jonka haluat maksaa takaisin pidemmällä aikavälillä, on kulutusluotto paras ratkaisu.

 

Pikavipin ottaminen samalla, kun yhdistää lainat

Jos sinulla on jo ennestään velkaa, mutta tarvitse vielä pienen lainan, voit tehdä niin että yhdistät kaikki olemassa olevat lainat yhteen ja hakemuksen yhteydessä otat uutta lainaa pienen lainan verran lisää.

Näin saat samalla kertaa yhdistettyä lainasi yhteen selkeämpään kokonaisuuteen ja saat tarvitsemasi rahoituksen.

Yhtä lainaa on helpompi maksaa kuin monta erillistä. Usein myös yhdistelylainalle saa paremmat lainaehdot ja alhaisemman koron kuin mitä on usealla erikseen otetulla lainalla tällä hetkellä.

 

Miten löytää halvin pikavippi?

Halvin pikavippi löytyy parhaiten vertailemalla eri lainojen kokonaiskustannuksia.

Pelkät esimerkkilaskelmat eivät kerro koko totuutta, vaan paras tapa lainojen vertailuun on pyytää maksuttomat lainatarjoukset eri lainantarjoajilta.

Halvinta pikalainaa etsivän kannattaa ehdottomasti käyttää muutama minuutti lainan kilpailuttamiseen, koska vain tällä tavoin hakija voi selvittää mikä pikavippi on hänelle paras vaihtoehto.

Suoralta kädeltä ei voida sanoa mikä on halvin pikavippi. Jokainen lainantarjoaja tekee hakijalle oman riskianalyysin ja henkilökohtaiseen lainatarjoukseen vaikuttaa hakijan hakema lainasumma, laina-aika, hakijan tiedot sekä maksukyky. Selkein tapa selvittää asia, on pyytää lainatarjoukset monesta eri pankista sekä rahoituspalvelusta.

Usein kuitenkin kuulee hakijoiden miettivän, kuinka suuri työ on täytellä monta lainahakemusta lainatarjousten saamiseksi. Onneksi tähän löytyy markkinoilta juuri tähän tarkoitukseen erikoistuneita lainan kilpailutuspalveluita, kuten esimerkiksi palvelumme VarmaLaina.fi.

Ideana palvelussamme on, että hakijan lainahakemus kilpailutetaan yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen välillä hakijan puolesta.

Sinun tehtäväksi jää vain yhden hakemuksen täyttäminen ja saapuneisiin lainatarjouksiin tutustuminen.

Eikö tunnukin järkevältä kilpailuttaa lainahakemus monen eri lainantarjoajan välillä löytääksesi juuri sinun tarpeisiisi sopiva pikavippi?

Ottaen vielä huomioon, että lainan kilpailuttaminen ei maksa sinulle mitään eikä lainatarjouksien vastaanottaminen sido sinua mihinkään. Voit tutustua tarjouksiin rauhassa, vaikka kotisohvalla ja tarkastella löytyy lainantarjouksista sinulle sopivin laina vai onko paras jatkaa etsintää muualta.

Lainan kilpailuttamiseen tarkoitettua palvelua voi hyödyntää myös edullisen kulutusluoton sekä joustoluoton löytämiseen. Haettavat lainasummat ovat 100 eurosta aina jopa 60.000 euroon saakka, joten sopiva lainasumma löytyy varmasti niin pieneen lainaan kuin suurempaan kulutusluottoon.

 

Pikavipit tarkemmassa vertailussa

Olet nyt saanut useamman lainatarjouksen vertailtavaksesi. Mihin asioihin sinun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota?

Kaikki saamasi lainatarjoukset ovat sinulle räätälöityjä henkilökohtaisia tarjouksia. Lainatarjoukset perustuvat hakemaasi lainasummaan, maksuaikaan sekä antamiisi tietoihin. Lainatarjoukseen vaikuttaa aina maksukykysi, säännölliset tulosi ja se haetko lainaa toisen henkilön kanssa sekä mistä lainatyypistä on kyse.

Halvimmassa pikavipissä on tietenkin alhaisimmat kulut ja korkomaksut kuin muissa. Lainan kuluja ovat mm. avausmaksu, nimelliskorko, laskutuslisä, pikamaksu tilille lisäveloituksella tai esimerkiksi nostopalkkio. Näitä kuluja on vaikea vertailla erikseen. Sen vuoksi on tärkeää kiinnittää huomio lainan todelliseen vuosikorkoon. Lainan todellinen vuosikorko kertoo lainan koron siten, että siinä on otettu huomioon kaikki kyseisen lainan lisäkulut.

Lainan todellisen vuosikoron lisäksi kannattaa miettiä kuinka nopeasti tarvitset lainaa? Voi olla, että lainapalvelu veloittaa lainan nopeasta tilisiirrosta lisämaksua. Yleisesti kuitenkin voidaan sanoa, että myönnetty laina maksetaan tilille ilman mitään lisäkuluja noin 1 – 3 pankkipäivässä. Pikavipin tilille siirtymiseen vaikuttaa oleellisesti myönnetyn lainasumman määrä. Mitä suurempi laina on kyseessä, sen kauemmin tilille siirto keskimäärin kestää. Lainan tilille siirtämiseen vaikuttaa myös mihin kellonaikaan haet lainaa ja missä pankissa sinulla on pankkitili.

Lainavertailussa kannatta kiinnittää huomiota myös lainassa oleviin muihin ominaisuuksiin, kuten onko lainassa mahdollista pitää myöhemmin maksu- tai lyhennysvapaata kuukautta. Tämä voi olla tärkeä seikka, jos lainan takaisinmaksamisen aikana sairastut tai elämässä tulee vastaan jokin muu lyhytaikainen arvaamaton tilanne. Maksu – sekä lyhennysvapaasta kuukaudesta kuitenkin aina sovitaan erikseen lainanmyöntäjän kanssa.

Pikavippien kulujen vertailussa kannattaa käyttää apuna lainalaskuria, johon voi syöttää kaikki lainan kulut ja nimelliskoron. Lainalaskuri laskee annettujen tietojen perusteella pikavipin todellisen vuosikoron ja ilmoittaa sen prosentteina ja selkeästi euroiksi muutettuna.

 

Pikavippi ilman vakuuksia vai toisen henkilön kanssa?

Pikavipin voi hakea yksin ilman vakuuksia tai takausta, mutta yksi tapa saada pikavippi edullisemmin, on ottaa rinnalle yhteisvastuullinen hakija.

Pankit sekä rahoituslaitoksen myöntävät pikavipin paremmilla lainaehdoilla, jos hakijoita on kaksi. Syynä tähän on, että lainanmyöntäjän luottotappioriski on huomattavasti matalampi, kun lainalla on kaksi maksajaa. Jos haluat saada tästä kaiken hyödyn irti, pyydä lähipiiristä henkilö hakemaan lainaa kanssasi.

 

Onko sinulla useampi pikavippi maksettavana?

Jos olet jo aikaisemmin ottanut pikavippiä ja sinulla on tällä hetkellä maksettava useampi pikavippi, on sinun hyvä miettiä pikavippien yhdistämistä yhteen lainakokonaisuuteen.

Pikavippien yhdistäminen auttaa usein selkeyttämään taloudenpito, kun pääsee eroon monesta pienestä lainasta, joissa jokaisessa sattuu olemaan eri lainanlyhennyspäivä.

Toinen hyvä syy yhdistää pikavipit on päästä eroon monen lainan aiheuttamista lainanhoitokuluista. Kun lainaa on ottanut moneen eri otteeseen, joutuu jokaisesta lainasta maksamaan erikseen kulut, korot, laskutuslisät yms.

Yhdistämällä lainat yhteen, poistuu moninkertaiset kulut ja säästö voi olla näin kuukautta kohden huomattava.

Usein pikavipit yhdistetään suurempaan kulutusluottoon, koska kulutusluottoa saa jopa 60 000 euroon saakka ja kulutusluoton korko- ja kulumaksut ovat pikavippiä pienemmät.

Jos sinulla on vaikeuksia saada sopivaa järjestelylainaa pankista, voit kokeilla hakea sitä myös Takuusäätiöstä.

 

Pikavipin ominaisuudet ja joustavuus

Hyvää

✔️ Pikavippi maksetaan aina nopeasti tilille, yleensä jopa 5- 10 minuutissa.

✔️ Pikavippi on hyvä ratkaisu, kun tarvitset lainaa heti käyttöösi ilman pidempää odottelua.

✔️ Pikavipin hakeminen netissä on maksutonta ja nopeaa.

✔️ Myönnetyn pikavipin voi käyttää kuten haluaa.

✔️ Pikavippiä varten ei tarvitse hankkia takaajia tai vakuuksia.

✔️ Pikavipit ovat suuruudeltaan yleensä 100 – 2000 euroa. Näin pientä lainaa on mahdotonta saada pankista tai se on ainakin yhtä työläs prosessi kuin suuremman lainan hakeminen.

✔️ Pienen lainan hakukriteerit on joustavammat kuin isomman – lainaa on suhteellisen helppo saada.

Huonoa

❌ Vanhaa lainaa ei koskaan kannata maksaa takaisin uudella pikavipillä. Tämä saattaa myöhemmin tuoda taloudenhallintaan vaikeuksia.

❌ Älä ota pikavippiä ellet todella tarvitset sitä, sillä sen kulut ovat yleensä hieman suuremmat kuin muiden lainojen kulut.

❌ Pikavipin lainankorko on muihin lainoihin verraten korkeampi. Pikavippi on tarkoitettu nopeaan rahan tarpeeseen ja maksettavaksi takaisin suhteellisen nopeasti. Näin lainan korkokulut eivät pääse kasaantumaan.

❌ Ota pikavippiä vain sen verran kuin tarvitset ja varmista että sinulla on maksukykyä maksaa laina pois ajallaan.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä pikavipeistä:

Kuka voi hakea pikavipin?

Pikavippi voidaan myöntää 18 vuotta täyttäneelle suomen kansalaiselle, jolla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot.

Kuinka pitkä maksuaika pikavipissä on?

Pikavipin maksuaika on yleensä suhteellisen lyhyt. Yleisin pikavipin maksuaika on noin 1 - 24 kuukautta.

Miten löydän halvimman pikavipin?

Me kerromme mistä kaikkialta voit hakea pikavipin. Tarjoamme myös maksuttoman lainojen kilpailutuspalvelun, jonka avulla saat yhdellä hakemuksella useiden luotonantajien lainatarjoukset. Lainatarjouksia vertailemalla näet nopeasti sen, mikä niistä on sinulle halvin laina.

Kuinka suuri korko pikavipissä on?

Tämä riippuu paljon siitä lainapalvelusta, josta olet pikavippiä hakemassa. Vuoden 2019 voimaan tullut vakuudettomia lainoja koskeva lakimuutos laski myös pikavippien hintoja ja asetti niiden nimelliskoron katoksi 20%. Muut pikavippiin liittyvät kulut saavat olla max. 150 € vuodessa.

Artikkelin on kirjoittanut Emma Johansson


VarmaLaina.fi (“me”) ei ole lainanantaja, pankki tai rahoitusyhtiö emmekä tarjoa taloudellista neuvontaa tai suosituksia. Me tarjoamme maksuttoman lainojen kilpailutuspalvelun, jossa kaikki luottokelpoiset Suomen kansalaiset voivat kilpailuttaa minkä tahansa lainan summille 100 – 60.000 euroa. Lainojen maksuajat ovat 1 – 20 vuotta ja niiden nimellinen vuosikorko vaihtelee välillä 4,19 % – 20 %. Emme ole vastuussa toimitetuissa lainatarjouksissa mahdollisesti olevista virheistä. Hintatietojen, lainaehtojen ja muun tiedon oikeellisuuden tarkistaminen lainanantajan, pankin tai muun tahon hinnastosta ja käyttöehdoista jää aina asiakkaan vastuulle.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt käyttöehtomme ja yksityisyyspolitiikkamme sekä evästeiden käytön.

VarmaLaina.fi