Pikavippi tilille alle 10 minuutissa

Varmalainan pikavippi on nopea apu yllättävään rahan tarpeeseen

Kuvake1

Täytä maksuton lainahakemus

Kuvake1

Vastaanota lainatarjoukset

Kuvake1

Vertaa ja valitse paras laina

Kuvake1

Laina maksetaan tilillesi

Täytä lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Kilpailuta lainoja 60 000 € asti - maksutta!

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme muutamassa minuutissa.

Pikavippi luotettavasti netistä

Sivuillamme kerrotaan kaikki tarvittava tieto, joita tarvitset pikavipin hakemiseen ja pikavippien vertailuun. Täytät vain maksuttoman lainahakemuksemme ja me kilpailutamme pikavipit puolestasi ja toimitamme valmiit lainatarjoukset nähtäväksesi. Lainatarjouksista näet kaikki tarvittavat tiedot, kuten lainasumman, maksuajan, kuukausierän, todellisen vuosikoron ja takaisinmaksusumman.

Saatuasi lainatarjoukset voit vertailla niitä toisiinsa kaikessa rauhassa. Allekirjoita lainasopimus vasta kun olet huolellisesti lukenut ja ymmärtänyt lainaehdot.

Kun olet hyväksynyt lainan, toivomme että palaisit takaisin sivustollemme ja kertoisit omat kokemuksesi pikavipin tarjoajasta ja sen hakemisesta. Näin auttaisit muita palvelumme käyttäjiä, jotka etsivät myös pikavippiä mahdollisimman pienillä kuluilla. Antamalla oman arviosi lainanmyöntäjästä autat myös meitä kehittämään palveluamme paremmaksi. 

Monet lainavertailusivustot kirjoittavat pikavippipaikoista arvostelut, jotka perustuvat vain heidän omiin kokemuksiin. Me haluamme kuulla mitä asiakkaillamme on sanottavana käyttämistään lainapalveluista. Kaikissa pikavippipaikoissa on hyviä ja huonoja puolia ja saamamme palautteen mukaan osaamme esitellä ne asiakkaiden jättämien palautteiden ja arvosteluiden mukaisessa järjestyksessä.

Me haluamme kehittää palveluamme yhä paremmaksi, joten jättämällä oman palautteesi autat meitä ja muita lainanhakijoita tekemään parempia päätöksiä.

 

Kilpailuttamalla pikavipin saat:

 • Edullisen lainan koron, alkaen 4,1 prosenttia.
 • Pienlainan johon ei vaadita vakuuksia tai takaajaa.
 • Useita lainatarjouksia, koska pienikin laina kilpailutetaan yli 25 lainantarjoajan kesken.
 • Nopean pikavipin heti käyttöösi.

 

Pikavippi heti tilille ilman vakuuksia 

Pikavippi on pieni vakuudeton laina, joka on tarkoitettu nopeiden ja yllättävien kulujen maksamiseen. Lakimuutoksilla määrättyjen korkokattojen seurauksena korkeakorkoiset pikavipit ovat poistuneet markkinoilta ja niiden tilalle on tullut edullisempia pienlainoja, kulutusluottoja ja pankkilainoja. Tästä huolimatta lähes kaikkia nopeita lainatuotteita kutsutaan edelleen pikavipeiksi. 

Nykyisin pankkien ja rahoitusyhtiöiden sähköiset järjestelmät ovat niin kehittyneitä, että hyvin monenlaiset lainat pystytään maksamaan tileille nopeasti. Monet vakuudetonta lainaa myöntävistä palveluista myöntävät myös pikalainaa.  Joten jos lainatarpeesi on pieni, voit kilpailuttaa lainan palvelussamme ja pyytää lainatarjousta alkaen 1000 euron lainasummille. Saat aina yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia vertailtavaksesi.

Hae pikavippi ilman vakuuksia. Valitse sopiva summa väliltä 1000 – 10.000 euroa.

Ylläpito

Saat useita lainatarjouksia

1. Saat useita lainatarjouksia

Kilpailutamme lainasi noin 30 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaile lainatarjouksia

2. Vertaile lainatarjouksia

Vertaile saamiesi lainatarjousten kuluja, korkoja ja ehtoja.

Valitse paras lainatarjous

3. Valitse paras lainatarjous

Valitse sinun tarpeeseesi soveltuvin ja edullisin lainatarjous.

Lue nämä, jos sinulla on tarve saada nopea pikavippi

 • Palvelumme kautta voit kilpailuttaa pikavipin siinä, missä minkä tahansa muunkin lainan. Pikavipin kilpailuttaminen takaa hyvät mahdollisuudet saada se mahdollisimman kilpailukykyisellä korolla.
 • Pienin haettava pikavippi on 1000 euroa. Pikalainaa varten ei tarvita takaajia tai vakuuksia. Tämä nopeuttaa lainaprosessia ja mahdollistaa sen että hakija saa lainaa heti tililleen.
 • Pikavippi on pienlaina, joka maksetaan hakijan tilille mahdollisimman nopeasti.
 • Pikavippiä haetaan usein akuuttiin rahan tarpeeseen. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi kodinkoneen hajoaminen, auton korjaaminen tai muut yllättävät menot, joihin ei ole osannut ennalta varautua.
 • Nopea lainan hakeminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kyseessä olisi automaattisesti kallis laina. Kun kilpailutat pikalainan palvelussamme, saat paremman mahdollisuuden löytää edullisen lainan. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa niin isot kuin pienet lainat nopeasti.
 • Lainahakemus kilpailutetaan noin 30 pankin ja muun rahalaitoksen välillä. Saatuasi lainatarjoukset saat tutustua niihin rauhassa ja valita joukosta sinulle sopivimman pikavipin.
 • Lainapäätöksen allekirjoittamisen jälkeen pikavippi maksetaan tilille välittömästi.

Pieni laina nopeasti tilille

Pikavippi on pieni laina, joka maksetaan tilille nopeasti ja on tarkoitettu usein akuuttiin lainatarpeeseen. Pikavippiä haetaan keskimäärin 1000 eurosta noin 3000 euroon saakka. Lainasumma on yleisesti varsin pieni ja sen takaisinmaksuaika on tyypillisesti lyhyt.

Vielä vuosia sitten pikavippi miellettiin kalliiksi lainaksi ja jos lainan halusi saada nopeasti tilille siitä veloitettiin lisäkuluja. Näin ei kuitenkaan enää ole, koska uusi lainsäädäntö on kiristänyt lainan nimelliskorkoa ja muita kuluja. Kuluttajaliiton1 sivuilla on selkeästi kerrottu, mitä vakuudettomien kuluttajaluottojen muutokset tarkoittavat lainanottajalle.

Pikavippi on akuuttiin lainatarpeeseen otettu pieni laina, jota maksetaan takaisin erissä. Pikavipin voi halutessaan maksaa myös kerralla pois. Pikavippiä haetaan maksuttomalla lainahakemuksella ja myönteisen lainapäätöksen jälkeen pikavippi maksetaan heti lainanhakijan tilille. 

 

Pienikin laina kannattaa kilpailuttaa

Olit sitten hakemassa suurempaa kulutusluottoa tai perinteistä pankkilainaa, kannattaa se aina kilpailuttaa huolellisesti. Usein ajatellaan, että vain suuremmat lainat on syytä kilpailuttaa usean lainantarjoajan välillä ja pienempi laina vain otetaan ensimmäisestä vastaan tulevasta paikasta.

Näin ei kuitenkaan kannata toimia, varsinkin kun lainan kilpailuttaminen ei maksa hakijalle mitään. VarmaLaina.fi kilpailuttaa lainasummat 1000 eurosta aina jopa 60.000 euroon saakka yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Lainan kilpailuttaminen tai lainatarjousten vastaanottaminen ei sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen.

 

Näin käytät Varmalaina- palvelua pikavipin kilpailuttamiseen ja vertailuun

 • Täytä maksuton lainahakemus palvelussamme.
 • Välitämme hakemuksesi noin 30 pankille ja muulle rahalaitokselle käsiteltäväksi.
 • Saat ensimmäiset lainatarjoukset vertailtavaksi jo muutamassa minuutissa.
 • Vertaile saamiasi lainatarjouksia ja valitse niistä sopivin pikalaina.
 • Allekirjoita lainasopimus valitsemasi pankin kanssa.

 

Pikavippien historia

Pienlainat eli pikavipit2 ilmestyivät Suomen lainamarkkinoille vuonna 2005, jolloin niiden esikuvina voitiin pitää yhdysvaltalaisia palkkapäivälainoja (payday loans). Nämä palkkapäivälainat olivat pieniä lainoja joita nostettiin ennen seuraavaa palkkapäivää ja ne maksettiin takaisin seuraavana palkkapäivänä. Pikavippiä ennemmin Suomessa toimi lainatuote nimeltä vekseli, joka oli myös lyhytaikainen laina. Vekselit ja pikavipit muistuttivat lainamäärältään, maksuajaltaan ja kuluiltaan paljon toisiaan. Vekseli jäi kuitenkin pois lainamarkkinoilta 2000 luvun alussa, kun pikavipit tulivat markkinoille.

 

Pienlainatoiminnan suurimmat muutokset Suomessa:

 • Vuosi 2005 – Pienlainatoiminta alkaa suomessa.
 • Vuosi 2009 – Pikavippien myöntäminen yöllä kiellettiin lailla.
 • Vuosi 2010 – Lainanhakijan oli tunnistauduttava verkkopankkitunnuksilla.
 • Vuosi 2010 – Pikavippejä tarjoavien yritysten tuli olla rekisteröitynyt aluehallintoviraston ylläpitämään luotonantajarekisteriin.
 • Vuosi 2013 – Ensimmäinen korkokatto. Lainantodellinen vuosikorko sai olla max. viitekorko + 50%, lisäksi lainanmyöntäjän tuli selvittää lainanhakijan taloudellinen tilanne, kuten tulot
 • Vuosi 2019 – Toinen korkokatto. Pikavipin nimellinen vuosikorko sai olla max. 20% ja muut lainaan kohdistuvat kulut korkeintaan 150 euroa vuodessa.
 • Vuosi 2020 – COVID-19 epidemian myötä vakuudettomia lainoja säädeltiin puolittamalla korkokatto vain 10% suuruiseksi. Myös suoramarkkinointi kiellettiin toistaiseksi.
 • Vuosi 2022 – Hallitus kaavailee uusia kiristyksiä ja 15% korkokattoa.

 

Vertaa pikavippejä ja valitse itsellesi sopivin

Pikavippien vertailu alkaa lainatarjousten vastaanottamisesta. Tarjouksiin tutustuminen onnistuu vaikka kotisohvalta käsin ja kun olet päätöksesi tehnyt, voit joko hylätä kaikki tarjoukset tai valita tarpeisiisi sopivan lainan.

Pikavipin kilpailuttaminen monen eri lainantarjoajan välillä on lähes aina auttanut palvelumme käyttäjiä löytämään sen hetkiseen rahoitustarpeeseen sopivan pikavippivaihtoehdon. Tämä toki on täysin ymmärrettävää, koska lainahakemus kilpailutetaan yli 30 lainantarjoajan välillä ja jokainen kilpailutuksessa mukava oleva pankki ja rahalaitos tietää, että hakijasta on kilpailemassa myös monta muuta lainantarjoajaa. Näin jokainen pankki ja rahoitusyhtiö haluaa omien lainahakuehtojensa puitteissa jättää hakijalle parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Varmalainan vertailu – ja kilpailutuspalvelun yhteistyökumppaneina eivät ole kaikki Suomen pankit tai Suomessa toimivat pankit tai rahalaitokset, mutta joukossamme on todella kattava joukko tunnettuja ja vakavaraisia pankkeja ja rahalaitoksia niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

Kaikki kilpailutuksessa mukana olevat lainantarjoajat ovat esiteltynä sivullamme. Listaa päivitetään aina sen mukaan mitä pankkeja tai rahalaitoksia saadaan kilpailutukseen mukaan. On ollut ilahduttavaa huomata, että viimeisen korkokattosääntelyn jälkeen lainan kilpailutukseen sekä sähköiseen lainan myöntämiseen ovat lähteneet mukaan myös niin sanotusti aikaisemmin vain kivijalkapankeiksi mielletyt suuret pankit.

Uusi korkokattolaki astui voimaan 2019. Jatkossa lainan nimellinen vuosikorko saa olla vakuudettomissa kuluttajaluotoissa korkeintaan 20 prosenttia ja lainan muut kulut maksimissaan 150 euroa vuodessa. Tämä koskee kaikkia vakuudettomia lainoja, mukaan lukien pikavipit. 

Kuka voi hakea pikavipin?

Jokaisella lainantarjoajalla on hieman toisistaan poikkeavat lainanhakuehdot. Tästä syystä hakija ei välttämättä tule saamaan lainatarjouksia kaikilta 30:ltä pankilta ja rahalaitokselta.

Yleisesti ottaen lainanhakijan tulee olla lainaa saadakseen 18 vuotias suomalainen henkilö tai vakituisesti kolme vuotta Suomessa asunut oikeustoimikelpoinen henkilö. Pikavipin hakijalla täytyy olla puhtaat luottotiedot, joka tarkoittaa ettei pikavippiä voida myöntää, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Pienen pikavipin voi joissain tapauksissa saada myös työtön henkilö, mutta yleensä hakijalta vaaditaan säännölliset tulot palkkatyöstä tai eläkkeestä. Kaikkien pankkien asiakkaat voivat hakea pikavippiä netistä ilman aikaisempaa asiakkuutta. Pikavippiä varten lainanhakija ei tarvitse lähipiiristä ketään takaajaksi, eikä lainalle tarvitse hankkia vakuuksia.

 

Mihin pikavippiä haetaan?

Jokainen määrittää itse lainan tarpeensa ja sen mihin lainansa käyttää. Pankit ja rahalaitokset eivät sitä juurikaan erikseen kysele. Asiakkailta toivotaan kuitenkin vastuullista lainan ottamista, eli liian suurta lainaa ei kannata hakea ja käyttökohteen tulisi olla järkevä. Esimerkiksi uhkapelaamista varten ei kannata hakea sen enempää pikavippiä, kuin mitään muutakaan lainatuotetta.

Äkillinen rahantarve on yleisin syy pikavipin ottamiselle, kun omaan palkkapäivään on vielä reilusti aikaa. Muita yllättäviä menoja ovat yleensä kodinkoneen rikkoutuminen, lemmikin sairastuminen tai esimerkiksi auton hajoaminen juuri huonoimpaan mahdolliseen aikaan tai muu hankinta mihin ei ole osattu varautua.

Akuutti tilanne ei aina kuitenkaan tarkoita jotain ikävää käännettä elämässä, vaan pikavipin voi hakea myös perheen yhteiseen lomamatkaan tai vaikka ostoksiin. Osa käyttää lainarahaa alennusmyyntien aikaan vaateostoksiin suuremman summan ja maksaa lainaa takaisin pienemmissä erissä kerran kuukaudessa. Pidemmällä aikavälillä tämä voi olla kannattavaa, kun alennuksesta tuotteen on saanut edullisemmin eikä siitä tarvitse maksaa täyttä hintaa.

Pikavippiä voi hakea moneen eri tarpeeseen

Hae pikavippi vastuullisesti

Pikavippi ajatellaan yleisesti sellaiseksi lainaksi, joka aiheuttaa maksuvaikeuksia. Näin asia saattanut aikaisemmin ollakin, sillä kun pikavipit tulivat Suomen lainamarkkinoille vuonna 2010 niiden kulut ja korot olivat varsin korkeat. Nykyään pikavippien suosio on laskenut merkittävästi, eikä perinteisiä pikavippejä enää edes myönnetä. Tämä johtuu siitä, että vakuudettomille lainoille on lailla määrätty korkokatto lainan nimelliskorolle ja se saa nykyään olla korkeintaan 20%.

Pikavipin korko on alkaen 4,19 prosenttia ja lainaa voi hakea 1000 eurosta ylöspäin. Lainahakemus kilpailutetaan aina kymmenien eri pankkien ja rahoituslaitosten kesken, joten pienen lainan saa hyvin edullisella korolla.

Mutta olitpa hakemassa lainaa netistä mihin tahansa tarpeeseen, se kannattaa hakea vakaasti harkiten. Jos epäilet omaa maksukykyäsi, ei lainaa kannata silloin hakea. Suosittelemme ennen lainan hakemista laskemaan lainalaskurin avulla, miten tarvittava lainasumma vaikuttaa muun muassa lainan kuukausierään. Laskurin avulla on helppo hahmottaa lainan tulevan kulurakenteen. Lainalaskurin antama laskelma on aina suuntaa antava arvio, oman henkilökohtaisen lainatarjouksen saat täyttämällä lainahakemuksen.

Esimerkkilaskelmia:

Lainaa 500 €, takaisinmaksuaika 2 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 646,46 € eli 26,94 €/ kuukaudessa.

Lainaa 10.000 €, takaisinmaksuaika 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623 €, eli 193,71 €/ kuukaudessa.

 

Pikavippien vertailu kannattaa

On varsin normaalia että eteen tulee joskus yllättävä rahanmeno, johon sen kuukauden palkka ei riitä. Pikavippi on hyvä ratkaisu juuri näihin tilanteisiin. Pikavippi siirtyy tilille yleensä alle tunnissa ja nopeimmillaan jopa muutamassa minuutissa. Nykyään pikavippien kulut ja korot ovat erittäin maltilliset, sillä vuonna 2019 tuli voimaan laki3, joka määräsi niille 20 % korkokaton pikavipin nimelliskorolle. Myös lainapalveluiden toiminta on muuttunut vastuullisemmaksi ja nykyään kaikkien lainanhakijoiden palkka- ja luottotiedot tarkistetaan.

Pientä ja nopeaa lainaa hakiessa kannattaa suosiolla unohtaa pankkilainat ja kulutusluotot, sillä niiden käsittelyajat ovat yleensä muutamia päiviä. Suomalaiset ovat tunnetusti ahkeria kilpailuttamaan sähkö- ja puhelinliittymiä, joten toivottavasti myös lainojen kilpailuttaminen yleistyisi.

Pikavippivertailu kannattaa aina suorittaa huolellisesti ennen lainasopimuksen allekirjoittamista, sillä halvimman ja kalleimman pikavipin hintaero on varsin suuri. Nämä hintaerot johtuvat puhtaasti eri lainapalveluiden erilaisista hinnoitteluista. Osa palveluista veloittaa lainasta täydet lain sallimat kulut (nimelliskorko 20 % ja muut kulut 150 €/vuodessa), kun osa palveluista suosii maltillisempaa hinnoittelua.

Pikavippivertailu on siis todella tärkeää ja sitä ei kannata jättää tekemättä.

Toimi näin:

 • Täytä maksuton lainahakemuksemme.
 • Odota muutama minuutti niin saat lainatarjoukset.
 • Vertaa lainoja toisiinsa ja valitse niistä halvin pikavippi.
 • Hyväksy lainatarjous ja allekirjoita sähköinen lainasopimus pankin kanssa.

 

Pikavippi on nopea kertaluontoinen laina

Pikavippi on vakuudeton laina, jota haetaan usein silloin, kun lainaa tarvitaan nopeasti yllättäviin menoihin. Aiemmin pikavippi oli mahdollista saada vain lyhyellä maksuajalla, mutta nykyään niihin on mahdollista saada paljon pidempi takaisinmaksuaika. Takaisinmaksuaika riippuukin paljon haettavasta summasta – mitä suurempi pikavippi, sitä pidempi maksuaika.

 

Pikavippi yksin tai yhdessä toisen yhteishakijan kanssa

Tällä hetkellä kaikki pankit ja rahalaitokset myöntävät pikavippiä ilman vakuuksia. Tämä tarkoittaa sitä, ettei pikavippiä saadakseen tarvitse hankkia lainalle mitään erillisiä vakuuksia, eikä myöskään henkilötakausta. Huomioitavaa kuitenkin on, että vaikka saat pikavipin ilman vakuuksia, tulee sinulle olla säännölliset tulot.

Yhä useammat pankit ja rahoituslaitokset vaativat hakijoilta tositteita hakijan palkkatuloista, jotta he voivat varmistaa sen, että hakijalla on mahdollisuus maksaa laina takaisin ajallaan. On kuitenkin edelleen lainantarjoajia, joihin tositteita ei tarvitse lähettää. Usein mitä suurempaa pikavippiä haet, sitä varmemmin myös hakijan tulot tullaan tarkistamaan. Suuremmat pikavipit joita myöntää perinteiset pankit, voivat vaatia sille vakuuksia tai henkilötakaajan, mutta se on aina täysin tapauskohtaista.

Palvelumme kilpailuttaa pikavipit sellaisten lainantarjoajien kanssa, jotka eivät pääsääntöisesti vaadi lainaan vakuuksia tai henkilötakausta. Halutessaan saat kuitenkin ottaa rinnallesi toisen yhteisvastuullisen hakijan. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avo- tai aviopuoliso, ystävä tai sukulainen. Kun lainaa haetaan yhdessä toisen henkilön kanssa katsovat pankit ja rahoituslaitoksen tämän pieniriskisemmäksi. Näin ollen lainaa on mahdollista saada enemmän joustavilla lainaehdoilla.

 

Pikavippi maksetaan tilille nopeasti

Pikavippi on yksi nopeimmin haettavista lainatuotteista. Koska kyseessä on suhteessa pieni lainasumma, on sen hakeminen helppoa ja nopeaa.

Monet lainapalvelut antavat lainapäätöksen välittömästi lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Mikäli lainahakemus on hyväksytty, siirtyy vippi hakijan tilille muutamassa minuutissa.

Jos sinulla on tarve saada vippi heti tilille, on syytä tarkistaa että teet hakemuksen lainapalvelun aukioloaikana. Tällöin he voivat käsitellä hakemuksesi välittömästi loppuun saakka ja siirtää vipin tilillesi.

Muista myös tarkistaa se, että valitsemasi lainapalvelu käyttää samaa pankkia kuin sinä, jolloin rahan siirto pankista toiseen on mahdollisimman nopeaa, eikä lainan siirto viivästy.

Lainahakemuksen voit tehdä ja lähettää mihin aikaan tahansa. Jos teet lainahakemuksen yöllä, siirtyy sen käsittely ja lainan siirtäminen seuraavaan aamuun, kun lainapalvelu taas aukeaa. Yleisimmät aukioloajat lainapalveluille on klo 7.00 – 23.00.

Mahdollisten tositteiden lähettämisessä kannattaa ottaa huomioon, että liittää ne jo hakemusta tehdessä hakemukseen mukaan. Näin lainapalvelu voi käsitellä hakemuksen heti loppuun, eikä heidän tarvitse pyytää toimittamaan liitteitä erikseen.

 

Nostettu pikavippi täytyy maksaa takaisin sovitusti

Joskus voi eteen tulla tilanne, jossa on yksinkertaisesti pakko hakea pieni pikavippi. Näissäkin tapauksissa tulee kuitenkin muistaa se, että nostettu pikavippi täytyy maksaa takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Jos lainan lyhennyserät jäävät rästiin, koituu niistä lisäkuluja maksumuistutusten muodossa. Jos lainan takaisinmaksu laiminlyödään kokonaan, voi se johtaa maksuhäiriömerkintään ja ulosottoon4.

 

Lainahakemukseni hylättiin, mistä tämä johtuu?

Syitä voi olla useita, mutta tässä tyypillisemmät syyt, miksi pikavippiä ei voida myöntää:

 • Täytit lainahakemuksen huolimattomasti tai puutteellisesti – lisää hakemukseen tarvittavat kohdat.
 • Maksukykysi ei ole riittävä – Yrititkö hakea liian suuren lainan maksukykyysi nähden, hae pienempää lainaa.
 • Tiedoissasi on maksuhäiriömerkintä – asialle ei voi tehdä mitään, lainantarjoaja ei voi myöntää lainaa maksuhäiriömerkinnän saaneelle.
 • Sinulla on useita nykyisiä lainoja – jos lainaa on kertynyt liikaa, ei uutta lainaa voida ehkä enää myöntää.

 

Pikavippi vai kulutusluotto?

Monet varmasti miettivät, tulisiko heidän hakea pikavippiä vai kulutusluottoa?

Pikavippi soveltuu monesti pieneen ja nopeaan lainantarpeeseen. Vaikka pikavippeihin on saatavilla pitkiä maksuaikoja, on yleinen oletus kuitenkin se, että ne tulisi maksaa noin kuukauden kuluessa takaisin. Näin ei kuitenkaan ole, vaan pienenkin lainan voi maksaa useammassa erässä. Keskimäärin kauttamme haettuun pikalainaa otetaan vuoden maksuaika, jolloin lainan kuukausierät saadaan pysymään varsin maltillisella tasolla.

Kulutusluotto taas soveltuu monesti suurempiin hankintoihin. Kun kyseessä on tuhansien eurojen laina, on kulutusluotto usein järkevä vaihtoehto. Kulutusluottoon on mahdollista saada todella pitkiä maksuaikoja, jolloin kuukausierätkään eivät kasva liian suuriksi isommissakaan lainasummissa. Kesimäärin kauttamme haettuun kulutusluottoon on otettu 5 – 8 vuoden takaisinmaksuaika. Tällöin kulutusluoton kuukausierät saadaan pysymään alhaisella tasolla eikä lainan takaisinmaksu vaikeuta muita arjen menoja.

Joten lyhyesti sanottuna, jos tarvitset pientä lainaa, jonka voit maksaa pian takaisin, on pikavippi hyvä valinta. Mikäli kuitenkin mietit useampien tuhansien eurojen hankintaa, jonka haluat maksaa takaisin pidemmällä aikavälillä, on kulutusluotto tällöin paras ratkaisu.

 

Yhdistä pikavipit edullisemmaksi yhdistelylainaksi

Jos sinulla on jo ennestään maksamattomia pikavippejä, mutta tarvitset vielä yhden pienen lainan, voit yhdistää kaikki olemassa olevat lainasi yhdeksi yhdistelylainaksi. Voisit siis hakea yhden suuremman lainan, jolla maksaisit kaikki vanhat pikavipit kokonaan pois. Yhtä lainaa on helpompi maksaa kuin monta erillistä. Yhdistelylainalle saa paremmat lainaehdot ja alhaisemman koron kuin pikavipille. Kilpailuta nykyiset lainat kauttamme, niin annamme sinulle hetkessä uudet lainatarjoukset.

 

Miten löydän edullisen pikavipin?

Halvin pikavippi löytyy parhaiten vertailemalla eri lainojen kokonaiskustannuksia. Pelkät esimerkkilaskelmat eivät kerro koko totuutta, vaan paras tapa lainojen vertailuun on pyytää maksuttomat lainatarjoukset eri lainantarjoajilta.

Edullisinta pikavippiä etsivän kannattaa ehdottomasti käyttää muutama minuutti lainan kilpailuttamiseen, koska vain tällä tavoin voi selvittää mikä pikavippi on hänelle paras vaihtoehto.

Suoralta kädeltä ei voida sanoa mikä lainapalveluista myöntää halvimman pikavipin. Jokainen lainapalvelu tekee oman riskianalyysin ja henkilökohtaiseen lainatarjoukseen vaikuttaa hakijan hakema lainasumma, laina-aika, hakijan tiedot sekä maksukyky. Selkein tapa selvittää asia, on pyytää lainatarjoukset monesta eri pankista sekä rahoituspalvelusta.

Usein kuitenkin kuulee hakijoiden miettivän, kuinka suuri työ on täytellä monta lainahakemusta lainatarjousten saamiseksi. Onneksi tähän löytyy markkinoilta juuri tähän tarkoitukseen erikoistuneita lainan kilpailutuspalveluita, kuten esimerkiksi palvelumme VarmaLaina. Ideana palvelussamme on, että hakijan lainahakemus kilpailutetaan yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen välillä hakijan puolesta. Sinun tehtäväksi jää vain yhden hakemuksen täyttäminen ja saapuneisiin lainatarjouksiin tutustuminen. Voit tutustua tarjouksiin rauhassa, vaikka kotisohvalla ja tarkastella löytyy lainantarjouksista sinulle sopivin laina vai onko paras jatkaa etsintää muualta.

 

Pikavipit vertailussa

Olet nyt saanut useamman lainatarjouksen vertailtavaksesi. Mihin asioihin sinun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota?

Kaikki saamasi lainatarjoukset ovat sinulle räätälöityjä henkilökohtaisia tarjouksia. Lainatarjoukset perustuvat hakemaasi lainasummaan, maksuaikaan sekä antamiisi tietoihin. Lainatarjoukseen vaikuttaa aina maksukykysi, säännölliset tulosi ja se haetko lainaa toisen henkilön kanssa sekä mistä lainatyypistä on kyse.

Halvimmassa pikavipissä on tietenkin alhaisimmat kulut ja lainan korko kuin muissa. Lainan kuluja ovat mm. avausmaksu, nimelliskorko, laskutuslisä, pikamaksu tilille lisäveloituksella tai esimerkiksi nostopalkkio. Näitä kuluja on vaikea vertailla erikseen. Sen vuoksi on tärkeää kiinnittää huomio lainan todelliseen vuosikorkoon. Lainan todellinen vuosikorko kertoo lainan koron siten, että siinä on otettu huomioon kaikki kyseisen lainan lisäkulut.

Lainan todellisen vuosikoron lisäksi kannattaa miettiä kuinka nopeasti tarvitset lainaa? Voi olla, että lainapalvelu veloittaa lainan nopeasta tilisiirrosta lisämaksua. Yleisesti kuitenkin voidaan sanoa, että myönnetty laina maksetaan tilille ilman mitään lisäkuluja noin 1 – 3 pankkipäivässä. Pikavipin tilille siirtymiseen vaikuttaa oleellisesti myönnetyn lainasumman määrä. Mitä suurempi laina on kyseessä, sen kauemmin tilille siirto keskimäärin kestää. Lainan tilille siirtämiseen vaikuttaa myös mihin kellonaikaan haet lainaa ja missä pankissa sinulla on pankkitili.

Lainavertailussa kannatta kiinnittää huomiota myös lainassa oleviin muihin ominaisuuksiin, kuten onko lainassa mahdollista pitää myöhemmin maksu- tai lyhennysvapaata kuukautta. Tämä voi olla tärkeä seikka, jos lainan takaisinmaksamisen aikana sairastut tai elämässä tulee vastaan jokin muu lyhytaikainen arvaamaton tilanne. Maksu – sekä lyhennysvapaasta kuukaudesta kuitenkin aina sovitaan erikseen lainanmyöntäjän kanssa.

Pikavippien kulujen vertailussa kannattaa käyttää apuna lainalaskuria, johon voi syöttää kaikki lainan kulut ja nimelliskoron. Lainalaskuri laskee annettujen tietojen perusteella pikavipin todellisen vuosikoron ja ilmoittaa sen prosentteina ja selkeästi euroiksi muutettuna.

 

Kannattaako pikavippi hakea yksin vai yhdessä toisen henkilön kanssa?

Pikavipin voi hakea yksin ilman vakuuksia tai takausta, mutta yksi tapa saada pikavippi edullisemmin, on ottaa rinnalle yhteisvastuullinen hakija.

Pankit sekä rahoituslaitoksen myöntävät pikavipin paremmilla lainaehdoilla, jos hakijoita on kaksi. Syynä tähän on, että lainanmyöntäjän luottotappioriski on huomattavasti matalampi, kun lainalla on kaksi maksajaa. Jos haluat saada tästä kaiken hyödyn irti, pyydä lähipiiristä henkilö hakemaan lainaa kanssasi.

 

Onko sinulla useampi pikavippi maksettavana?

Jos olet jo aikaisemmin ottanut pikavippiä ja sinulla on tällä hetkellä maksettava useampi pikavippi, on sinun hyvä miettiä pikavippien yhdistämistä yhteen lainakokonaisuuteen.

Pikavippien yhdistäminen auttaa usein selkeyttämään taloudenpito, kun pääsee eroon monesta pienestä lainasta, joissa jokaisessa sattuu olemaan eri lainanlyhennyspäivä.

Toinen hyvä syy yhdistää pikavipit on päästä eroon monen lainan aiheuttamista lainanhoitokuluista. Kun lainaa on ottanut moneen eri otteeseen, joutuu jokaisesta lainasta maksamaan erikseen kulut, korot, laskutuslisät yms.

Yhdistämällä lainat yhteen, poistuu moninkertaiset kulut ja säästö voi olla näin kuukautta kohden huomattava.

Usein pikavipit yhdistetään suurempaan kulutusluottoon, koska kulutusluottoa saa jopa 60 000 euroon saakka ja kulutusluoton korko- ja kulumaksut ovat pikavippiä pienemmät.

Jos sinulla on vaikeuksia saada sopivaa järjestelylainaa pankista, voit kokeilla hakea myös Takuusäätiön järjestelylainaa.

 

Pikavipin hyvät ja huonot puolet

Hyvää

✔️ Pikavipin saa aina nopeasti tilille, yleensä jopa 5- 10 minuutissa.

✔️ Pikavippi on hyvä ratkaisu, kun tarvitset lainaa heti käyttöösi ilman pidempää odottelua.

✔️ Pikavipin hakeminen netissä on maksutonta ja nopeaa.

✔️ Myönnetyn pikavipin voi käyttää kuten haluaa.

✔️ Pikavippiä varten ei tarvitse hankkia takaajia tai vakuuksia.

✔️ Pikavipit ovat suuruudeltaan yleensä 1000 – 3000 euroa. Näin pientä lainaa on mahdotonta saada pankista tai se on ainakin yhtä työläs prosessi kuin suuremman lainan hakeminen.

✔️ Pienen lainan hakukriteerit on joustavammat kuin isomman – lainaa on suhteellisen helppo saada.

Huonoa

❌ Vanhaa lainaa ei koskaan kannata maksaa takaisin uudella pikavipillä. Tämä saattaa myöhemmin tuoda taloudenhallintaan vaikeuksia.

❌ Älä ota pikavippiä ellet todella tarvitset sitä, sillä sen kulut ovat yleensä hieman suuremmat kuin muiden lainojen kulut.

❌ Pikavipin lainankorko on muihin lainoihin verraten korkeampi. Pikavippi on tarkoitettu nopeaan rahan tarpeeseen ja maksettavaksi takaisin suhteellisen nopeasti. Näin lainan korkokulut eivät pääse kasaantumaan.

❌ Ota pikavippiä vain sen verran kuin tarvitset ja varmista että sinulla on maksukykyä maksaa laina pois ajallaan.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä pikavipeistä:

Kuka voi hakea pikavippiä?

Pikavippi voidaan myöntää 18 vuotta täyttäneelle Suomen kansalaiselle, jolla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot. Pikavippiä haetaan maksuttomalla nettihakemuksella, jonka löydät VarmaLaina-palvelusta. Lainahakemuksen avulla tavoitat jopa yli 25 pankkia ja rahoituslaitosta, jotka myöntävät vakuudetonta lainaa alkaen 1000 eurosta.

Mistä saa lainaa heti tilille?

Äkillinen lainatarve voi tulla, kun auto tai pesukone hajoaa tai arjessa tulee vastaan jokin muu yllättävä tilanne. Pikavippi on oiva apu nopeassa lainatarpeessa, koska pikalaina maksetaan heti tilille. Hae lainaa maksuttomalla VarmaLainan lainahakemuksella ja saat muutamassa minuutissa lainatarjoukset vertailtavaksesi. Lainan hyväksymisen ja lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen pikavippi maksetaan heti tilille.

Mikä pikavippi on paras?

Tarjoamme maksuttoman lainojen kilpailutuspalvelun, jonka avulla saat yhdellä hakemuksella useiden luotonantajien lainatarjoukset. Lainatarjouksia vertailemalla näet nopeasti, mikä on paras pikavippi juuri sinun lainatarpeeseesi.

Mistä kannattaa ottaa pikavippi?

Lainojen kilpailuttamiseen ja vertailuun erikoistunut palvelu VarmaLaina on toiminut lainamarkkinoilla jo pitkään. 100 % kotimainen palvelu kilpailuttaa lainan jopa yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken luotettavasti ja nopeasti. Lainahakemuksen täyttäminen tai lainatarjousten vastaanottaminen ei sido sinua mihinkään. Kilpailuta pikavippi ilmaiseksi muutamassa minuutissa.

Mistä 1000 euroa lainaa heti?

VarmaLaina kilpailuttaa lainat yli 25 lainantarjoajan kesken. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahoituslaitos myöntää lainaa ilman vakuuksia. Nopean lainaprosessin kautta saat lainaa 1000 euroa heti tilille, kunhan lainaehdot täyttyvät.

Miten löydän halvimman pikavipin?

Me kerromme mistä kaikkialta voit hakea pikavipin. Tarjoamme myös maksuttoman lainojen kilpailutuspalvelun, jonka avulla saat yhdellä hakemuksella useiden luotonantajien lainatarjoukset. Lainatarjouksia vertailemalla näet nopeasti sen, mikä niistä on sinulle halvin laina.

Voiko pikavipin maksaa heti pois?

Pikavipin voi maksaa takaisin lainasopimuksen ehtojen mukaisesti. Lainan myöntämisen yhteydessä sovitaan lainan takaisinmaksusta. Lainasumma vaikuttaa laina-aikaan. Pikavippiä maksetaan tyypillisesti erissä kerran kuukaudessa, mutta lainan voi maksaa takaisin myös nopeammin, jos oma taloudellinen tilanne sen sallii.

Miksi en saa pientä lainaa?

Lainan myöntämiseen vaikuttavat monet tekijät. Ellet saa pientä lainaa syynä voi olla muun muassa, että sinulla on liian pienet tai epäsäännölliset tulot. Lainaa ei myöskään voi saada, jos luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintä.

Mitä tarkoittaa pikavippi?

Pikavippi on kertaluontoisesti tilille maksettava laina. Pikalainaa haetaan tyypillisesti akuuttiin rahatarpeeseen. Tällainen tilanne voi tulla vastaan, kun auto hajoaa, lemmikkieläin sairastuu, pyykinpesukone menee rikki tai rahaa tarvitsee nopeasti, johonkin muuhun hankintaan. Pikavippi on lainasummaltaan noin 1000 - 5000 euroa ja lainan takaisinmaksuaika noin 1 - 3 vuotta.

Kuinka suuri korko pikavipissä on?

Tämä riippuu paljon siitä lainapalvelusta, josta olet pikavippiä hakemassa. Vuoden 2019 voimaan tullut vakuudettomia lainoja koskeva lakimuutos laski myös pikavippien hintoja ja asetti niiden nimelliskoron katoksi 20%. Muut pikavippiin liittyvät kulut saavat olla max. 150 € vuodessa.

Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella:

Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella

 

Lähteet:

 1. https://www.kuluttajaliitto.fi/materiaalit/miten-vuodenvaihde-vaikuttaa-lainojen-korkokattoon/
 2. https://fi.wikipedia.org/wiki/pikavippi
 3. https://yle.fi/uutiset/3-10943120
 4. https://maksumyohassa.fi/

VarmaLaina.fi (“me”) ei ole lainanantaja, pankki tai rahoitusyhtiö emmekä tarjoa taloudellista neuvontaa tai suosituksia. Me tarjoamme maksuttoman lainojen kilpailutuspalvelun, jossa kaikki luottokelpoiset Suomen kansalaiset voivat kilpailuttaa minkä tahansa lainan summille 1000 – 60.000 euroa. Lainojen maksuajat ovat 1 – 15 vuotta ja niiden nimellinen vuosikorko vaihtelee välillä 4,1 % – 20 %. Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista. Emme ole vastuussa toimitetuissa lainatarjouksissa mahdollisesti olevista virheistä. Hintatietojen, lainaehtojen ja muun tiedon oikeellisuuden tarkistaminen lainanantajan, pankin tai muun tahon hinnastosta ja käyttöehdoista jää aina asiakkaan vastuulle.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt käyttöehtomme ja yksityisyyspolitiikkamme sekä evästeiden käytön.

VarmaLaina.fi
Logo