Auto Saksasta – Ota nämä asiat huomioon

Auton ostaminen Saksasta voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat edullisen auton. Monet saksalaiset merkit ovat tunnettuja laadustaan ja teknologiastaan, ja voit löytää hyvän saksalaisen auton, jos osaat ottaa tietyt asiat huomioon. Kuitenkin, ennen kuin päätät ostaa auton Saksasta, sinun on tärkeä tietää muutamia asioita tuontiautoista. 

 

Onko auton osto Saksasta kannattavaa?

Hankkiessasi auton Saksasta sinun on huolehdittava auton maahantuonnista. Tämä voi sisältää tarvittavien tullimaksujen maksamisen ja auton tarkastuksen tekemisen ennen kuin se voidaan rekisteröidä Suomessa. Maahantuonnin lisäksi kustannuksia kasvattaa, matka Saksaan, majoitus, polttoaine sekä muut kulut, jotka kohdistuvat auton hakuprosessiin. On tärkeää ottaa huomioon, että auton maahantuonti voi viedä aikaa ja se voi olla kallista, joten sinun on varmistettava, että auton ostaminen Saksasta on edelleen edullista verrattuna suomalaisen auton ostamiseen. Saksan lisäksi autoja ostetaan Ruotsista, joka on kuitenkin ollut laskusuunnassa Saksan tuontiautoihin nähden.

Ennen auton ostoa Saksasta laske, mitä kuluja auton haku aiheuttaa ja mikä on auton hinta. Vertaa samalla merkillä olevia autoja Suomessa ja tee tämän perusteella arvio, kannattaako saksalainen auton ostaminen. Muista myös, että vaikka Saksa on monelle auton ostajalle upeiden autojen luvattu maa, mahtuu autokauppiaisiin monenlaista tarjoajaa. Saksan kielen osaaminen onkin tärkeää, jotta väärinkäsityksiä ei pääse syntymään ja kaikki tarvittavat dokumentit on ymmärretty. Yleisesti ottaen auton tuonti Saksasta on kuitenkin turvallista.

 

Auton ostaminen Saksasta

Yleensä suomalainen lähtee etsimään saksalaista autoa internetistä. Tutustu erilaisiin verkkosivustoihin ja mieti haluatko ostaa uuden auton vai käytetyn saksalaisen auton. Valitse eri vaihtoehtoja noin 100 kilometrin säteeltä, jotta sinulla ei mene Saksaan saavuttaessa useita päiviä autokaupoilla. Soita ja lähetä sähköpostia myyjille ja sovi tarkempi ajankohta auton näytölle. Tarkista kohteessa auto päällisin puolin ja tutki huoltokirja. Voit myös vaatia, että sinulle tulostetaan digitaalinen huoltokirja. Jos tarkastelun jälkeen auto vaikuttaa hyvältä, sovi autolle kuntotarkastus.

Auton kuntotarkastuksen jälkeen pääset laatimaan kauppakirjan myyjän kanssa. Ellei autoa ole rekisteröity muista pyytää saksalaiseen autoon viiden päivän keltaperäiset siirtokilvet. Auto tulee käyttää lisäksi rekisteröintitoimistossa, jossa auton valmistenumero tarkistetaan. Samalla varmistetaan, että auto on poissa rekisteristä ja siirtyy uuden omistajan nimissä Suomeen.

Saksassa rekisteröintitoimistojen läheisyydessä on liikkeitä, joista saat siirtokilvillä varustetulle autolle liikennevakuutuksen, jotta pääset siirtämään auton Suomeen. Ota myös yhteyttä Suomeen, jotta saat vakuutukset ajan tasalla. Vakuutusyhtiö yleensä vaatii auton tiedoista kuvan rekisteriotteesta ja kauppakirjasta. Suomeen tultaessa tee saksalaisesta autosta Omaverossa sähköinen käyttöönottoilmoitus.

 

Auton tuonti Suomeen

Auton maahantuonnin jälkeen sinun on huolehdittava auton rekisteröinnistä Suomessa. Auton rekisteröintiä varten sinulla on oltava tarvittavat asiakirjat, kuten autovakuutus ja rekisteröintitodistus. Tarvittavia dokumentteja tarvitse myös, kun maksat tuontiautosta autoveroa.

Autovero on maksettava, jotta voit rekisteröidä auton Suomessa. Autovero määräytyy auton arvon ja iän mukaan. Autovero on vero, joka määrätään henkilö- tai pakettiautoista ja jota käytetään yleisesti valtion ja paikallisten hallintojen tulojen keräämiseen. Veron määrä vaihtelee eri maissa ja maakunnissa ja se perustuu usein auton painoon, malliin, tehoihin tai valmistusvuoteen. Tämä vero on tärkeä osa valtion ja paikallishallinnon tulojen keräämistä ja se käytetään usein yleisten palvelujen ja infrastruktuurin kehittämiseen.

 

Virhevastuulaki, kun ostat auton Saksasta

Auton hankinnassa on hyvä muistaa, että virhevastuulaki ei ole voimassa, jos kaksi yksityishenkilöä tekee kauppaa autosta. Virhevastuulaki on voimassa vain silloin, kun käytetty tai uusi auto ostetaan autoliikkeestä ja ostajana on yksityishenkilö.

Virhevastuulla tarkoitetaan kuluttajasuojalakia, joka määrittelee myyjän vastuun virheellisen tuotteen korjaamisesta tai vaihtamisesta. Lain mukaan myyjä vastaa tuotteen virheestä, jos se on ollut olemassa jo tuotteen luovutushetkellä. Kuluttaja voi vaatia virheen korjausta tai vaihtoa, ja jos tämä ei ole mahdollista, hänellä voi olla oikeus hinnanalennukseen tai purkuun. Laki koskee kaikenlaisia tuotteita, kuten kodinkoneita, elektroniikkaa, vaatteita ja autoja.

 

Autolainaa ulkomaalaisen auton ostamiseen

Autolaina on usein tarpeen, jotta voit ostaa auton, ja sinun on varmistettava, että sinulla on tarvittavat varat lainan takaisinmaksamiseen. On tärkeää vertailla erilaisia lainatarjouksia ja valita paras mahdollinen vaihtoehto. Saksasta suomalainen ei voi saada autolainaa, vaan autolaina tulee neuvotella, jo ennen saksan automarkkinoille lähtöä. Lainaa ulkomailta on suomalaisen vaikea saada, joten lainasopimus kannattaa laatia jo Suomessa. Näin sinulla on tarvittava rahoitus, kun lähdet ostamaan autoa Saksasta. Ota lainan suunnittelussa huomioon, myös matka Saksaan, autovero, auton tuontikustannukset ja majoitus kohteessa.

Kannattava autolaina riippuu henkilökohtaisista tarpeista ja taloudellisista tilanteista. On tärkeää on huolehtia, että laina vastaa tarpeitasi ja että sinulla on mahdollisuus maksaa se takaisin ajoissa.

Tässä on joitain asioita, joita kannattaa harkita autolainan valitsemisessa:

  1. Lainan kustannukset: Autolainan korot ja muut kustannukset voivat vaihdella eri lainantarjoajien välillä, joten on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja.
  2. Lainan kokonaiskustannukset: Lainan kokonaiskustannukset ovat kaikki lainaan liittyvät kustannukset, kuten korot, avausmaksut ja muut kulut. On tärkeää vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia ja huolehtia, että lainan kokonaiskustannukset ovat mahdollisimman alhaiset.
  3. Lainatyyppi: Valitse itsellesi lainatuote, jotta hyödyt lainastasi parhaiten.

Kilpailuta autolaina VarmaLaina- palvelussa niin pääset vertailemaan yllä mainittuja asioita autolainoissa. VarmaLaina kilpailuttaa lainasi jopa 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken ja pääset jo muutaman minuutin kuluttua lainahakemuksen lähettämisestä vertailemaan autolainatarjouksia. Lainatarjouksista näet lainan perustiedot sekä lainan koron. Vertailemalla lainoja näet nopeasti, millainen laina sinun kannattaa ottaa auton hankintaa varten.

Aloita autolainan kilpailuttaminen jo tänään. VarmaLainan kautta voit saada vakuudetonta autolainaa jopa 60 000 euroon saakka 1 – 15 vuoden maksuajalla. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen voit ostaa kyseisellä lainalla auton yksityiseltä myyjältä, autoliikkeestä tai voit hakea auton ulkomailta.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä auton ostamisesta Saksasta:

Kannattaako ostaa auto Saksasta?

Autojen hinnan on lähtökohtaisesta halvempia Saksassa kuin Suomessa. Auton hinnan lisäksi kannattaa kokonaiskulujen laskemisessa ottaa huomioon meno- ja tulomatkat, auton noutokulut sekä autovero.

Miten maksaa auto Saksassa?

Auto täytyy hyvin todennäköisesti maksaa Saksassa käteiselle, koska mikään pankki Saksassa ei myönnä autolainaa Suomen kansalaiselle. Sovi autorahoitus jo Suomessa ennen autokaupoille lähtöä Saksaan. Suomessa vakuudetonta autolainaa voit hakea kilpailuttamisen avulla edullisella lainan korolla nopeasti tilille.

Mikä on halvin autolaina?

Halvin autolaina löytyy kilpailuttamalla laina useiden lainantarjoajien kesken. Tällä hetkellä kuluttajaluottojen korko on väliltä 4 - 20 prosenttia. Kilpailuta laina maksutta VarmaLaina-palvelun avulla, niin tiedä millä korolla sinulle voidaan vakuudetonta autolainaa myöntää. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen laina maksetaan tilillesi heti.

VarmaLaina.fi
Logo