Veronpalautus ennakkoon - Katso vinkit täältä

Jos haluat veronpalautuksen ennakkoon, toimi ohjeidemme mukaan

Kuvake1

Vertaa lainoja ilmaiseksi

Kuvake1

100 % kotimainen palvelu

Kuvake1

100 % maksuton palvelu

Kuvake1

Tavoita 30+ luotonmyöntäjää

Täytä lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Kilpailuta lainoja 60 000 € asti - maksutta!

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme muutamassa minuutissa.


🏦 30+ pankkia    ⚡ Nopea    ✔️ Ilmainen


Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä*
79 €
Korot & kulut*
4 220 €

VarmaLaina.fi  /  Lainaa  /  Veronpalautus ennakkoon

Päivitetty: 1,elokuu, 2022

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150€. Lainan todellinen vuosikorko on max. 38%. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100-60.000€.


Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella:

Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella


Veronpalautus ennakkoon

Monet ihmiset haluavat hakea veronpalautukset ennakkoon. 

Mitä tämä sitten tarkoittaa? Miten veronpalautuksen voi saada tilille ennakkoon?

Lue artikkelimme loppuun, niin tiedät miten muut ovat tämän hoitaneet.

 

Veronpalautus ennakkoon

Vuoden 2019 jälkeen veronpalautusten maksaminen muuttui. Uusi laki astui voimaan, joka mahdollistaa veronpalautusten maksamisen portaittain.

Vuonna 2019 ja sen jälkeen veronpalautuksia maksetaan saajien tileille elo-, syys-, loka- ja marraskuussa.

Mikä sitten on syynä siihen, että maksuja tehdään eri aikoihin? Vaikuttavia tekijöitä verottajan mukaan siihen on oman verotuksen päättymispäivä, veroilmoitukseen tekemäsi muutokset tai puolisosi tekemät muutokset hänen veroilmoitukseen.

Nykyisin siis ne, jotka eivät tee muutoksia omiin veroilmoituksiin, voivat saada palautukset muita aiemmin, eikä heidän tarvitse odotella että kaikkien veroilmoitukset olisi saatu käsiteltyä.

Jos toiveenasi on saada veronpalautus ennakkoon, lue vinkkimme siihen alta.

Veronpalautus ennakkoon

Koska oma veronpalautus maksetaan?

Ensimmäisten veronpalautusten saajat ovat yleensä sellaisia henkilöitä, jotka eivät ole tehneet muutoksia huhtikuussa toimitettuun esitäytettyyn veroehdotukseen ja joille ei ole yritystoimintaa taloudessa.

Tällaisten henkilöiden on mahdollista saada veropäätös jo kesäkuussa. Veropäätöksessä näkyy niin palautusten määrä, kuin myös niiden maksupäivä. Maksupäivä voi tässä tapauksessa olla ensimmäisten joukossa elokuussa.

Syys-, loka- ja marraskuulla veronpalautus maksetaan niille henkilöille, jotka ovat tehneet muutoksia esitäytettyyn veroehdotukseen tai taloudessa on yritystoimintaa.

Palautusten maksukuukausi määräytyy järjestyksessä sitä mukaan, kun verohallinto saa käsiteltyä veroehdotusten muutokset. Mitä nopeammin siis teet tarvittavat muutokset veroehdotukseesi, sitä aiemmin voit saada veronpalautuksen tilille.

Tarkista aina tietosi saamastasi veropäätöksestä. Palautusten maksupäivä on yleisesti noin 2 kuukauden kuluttua veropäätöksen antamisesta.

 

Onko mahdollista saada veronpalautus ennakkoon?

Veronpalautus on periaatteessa mahdollista saada ennakkoon. Verohallinnon kautta se ei kuitenkaan ole mahdollista.

Tee näin, jos haluat palautukset aiemmin tilillesi:

  • Varmista omasta veropäätöksestäsi, kuinka suuri veronpalautuksesi on.
  • Samasta päätöksestä kannattaa tarkistaa myös, että verottajalla on oikea tilinumero, sekä palautuksiesi maksupäivä.
  • Siirry täyttämään sivun yläosassa olevaa hakemusta.
  • Täytä ensin tarvittavat perustiedot, jonka jälkeen tarvitsemme hieman tietoja taloudellisesta tilanteestasi.
  • Kun hakemus on huolellisesti täytetty, voit lähettää sen.
  • Kilpailutamme hakemuksesi yli 30 pankilla ja luotonantajalla.
  • He antavat oman tarjouksensa suoraan sinulle.
  • Vertaile saamiasi tarjouksia, valitse niistä edullisin ja allekirjoita sopimus luotonantajan ohjeiden mukaan.
  • Rahat siirtyvät pian tilillesi.
  • Kun veronpalautukset maksetaan tilillesi, maksa heti aiemmin hyväksymäsi laina pois.

Lainatarjouksissa kannattaa kiinnittää huomiota varsinkin avausmaksuihin ja todelliseen vuosikorkoon. Koska laina-aikasi oletettavasi on lyhyt, ei lainalle ehdi kertymään paljoa korkoa. Avausmaksu kuitenkin veloitetaan heti, kun laina siirretään hakijan tilille.

Avausmaksuissa voi olla eroja eri luotonantajien välillä ja joillakin se voi olla jopa 0 euroa, joten tähän kannattaa kiinnittää huomiota.

Saamissasi tarjouksissa laina-aika voi olla pidempi kuin olit ajatellut, mutta tämä ei aiheuta mitään ongelmia. Sinulla on aina täysi oikeus maksaa laina aikaisemmin takaisin, eikä tästä peritä mitään lisäkuluja.

Hae joustoluottoa Varmalainalta

Jäännösverot eli mätkyt

Jäännösveroa eli mätkyjä joutuu maksamaan siinä tapauksessa, jos verotusvuoden aikana on maksanut liian vähän veroja tienattuun ansiotuloon nähden. Tällöin verottaja tasaa puuttuvan osan niin, että veronpalautusten sijaan joudutkin maksamaan puuttuvan osuuden takaisin.

Jäännösveroa tulee usein maksettavaksi silloin, jos verokortin tuloraja ylittyy. Hyvä vinkki onkin tarkistaa verokortin tuloraja ja tienattu palkka puoli vuotta veroajankohdan jälkeen (kesä- heinäkuulla). Verokortin tulorajaa voi nostaa itse kirjautumalla Omaveroon.

 

Veronpalautus ennakkoon – Miksi?

Ennen vuotta 2019, palautukset maksettiin ennen joulua, jolloin ne menivät lähes kaikilla joulun järjestämiseen ja lahjojen ostamiseen. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut, kun ensimmäiset palautukset ilmestyvätkin tilille jo elokuussa.

Veronpalautuksen hakemiseen ennakkoon voi olla monia erilaisia syitä. Rahan tarve voi yllättää kesän jälkeen kenet tahansa, jos kesän lomamatkat ja muut menot ovatkin kuluttaneet lompakkoa odotettua enemmän.

Toisaalta rahan tarve voi tulla täysin suunnitelluista menoista. Uuden auton hankinta, kodin remontit ja muut haaveet saattavat olla jatkuvasti mielessä, eikä veronpalautuksia jakseta odottaa, eikä säästäminen onnistu lyhyellä aikavälillä. Tällöin voi olla hyvä idea hakea hyvin kilpailutettu laina, jolla voi rahoittaa erilaiset tarpeet. Lainan voikin maksaa heti pois kokonaisuudessaan, kun veronpalautukset viimein tulevat tilille.

Hae palvelumme kautta lainaa ja me kilpailutamme sen ilmaiseksi yli 30 pankilla ja luotonantajalla. Saat itse valita vapaasti edullisimman tarjouksen.

Hakemuksen tekeminen ja lainatarjousten vastaanottaminen on täysin maksutonta, eikä sido sinua yhtään mihinkään, ellet hyväksy mitään saamistasi tarjouksista.

Hae pikavippi netistä

Artikkelin on kirjoittanut Emma Johansson


VarmaLaina.fi (“me”) ei ole lainanantaja, pankki tai rahoitusyhtiö emmekä tarjoa taloudellista neuvontaa tai suosituksia. Me tarjoamme maksuttoman lainojen kilpailutuspalvelun, jossa kaikki luottokelpoiset Suomen kansalaiset voivat kilpailuttaa minkä tahansa lainan summille 100 – 60.000 euroa. Lainojen maksuajat ovat 1 – 20 vuotta ja niiden nimellinen vuosikorko vaihtelee välillä 4,19 % – 20 %. Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista. Emme ole vastuussa toimitetuissa lainatarjouksissa mahdollisesti olevista virheistä. Hintatietojen, lainaehtojen ja muun tiedon oikeellisuuden tarkistaminen lainanantajan, pankin tai muun tahon hinnastosta ja käyttöehdoista jää aina asiakkaan vastuulle.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt käyttöehtomme ja yksityisyyspolitiikkamme sekä evästeiden käytön.

VarmaLaina.fi