Mikä on joustoluotto?

mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on laina, joka joustaa nostettavan lainasumman sekä maksuajan puitteissa. Joustoluottoon määritetään hakemuksen yhteydessä luottoraja, jonka mukaan hakija voi nostaa lainaa tililleen kertanostona tai pienemmissä erissä. Lainan kulut ja korko määräytyy aina nostojen mukaan ja lainaa maksetaan takaisin kerran kuukaudessa vähintään minimisumman verran.  Joustoluotto toimii samalla tavalla kuin luottokortti, mutta joustoluotossa nostot omalle tilille tapahtuu puhelimen tai tabletin kautta.

 

Joustoluotto jatkuvaan käyttöön tai hätävaraksi

Joustoluotto on usein hyvä ratkaisu rahapulmiin, jos ei tarkalleen tiedä paljonko lainaa tarvitsee ja milloin.

Joustoluottopäätöksen voi hakea itselleen jo valmiiksi ja nostaa lainaa käyttöön sitten kun sitä tarvitsee. Joustoluottoon ei kohdistu mitään kuluja ellei luottoa käytä. Kulut maksetaan vain siitä summasta, jonka asiakas ottaa käyttöönsä. Käytetystä luottosummasta asiakas maksaa kerran kuukaudessa miniminlyhennyksen tai halutessaan hän voi maksaa kerralla koko avoimena olevan velkasaldon. Kuukausilyhennyksen jälkeen luotto on edelleen käytössä aina luottorajaan saakka.

Joustoluottoa voi nostaa useamman kerran päivässä ostoksiin tai muuhun käyttöön. Luottoa ei kuitenkaan tarvitse käyttää edes kerran kuukaudessa, ellei sille ole tarvetta. Osa suomalaista ottaa joustoluoton varmuuden vuoksi esimerkiksi ulkomaanmatkaa varten, kun ei osata tarkalleen arvioida kuinka paljon rahaa loman aikana menee. Luottokortin sijaan turvaksi voi ottaa joustoluoton ja tarvittaessa lainaa voi nostaa käyttöön lomalla tarvittavan summan.

 

Joustoluottoa varten hakija ei tarvitse vakuuksia tai takausta

Useat pankit ja rahoitusyhtiöt myöntävät joustoluottoa ilman vakuuksia. Esimerkiksi Nordea pankin joustoluottopäätöksen edellytyksenä ei ole henkilötakauksen saaminen. Joustoluotto heidän kauttaan voidaan myöntää hakijalle, joka on vähintään 18 vuotta täyttänyt henkilö. Hakijan ei tarvitse olla entuudestaan Nordean asiakas. VarmaLaina.fi palvelussa on esiteltynä myös monta muuta joustoluottoa tarjoavaa lainanmyöntäjää.

 

Joustoluoton kulut ja korko pysyy kurissa uuden korkokattouudistuksen myötä

1.9.2019 jälkeen nostettuihin vakuudettomiin luottoihin kohdistuu uusi korkokattolaki.

Uuden lain myötä lainan nimellinen vuosikorko ei saa ylittää 20 prosentin rajaa ja lainan muut kulut saavat olla vuodessa korkeintaan 150 euroa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi Nordean joustoluoton kohdalla, että joustoluoton todellinen vuosikorko on alimmillaan 3,1 % ja korkeimmillaan 15,8 %. Näin ollen joustoluoton kulut ja korko pysyy hyvin maltillisella tasolla eikä juurikaan poikkea luottokorttien tai kulutusluottojen koroista.

 

Joustoluottoa voi ensimmäisen nostojen jälkeen nostaa tilille milloin vain

Usein kun lainaa tarvitaan nopeasti käyttöön pienempi lainasumma päädytään hakemaan pikavippi. Pikavipin sijaan kannattaa kuitenkin harkita lainatyypiksi, joko kulutusluottoa tai joustoluottoa.

Kulutusluottoa voi hakea hyvinkin pienen lainasumman ja nykyaikaisen lainaprosessin myötä kulutusluotto voidaan maksaa hakijan tilille jo saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä. Pieni kulutusluotto maksetaan lainansaajan tilille kertaluontoisesti ja, jos hän tarvitsee myöhemmin lainaa lisää, hakijan täytyy täyttää lainahakemus uudelleen.

Joustoluoton voi hakea myös helpolla lainahakemuksella ja kun myönteinen päätös on annettu, tulee luoton ensimmäisen noston tapahtua Suomen lain edellyttämällä tavalla kello 7.00 – 23.00 välisenä aikana. Seuraavien nostojen ajankohdalla ei ole väliä, vaan lainaa voi nostaa tilille mihin kellonaikaan tahansa päivään katsomatta. Joustoluotto noston jälkeen (jos ei lainaa ole nostettu luottorajaan saakka), jää rahaa myös myöhempää käyttöä varten ilman uuden lainahakemuksen täyttämistä.

Esimerkki joustoluotosta:

Asiakkaalle myönnetään joustoluoton luottorajaksi esimerkiksi lainaa 10.000 euroa. Joustoluotossa on takaisinmaksuaika 1 – 5,5 vuotta. Asiakas saa kuitenkin tarvittaessa maksaa luotosta ylimääräisiä maksueriä tai hän voi halutessaan maksaa koko luoton kerralla pois, jos hänen taloudellinen tilanne sen sallii. Nostetusta luotosta tulee kuitenkin maksaa vähintään avoimena olevasta saldosta minimilyhennys.

Asiakas voi nostaa lainaa tililleen luottorajan puitteissa joko pieniä summia tai suurempia. Nostamatta jäävä luottosumma jää odottamaan mahdollisia uusia nostoja. Käyttöön otetusta luottosummasta asiakas maksaa hinnaston mukaisesti lainan kulut ja korkomaksut.

Huom. Joustoluoton luottoraja, ja muut lainaan kohdistuvat ehdot määritellään aina yksilöllisesti. Jos joustoluotto lainatuotteena kiinnostaa, kannattaa pyytää useammalta pankilta ja rahoitusyhtiöltä maksuton lainatarjous mihin on eritelty joustoluoton kulut, korko ja luottoraja.

Lainatarjouksien pyytäminen VarmaLaina.fi kautta yli 30 eri luotontarjoajalta on maksutonta ja riskitöntä. VarmaLaina.fi kilpailuttaa hakijan jättämän hakemuksen pankkien kesken ja he välittivät hakijalle lainatarjoukset vertailtavaksi. Lainatarjoukset on räätälöity sen mukaan mitä hakija tarvitsee lainaa ja millaisen maksuajan hän toivoo lainaansa.

 

Lue lisää aiheesta:

VarmaLaina.fi
Logo