Löydä paras lainatarjous

Artikkelin on kirjoittanut Emma Johansson


Jos haluat tietää, miten varmistat itsellesi parhaan mahdollisen lainatarjouksen, suosittelemme jatkamaan lukemista.

Kerromme vinkit ja neuvot lainan kilpailuttamiseen ja lainatarjousten vertailemiseen.

Kun teet lainahakemuksen VarmaLaina.fi palvelussa, saat monta tarjousta yhdellä hakemuksella.

Lainapäätöksen saat välittömästi ja saat lainaa heti käyttöösi.

Paras lainatarjous

Löydä vertailemalla paras lainatarjous

 

Miten varmistaa paras lainatarjous?

Aivan ensimmäisenä, sinun kannattaa tehdä lainahakemus sivuillamme. Kilpailutamme pikavippisi yli 30 pankilla ja rahoituspalvelulla. Näin saat heti monta lainatarjousta useasta paikasta.

Kun saat mahdollisimman monta lainatarjousta, on sinun helppo vertailla niitä keskenään ja valita niistä edullisin vaihtoehto.

Mitä asioita sinun sitten tulisi vertailla tarjouksista? Alla niistä lisätietoa

Vuosikorko

Tätä ei kannata sekoittaa tarjouksissa puhuttavaan nimelliskorkoon, sillä siihen ei ole otettu kaikki mahdollisia kuluja huomioon. Vuosikorkoon on sisällytetty lainan nimelliskorko, avausmaksu, laskutuslisät sekä muut mahdolliset kulut. Vuosikorkoa vertailemalla näet nopeasti, missä lainapalvelussa on pienimmät kulut. Yksinkertaisesti sanottuna lainan todellinen vuosikorko pitää sisältää lainan nimelliskoron lisäksi, kaikki lainaan kohdistuvat maksut. 

Kuukausierä ja maksuaika

Joskus lainatarjouksessa maksuaika voi olla eri, kuin mitä hakemuksessa olit valinnut. Tämä voi johtua eri syistä, joiden takia lainapalvelu tarjoaa hakemasi tilalle eri mittaista maksuaikaa.

Maksuajan muutos vaikuttaa suoraan myös kuukausierän suuruuteen. Lyhyempi maksuaika tarkoittaa aina suurempaa kuukausierää. Suuremmassa kuukausierässä kuitenkin on se etu, että lainalle ei ehdi kertyä niin paljoa korkoa ja kuluja.

Varmista aina, että kuukausierä on sellainen, jonka pystyt varmasti maksamaan aina ajallaan. Paras lainatarjous sisältää sellaisen kuukausierän, että sen voi maksaa helposti takaisin, mutta se ei ole kuitenkaan liian pieni. Jos kuukausierä vaikuttaa olevan liian pieni, kannattaa ottaa lainapalveluun yhteyttä ja pyytää heitä nostamaan sitä, jottet joudu maksamaan turhaa ylimääräisiä kuluja. Useimmiten lainapalveluilla ei ole ongelmaa suurentaa kuukausierää. Sen pienentäminen ei välttämättä kaikissa tilanteissa onnistu.

Lainasumma

Yksi itsestään selvä asia tietenkin on se, että kannattaa varmistaa tarjouksessa oleva lainasumma. Joskus tietyt lainapalvelut eivät voikaan myöntää niin suurta lainaa, kuin olet hakemassa. Tässä vaiheessa he voivat kuitenkin lähettää sinulla lainatarjouksen pienemmästä lainasummasta.

Muut ehdot

Kannattaa tarkistaa lainatarjouksista muutkin lainaehdot, joista voi olla suurtakin hyötyä esimerkiksi maksuvaikeuksien yllättäessä.

Tarkista onko sinun mahdollista pitää maksuvapaita kuukausia, voitko vaihtaa eräpäivää tai voitko hakea tarvittaessa korotusta nykyiselle lainallesi.

 

Pienempi korko yhteishakijan kanssa

Paras lainatarjous löytyy, kun haet lainan yhteishakijan kanssa. Kun hakijoita on kaksi, paranee heidän maksukykynsä. Parantuneen maksukyvyn johdosta lainapalvelun riski myöntää lainaa pienenee, jolloin he pystyvät tarjoamaan lainansa pienemmällä korolla.

Yhteishakija voi olla esimerkiksi avo-tai aviopuoliso, tai joku muu läheinen. Yhteishakijan tiedot lisätään lainahakemukseen, ja hänen tulee myös täyttää lainanhakijalle asetetut kriteerit. 

Kun haette lainaa yhteishakijan kanssa, olette molemmat yhtälailla vastuussa lainan takaisinmaksusta ja muista lainaan liittyvistä asioista.

Emma Johansson

Artikkelin on kirjoittanut

Emma Johansson

Sisällöntuottaja

Emma on työskennellyt VarmaLaina.fi palvelun sisällöntuottajana jo usean vuoden ajan.

Aikaisemmin Emma on työskennellyt pankissa rahoituksen puolella, joten hänellä on paljon tietoa erilaisista rahoitukseen liittyvistä asioista. VarmaLaina.fi palvelussa Emma hoitaa sisällöntuottamisen lisäksi myös asiakaspalvelutehtäviä.

Emmalla on akateeminen koulutus ja hän on aina ollut kiinnostunut taloudesta ja siitä, miten nykyteknologian avulla voidaan auttaa ihmisiä tekemään taloudellisesti viisaampia ratkaisuja. Mielenkiinnon kohteena on myös tuotteiden ja palveluiden hintaseuranta, sekä säästäminen. Emman tekemiä blogitekstejä on julkaistu lukuisissa sanomalehdissä ja verkkosivustoilla kuten Ylellä, Taloussanomissa, Helsingin sanomissa ja Kauppalehdessä.

Ota yhteyttä:

Sähköposti: toimitus(at)varmalaina.fi

VarmaLaina.fi
Logo