Velkojen yhdistäminen

Artikkelin on kirjoittanut Emma Johansson


Ei ole mikään erikoisuus, että kuluttajille kertyy erilaisia velkoja, kuten pikavippejä, osamaksuja ja luottokortteja, joita lyhennetään sitten kuukausittain.

Monet eivät kuitenkaan ota huomioon, että kaikki erinäiset velat kuitenkin kerryttävät kuukausittain erilaisia päällekkäisiä korkoja ja kuluja.

Velkojen yhdistäminen voi auttaa pienentämään näiden velkojen kustannuksia ja päällekkäisiä maksuja.

Periaate on sama kuin silloin, kun tehdään monen lainan yhdistäminen, mutta tässä tilanteessa lainojen lisäksi yhdistetään myös kaikki muut mahdolliset velat yhdeksi.

Velkojen yhdistäminen

Velkojen yhdistäminen voi tuoda kuukausittain suuriakin säästöjä.

Miten velkojen yhdistäminen käytännössä tapahtuu?

Velkojen ja muiden maksujen yhdistäminen on käytännössä melko yksinkertainen prosessi. Se vaatii sinulta vain hieman aikaa ja vaivaa, mutta sen hyöty voi olla todella suuri.

Mitä suurempia velkoja olet yhdistämässä, sitä enemmän voit mahdollisesti saada korkoja ja kuluja pienennettyä.

Ensimmäiseksi sinun tulee laskea kaikki velkasi, kuten lainat, luottokortit ja muut osamaksut yhteen. Tähän lukeutuu siis kaikki sellaiset velat, joita lyhennät kuukausittain. Mikäli et ole joidenkin velkojen kohdalla varma, kuinka paljon sitä on jäljellä, kysy sitä sen yrityksen asiakaspalvelusta johon olet velkaa. Velkojen yhdistämisessä on tärkeää, että saat varmasti kaikki maksut yhdistettyä yhdeksi.

Toiseksi sinun tulee kilpailuttaa uusi yhdistelylaina. Tämä onkin helppoa, sillä olet jo palvelumme sivulla, jossa lainan kilpailuttaminen onnistuu helposti yhdellä hakemuksella. Kilpailuttamalla lainasi palvelussamme, me välitämme sen noin 30:lle pankille ja muulle suositulle lainantarjoajalle. Alustavan lainapäätöksen saat lähes välittömästi. Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen saat pian useita lainatarjouksia nähtäville.

Kolmanneksi sinun tulee vertailla lainatarjousten halvin laina. Näet saamasi lainatarjoukset kätevästi palvelumme “Omilla sivuilla”, jonne saat tunnukset sähköpostiisi. Vertaile saamiesi tarjouksien korkoja ja kuluja. Valitse tarjouksista edullisin ja allekirjoita se lainantarjoajien antamien ohjeiden mukaan. Laina siirretään tämän jälkeen pian tilillesi.

Neljäs ja viimeinen asia on velkojen yhdistäminen. Nyt kun olet saanut uuden edullisen yhdistelylainan tilillesi, maksa sillä kaikki aikaisemmat velkasi pois. Velkojen maksussa ei kannata turhaan odotella, sillä kaikki maksut kerryttävät korkoja ja kuluja siihen asti, kunnes ne on maksettu pois.

 

Korkokattouudistuksen myötä velkojen yhdistäminen yleistyi

Suomeen astui voimaan 1.9.2019 uusi korkokattolaki, jonka myötä lainan nimellinen vuosikorko tulee olla korkeintaan 20 % ja lainan muut kulut yhteensä vuodessa 150 euroa.

Korkokattouudistus koskee vain lainasopimuksia, jotka on solmittu syyskuun 1. päivän 2019 jälkeen. Uudistuksen myötä hakija voi kuitenkin kilpailuttaa vanhan lainansa uudestaan ja päivittä näin lainansa vastaamaan uutta korkokattolakia.

Kilpailuttamisen myötä voi olla, että mikään ei muutu ja olet jo aikaisemmin saanut lainan hyvin edullisella nimelliskorolla ja muilla kuluilla, mutta kilpailuttamisen myötä tuleva säästösi voi hyvinkin olla merkittävä. Tämän asian selvittämiseksi voit kilpailuttaa nykyisen lainasi maksuttomalla lainahakemuksella.

 

Kuinka suuria velkoja voin yhdistää?

VarmaLaina.fi palvelun kautta on mahdollista hakea yhdistelylainaa jopa 60.000 euroon saakka.

Siihen, kuinka suurta lainaa hakijalle voidaan myöntää, vaikuttaa hakijan maksukyky. Mikäli hakijan taloudellinen tilanne on hyvä, hänellä on säännöllisiä tuloja ja pienet menot, voidaan hänelle myöntää suurempikin laina.

Voit katsoa kuinka suurta lainaa sinä saisit, täyttämällä lainahakemuksen sivuillamme koska tahansa se sinulle sopii.

 

Kuka voi tehdä velkojen yhdistämisen palvelussanne?

Palveluamme voivat käyttää sellaiset henkilöt, joilla on:

  • Ikää vähintään 18 vuotta
  • Suomen kansalaisuus tai vakituinen osoite Suomessa
  • Puhtaat luottotiedot
  • Riittävä maksukyky

Kannattaa kuitenkin huomioida, että palvelussamme mukana oleville lainapalveluilla saattaa olla eri kriteerit siihen, kenelle laina voidaan myöntää.

Yleisimmin vaihteleva kriteeri on hakijan ikä, jonka vaatimus vaihtelee 18 ja 23 vuoden välillä.

Lainan saamiseksi vaaditaan aina Suomen kansalaisuus ja puhtaat luottotiedot. Maksukyvyn taas tulee olla aina sitä parempi, mitä suurempaa yhdistelylainaa olet hakemassa.

Tee hakemus palvelussamme ja näet nopeasti, kuinka monta tarjousta saat. Se on täysin ilmaista, eikä tarjousten vastaanottaminen tarkoita, että sinun on pakko hyväksyä jokin tarjotuista lainoista.

Mikäli et jostain syystä saa tarpeeksi hyvää lainatarjousta, on sinulla oikeus hylätä kaikki saamasi tarjoukset ilman mitään kustannuksia.

Emma Johansson

Artikkelin on kirjoittanut

Emma Johansson

Sisällöntuottaja

Emma on työskennellyt VarmaLaina.fi palvelun sisällöntuottajana jo usean vuoden ajan.

Aikaisemmin Emma on työskennellyt pankissa rahoituksen puolella, joten hänellä on paljon tietoa erilaisista rahoitukseen liittyvistä asioista. VarmaLaina.fi palvelussa Emma hoitaa sisällöntuottamisen lisäksi myös asiakaspalvelutehtäviä.

Emmalla on akateeminen koulutus ja hän on aina ollut kiinnostunut taloudesta ja siitä, miten nykyteknologian avulla voidaan auttaa ihmisiä tekemään taloudellisesti viisaampia ratkaisuja. Mielenkiinnon kohteena on myös tuotteiden ja palveluiden hintaseuranta, sekä säästäminen. Emman tekemiä blogitekstejä on julkaistu lukuisissa sanomalehdissä ja verkkosivustoilla kuten Ylellä, Taloussanomissa, Helsingin sanomissa ja Kauppalehdessä.

Ota yhteyttä:

Sähköposti: toimitus(at)varmalaina.fi

VarmaLaina.fi
Logo