Voiko netistä saada pienikorkoisen lainan?

pienikorkoinen laina

Moni mieltää netin lainat pikavipeiksi. Näin ei läheskään aina ole, vaan verkosta saa lainaa hyvin samanlaisin lainaehdoin kuin kivijalkapankista. Nykyään yhä useammin netistä haettu laina on pankin tarjoaman kulutusluotto.

Vakuudettomiin lainoihin tuli merkittävä muutos 2019, jolloin vakuudettoman lainan nimellinen vuosikorko asetettiin lain puitteissa olemaan korkeintaan 20 prosenttia. COVID-pandemian seurauksensa Suomen hallitus päätti tiukentaa korkoa vielä alemmaksi, jonka myötä vakuudettomien lainojen korko laskettiin 10 prosenttiin. Väliaikaisen koron ulkopuolelle jätettiin kuitenkin luottokortit sekä osamaksut. Käytännössä tämä tarkoittaa vuoden 2020 loppuun saakka sitä, että netistä otettavan kulutusluoton korkokulut ovat puolet alhaisemmat kuin luottokortin. Monet myös ajattelevat saavansa verkkokaupan tarjoaman osamaksun edullisesti, mutta sitä se ei tällä hetkellä ole, vakuudeton kulutusluotto on monessa tapauksessa edullisempi.

 

Netin kautta haettu laina on usein pankkilaina

Korkokattolain myötä yhä useampi pankki on siirtynyt verkkoon tarjoamaan lainatuotteitaan. Enää tunnetuilla pankeilla ei ole pelkona leimaantua pikavippiyhtiöiksi toimiessaan verkossa, vaan on jopa edistyksellistä tarjota asiakkailleen lainanottomahdollisuus myös verkossa. Toinen syy, miksi pankit ovat siirtyneet muiden palveluiden tavoin nettiin, on asiakkaiden parempi tavoittaminen. Monet meistä käyttää nettiä päivittäisten asioiden hoitamiseen, palveluiden ja tavaroiden tilaamiseen ja kaikkeen asiointiin myös pankkiasiat täytyy saada hoidettua verkossa.

Netissä toimittaessa asiakkaan taloudellisen tilanteen hahmottaminen voi kuitenkin olla hieman vaikeampaa, joka puolestaan lisää lainaamiseen liittyviä riskejä.

Nykyajan ihmiset ovat jo tottuneet siihen, että asiat täytyy saada hoidettua nopeasti ja tehokkaasti lähes mihin vuorokauden aikaan tahansa. Tässä suhteessa lainanhaku verkossa on hyvä vaihtoehto. Lainahakemuksen täyttäminen onnistuu sähköisessä muodossa milloin vain ja hakemus käsitellään reaaliaikaisesti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Ensimmäiset lainatarjoukset lainanhakija saa vertailtavakseen jo muutaman minuutin kuluttua hakemuksen jättämisestä. Lainavertailussa on hyvä ottaa muutamat asiat huomioon, kuten lainan todellinen vuosikorko sekä lainan muut ehdot.

VarmaLaina.fi on lainankilpailutuspalvelu netissä, jossa lainanhakijan tarvitsee täyttää vain yksi hakemus, joka kilpailutetaan hetkessä yli 25 pankin ja rahalaitoksen välillä.

 

Lainaa pienellä korolla kilpailuttamisen kautta

Jokainen lainantarjoaja pyrkii antamaan lainanhakijalle kuvan, että juuri heidän tarjoama laina on edullisin. Voitko kuitenkaan pelkän mainonnan perusteella sanoa pitääkö väite paikkaansa? – en tietenkään. Ainoa tapa selvittää, mikä lainantarjoajista voi tarjota sinulle lainaa alhaisimmalla lainakorolla, on kilpailuttaa laina mahdollisimman monen eri pankin ja rahoitusyhtiön kesken.

Varmalaina on lainojen vertailuun – ja kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu, joka kilpailuttaa nopeasti hakemuksen noin 25 pankin ja rahalaitoksen välillä. Keskimäärin kilpailutuksessa mukana olevat lainantarjoajat välittävät oman lainatarjouksensa hakijan katsottavaksi saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä. Pyydä lainatarjoukset vertailtavaksi ja tarvittaessa pyydä tarjous myös pankista, mikä ei ole kilpailutuksessa mukana. Kun sinulla on tarpeeksi kattava otanta eri lainatarjouksista, on lainojen vertailu huomattavasti puolueettomampaa.

Kilpailuttamalla pankkilainan usean eri pankin ja rahalaitoksen välillä saat selville, mistä löytyy sinulle lainatarjous mahdollisimman pienellä lainakorolla.

 

Vertaa lainoja seuraavasti:

  • Lainan todellinen vuosikorko – tunnusluku, joka kuvaa todellista vuotuista korkoprosenttia, jonka luotosta perityt korot ja maksut lainaan aiheuttavat.
  • Lainasumma ja maksuaika – tarkista, että lainatarjous on lainasummaltaan ja maksuajaltaan sinulle sopiva.
  • Lainan muut ehdot – valitse laina, minkä lainaehdot ovat selkeät ja joustavat.
  • Pienin lainakorko – vertaile lainoja ja valitse laina, missä on alhaisin lainakorko.

Lue myös blogimme artikkeli lainaamisen riskeistä

VarmaLaina.fi
Logo