Ota nämä asiat huomioon lainavertailussa

Lainavertailu

Lainavertailun avulla selvität mistä sinun kannattaa laina ottaa. Kilpailuttamalla lainan mahdollisimman monen pankin ja rahoitusyhtiön välillä pystyt parhaiten vertailemaan eri lainatarjouksia. Ilman vertailua on vaikea tietää maksatko lainasta liikaa. Tässä artikkelissa perehdymme tarkemmin siihen, mitkä kaikki asiat tulee ottaa huomioon vertailtaessa lainoja. 

 

Lainojen koroissa ja kuluissa on eroja

Jokaisella pankilla ja rahoitusyhtiöllä on lainahinnasto, joka on räätälöity heidän lainatuotteeseensa. On vaikea määrittää yhtä ja ainoaa lainatuotetta, joka olisi muita edullisempi. Jokaiselle lainanhakijalle tehdään lainanhaun yhteydessä luottokartoitus, jonka pohjalta lainanhakija saa lainatarjouksen. Henkilökohtaiseen lainatarjoukseen vaikuttaa haettava lainasumma, laina-aika, hakijan maksukyky sekä onko lainassa rinnakkaishakijaa. Lainatarjouksissa nähtävät erot eivät välttämättä ole suuren suuria, mutta usein lainaa maksetaan useamman vuoden ajan, jolloin kokonaiskustannuksiin nähden lainoissa voi olla useiden satojen eurojen ero.

 

Vertaa lainoja ja löydä itsellesi sopivin laina

Lainavertailu tulee aloittaa hankkimalla useampi lainatarjous vertailtavaksi. Alustavat lainatarjoukset kannattaa pyytää pankeista sekä rahoitusyhtiöistä, jotka toimivat myös verkossa. Näin saat nopeasti vertailtavaksi monta lainatarjousta eikä sinun tarvitse odotella viikkoja mahdollisia lainatarjouksia.

Saatuasi lainatarjoukset aloita lainavertailu tarkastelemalla lainojen maksuaikojen pituutta, tarjottavaa lainasummaa, kuukausierän määrään sekä lainojen muita ehtoja. Vertaa lainoja todellisen vuosikoron mukaan, niin näet parhaiten onko kyse edullisesta vai kalliista lainasta. Lainan todellinen vuosikorko on tunnusluku, jonka tarkoitus on helpottaa lainojen vertailua. Vuosikorko kuvaa vuotuista korkoprosenttia, jonka lainasta perityt korot ja maksut aiheuttavat. Lainan todellinen vuosikorko pitää sisällään muun muassa avausmaksun, nimelliskoron, tilinhoitomaksut yms.

Tarkastele myös miten korko, kulut ja maksuaika vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin. Ellei lainatarjouksessa syystä tai toisesta esitetä selkeästi lainan kokonaiskustannuksia, voit laskea ne itse Varmalainan lainalaskurilla. Lisää lainalaskuriin lainan korko, kulut, lainasumma ja maksuaika, niin laskuri laskee lainalle kuukausierän sekä kokonaiskustannukset.

 

Sopivan lainan valintaan vaikuttaa myös lainaehdot

Lainatarjousten välillä ei välttämättä ole suuria eroja, koska nykyään kilpailu lainamarkkinoilla on kovaa ja jokainen lainatarjoaja pyrkii antamaan hakijalle parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Pienten korkoerojen vuoksi lainan muut ehdot korostuvat. Valitse lainatarjous, jossa on sinulle parhaimmat lainaehdot. Näitä voivat olla muun muassa mahdollisuus maksu- tai lyhennysvapaisiin kuukausiin, lainanlyhennyksen eräpäivän siirto sekä muut ehdot.

Huomioi lainavertailussa myös millaisesta lainatyypistä on kyse. Valitse sellainen lainatuote, joka sopii parhaiten siihen tarkoitukseen mihin olet lainaa hakemassa. Jos esimerkiksi olet aikeissa ostaa kerralla suuremmalla summa auton, veneen, huonekaluja yms. valitse vakuudeton kulutusluotto, Jos tarvitset lainaa silloin tällöin ja haluat maksaa lainan kulut ja koron nostojen mukaan, valitse joustoluotto. Jos taas tarvitset lainaa heti tilille akuuttiin rahantarpeeseen, valitse lainatuotteeksi pikavippi.

 

Lainavertailu mutkattomasti Varmalaina.fi kautta

Varmalaina.fi on erikoistunut lainojen vertailuun ja -kilpailuttamiseen. Palvelun eteenpäin välitettäväksi jätetty lainahakemus tavoittaa hetkessä yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Kilpailutuksessa on mukana useita tunnettuja pankkeja sekä rahoitusyhtiöitä, joista olisit joka tapauksessa pyytänyt lainatarjouksen. Nyt tavoitat heidät kaikki muutamassa minuutissa, kun täytät Varmalainan sivuilla maksuttoman lainahakemuksen. Lainahakemuksen täyttäminen ja tarjousten vastaanottaminen ei sido hakijaa mihinkään eikä lainan kilpailuttamisesta veloitetaan mitään.

Kilpailuta laina Varmalainassa, se on nopeaa, maksutonta, riskitöntä ja helppoa. 

VarmaLaina.fi
Logo