Halpakorkoinen laina mielletään pankista haettavaksi lainaksi – nyt voit hakea lainaa pienellä korolla myös netistä

halpakorkoinen laina

Monella suomalaisella on käsitys, että netistä haettava laina on aina pikavippi. Näin ei kuitenkaan ole, vaan netistä voi saada lainaa myös hyvin maltillisella lainakorolla. Suurin osa nykyään netistä myönnettävistä vakuudettomista lainoista ovat pankkien tai rahoitusyhtiöiden tarjoamia kulutusluottoja. 

 

Nopeasti tilille maksettava laina ei ole automaattisesti pikavippi

Netissä olevista lainoista liikkuu monenlaista uskomusta ja monella on mielipide, että nopeasti tilille maksettava netistä haettu laina on aina korkeakorkoinen pikavippi, jonka ottamisesta ei voi kuin joutua vaikeuksiin. Näin ei suinkaan ole, koska jo pelkästään vakuudettomiin lainoihin kohdistettu korkokattolaki määrittää lainan nimelliskoron maksimissaan 20 prosenttiin. Netissä toimivat lainantarjoajat joihin lukeutuu monia suomalaisia pankkeja sekä rahoitusyhtiöitä noudattavat tarkoin Suomen lakia ja asetuksia.

Nykyisin netistä löytyy monia kotimaisia pankkeja, jotka myöntävät kulutusluottoa ilman vakuuksia tai takausta. Sähköisen järjestelmän ansioista laina pystytään maksamaan hakijan tilille jo saman päivän aikana. Se miten nopeasti laina maksetaan tilille, ei määritä lainaa heti pikavipiksi. Halpakorkoinen laina voidaan hakea verkosta nopeasti, luotettavasti ja turvallisesti ilman, että laina leimataan korkeakorkoiseksi pikalainaksi.

 

Netistä haettu laina haetaan harkittuihin hankintoihin

Pikavippi mielletään lainaksi, joka otetaan huvituksiin, luksuslaukkujen ostoon, ravintoillallisiin ja heräteostoksiin. Näin kuitenkaan harvoin on, vaan niin pikavippi kuin kulutusluottokin otetaan yleensä akuuttiin rahantarpeeseen tai suurempiin harkittuihin ostoksiin. Pikavippi otetaan yleensä kun omaan palkkapäivään on vielä muutama viikko aikaa ja laskujen maksamiseen tai yllättävään hankintaan tarvitsee rahaa. Myönnetty pikalaina myös pyritään maksaan nopeasti takaisin, niin lainan korko eivät nouse korkeaksi.

Kulutusluotto haetaan usein, kun tiedossa on suurempi ostos. Tällaisia ovat muun muassa pesukoneen hankinta, talvi- tai kesärenkaiden vaihtaminen sekä kodin pienet remontit. Eri ihmisillä on hieman erilaiset tarpeet rahalle ja aina kaikkia unelmia tai tärkeitä asioita ei voi toteuttaa perheen tuloilla. Usein lapsiperheessä suurin osa tuloista menee laskuihin, vuokraan, lainanlyhennyksiin, ruokaan, vakuutuksiin ja moneen muuhun. Säästöön ei jää useinkaan mitään. Jos elämässä haluaa haaveitaan toteuttaa, vaatii se toisinaan lainan ottamista.

 

Mistä tietää mikä on halpakorkoinen laina?

Halpakorkoinen laina löytyy tarkemmalla lainan kilpailuttamisella ja lainavertailulla.

Lainan korkoon vaikuttaa haettu lainasumma, maksuaika, mahdollinen takaaja tai vakuudet sekä hakijan tiedot. On selvää, ettei yksikään laina ole ilmainen, vaan kaikkiin lainoihin kohdistuu kuluja.

Jos lainan hakee yhdessä toisen lainanhakijan kanssa, pystyy säästämään hiukan korko ja kulumaksuissa, koska pankeille ja rahalaitoksille vakuudeton pikavippi on aina riskialttiimpi, joten he pyrkivät minimoimaan oman luottotappionsa korkeammalla korolla. Vakuudettomat lainat ovat kuitenkin huomattavasti helpompia hakea, kun yhteisvastuullisen lainanhakijan tietoja ei tarvitse selvittää tai lähettää. Laina pystytään näin ollen myös maksamaan tilille nopeammin.

Selvittääkseen mistä löytyy halpakorkoinen laina, tulee hakijan kilpailuttaa laina mahdollisimman monen lainantarjoajan välillä. Tässä hakijan apuna toimii maksuton ja riskitön VarmaLaina.fi, joka on erikoistunut lainavertailuun ja lainojen kilpailuttamiseen. Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen laina kilpailutetaan saman tien yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahoitusyhtiö pyrkii antamaan hakijalle oman lainatarjouksensa. Vertaa lainatarjouksissa lainan todellista vuosikorkoa sekä lainan muita ehtoja – tällä tavoin löydät itsellesi sopivan lainan pienellä korolla.

VarmaLaina.fi
Logo