Lainalaskuri – Laske sopiva lainan määrä

Lainalaskurilla saat arvion lainan kustannuksista haluamallasi laina-ajalla.

25000 
10  vuotta
---
Kuukausierän arvio ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika on väliltä 1 - 15 vuotta, lainasummat 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,1% – 20%. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, nimelliskorko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa [TotalPaymentAmount] € sekä todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Täytä maksuton lainahakemus

Täytä maksuton hakemus

Vastaanota lainatarjoukset

Vastaanota lainatarjoukset

Vertaa ja valitse paras laina

Vertaa ja valitse paras laina

 Laina maksetaan tilillesi

Laina maksetaan tilillesi

Helppo ja maksuton VarmaLainan lainalaskuri

Tarjoamme palvelumme käyttäjille maksuttoman lainalaskurin, jonka avulla lainan kulujen ja korkojen hahmottaminen on todella helppoa.

Voit laskea eri suuruisten lainojen kuukausierät, korot ja lyhennyserät vain muutamalla klikkauksella. Voit myös vertailla kuukausierän suuruutta annuiteetti ja tasalyhennys vaihtoehdoilla. Valmiin maksusuunnitelman voit tallentaa omalle koneellesi kätevästi ilmaisena PDF-tiedostona.

Ota ilmainen lainalaskuri rohkeasti käyttöösi, vaihda lainasummaa ja laina-aikaa niin monta kertaa kuin on tarvetta. Lainalaskurin avulla on helppo hahmottaa, millainen laina on taloudellisesti järkevää ottaa.

Näin käytät lainalaskuria: 

 • Syötä laskuriin lainasumma ja arvio lainan takaisinmaksuajasta (vuosina)
 • Lisää arvio lainan vuosikorosta
 • Laskuri laskee annettujen ehtojen mukaan lainalle kuukausierän, korot sekä lainan kokonaiskustannukset

Esimerkkilaskelma: Lainaa 10 000 euroa, laina -aika 4 vuotta, lainan todellinen vuosikorko 8,4 %. 

Lainalaskurin antaman suuntaa antavan laskelman mukaan lainan kuukausierä olisi 246 euroa kuukaudessa, korkojen osuus 1809 euroa ja lainan kokonaiskustannukset 11 809 euroa koko laina-ajalta.

 

Laske lainan kuukausierät ja lainan kokonaiskustannukset
10 00010 000 000
160
050
 
 
 


Saat useita lainatarjouksia

1. Saat useita lainatarjouksia

Kilpailutamme lainasi noin 30 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaile lainatarjouksia

2. Vertaile lainatarjouksia

Vertaile saamiesi lainatarjousten kuluja, korkoja ja ehtoja.

Valitse paras lainatarjous

3. Valitse paras lainatarjous

Valitse sinun tarpeeseesi soveltuvin ja edullisin lainatarjous.

Lainalaskuri auttaa vertailemaan lainoja

Lainojen vertailu on tärkeää ja erittäin kannattavaa. Se voi kuitenkin toisinaan tuntua varsin monimutkaiselta ja hankalalta. Tämän vuoksi haluamme tarjota ilmaisen lainalaskurin, jonka avulla on helppo laskea ja vertailla eri lainapalveluiden lainoja ja pikavippien kuluja. Lainalaskuri näyttää, minkä tahansa lainasumman lainan korkojen osuuden sekä lainasta maksettavan kokonaissumman koko laina-ajalle. Voit myös tallentaa laskemasi lainan maksusuunnitelman omalle koneellesi. Maksusuunnitelma näyttää laskemasi lainan kuukausierät ja koron osuuden.

Lainalaskurin antamat lukemat ovat arvioita lainan kuluista ja korkomaksuista. Tarkan arvion lainastasi saat pyytämällä maksuttoman lainatarjoukset tarkempaan vertailuun. Kun olet arvioinut paljonko voit ottaa lainaa, voit täyttää lainahakemuksen ja katsoa millaisen henkilökohtaisen lainatarjouksen saat pankilta tai rahoitusyhtiöltä.

Aloita lainan kilpailuttaminen VarmaLaina-palvelun avulla. Lisää maksuttomaan lainahakemuksen lainasumma, laina-aika sekä henkilötietosi. Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen laina kilpailutetaan yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken hetkessä. Sinulle räätälöidyt lainatarjoukset saat jo saman päivän aikana vertailtavaksesi ja pääset tarkastelemaan, mikä lainantarjoajista tarjoaa sinulle lainaa pienemmillä lainan korolla.

 

Laske myös pienten lainojen korot ja kuukausierät

Monesti lainalaskuria käytetään vain, kun haetaan suurempaa lainaa. Suosittelemme kuitenkin lainavertailua kaikkien lainojen kohdalla, lainasumman suuruuteen katsomatta. Olipa laintarpeesi pieni pikavippi, jatkuva joustoluotto tai suurempi kertaluontoinen kulutusluotto, kannattaa niiden kulut ja korot vertailla erittäin tarkasti. Usein sanotaan, että suuren lainan kohdalla lainan kilpailuttaminen on tärkeää, mutta näin on myös pienten lainojen kanssa. Miksi maksaisit lainastasi liikaa, jos lainan kilpailuttamisen avulla voisit helposti ja nopeasti selvittää, mikä pankki tai rahoitusyhtiö myöntää lainaa pienellä korolla ja joustavilla lainaehdoilla.

 

Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin

Laina-aika vaikuttaa lainan kuukausierään sekä kustannuksiin. Helposti lainaan houkuttelisi ottaa mahdollisimman pitkä laina-aika, jotta lainan kuukausierän saisi pieneksi. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että mitä pidemmän maksuajan otat lainaan sitä suuremmaksi lainan korkokulut nousevat laina-aikana. Toisinaan lainaan on toki paikallaan ottaa pitkä maksuaika, jos taloudellinen tilanne sitä vaatii, mutta ensisijaisesti pyri valitsemaan lainaan omaan maksukykyysi nähden sopiva laina-aika. Lainan kuukausierää voi laskea ensin lainalaskurin avulla, niin saat parhaimman käsityksen, mitä lainasumma ja maksuaika vaikuttaa lainan kuukausierään ja lainan kokonaiskustannuksiin.

Kilpailuta laina Varmalainan kautta niin saat tarkan arvion, miten valittu lainasumma ja maksuaika vaikuttaa lainan korkoon.

Esimerkki 1: Lainaa 3000 euroa, lainan korko 8 %

Laina-aika1 vuotta3 vuotta6 vuotta9 vuotta
Lyhennyserä262,8095,2953,7440,15
korkojen osuus131,58384,33787,181218,06

Esimerkki 2: Lainaa 6000 euroa, lainan korko 7 %

Laina-aika1 vuotta3 vuotta6 vuotta9 vuotta
Lyhennyserä519,16185,26102,2975,04
korkojen osuus229,93669,451365,172104,07

Esimerkki 3: Lainaa 9000 euroa, lainan korko 6 %

Laina-aika 1 vuotta3 vuotta6 vuotta9 vuotta
Lyhennyserä774,60273,80149,16108,05
Korkojen osuus295,17856,711739,232669,59

 

Vältä maksuvaikeudet, valitse riittävän pitkä maksuaika lainallesi

Maksuvaikeudet alkavat yleensä siitä, kun haetun lainan kuukausierä jää maksamatta. Yleensä tilanne johtuu jostain muusta yllättävästä rahanmenosta, joka on osunut lähelle lainanlyhennyksen maksupäivää. Voi kuitenkin olla myös niin, että lainan kuukausierä on mitoitettu liian korkeaksi. Tämä johtaa siihen, että pakollisten maksujen jälkeen rahaa ei jää tarpeeksi muuhun elämiseen. Palkasta jäävä osuus on niin pieni, että kaikkia pakollisiakaan maksuja ei välttämättä pysty joka kuukausi hoitamaan. Tällaisessa tilanteessa ei ole juuri odottamattomille menoerille puskuria. Yllättävä hankinta voi laittaa koko talouden täysin sekaisin jolloin laskut tai lainanlyhennys jää maksamatta. On toki hyvä, että lainalle ei oteta turhaan liian pitkää maksuaikaa, mutta toisaalta liian tiukalle laitettu talouskaan ei ole hyväksi – sen vuoksi lainalaskurin käyttö auttaa hahmottamaan lainalle sopivan maksuajan. Lainanlyhennyksen maksamatta jättämisestä koituu aina ikäviä lisäkuluja viivästyskoron ja maksumuistutusten muodossa. Tämän ongelman voi kuitenkin välttää varsin yksinkertaisella toimenpiteellä.

Kun haet lainaa, älä ota siihen sen kokoista kuukausierää jonka pystyt juuri ja juuri maksamaan kuukausittain. Sen sijaan valitse lainallesi sen kokoinen kuukausierä, että sen maksamisen jälkeen voit vielä laittaa hieman rahaa säästöön pahan päivän varalle. Näin toimimalla voisit lyhentää lainaa ja samalla kerryttää säästöjäsi kuukausittain. Sitten jos eteesi osuu jokin yllättävä meno, voit paikata sen omilla säästöilläsi ilman, että se vaikuttaisi mitenkään oman lainasi lyhennykseen ja takaisinmaksuun.

Ennen lainan hakemista on hyvä laskea oma maksuvara. Omalla maksuvaralla tarkoitetaan tulojen ja menojen jälkeen jäävää osuutta. Maksuvara auttaa taloudellisten haasteiden yli, mutta osan omasta maksuvarasta voi laittaa esimerkiksi säästöön tai lainanlyhennykseen. Laske minkä verran sinulle jää tulojen ja menojen jälkeen rahaa käytettäväksi? Aina maksuvaraa ei jää yhtään pakollisten menojen jälkeen. Maksuvaraan vaikuttaa oleellisesti tulot, perheen koko, asumismuoto, nykyiset lainat sekä etuudet.

Esimerkki maksuvaran laskemisesta:

Nettopalkka/ tulot kuukaudessa1500 €
Menot kuukaudessa
Vakuutusmaksut130 €
Yhtiövastike180 €
Ruoka, vaatteet, harrastukset, parturi500 €
Matkakulut120 €
Asumiskulut (sähkö,vesi,muut)200€
Maksuvara370 €

 

Laskettuasi lainan kulut, vertaa myös lainaehtoja

Vaikka painotamme asiakkaitamme keskittymään lainan kulujen ja korkojen vertailuun, on lainaehtojen vertailu aivan yhtä tärkeää. Lainojen kulujen vertailu lainalaskurin avulla on varsin helppoa ja nopeaa, mutta lainaehtojen vertailu on hieman monimutkaisempaa. Tämän vuoksi kannattaa aina ensin vertailla lainojen kuluja ja poimia sieltä halvimmat lainat jatkovertailuun.

Tässä vaiheessa tuleekin siis perehtyä tarkasti lainojen lainaehtoihin, kuten: maksuaikaan, maksuvapaisiin, lyhennysvapaisiin, lainan korotukseen jne. Lainaa vertaillessa kannattaa pitää mielessä se, että mitä joustavampi lainan takaisinmaksu on, sitä helpompi sitä on myös maksaa takaisin. Lainan takaisinmaksussa ei myöskään yllättävät elämänmuutokset pääse tuomaan suurempia ongelmia lainanlyhennyksiin, jos lainaan on mahdollista saada esimerkiksi maksuvapaata.

 

Lainalaskuri – Laske tarpeisiisi sopiva laina

Lainalaskuri on oiva työkalu, kun suunnittelet lainan ottamista.

Mietitkö paljonko voit ottaa lainaa ilman vakuuksia?

Haluatko varmistaa, paljonko voit käyttää kuukaudessa rahaa lainan lyhennykseen?

Lainalaskuri auttaa eri lainamäärien ja laina-aikojen vertailussa.

Olit sitten hakemassa lainaa autoon, lomamatkaan, arjen pyörittämiseen, kodin remontoimiseen, juhliin tai mihin tahansa, kannattaa laskea lainalaskurilla, miten valittu lainasumma ja maksuaika vaikuttaa maksueriin. Näin saat realistisemman kuvan, kuinka suureen lainaan sinun on varaa. Lainalaskuri laskee sinulle heti kuukausierän syöttämällesi lainasummalle sekä takaisinmaksuajalle. Muuta tarvittaessa lainasummaa ja laina-aikaa, niin näet kuinka suuri laina kannattaa ottaa. Kun olet laskenut sopivan lainan maksuttoman lainalaskurin avulla, voit lähettää sen eteenpäin meidän kilpailutettavaksi.

 

Miten lainan korko lasketaan?

Lainalaskurin käyttö on kaikkien pankkien asiakkaille täysin maksutonta. Lainalaskurin avulla pystyt helposti selvittämään arvailujen sijaan lainan todelliset kustannukset.

Otetaan esimerkki: Lainaa 3000 euroa, jolle valitset maksuajaksi 12 kuukautta. Haluat lainaan 15 % todellisen vuosikoron (huom. ei nimelliskorko)

Tämän laskelman mukaan kuukausierä on: 271 euroa, korot yhteensä: 249 euroa ja maksat lainaa takaisin yhteensä: 3249 euroa. Esimerkkilaskelman perusteella lainan kustannukset on koko laina-aika huomioon ottaen 249 euroa.

Halutessasi voit muuttaa lainasummaa oman lainatarpeesi mukaan suuntaa ja toiseen. Näin näet heti kuinka lainasumma vaikuttaa kuukausierään sekä lainan korkoon.

 

Hae lainalaskurin laskelman perusteella lainaa netistä

Lainalaskurin antama laskelma on vain arvio lainasi kuluista ja korosta. Tarkemman laskelman saat, kun täytät VarmaLaina.fi vertailupalvelun lainahakemuksen ja kilpailutat lainasi 30 eri pankin ja rahalaitoksen kesken. Lainatarjoukset saatuasi kannattaa tarjouksia vertailla kokonaisuutena eikä keskittyä katsomaan vain korko-osuutta.

Huomio lainakoron lisäksi seuraavia asioita:

 • Mitkä ovat lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalle?
 • Mikä on lainan todellinen vuosikorko?*
 • Tarkista, myös lainaehtojen joustavuus esimerkiksi onko laina-aikana mahdollista pitää maksu- tai lyhennysvapaata kuukautta?
 • Tarjoaako lainapalvelu muita lisäpalveluita esim. eräpäivänsiirtoa tai lainankorotusta?

*Todellinen vuosikorko kertoo lainan kaikki kulut mm. nimelliskoron, lainankoron, tilinhoitomaksun, käsittelykulut sekä mahdollisen avausmaksun.

 

Lainaa pienellä korolla yhteishakijan kanssa

Kun lainalla on kaksi yhteisvastuullista hakijaa, pystyy pankki tarjoamaan lainaa pienemmällä korolla. Tämä johtuu siitä, että pankin luottotappioriski pienenee, koska lainalla on yhden takaisinmaksajan sijaan kaksi yhteisvastuulista maksajaa. Tällöin pankki voi myöntää lainaa suuremman määrän paremmilla lainaehdoilla.

Mikäli mahdollista hae lainaa yhdessä toisen hakijan kanssa niin parannat lainansaantimahdollisuuksiasi. Kun laina hakee toisen henkilön kanssa molemmat osapuolet (päähakija ja rinnakkaishakija) ovat yhteisesti vastuussa lainasta. Ellei päähakija syystä tai toisesta pysty maksamaan lainaa takaisin sopimuksen mukaisesti, siirtyy lainan takaisinmaksu rinnakkaishakijalle.

 

VarmaLainan lainalaskurin edut ja hyödyt

Lainalaskurin käyttö on yksi tapa helpottaa lainan kulujen ja kuukausierän hahmottamista ja löytää paras lainavaihtoehto. Lainalaskuri on helppokäyttöinen ja se antaa suuntaa antavat tiedot lainan kustannuksista ja maksuista. Tässä muutamia etuja ja hyötyjä lainalaskurin käytöstä:

 1. Lainalaskurin avulla saat selkeämmän kuvan siitä, kuinka paljon laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan. Lainalaskuri laskee lainan korot, kulut ja lyhennykset, ja antaa arvion siitä, kuinka paljon laina tulee maksamaan kuukausittain ja kokonaisuudessaan.
 2. Helpottaa suunnittelua ja budjetointia. Lainalaskurin avulla voit suunnitella lainan takaisinmaksun ja budjetoida tulevat kuukausittaiset maksut. Voit muuttaa lainan määrää, korkoa ja maksuaikaa, jotta näet, kuinka nämä tekijät vaikuttavat kuukausittaisiin maksuihin ja kokonaiskustannuksiin.
 3. Lainalaskuri auttaa ymmärtämään miten lainan korko, lainasumma ja maksuaika vaikuttavat lainan kustannuksiin. Lainalaskurin avulla voit esimerkiksi vertailla eri korkoja ja maksuaikoja ja nähdä, kuinka ne vaikuttavat lainan kustannuksiin.
 4. Helppo käyttää ja nopea tulos. Lainalaskuria on helppo käyttää ja se antaa nopean tuloksen. Tarvitset vain muutamia tietoja, kuten lainan määrän, koron ja maksuajan, ja lainalaskuri laskee kuukausittaiset kulut ja kokonaiskustannukset välittömästi.

Lainalaskurin käyttö on helppo tapa selvittää lainan kokonaiskustannukset. Lainalaskuri auttaa myös suunnittelemaan lainan takaisinmaksua ja budjetoimaan tulevat kuukausittaiset maksut. Muista kuitenkin, että lainalaskurin tulokset ovat vain suuntaa antavia, ja sinun tulee aina tarkistaa lainan ehdot huolellisesti henkilökohtaisesta lainasopimuksesta ennen kuin teet päätöksen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainalaskurista:

Mitä tietoja tarvitaan lainalaskurin käyttämiseen?

Lainalaskurin käyttämiseen tarvitaan lainan määrä, laina-aika ja arvio lainan korosta.

Miten lainalaskuri toimii?

Lainalaskurin käyttö on hyvin helppoa. Lainalaskuriin syötetään lainasumma, maksuaika ja arvio lainan korosta. Laskuri laskee annettujen ehtojen mukaan lainalle muun muassa kuukausierän suuruuden sekä lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalle.

Onko lainalaskurin käyttö ilmaista?

VarmaLainan lainalaskuri on ilmainen. Lainanottajan ei tarvitse maksaa mitään lainalaskurin käytöstä.

Miksi lainalaskuria kannattaa käyttää?

Lainalaskuria kannattaa käyttää, jos haluaa arvioida ja hahmottaa miten lainasumma ja maksuaika vaikuttaa mm. lainan tulevaan kuukausierään. Näin pystyy ennalta miettimään oikeanlaisen lainan.

Kuinka tarkka lainalaskurin tulos on?

Lainalaskurin tulos on melko tarkka. Kuitenkin, lainalaskuri ei välttämättä ota huomioon kaikkia mahdollisia kuluja ja maksuja, jotka voivat liittyä lainaan. Tarkista aina lainan ehdot huolellisesti ennen kuin teet päätöksen.

Voiko lainalaskuria käyttää kaikentyyppisissä lainoissa?

Lainalaskuria voi käyttää kaiken tyyppisissä lainoissa, kuten esimerkiksi kulutusluotoissa, autolainoissa ja pankkilainoissa.

Lue lisää blogista:

VarmaLaina.fi
Logo