Lainalaskuri

Päivitetty: 30,syyskuu, 2022

*Esimerkkikorko: Lainan määrä 5000 €. Takaisinmaksuaika 3 vuotta. Nimelliskorko 4,50 %. Lainan todellinen vuosikorko 4,97 %. Avausmaksu 29 €. Tällöin luoton ja luottokustannusten kokonaiskulut on 5383,45 €.


Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella:

Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella


Hae lainaa pienellä korolla

Löydä halvin laina

Helppo ja maksuton lainalaskuri

Tarjoamme palvelumme käyttäjille maksuttoman lainalaskurin, jonka avulla lainan kulujen ja korkojen hahmottaminen on todella helppoa.

Voit laskea eri suuruisten lainojen kuukausierät, korot ja lyhennyserät vain muutamalla klikkauksella.

Voit myös vertailla kuukausierän suuruutta annuiteetti ja tasalyhennys vaihtoehdoilla.

Valmiin maksusuunnitelman voit tallentaa omalle koneellesi kätevästi ilmaisena PDF-tiedostona.

Ota ilmainen lainalaskuri rohkeasti käyttöösi, vaihda lainasummaa ja laina-aikaa niin monta kertaa kuin on tarvetta.

Lainalaskurin avulla on helppo hahmottaa, millainen laina on taloudellisesti järkevää ottaa.

Toimi näin:

  • Syötä laskuriin lainasumma ja arvio lainan takaisinmaksuajasta (vuosina)
  • Lisää arvio lainan vuosikorosta
  • Laskuri laskee annettujen ehtojen mukaan lainalle kuukausierän, korot sekä lainan kokonaiskustannukset.

Esimerkkilaskelma: Lainaa 10 000 euroa, laina -aika 4 vuotta, lainan todellinen vuosikorko 8,04 %. 

Lainalaskurin antaman suuntaa antavan laskelman mukaan lainan kuukausierä olisi 243 euroa kuukaudessa, korkojen osuus 1605,87 euroa ja lainan kokonaiskustannukset 11 663,87 euroa koko laina-ajalta.

 

Laske lainan kuukausierät ja lainan kokonaiskustannukset
10 00010 000 000
160
050
 
 
 


Lainalaskuri auttaa vertailemaan lainoja

Lainojen vertailu on tärkeää ja erittäin kannattavaa. Se voi kuitenkin toisinaan tuntua varsin monimutkaiselta ja hankalalta.

Tämän vuoksi haluamme tarjota ilmaisen lainalaskurin, jonka avulla on helppo laskea ja vertailla eri lainapalveluiden lainoja ja pikavippien kuluja. Lainalaskuri näyttää minkä tahansa lainasumman lainan korkojen osuuden sekä lainasta maksettavan kokonaissumman koko laina-ajalle.

Voit myös tallentaa laskemasi lainan maksusuunnitelman omalle koneellesi. Maksusuunnitelma näyttää laskemasi lainan kuukausierät ja koron osuuden.

Toki lainalaskurin antamat lukemat ovat arvioita lainan kuluista ja korkomaksuista. Tarkan arvion lainastasi saat pyytämällä maksuttoman lainatarjoukset tarkempaan vertailuun.

Kun olet arvioinut paljonko haet lainaa, voit täyttää lainahakemuksen ja katsoa millaisen henkilökohtaisen lainatarjouksen saat pankilta tai rahoitusyhtiöltä.

 

Laske myös pienten lainojen korot ja kuukausierät

Monesti lainalaskuria käytetään vain, kun haetaan suurempaa lainaa. Suosittelemme kuitenkin lainavertailua kaikkien lainojen kohdalla, lainasumman suuruuteen katsomatta.

Olipa laintarpeesi pieni pikavippi, jatkuva joustoluotto tai suurempi kertaluontoinen kulutusluotto, kannattaa niiden kulut ja korot vertailla erittäin tarkasti.

 

Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin

Laina-aika vaikuttaa lainan kuukausierään sekä kustannuksiin. Helposti lainaan houkuttelisi ottaa mahdollisimman pitkä laina-aika, jotta lainan kuukausierän saisi pieneksi. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että mitä pidemmän maksuajan otat lainaan sitä suuremmaksi lainan korkokulut nousevat laina-aikana.

Kilpailuta laina Varmalainan kautta niin saat tarkan arvion, miten valittu lainasumma ja maksuaika vaikuttaa lainan korkoon.

Esimerkki 1: Lainaa 3000 euroa, lainan korko 8 %

Laina-aika1 vuotta3 vuotta6 vuotta9 vuotta
Lyhennyserä262,8095,2953,7440,15
korkojen osuus131,58384,33787,181218,06

Esimerkki 2: Lainaa 6000 euroa, lainan korko 7 %

Laina-aika1 vuotta3 vuotta6 vuotta9 vuotta
Lyhennyserä519,16185,26102,2975,04
korkojen osuus229,93669,451365,172104,07

Esimerkki 3: Lainaa 9000 euroa, lainan korko 6 %

Laina-aika 1 vuotta3 vuotta6 vuotta9 vuotta
Lyhennyserä774,60273,80149,16108,05
Korkojen osuus295,17856,711739,232669,59

 

Vältä maksuvaikeudet, valitse riittävän pitkä maksuaika lainallesi

Maksuvaikeudet alkavat yleensä siitä, kun haetun lainan kuukausierä jää maksamatta.

Yleensä tilanne johtuu jostain muusta yllättävästä rahanmenosta, joka on osunut lähelle lainanlyhennyksen maksupäivää. Voi kuitenkin olla myös niin, että lainan kuukausierä on mitoitettu liian korkeaksi. Tämä johtaa siihen, että pakollisten maksujen jälkeen rahaa ei jää tarpeeksi muuhun elämiseen. Palkasta jäävä osuus on niin pieni, että kaikkia pakollisiakaan maksuja ei välttämättä pysty joka kuukausi hoitamaan. Tällaisessa tilanteessa ei ole juuri odottamattomille menoerille puskuria. Yllättävä hankinta voi laittaa koko talouden täysin sekaisin jolloin laskut tai lainanlyhennys jää maksamatta. On toki hyvä, että lainalle ei oteta turhaan liian pitkää maksuaikaa, mutta toisaalta liian tiukalle laitettu talouskaan ei ole hyväksi – sen vuoksi lainalaskurin käyttö auttaa hahmottamaan lainalle sopivan maksuajan.

Lainanlyhennyksen maksamatta jättämisestä koituu aina ikäviä lisäkuluja viivästyskoron ja maksumuistutusten muodossa. Tämän ongelman voi kuitenkin välttää varsin yksinkertaisella toimenpiteellä.

Kun haet lainaa, älä ota siihen sen kokoista kuukausierää jonka pystyt juuri ja juuri maksamaan kuukausittain. Sen sijaan valitse lainallesi sen kokoinen kuukausierä, että sen maksamisen jälkeen voit vielä laittaa hieman rahaa säästöön pahan päivän varalle. Näin toimimalla voisit lyhentää lainaa ja samalla kerryttää säästöjäsi kuukausittain. Sitten jos eteesi osuu jokin yllättävä meno, voit paikata sen omilla säästöilläsi ilman, että se vaikuttaisi mitenkään oman lainasi lyhennykseen ja takaisinmaksuun.

 

Laskettuasi lainan kulut, vertaa myös lainaehtoja

Vaikka painotamme asiakkaitamme keskittymään lainan kulujen ja korkojen vertailuun, on lainaehtojen vertailu aivan yhtä tärkeää.

Lainojen kulujen vertailu lainalaskurin avulla on varsin helppoa ja nopeaa, mutta lainaehtojen vertailu on hieman monimutkaisempaa. Tämän vuoksi kannattaa aina ensin vertailla lainojen kuluja ja poimia sieltä halvimmat lainat jatkovertailuun. Lue tästä Kilpailu- ja kuluttajaviraston artikkeli siitä, mistä luoton hinta määräytyy

Tässä vaiheessa tuleekin siis perehtyä tarkasti lainojen lainaehtoihin, kuten: maksuaikaan, maksuvapaisiin, lyhennysvapaisiin, lainan korotukseen jne. Lainaa vertaillessa kannattaa pitää mielessä se, että mitä joustavampi lainan takaisinmaksu on, sitä helpompi sitä on myös maksaa takaisin. Lainan takaisinmaksussa ei myöskään yllättävät elämänmuutokset pääse tuomaan suurempia ongelmia lainanlyhennyksiin, jos lainaan on mahdollista saada esimerkiksi maksuvapaata.

 

Lainalaskuri – Laske tarpeisiisi sopiva laina

Lainalaskuri on oiva työkalu, kun suunnittelet lainan ottamista.

Mietitkö paljonko voit ottaa lainaa ilman vakuuksia?

Haluatko varmistaa, paljonko voit käyttää kuukaudessa rahaa lainan lyhennykseen?

Lainalaskuri auttaa eri lainamäärien ja laina-aikojen vertailussa.

Olit sitten hakemassa lainaa autoon, lomamatkaan, arjen pyörittämiseen, kodin remontoimiseen, juhliin tai mihin tahansa, kannattaa laskea lainalaskurilla, miten valittu lainasumma ja maksuaika vaikuttaa maksueriin. Näin saat realistisemman kuvan, kuinka suureen lainaan sinun on varaa.

Lainalaskuri laskee sinulle heti kuukausierän syöttämällesi lainasummalle sekä takaisinmaksuajalle. Muuta tarvittaessa lainasummaa ja laina-aikaa, niin näet kuinka suuri laina kannattaa ottaa. Kun olet laskenut sopivan lainan maksuttoman lainalaskurin avulla, voit lähettää sen eteenpäin meidän kilpailutettavaksi.

 

Miten lainan korko lasketaan?

Lainalaskurin käyttö on kaikkien pankkien asiakkaille täysin maksutonta.

Lainalaskurin avulla pystyt helposti selvittämään arvailujen sijaan lainan todelliset kustannukset.

Otetaan esimerkki: Lainaa 3000 euroa, jolle valitset maksuajaksi 12 kuukautta. Haluat lainaan 15 % todellisen vuosikoron (huom. ei nimelliskorko)

Tämän laskelman mukaan kuukausierä on: 271 euroa, korot yhteensä: 249 euroa ja maksat lainaa takaisin yhteensä: 3249 euroa. Esimerkkilaskelman perusteella lainan kustannukset on koko laina-aika huomioon ottaen 249 euroa.

Halutessasi voit muuttaa lainasummaa oman lainatarpeesi mukaan suuntaa ja toiseen. Näin näet heti kuinka lainasumma vaikuttaa kuukausierään sekä lainan korkoon.

 

Hae lainalaskurin laskelman perusteella lainaa netistä

Lainalaskurin antama laskelma on vain arvio lainasi kuluista ja korosta.

Tarkemman laskelman saat, kun täytät VarmaLaina.fi hakemuksen ja kilpailutat lainasi 30 eri pankin ja rahalaitoksen kesken.

Lainatarjoukset saatuasi kannattaa tarjouksia vertailla kokonaisuutena eikä keskittyä katsomaan vain korko-osuutta.

Huomio lainakoron lisäksi seuraavia asioita:

  • Mitkä ovat lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalle?
  • Mikä on lainan todellinen vuosikorko?*
  • Tarkista, myös lainaehtojen joustavuus esimerkiksi onko laina-aikana mahdollista pitää maksu- tai lyhennysvapaata kuukautta?
  • Tarjoaako lainapalvelu muita lisäpalveluita esim. eräpäivänsiirtoa tai lainankorotusta?

*Todellinen vuosikorko kertoo lainan kaikki kulut mm. nimelliskoron, lainankoron, tilinhoitomaksun, käsittelykulut sekä mahdollisen avausmaksun.

 

Lainaa alhaisemmalla korolla yhteishakijan kanssa

Kun lainalla on kaksi yhteisvastuullista hakijaa, pystyy pankki tarjoamaan lainaa pienemmällä korolla. Tämä johtuu siitä, että pankin luottotappioriski pienenee, koska lainalla on yhden takaisinmaksajan sijaan kaksi yhteisvastuulista maksajaa. Tällöin pankki voi myöntää lainaa suuremman määrän paremmilla lainaehdoilla.

Mikäli mahdollista hae lainaa yhdessä toisen hakijan kanssa niin parannat lainansaantimahdollisuuksiasi. Kun laina hakee toisen henkilön kanssa molemmat osapuolet (päähakija ja rinnakkaishakija) ovat yhteisesti vastuussa lainasta. Ellei päähakija syystä tai toisesta pysty maksamaan lainaa takaisin sopimuksen mukaisesti, siirtyy lainan takaisinmaksu rinnakkaishakijalle.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainalaskurista:

Maksaako lainalaskurin käyttäminen?

Ei maksa. Lainalaskurin käyttö on ilmaista kaikille lainanhakijoille tai lainaa suunnitteleville henkilöille.

Miten lainalaskuri toimii?

Lainalaskurin käyttö on hyvin helppoa. Lainalaskuriin syötetään lainasumma, maksuaika ja arvio lainan korosta. Laskuri laskee annettujen ehtojen mukaan lainalle muun muassa kuukausierän suuruuden sekä lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalle.

Miksi lainalaskuria kannattaa käyttää?

Lainalaskuria kannattaa käyttää, jos haluaa arvioida ja hahmottaa miten lainasumma ja maksuaika vaikuttaa mm. lainan tulevaan kuukausierään. Näin pystyy ennalta miettimään oikeanlaisen lainan.

Onko lainalaskurin antama laskelma paikkansapitävä?

Ei ole. Lainalaskuri laskee suuntaa antavan arvion. Jokaisella pankilla ja rahoitusyhtiöllä on hieman toisistaan poikkeavat korko- ja kuluhinnastot. Tarkan arvion saat pyytämällä henkilökohtaiset lainatarjoukset.

VarmaLaina.fi
Logo