Remonttilaina kodin myynnin edistämiseksi

remonttilaina

Kodin myynnin edistämiseksi on tärkeää, että myytävä asunto on stailattu tai remontoitu houkuttelevaksi. Nykyään ihmiset kaipaavat kodiltaan helppoutta ja muuttovalmiutta. Kiinnitä asunnossa huomiota siisteyteen, valoisuuteen ja asunnon hyvään kuntoon. Tarvittaessa korjaa rikkoutuneet pinnat ja maalaa seinät. Asunnon stailaaminen tai remontoiminen ei automaattisesti nosta asunnon arvoa, mutta usein nopeuttaa asunnon myyntiä. 

 

Mitä etua kodin kunnostamisesta on myynnin kannalta?

On selvää, että asunnon ulkonäöllä on suuri merkitys myynnin kannalta. Tutkimuksen mukaan kodin stailaus sekä remontoiminen nopeuttaa myyntiä jopa 60 prosenttia. Myynnin kannalta on tärkeää, että ostajaehdokas pystyy kuvittelemaan itsensä sekä perheensä asuntoon asumaan. Pinnat ja materiaalit on tärkeitä olla moneen sisustusmakuun sopivia. Varma valinta materiaalivalinnoissa onkin neutraalit, hillityt värit.

Hyvin pienelläkin vaivalla ja rahallisella panostuksella saa kotiin myyntiä edistävää ilmettä. Hyvin stailattu ja kunnostettu asunto antaa ostajalle positiivisen vaikutelman asunnosta ja voi jopa herättää kilpailutilanteen useamman ostajan välillä, jolloin asunnosta saa paremman myyntihinnan.

 

Voiko kodin remontoida tai stailata itse myyntikuntoon?

Kodin pystyy stailaamaan itse myyntikuntoon pienillä muutoksilla. Tässä tärkeimmässä asemassa on siisteys. Kodin tulee olla ulko-ovelta asti houkuttele. Usein asunnon myyntivalttina on heti eteinen. Jos eteinen on pimeä, ahdas ja sotkuinen – ei se anna hyvää ensivaikutelmaan asunnosta. Toki asunnon neliöihin ei kukaan pysty hetkessä vaikuttamaan, mutta siistimällä eteisen takeista ja kengistä, raikastuu ja avartuu yleisilme paremmaksi.

Pyri näkemään koti ostajan silmin. Mihin kiinnittäisit huomiota? Seinillä ei välttämättä ole hyvä olla kuvia sukulaisista tai omista lapsista. Onko pinnat puhtaat? Onko huoneissa ylimääräistä tavaraa, jotka tekevät asunnosta nuhjuisen. Pyri karsimaan kodista kaikki turha tavara pois, niin asunto näyttää avaralta ja selkeältä. Avaa kaihtimet ja verhot. Tarkista, että huoneilma on raikas.

Korosta myyntiesittelyssä niitä asioita, jotka ovat kodin parhaat puolet. Onko se valoisuus, hyvät maisemat ikkunasta, tilava kodinhoitohuone vai asunnon hyvä sijainti?

 

Kannattaako myynnin edistämiseksi ottaa remonttilainaa?

Tähän on vaikea yksiselitteisesti vastata. Kodin remontoiminen voi tulla ajankohtaiseksi siinä tapauksessa, jos asunto on huonossa kunnossa tai asunnon myyntiä halutaan jouduttaa. Asunnon remontoiminen ei merkittävästi nosta asunnon myyntihintaa, mutta jouduttaa myyntiä. Jos asunto halutaan myydä nopeammin, voidaan harkita asunnon stailauksen lisäksi myös remonttia.

Keskimäärin remonttilainaa otetaan 1000 – 5000 euroa, joka riittää hyvin muun muassa seinien maalaamiseen, tapetoimiseen, laminaatin vaihtamiseen sekä esimerkiksi keittiön kaapinovien uudelleen maalaamiseen. Remontin kohdalla kannattaa olla kuitenkin tarkkana, ettei pintamateriaalinen vaihtaminen hidasta myyntiä. Materiaaleiksi kannattaa valita hyvin neutraaleja, vaaleita värejä, jotta ostajaehdokkaat eivät säikähdä liian omaperäistä sisustusta.

Tarvittaessa kannattaa pyytää stailaukseen ja materiaalien valintaan asuntosisustajalta neuvoja. Heillä on neutraali ja ammattitaitoinen näkemys, mitä asunnossa on järkevintä remontoida ja millä materiaaleilla.

 

Millainen remonttilaina kodin myynnin edistämiseen?

Remonttilainalla on väliä, koska tarkoituksena on saada asunto nopeasti myytyä otetun lainan avulla. Tarvittava laina on syytä olla mahdollisimman alhaisella lainan korolla sekä mielellään vakuudeton.

Remonttilaina ilman vakuuksia sen vuoksi, että tarkoituksena on päästä asunnosta eroon eikä tällöin asuntoa haluta laittaa lainan vakuudeksi.

Lainan on hyvä olla myös halpakorkoinen laina, koska tarkoituksena on saada jonkin verran voittoa asunnon myymisestä.

 

VarmaLaina.fi kilpailuttaa tarvittavan lainan monen pankin ja rahoitusyhtiön kesken

VarmaLaina.fi palvelun kautta sinulla on hyvät lähtökohdat saada pankkilaina ilman vakuuksia maltillisella lainakorolla.

VarmaLaina.fi lainojen vertailuun sekä – kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu, joka kilpailuttaa lainan yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä samassa ajassa kuin, jos olisit hakenut lainaa yhdeltä lainantarjoajalta. Lisäksi jokainen kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahoitusyhtiö tietää, että hakijan lainahakemuksesta kilpailee myös moni muu. Tämä antaa lainan tarvitsijalle hyvät mahdollisuudet saada yhdellä hakemuksella vertailtavaksi monta kilpailukykyistä lainatarjousta.

 

Lue myös: Lainaa pienellä korolla

VarmaLaina.fi
Logo